Blog
Nu vă mai suport!!!

România trăieşte în aceste zile un sentiment de solidaritate cum probabil nu s-a mai văzut în ultimii 25 de ani, mai exact de la revoluţie. Un sistem ticăloşit, construit cu meticulozitate timp de un sfert de veac, în care pe oricine au ales oamenii nu s-a întâmplat decât să înlocuiască nişte impostori cu alţii mai răi, este în corzi.

Sistemul acesta în care omul de rând este taxat la propriu şi la figurat de o gaşcă de şmecheri care se ceartă de paradă şi îşi iau liniştiţi locul unora altora la patru ani a ajuns să omoare 32 de oameni. Iar oamenii s-au săturat, nu mai vor, nu mai suportă.
Tragedia din Colectiv, produsă ca urmare a unui şir uluitor de bâlbâieli, a scos la iveală întreaga hidoşenie a sistemului mafiot în care trăim de la revoluţie încoace. Autorizaţiile se dau pe ochi frumoşi, nimeni nu se gândeşte la consecinţe, pe toţi îi doare în fund de viaţa semenilor, singurul lucru care contează este câştigul personal.

O ţară în care cocălarii şi piţipoancele rânjesc şi scuipă din BMW -uri şi Mercedesuri de 100.000 de euro oamenii care muncesc să plătească taxe şi impozite pentru ca sistemul mafiot să protejeze astfel de specimene. O ţară în care analfabeţii şi tupeiştii au ajuns până în fruntea primăriilor, CJ-urilor şi chiar în Parlamentul European, nişte îmbuibaţi cărora le explodează averea după ce pun mâna pe o funcţie, iar când îi caută DNA-ul aflăm că vilele, casele, conturile sunt ale nevestelor, fraţilor, mamelor, bunicilor. Ei n-au nimic, sunt nişte sărăntoci.

 

CITEŞTE ŞI:

O declaraţie de dragoste cum n-am mai auzit


Şi oamenii au înghiţit timp de 25 de ani, până când acest sistem corupt şi în măduva oaselor a ajuns să ne omoare. În cel mai propriu sens al cuvântului. Mesajul celor 15.000 de oameni ieşiţi în Piaţa Universităţii, dar şi a celor câteva mii care protestează în alte mari centre urbane este cât se poate de clar: Gata! Data asta nu mai merge cu şmecheria! Data asta nu ne mai spuneţi că morţii au fost vinovaţi! Data asta nu mai daţi doi trepăduşi afară, nu mai sacrificaţi doi pioni de pe tabla de şah ca să vă salvaţi voi îmbuibaţilor. S-a ajuns prea departe!
România este ţara în care se prăbuşeşte un avion şi toate instituţiile statului, pentru care prostimea plăteşte un amar de taxe şi impozite, nu reuşesc să-l găsească. Reuşesc însă nişte ţărani. Iar după doi ani aflăm că, bineînţeles, morţii sunt vinovaţi. România este ţara în care vicepremierul care clamează interesul naţional merge cu coloană oficială la restaurant, iar un poliţist din coloana sa moare pur şi simplu într-o groapă. Iar „interesul naţional” este cel care vine acum să scoată tinerii din iadul Colectiv. Cât tupeu! Câtă nesimţire! Iar de câteva zile aflăm cum nici Primăria de sector, nici pompierii, nici Guvernul, nimeni nu este vinovat că au murit 32 de oameni!
Nu! Data asta nu mai merge. Data asta plătiţi voi asasinilor! Nu mai suntem o masă de manevră, gata cu turma de oi, data asta voi plătiţi îmbuibaţilor.
Ne-aţi luat şi dreptul la viaţă!?
 

VEZI ŞI:

Se satură şi botoşănenii: Ieşiţi din casă, dacă vă pasă – VIDEO, jandarmii au venit repede să-i păzească

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
La lupta!
7 noiembrie 2015, 17:16
Corect si adevarat. Dar trebuie fortata acum schimbarea din temelii a intregii clase politice actuale , o gasca a mafiei gulerelor albe, care se dueleaza pe spinarea noastra doar pentru a ocupa puterea si a-si hrani interesele personale si de grup. Trebuie inceput cu dizolvarea Parlamentului printr-un referendum si alegerea de catre cetateni a unui Parlament cu doar 300 de demnitari, tineri, titrati dar nu la fabricile de diplome si la scolile sistemului, si care sa aleaga - legifereze un Guvern pe masura lor, fara implicarea gastilor mafiote de orice fel.
4 noiembrie 2015, 08:40
Frumos,Sergiu. Din pacate insa cred ca esti prea optimist. Sistemul este imputit in intregime. Chiar cu demisiile lui ponta,oprea,piedone si altii de rangul lor nu rezolvam nimic. Cand vor veni cei doi care au reprezentat ISU la simularea de autorizare sa spuna ce-au facut...cand va iesi inspectorul financiar sau medicul sau oricare sa spuna "am luat spaga,pedepsiti-ma spre binele tarii"...cand ni se va cere spaga si vom oferi pumni in cap...abia atunci voi fi la fel de optimist. Doamne ajuta sa prindem zilele alea,dar nu cred...
3 noiembrie 2015, 21:33
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.