Interviuri
INTERVIU Florinel Ursu : Acţionarii ne-au păcălit cu primele

La numai 28 de ani, Florinel Ursu, jucătorul care în urmă cu doar 3 ani de zile ridica tribunele de la Botoşani în picioare, pare să fi ajuns la apusul carierei sale. O accidentare care a recidivat a dus practic la plafonarea acestui jucător care promitea să ajungă departe şi care a părăsit clubul pentru care a evoluat cea mai lungă perioadă din cariera sa … pe uşa din spate. Fără ca cineva să se mai intereseze de soarta lui, fără să mai audă strigătele tribunelor care l-au iubit odată şi la auzul cărora vibra pe teren, Florinel Ursu şi-a făcut ieşirea din viaţa fotbalistică, dezamăgit de sportul rege care i-a fost a doua familie, dezamăgit de cei care odată îi promiteau laurii.

Viitorul său pare închis pe moment, presimte că şi-a încheiat conturile cu fotbalul, iar singurele frămîntări pe care le are acum se îndreaptă spre propria familie şi spre cei doi copii pe care trebuie să îi crească.

Florinel Ursu

Popovici nu mi-a dat nici o şansă

- Cît timp ai evoluat pentru FC Botoşani?

- 3 ani şi jumătate, iar la Botoşani am venit de la Petrolul Moineşti, am mai jucat la Dunărea Galaţi, în mai multe locuri, dar la Moineşti mai mult, iar cea mai lungă perioadă a fost la Botoşani.

- Care a fost motivul plecării tale de la echipa la care ai evoluat cel mai mult, vrei să îţi închei cariera sau aşa s-a decis?

- În trei ani şi jumătate doar prima parte de doi ani a fost frumoasă, a fost o perioadă bună şi ultima jumătate care a fost mai rea. Motivele cred că ar fi neacordare de şanse pe care nu le-am avut din partea antrenorului, poate nici eu nu am fost cum eram înainte, dar nici nu am avut şanse cînd trebuia, mă refer la perioada de cînd a venit dl. Popovici. La Apostol am avut şanse, am jucat, dar nu a ţinut echipa. A fost cum a fost cu Apostol, fiind la început nu a ştiut să ne ţină, a avut şi el greşelile lui, dar de cînd a venit Popovici nu am mai avut şanse să joc, au fost alţii preferaţi să joace în locul meu, chiar forţaţi, jucători care chiar nu meritau să joace.

- Crezi că faptul că nu ai intrat tu pe teren şi au fost forţaţi alţii să intre se poate datora într-o oarecare măsură şi unor presiuni venite din partea conducerii?

- Da, posibil, o explicaţie ar fi faptul că unii trebuiau văzuţi de impresari de exemplu, nu pot da nume, el a fost influenţat oricum de conducere, trebuia să vadă pe cineva, nu conta că nu a prins lotul o lună sau două, în meciul respectiv trebuia să joace.

- Şi pînă la urmă aceste încercări de vînzare a unor fotbalişti au avut finalitate?

- Se vede realitatea, că nu au vîndut pe nimeni şi s-au făcut multe greşeli, mai ales cu vechea gardă care a fost de acum 2-3 ani şi cu care s-au făcut nişte nedreptăţi mari. S-a renunţat uşor la nişte jucători care au dus greul în spate, iar alţii care au jucat 15 minute adunat, au avut mai multe beneficii şi mai multe şanse.

S-au adus jucători slabi pe bani mulţi, care au înşelat aşteptările

- Şi care ar fi motivul din punctul tău de vedere?

- În ultima perioadă a lui Leo Grozavu s-a schimbat strategia la echipă, de creştere de jucători de perspectivă, au cumpărat jucători tineri şi care au înşelat aşteptările 99% dintre ei. În afară de Tincu sau Ghiceanu, restul nu dau şanse la nimeni, după părerea mea s-au făcut erori, s-a renunţat la unii jucători care au promovat echipa, au susţinut echipa ani de zile şi s-a renunţat foarte uşor la ei, mă refer la Ovidiu Ciobanu, Andrieş, Mihai Filip, etc. Momentan la mine.

- Şi în cazul tău cum s-a procedat, cum ai fost anunţat că se renunţă la serviciile tale?

- Păi tocmai că nu am fost, prin gesturi, prin faptul că nu am fost băgat şi practic mi-au dat de înţeles că nu mai intru în calculele lor, mai mult nea Cornel (n.r. Cornel Şfaiţer), că dl. Popovici nu mi-a zis nimic. Popovici a avut discuţii individuale cu majoritatea jucătorilor în afară de mine şi încă unul, doi. El atît mi-a zis înainte de meciul de la Galaţi din tur că mă bagă titular şi după aia nu m-a mai băgat deloc. Asta a fost singura discuţie cu el. Nu ştiu dacă l-am dezamăgit, pentru că atunci cu Galaţiul, în tur acasă, luni înainte de meci am avut o discuţie în care el s-a adresat faţă de mine, că în următoarea sîmbătă după jocul cu Bacăul intru şi după aia nu m-a băgat nici cinci minute, a intrat altcineva. Şi de atunci şi eu am fost supărat. Mi-a scăzut şi interesul, erau alţii care erau accidentaţi 3 zile şi trebuiau să joace, vroiau, nu vroiau trebuiau să joace.

Giani Florian mi-a făcut rău involuntar

- Cît de mult ţi-a afectat acea accidentare cariera ta?

- Păi de atunci practic eu am început să sufăr, pentru că eu trebuia să fac repaus, dar aveam nevoie de rezultate şi am fost forţat să mă antrenez şi doctorul Pompiliu Popescu mi-a dat liber la antrenamente, dar a fost prea repede, pe mine m-a forţat, fără să vrea Giani Florian, era nevoie de mine în teren, el practic mi-a făcut rău indirect, fără să vrea. Nu îi port pică, din contră şi acum ţin legătura cu el, dar aşa a fost atunci şi pe toată perioada cît am stat accidentat nu am primit o primă măcar, deşi alţii primeau şi deşi dl. Iftime mi-a promis, trebuia să aibă bunul simţ să îmi dea şi mie, pentru că eu la club m-am accidentat, în cantonamentul din Antalya.

- De cine crezi că a fost influenţat Popovici pentru a renunţa la tine dintre oficialii clubului?

- Nu cred că dl. Iftime sau dl. Şfaiţer s-au băgat ei să îi zică, doar poate pentru faptul că deja am 28 de ani şi eram printre cei vîrstnici şi vroiau să aducă pe altcineva, nu pot să îmi dau seama, dar mergînd pe faptul că nu am mai jucat după accidentare, cred că acesta a fost motivul. Nu am mai jucat în ultimul timp pentru că nu-mi dădea şanse dl. Popovici.

Majoritatea jucătorilor au plecat fără să-şi primească toţi banii

- Deci să înţeleg că supărarea ta este îndreptată spre Popovici nu spre Şfaiţer sau Iftime.

- Aaa, în privinţa conducerii am altă supărare, ţinînd cont că am trei ani jumătate, în perioada aia cînd am venit eu, echipa care eram pe atunci cu Leo Grozavu, a fost o perioadă în care a fost bine, erau rezultate şi din care au rămas şi nişte prime restante, iar ei au ieşit şi au vorbit în presă că ei nu rămîn datori la nici un jucător şi vreau să spun că, acum cînd am plecat şi nu numai în cazul meu, toţi cei care au plecat, primele au rămas neplătite, contractul l-au dat primele nu, din 2008-2009 din retur de cînd a venit dl. Popovici, 3-4 prime restante care tot ne-a păcălit pe faţă că ni le dă şi alte 3-4 din turul de campionat, noi cei care am plecat nu am mai luat aceşti bani. Aşa că ei nu mai au cuvînt, ei ies în presă şi zic că sunt cei mai corecţi, dar nu este aşa. Dar asta contează mai puţin, ceea ce contează este felul în care se renunţă la unii jucători, cei care au dus greul şi au stat pe bani puţini. Iar alţii au venit şi au jucat cîte 10 minute, au jumătate de pasă la echipă şi o bară de un an sau doi ani şi au cîştigat cît alţii în patru ani. Eu amintesc doar meciul de la Giurgiu cînd era 2-2, erau disperaţi şi am dat gol şi pasă de gol, dar acum s-a uitat uşor.

Leo Grozavu a fost cel mai bun antrenor la Botoşaniului

- Cum îl cataloghezi pe Leo Grozavu?

- Leo Grozavu a fost cel mai autoritar antrenor de la FC Botoşani, care totul depindea numai de el, ce spunea el aia se făcea, de la jucători la conducere, dar şi cel mai apropiat de jucători, iar relaţia mea cu el a fost una normală de antrenor-jucător. Am avut o relaţie foarte bună, toţi am avut, a fost cel mai bun antrenor care a fost la Botoşani şi nu e numai părerea mea, mai mulţi băieţi care au fost în perioada aia şi care au mai avut antrenori gîndesc aşa. Cu Leo Grozavu a fost o perioadă de un an şi jumătate, a fost cred cea mai frumoasă perioadă la FC Botoşani de mulţi ani încoace.

- Şi cel mai slab antrenor?

- (rîde) … Toţi în afară de Leo Grozavu, de la Mihai Ciobanu pînă la Popovici, acum toţi îşi caută interesul. Ca oameni, ca autoritate, au fost mai slabi, ca rezultate fiecare a avut mai mult sau mai puţin, dar ca atmosferă, nu a mai fost aşa ca la Leo, nu s-a mai făcut un echilibru pentru jucători, iar eu am fost unul dintre jucătorii aceştia la care nu a existat echilibru în ultima vreme.

Florinel Ursu

- Care au fost colegii care ţi-au fost mai apropiaţi?

- Păi cu toţi m-am înţeles bine, toţi au avut plusuri sau minusuri, dar mai apropiat am fost de Ovidiu Ciobanu şi Vasilică Prisacă, cel care şi acum ţine echipa, că altfel ar fi cu un picior în C.

- Care a fost relaţia ta cu Ştefan Apostol?

- Nu vreau să comentez nimic de el, el a fost jucător, apoi antrenor, apoi iar a revenit la jucător, aici cred că a greşit el, asta e părerea mea, dar fiecare îşi urmăreşte interesul.

- Ce vei face în continuare?

- Eu mai am contract cu FC Botoşani pînă în vară, dar nu am mai fost ţinut la echipă. Aam încercat să vorbesc cu ei să îmi găsească altă echipă, au zis că nu au unde, iar la FC Botoşani, nu se mai poate, toate locurile sunt ocupate şi ca să vin eu să le plîng la poartă nu îmi stă în caracter, mai bine stau acasă cu copiii mei, cu băiatul şi cu fata, bine măcar că am alocaţie de la ei. Probabil că voi pleca la muncă în străinătate, este una dintre variante, aştept să treacă această perioadă care e grea pentru mine, dacă fotbal nu se mai poate, voi pleca, eu familia trebuie să mi-o întreţin.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC

POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
Elena Cardaș, viața printre meteoriți și destinul ”dulce-amărui” al unui medic scriitor: Pentru mine cancerul a fost o mare lecție / Nu cred în familiile perfecte, nici în profesioniștii perfecți
Pe Elena Cardaș o cunoaște multă lume. Mai ales de când și-a asumat în comunitate roluri care multora le-au fost incomode. Este omul care a luptat cu birocrații și cu mentalități învechite. Este scriitorul care s-a salvat de propriul destin scriind în trei săptămâni un roman ”în mare parte” autobiografic. Este medicul care a învățat lecția pacientului atunci când cancerul i-a arătat că ”limita e cerul”.
Roxana Gherasim: Am învățat să apreciez mai mult oamenii care vin pentru o scurtă perioadă în viața mea / Sărbătorile vor fi mereu cu un ochi care plânge și cu unul care râde
A fost profesoară, dar s-a implicat și în tot ce înseamnă cultură, voluntariat, jurnalism. Chiar dacă trăiește de ani buni în Germania, nu s-a desprins niciodată cu adevărat de Botoșani. Revine acasă de câte ori se ivește prilejul. Primul drum îl face mereu la părintele duhovnic, apoi se oprește la mormântul mamei. Și-a păstrat prietenii, pășește pe aceleași alei și se bucură de oamenii orașului după care va tânji mereu.
Tânără referent de la Centrul de Creație și arta încondeierii ouălor: Așa ar fi corect să fie de culoare roșie / Tehnica cu ciorapul este cea mai cunoscută
Ouăle încondeiate nu lipsesc de pe masa românilor în zilele de Paști. De toate culorile sau doar roșii fac parte mereu din meniul pascal. Majoritatea gospodinelor păstrează cu sfințenie tradițiile și își arată măiestria în fiecare an.
INTERVIU Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceaușescu și ex-prim-vicepreședinte al Consiliului Popular Botoșani: Ceaușescu trebuia înlocuit, dar nu așa, nu prin împușcare / M-am simțit foarte bine și în perioada de dinainte de 1989 și mă simt bine și acum - VIDEO
După 32 de ani în care s-a manifestat aproape exclusiv ca un capitalist, Constantin Boștină a reapărut în atenția publică din postura de fost demnitar în regimul totalitar. Aceasta după ce a scos pe piață cartea ”În ochii ciclonului, am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu” plină cu dezvăluiri din intimitatea cuplului dictatorial.
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Contestată sau admirată, Iustina Irimia Cenușă, din postura de director: Singura afiliere pe care o am este dragostea față de cultura tradiționalăVIDEO & FOTO
Pentru unii observatori mai fini, numirea cântăreței de muzică populară pe postul de director interimar al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a fost cumva previzibilă.Alții, în schimb, au asociat saltul în carieră al artistei drept înregimentare politică.
Ada D'Albon, nepoata lui Sadoveanu, între debutul de la Botoșani și viața în exil: Nimeni nu a îndrăznit să trăiască ce am trăit noi / Am fost foarte singură la Botoșani, extrem de singură! - FOTOGALERIE
O poveste de viață fascinantă, construită pe un fir care se confundă deseori cu istoria unui timp greu încercat.
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
salutari tuturor fanilor din BOTOSANI!As dori sa transmit prin intermediul dvs. multe salutari si multe succese fotbalului BOTOSANEAN! Am citit si eu materialul dvs. dar nu sunt de acord referitor la acea fortare privind revenirea mai devreme decat era cazul dupa accid. suferita de FL. URSU! Tin sa precizez ca NIMIC nu s-a facut la intamplare in mandatul nostru la echipa,ba mai mult am tinut permanent o stransa legatura cu : JUCATORUL - MEDICUL POMP. POPESCU - FANE POENARU( cel care a intermediat investigatiile si interv. lui ).Sincer imi pare f. rau de decizia luata de FL.URSU,pe care in mod personal am incercat sa-l ajut in gasirea unui angajament!Tuturor va doresc realizari si numai SUCCESE!GIANI FLORIAN.
16 februarie 2010, 18:52
lasa ursule,Dumnezeu nu doarme,asa fac astia de la botosani cu toti jucatorii,sunt interese la mijloc,va iesi soarele si pe stada ta, bafta!
16 februarie 2010, 16:30
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Legea taximetriei este mult mai stufoasă, să apuci să prinzi să fii taximetrist, decât un ride-sharing. De exemplu: acela care vine cu o mașină la transport alternativ, legea condiționează să aibă mașină de 15 ani. Pe noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9437 lei
USD
Dolarul SUA
5.0679 lei
CHF
Francul elveţian
5.1569 lei
GBP
Lira sterlină
5.6284 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5391 lei
XAU
Gramul de aur
269.8092 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2578 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2178 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3294 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7421 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2005 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
6.4 o C
Bucecea
9.2 o C
Darabani
5.7 o C
Saveni
6.6 o C
Ştefăneşti
8.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.