Interviuri
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO

La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.

Gelu Graur candidat la Primărie? 

 

Gelu Graur a ajuns la concluzia că nici aceste mișcări de stradă nu mai sunt suficiente. Și ar fi timpul să se implice activ și altfel în schimbarea societății. Și probabil, numele său va apărea pe vreuna dintre listele pentru alegerile de anul viitor.

 

Gelu Graur este născut pe 26 septembrie 1979 la Botoșani din părinți muncitori. A frecventat Școala Gimnazială nr. 7 și apoi Colegiul Mihai Eminescu și Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție. Este absolvent și de studii post universitare pe criminalitate transfrontalieră.

 

 

Este fost ofițer de intervenție rapidă la Inspectoratul Județean de Jandarmi, fost ofițer judiciar la Inspectoratul de Poliție Județean, fost ofițer DIICOT la crimă organizată. A fost în Congo în urma unor examene susținute cu ONU unde a fost numit adjunct al șefului de misiune. Șef de contingent al Contingentului de Poliție din RD Congo, recrutat apoi de PriceWaterHouseCooper în cadrul Ambasadei Britanice în calitate de consultant pe probleme de drept penal.

 

Are de asemenea absolvite și cursuri de negociator în situații de conflict sau mediu infrațional, în Africa.

 

Este vorbitor fluent de două limbi străine, engleza și franceza. În prezent activează în cadrul Biroului de Executor Judecătoresc Sînziana Secrieru.

 

Este tatăl a trei fete, motociclist, iubitor de Harley Davidson, compozitor la UCMR și iubitor de pescuit.

 

 

De ce a intrat Gelu Graur în politică?

 

Nu cred că mai era altă alternativă din punctul meu de vedere, decât a încerca să fac ceva și la nivel de comunitate în care trăiesc. Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cer, când știm că, din păcate sau din fericire, depinde cum privim lucrurile, prin politică se pot face și lucruri bune. Acesta cred că a fost principalul motiv și bineînțeles și partea personală, emoțională, fiind tată, fiind soț, fiind om cu serviciul în Botoșani, fiind botoșănean get beget, bineînțeles că mă gândesc acum, la vârsta asta, când mă simt un om împlinit, ar fi momentul să dau ceva și societății din care provin.

 

De ce USR?

 

Ce altă alternativă ar mai putea fi văzând cei 30 de ani din urmă? Aveam 10  ani la Revoluție, deci cred că am crescut odată cu această tranziție, suntem generația tranziției. Din păcate, vedem că și copiii noștri încep să facă parte, ca generație din această tranziție care nu se mai termină. Și cred că la ora actuală este singura alternativă viabilă la viața politică din România.

 

Mai există speranță pentru schimbarea percepției asupra oamenilor politici din România?

 

Mentalitățile și mentalitatea unui popor este cel mai greu de schimbat, așa cum bine știm. Asta cu speranța, eu cred că în momentul în care nu mai sperăm, e momentul în care să ne încuiem în casă și să lăsăm protestul pentru cei care speră. USR este un partid născut din protest și atunci bineînțeles că mergem și noi pe linia asta. USR-ul nu este perfect, este un partid al speranței, încearcă oameni tineri să facă ceva și așa cum spunea și Dan Barna, cred că avem o revoluție neterminată. L-aș completa pe președintele partidului și aș zice că, în România Revoluția a fost făcută doar în stradă și nu în capul și mentalitatea oamenilor. Încă avem mentalități învechite și sunt foarte, foarte bine exploatate de cei care au făcut politică până acum. Încercăm să venim cu această alternativă numită USR, perfectibilă, nu suntem roboței nici noi și noi greșim și noi suntem oameni, dar în același timp încercăm să facem lucrurile altfel. Ne vrem țara înapoi până la urmă. Cam ăsta este sloganul pe care l-aș zice eu, personal, Gelu Graur.

 

 

Are șanse USR să devină un partid de tradiție pe eșichierul politic din România?

 

Odată cu creșterea tinerilor, odată cu maturizarea lor, sper și îmi doresc să se maturizeze și viața politică din România. USR la ora actuală și prin rezultatul de la europarlamentare și prin succesul acțiunilor gen „Fără penali”, a arătat că este trendul care urmează a fi adoptat ca și politică de stat. Mă uit la platformele USR-ului, mă uit la proiectele care sunt în lucru pentru România și văd ceea ce ar trebui să se numească normalitate. Bineînțeles că această politică a USR-ului este perfectibilă, bineînțeles că urmează să fie particularizată la nivel de fiecare grup, de fiecare comunitate locală. Se lucrează și la Botoșani, există grupuri de lucru, dacă nu ar fi USR la Botoșani înseamnă că ne mulțumim să continuăm în ritmul și modalitatea în care s-a făcut politică timp de 30 de ani.

 

Gelu Graur este candidatul USR la Primărie pentru alegerile locale din 2020?

 

Nu vă ascund faptul că bineînțeles că au fost discuții în acest sens. Datorită faptului că USR trece printr-o transformare și mă refer la alianța politică cu PLUS-ul, suntem într-un moment în care discuțiile pe această alianță încă se poartă. Deși a fost adoptată, amendamentele sunt încă în discuții. Este un procedeu pecare dorim să-l simplificăm, de aici, felul meu de a fi rezervat în a spune că Gelu Graur este candidat la Primăria Botoșani. Pentru a face pasul acesta ar trebui să vin cu niște propuneri și niște proiecte viabile pentru Botoșani. Deocamdată așteptăm să se liniștească apele în această alianță. După care USR cu PLUS Botoșani vor propune și vor vota candidații pentru Primărie. Deocamdată aștept și vreau să văd dacă este oportună această candidatură.

 

Dar este Gelu Graur un posibil candidat la Primărie?

 

Este un posibil candidat alături de ceilalți colegi din USR.

 

Sunt și alte persoane care și-ar dori o candidatură?

 

Bineînțeles. USR-ul și PLUS-ul la ora actuală se află în plină campanie de identificare și validare a candidaților la Primărie, consilii locale, CJ.

 

Va fi un sondaj intern pentru a se vedea candidații care ar avea șanse?

 

Procedura alianței este simplă și complexă în același timp. Oamenii își depun candidatura intern, aceste candidaturi se validează de către forurile existente în cadrul alianței, după care se va face și un sondaj cu privire la oportunitatea lansării unui candidat sau inoportunitatea lansării acelui candidat. Bineînțeles că procedurile trebuie respectate, există niște statuturi, nu putem trece de ele, deși USR este singurul partid în care de la centru nimeni nu se bagă peste filialele județene și locale. Trebuie totuși urmată o procedură pentru a nu crea haos.

 

 

 

Va avea USR Botoșani liste și pentru alegerile parlamentare de anul viitor?

 

Bineînțeles, ca orice partid care se respectă trebuie urmată această cale. USR va veni cu o listă la fel care va trece prin procedurile interne, cu oameni competenți și sper eu, ca lista USR Botoșani să aduc nume curate și de oameni competenți. Pentru că avem. Avem tineri foarte, foarte ok.

 

Pentru filialele județene, la cele trei scrutine care urmează, există un targhet?

 

Nu. Există o bătălie care a început, noi sperăm ca bătălia să se ducă în proiecte viabile și nu neapărat în atacuri la persoană. De altfel, încă o dată reiterez ceea ce am spus atunci când am intrat în USR. Personal și sper ca și colegii mei să facă la fel, niciodată dar niciodată și asta este o promisiune, nu voi ataca o persoană indiferent de partidul din care face parte.

Targhetul este să punem oameni competenți în funcțiile care pică bine pentru ei. Chiar aveam o discuție în interiorul USR, dacă o persoană de la alt partid, sau pusă de alt partid este de calitate și este competentă poate că ar trebui să ne gândim să menținem oamenii competenți în funcțiile respective. Nu facem politică împotriva PSD-ului sau a PNL-ului, nu există așa ceva. Există doar criterii de competență și meritocrație.

 

Pe viitor, mai apropiat sau mai îndepărtat, putem vorbi de o alianță cu PNL?

 

La câte alianțe s-au văzut în România, stânga cu dreapta, capul cu picioarele, spatele cu fața, ș.a.m.d., nimic nu este exclus. Dar în același timp, deocamdată, privind statutul actual al USR traseismul politic la noi la USR este cvasi-interzis.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Cântărețul Gelu Graur a intrat în USR: O iau razna, nu mai suport

 

 

Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
Elena Cardaș, viața printre meteoriți și destinul ”dulce-amărui” al unui medic scriitor: Pentru mine cancerul a fost o mare lecție / Nu cred în familiile perfecte, nici în profesioniștii perfecți
Pe Elena Cardaș o cunoaște multă lume. Mai ales de când și-a asumat în comunitate roluri care multora le-au fost incomode. Este omul care a luptat cu birocrații și cu mentalități învechite. Este scriitorul care s-a salvat de propriul destin scriind în trei săptămâni un roman ”în mare parte” autobiografic. Este medicul care a învățat lecția pacientului atunci când cancerul i-a arătat că ”limita e cerul”.
Roxana Gherasim: Am învățat să apreciez mai mult oamenii care vin pentru o scurtă perioadă în viața mea / Sărbătorile vor fi mereu cu un ochi care plânge și cu unul care râde
A fost profesoară, dar s-a implicat și în tot ce înseamnă cultură, voluntariat, jurnalism. Chiar dacă trăiește de ani buni în Germania, nu s-a desprins niciodată cu adevărat de Botoșani. Revine acasă de câte ori se ivește prilejul. Primul drum îl face mereu la părintele duhovnic, apoi se oprește la mormântul mamei. Și-a păstrat prietenii, pășește pe aceleași alei și se bucură de oamenii orașului după care va tânji mereu.
Tânără referent de la Centrul de Creație și arta încondeierii ouălor: Așa ar fi corect să fie de culoare roșie / Tehnica cu ciorapul este cea mai cunoscută
Ouăle încondeiate nu lipsesc de pe masa românilor în zilele de Paști. De toate culorile sau doar roșii fac parte mereu din meniul pascal. Majoritatea gospodinelor păstrează cu sfințenie tradițiile și își arată măiestria în fiecare an.
INTERVIU Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceaușescu și ex-prim-vicepreședinte al Consiliului Popular Botoșani: Ceaușescu trebuia înlocuit, dar nu așa, nu prin împușcare / M-am simțit foarte bine și în perioada de dinainte de 1989 și mă simt bine și acum - VIDEO
După 32 de ani în care s-a manifestat aproape exclusiv ca un capitalist, Constantin Boștină a reapărut în atenția publică din postura de fost demnitar în regimul totalitar. Aceasta după ce a scos pe piață cartea ”În ochii ciclonului, am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu” plină cu dezvăluiri din intimitatea cuplului dictatorial.
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Nu este nici unul mai bun decat primarul Flutur...toti visati la cascaval Votez flutur pana nu o sa mai vrea el sa candideze
4 septembrie 2019, 16:46
Figura ii tradeaza multa jmekereală, foarte mult interes personal si... nimic mai mult pentru prostime. Acum e in mare voga UrSR- ul, in realitate tot un clan politic pus pe jecmaneala la drumul mare.
2 septembrie 2019, 10:57
Bai baiatule..am auzit o si pe asta..niciodata nu voi vota astfel de oameni.
30 august 2019, 05:58
Asta mai lipseste la primarie.
21 august 2019, 19:32
Astia sunt satelitii la PDL , sa ii ascultati vocabularul de cartier, eu personal l-am auzit la pub-ul lor unde incita la tot felul de tampenii, Daca ar ajunge un specimen asa pe motor sa ma reprezinte imi iau si imi fac mutatie la tara.
21 august 2019, 11:18
CV-ul lui Graur prezintă serioase semne de îndoială, dacă nu chiar mai mult. Un asemenea individ în nici un caz nu poate să ,,schimbe societatea” în bine. Pentru unii o fi Mesia din ceruri, pentru mine nu. În orice caz, nu-l voi vota dacă candidează.
21 august 2019, 09:37
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.