Ancheta săptămânii
”Un joc de glezne, ca la fotbal!” / ”O mare prostie” - Cum s-au mâncat vechii PNL-iști cu PDL-iștii în orașul în care PSD-ul a câștigat toate alegerile, iar primarul PSD îl face director pe contracandidatul de la PNL

Dacă vă imaginați că doar la Botoșani fuziunea PNL – PDL a fost una de formă vă înșelați. Municipiul Botoșani nu este singurul unde unii lideri proveniți din fostele formațiuni au ca principală preocupare anihilarea celeilalte tabere și abia apoi, eventual, lupta cu celelalte partide.

Unul candidează la Primărie, altul la... spital?


La Dorohoi a fost atins stadiul în care unul dintre foștii copreședinți ai organizației municipale a părăsit partidul și a candidat ca independent la alegerile din 2020.


Aceasta cu toate că la scrutinul anterior, din 2016, cu el cap de listă la Consiliul Local Dorohoi, PNL a obținut cel mai mare scor de după revoluție, 25,2%. La Primărie adunase 17,4%, al doilea cel mai bun rezultat al liberalilor după '89. Și aceasta în condiții oarecum vitrege.


Vorbim despre Constantin Bursuc, din decembrie 2022 noul președinte al PNL Dorohoi. În platoul ”Botoșăneanul TV” a povestit că la scrutinul din 2016, înainte de lupta cu PSD, a avut una grea cu fostul PDL, care teoretic fuzionase cu PNL.


”Eu am fost copreședinte la PNL Dorohoi cu dl Andrieș. Dl Andrieș era tot copreședinte, că așa a vrut, deși la nivel național s-a dat că, candidații vor fi președinți și atât. Așa s-a hotărât la nivel județean, ca la Dorohoi să rămână doi copreședinți. Și am rămas amândoi. Ei, acolo a fost o fricțiune, a fost o ruptură. Ca drept dovadă, ați văzut după aceea o numire în funcția de director”,


Constantin Bursuc, președinte PNL Dorohoi.


Cum a fost prima campanie după unificarea PNL – PDL?


”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat foarte mult timp și stare de bine sau de confort în timpul campaniei. Și tot timpul am fost să îmi urmăresc colegii și mi-am dat seama de foarte multe situații și în urma spuselor colegilor mei că totuși campania a fost făcută pe două planuri”,


Constantin Bursuc, președinte PNL Dorohoi.

 

Cu cel mai bun rezultat de după revoluție, a fost trimis la plimbare ca să nu încurce


Chiar dacă rezultatele din 2016 au fost dintre cele mai bune, Constantin Bursuc s-a retras din fruntea filialei, considerând că, în ciuda scorului bun, înfrângerea rămâne înfrângere și trebuie să facă un pas înapoi.


Provenit din rândul vechilor liberali, a ajuns în 2020 să candideze independent atât la Primărie, cât și la Consiliul Local.


În studioul ”Botoșăneanul TV”, Constantin Bursuc a povestit cum s-a produs ruptura:


”În 2019, de mai multe ori, că am fost și în Biroul Politic Județean și le-am spus: dlor, dacă vă pot ajuta cu ceva la Dorohoi, vă stau la dispoziție. Nu poți să faci mai mult. Când există alt președinte nu poți să te duci cu forța. Și tot am stat la dispoziție. Iar cineva mi-a spus: «decât să încurci, mai degrabă lasă așa, oricum nu contează». Cel mai tare m-a durut când a spus că, «oricum nu contează». Era cu o săptămână înainte de depunerea candidaturilor. Atunci am luat decizia. Mai era o săptămână de precampanie, toată lumea avea bannere și eu nu aveam. Și am mers la cineva și am spus: vreau să fac și eu că e precampanie, să pun și eu că toată lumea are bannere prin oraș. «Dar mai ai o săptămână». Pune-le mă, lasă să știe lumea că și eu candidez!”


Independent a făcut un scor apropiat de al PNL-ului


Ce s-a întâmplat mai departe?


În iunie 2020, cu doar trei luni înaintea alegerilor locale, primarul social-democrat Dorin Alexandrescu și totodată președinte al PSD Dorohoi l-a numit director al Spitalului Municipal Dorohoi tocmai pe Valerian Andrieș, președintele PNL Dorohoi.


În septembrie s-au confruntat în campania pentru funcția de primar.


Valerian Andrieș, candidatul liberalilor provenit din fostul PDL, a întrunit 13,83% din sufragii, iar PNL doar 16,71% la Consiliul Local. Intrat singur în cursa electorală și hotărându-se să facă acest lucru cu doar o săptămână înainte de începerea campaniei, Constantin Bursuc a obținut 8,99% la Primăria Dorohoi, la doar 0,66% de viceprimarul în funcție și 5,71% la Consiliul Local. S-a clasat atât în competiția pentru primar, cât și în cea pentru CL, pe locul al patrulea, devansând partide precum USR și PMP, ambele parlamentare la acea dată.


”Eu nu cred că acela a fost rezultatul PNL. Adică, ca un independent să aducă voturi cât Partidul Național Liberal nu se poate! Deci nu se poate! S-a rupt ceva, undeva (...). A fost un joc de glezne, ca la fotbal. S-au jucat doar, s-a mimat că fac campanie electorală. Aceasta a fost părerea mea”,


Constantin Bursuc, președinte PNL Dorohoi.

 

Liberalii au realizat greșeala și l-au rechemat în partid


Dar povestea nu se termină aici. După eșecul usturător de la alegerile locale, continuat și la cele parlamentare, șefii PNL de la județ au demarat negocieri cu Constantin Bursuc pentru a reveni în fruntea filialei din Dorohoi.


Discuțiile s-au întins pe aproape un an, iar în toamna lui 2022 a fost mai întâi numit președinte interimar al PNL Dorohoi, pentru ca în decembrie să fie și ales. Aceasta după ce Valerian Andrieș a trebuit să opteze între funcția de manager al Spitalului Municipal Dorohoi și cea de președinte al organizației municipale.


”La rugămintea colegilor mei din PNL Botoșani, a președintelui. În urma scorului pe care l-am obținut la alegerile din 2020, am demonstrat că, totuși, municipiul Dorohoi mă acceptă și mă votează într-o anumită parte și am fost de acord să preiau din nou PNL Dorohoi ca președinte (...). După doi ani am revenit totuși în barca liberală pentru că acolo m-am regăsit tot timpul și tot timpul n-am făcut altă politică decât cea liberală și prin activitatea mea, adică eu sunt om din business, vin din mediul economic și acolo mă îndrept”,


Constantin Bursuc, președinte PNL Dorohoi.

 

constantin bursuc

 


Care a fost lecția învățată din acest traseu PNL – Independent – PNL?


”Am trăit pe pielea mea. Totdeauna războaiele interne trebuie să fie foarte mici în comparație cu cele externe, contracandidatul tău este altcineva, nu colegul tău, adică trebuie să fie din exterior, nu din interior. Dar peste tot există și o muncă în interior. Dacă e pe chestiuni concrete, pe principii...”,


Constantin Bursuc, președinte PNL Dorohoi.


Cât despre alegerile din 2024, se va face un sondaj și care liberal va ieși mai bine va obține candidatura la Primăria Dorohoi.  

 

Dorohoi, municipiu roșu de 33 de ani


Politic vorbind, Dorohoiul este un caz absolut aparte la nivelul județului și posibil chiar și la nivel național. Este singurul centru urban din județ unde de la revoluție și până în ziua de astăzi toate alegerile pentru funcția de primar, dar și cele pentru Consiliul Local, au fost câștigate de PSD. Primarii în funcție care au părăsit rândurile social-democraților și au candidat apoi din partea altor partide, au pierdut alegerile.


Astfel, după ce în 2000 a obținut 43,81% pe lista PSD și a ieșit primar în turul al doilea, în 2004 Vasile Gherasim, fiindcă la el ne referim, a scos doar 14,23% din postura de candidat al PRM.


Sergiu Lungu a avut aceeași soartă. Trecerea de la PSD la PDL l-a costat aproape jumătate din totalul voturilor. Mai exact, în 2004, când a candidat din partea PSD, a avut un scor de 61,73%, pentru ca după numai patru ani, când a intrat în cursa electorală din partea PDL, să adune doar 33,24% și să piardă în turul al doilea tocmai în fața candidatului PSD, Dorin Alexandrescu, nimeni altul decât viceprimarul de la acea dată.


Dorin Alexandrescu (foto jos) pare să fi înțeles cât se poate de bine lecția și nu s-a supărat vreodată atât de tare pe social-democrați încât să schimbe partidul. Așa că, din postura de social-democrat, a câștigat toate alegerile pentru Primărie: 2008, 2012, 2016 și 2020.

 

dorin alexandrescu

 

”În campanie nu eram director, eram doar medic”


Fostul președinte al PNL Dorohoi, care a fost nevoit să renunțe la funcție deoarece devenea între timp incompatibil cu postul de manager al Spitalului Municipal, vede lucrurile în alt mod.


Medicul Valerian Andrieș susține că nu a existat vreodată o înțelegere între el și primarul Dorin Alexandrescu prin care lui să i se asigure conducerea unității sanitare, iar edilului șef calea spre obținerea unui nou mandat.


”Este o mare prostie, eu atunci în campanie nu eram director (campania din 2016 – n.r.). Sunt director doar de doi ani, acum sunt pe al treilea an, în iunie împlinesc trei ani. În campanie nu eram director, eram doar medic. Iar când am fost numit director de dl primar m-am simțit onorat că a venit și mi-a solicitat să fiu director ținând cont de faptul că am mai fost directorul acestui spital timp de opt ani. Și ce am făcut în spital știu toți dorohoienii și dl. primar știa. I-am propus o colaborare în spiritul unui respect reciproc, asta există, Primăria și primarul au ajutat spitalul, n-am ce să spun în momentul acesta, dar eu am rămas membru PNL”,


Valerian Andrieș, manager Spitalul Municipal Dorohoi.


În opinia sa, doi oameni care au opinii politice diferite nu înseamnă că trebuie să se dușmănească și, dimpotrivă, pot colabora.


Cât despre campania din 2020, ar fi vrut să îl aibă în echipă pe Constantin Bursuc, numai că alegerea acestuia ar fi alta.


”Este părerea dlui, chiar nu vreau să intru într-o polemică cu dl Bursuc. Partidul a fost deschis, este și acum. Dacă dorea să ajute cu adevărat, ajuta, nu era nici o problemă. Eu știu că, atât cât am fost, mi-am făcut treaba, am creat o echipă puternică, îi doresc succes în continuare. Dacă o să aibă nevoie de serviciile mele, poate apela și o să ajut. Dacă nu, îi doresc succes, nu este vreo problemă, nu am de ce să comentez spusele dlui Bursuc”,


Valerian Andrieș, manager Spitalul Municipal Dorohoi.

 

Valerian Andries

 

”Este greu să bați PSD-ul aici” pentru că ”sunt și realizări în ultimul timp”


Cum se face totuși că în Dorohoi nu reușește să câștige nici un alt partid de la revoluție încoace? Unul dintre motive ar fi realizările actualului edil șef.


”Sunt mulți factori, nu pot să îi spun în câteva secunde. Zona este de așa natură, sunt și realizări în ultimul timp care s-au făcut și o să fie foarte greu în orice campanie și pentru oricine ar conduce o campanie aici, împotriva PSD, ar fi foarte greu. Pentru că , dacă vrei să vezi, vezi. Sunt lucrări făcute, sunt proiecte. La spital am proiect de 70 de milioane, deci numai în spital. Cu ajutorul, bineînțeles, și al PNL-ului, dar și al Primăriei care a cofinanțat multe din aceste proiecte sau toate. Este greu să bați PSD-ul aici”,


Valerian Andrieș, manager Spitalul Municipal Dorohoi.

 

30%, cel mai bun rezultat care ar putea fi obținut


Și totuși, se poate face ceva măcar pentru ca înfrângerile liberalilor să nu mai fi atât de drastice în al doilea municipiu al județului?


”Cu o echipă puternică se poate obține un rezultat foarte, foarte bun. Dar cu o echipă puternică în care, atunci când vii președinte, să nu fugărești oamenii, ci să îi aduni. Eu așa am făcut și așa sper să facă și actualul președinte, să adune oamenii valoroși din oraș care au o altă opinie într-o echipă puternică și vot cu vot să obțină un rezultat foarte bun. Se poate obține un rezultat foarte bun și pe Dorohoi”,


Valerian Andrieș, manager Spitalul Municipal Dorohoi.


În opinia sa, liberalii pot obține în jur de 30%, însă doar dacă se muncește în echipă.


”Dacă un om crede că singur va face cu încă doi-trei, așa cum este actuala părere, se înșală. Și vor dovedi viitorul și următoarele alegeri că se înșală dacă continuă pe aceeași linie. Eu sper să coaguleze o echipă, am și spus cu ocazia alegerii dlui Bursuc că sunt dispus să ajut partidul dacă mi se solicită și să fiu parte în deciziile partidului. Dacă mi se solicită, dacă nu, sănătate multă”,


Valerian Andrieș, manager Spitalul Municipal Dorohoi.

 

Rezultatele obținute de PNL la alegerile locale din Dorohoi

 

1996


Primărie: Petru Nechita – 7,63%
Consiliul Local – PNL a candidat în cadrul CDR, alături de PNȚCD și alte partide, scorul nefiind edificator  

 

2000


Primărie: Petru Nechita – 6,61%
Consiliul Local - PNL – 4,97%

 

2004


Primărie: Sorin Clim – 9,02%
Consiliul Local – PNL 10,29%

 

2008


Primărie: Sorin Clim 22,09%
Consiliul Local - PNL 19,66%

 

2012


PNL nu a avut candidat la Primărie întrucât partidul a participat la scrutin pe lista USL, alături de PSD, PC și UNPR, astfel încât nici scorul pentru Consiliul Local nu este edificator

 

2016


Primărie: Constantin Bursuc – 17,4%
Consiliul Local: PNL 25,2%

 

2020


Primărie: Valerian Andrieș – 13,83%
Consiliul Local: PNL 16,71%.

 

2022


Medicul Valerian Andrieș a obținut punctajul maxim la evaluarea anuală efectuată de o comisie numită de către primarul Dorin Alexandrescu.

 

2023


Povestea continuă...


Dorin Alexandrescu de la PSD continuă să fie primarul municipiului Dorohoi.  

 
Valerian Andrieș de la PNL continuă să fie directorul Spitalului Municipal Dorohoi.


Liberalii au avut senatori, deputați, au avut președinte de Consiliu Județean și inclusiv primar al municipiului Botoșani.


Dar nu au avut niciodată primar la Dorohoi.


”Botoșăneanul TV” în care a fost invitat Constantin Bursuc o puteți vedea integral în materialul video de mai jos.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Partidul Amploiaților?! Liberalismul botoșănean pe mâna unei găști de bugetari și directori la stat în care privații sunt suprimați
S-a dezlănțuit Șoptică! Către Flutur: Tot timpul ați băgat bățul prin gard! Președintele PNL discurs furtunos despre pierderi și trădări

 

Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO
Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni
Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele
Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
Liberalismul la Botoșani: Iliuță a plecat din PNL supărat pe colaborarea cu PSD după ce a făcut campanie cot la cot cu PSD-iștii, a candidat alături de ei și cu votul lor a devenit viceprimar – GALERIE FOTO
Chiar dacă a plecat din PNL reproșând partidului colaborarea cu PSD, Viorel Iliuță a dobândit în 2012 un mandat de consilier local și apoi unul de viceprimar tocmai în cadrul unei alianțe a celor două partide.
Polițiști europeni cu toalete în curte, fără apă și săpun: Poliția Botoșani cumpără șase WC-uri din lemn pentru sediile din județ după ce a primit BMW-uri pentru oraș – FOTOGALERIE
Acțiune mai puțin obișnuită a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care în aceste zile are în derulare o procedură în SICAP (Sistemul Informativ Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Publice).
Plângere pentru tentativă de omor împotriva unui primar, un consilier local a cerut protecția Poliției: Omori lumea pe stradă
Disputele politice și administrative dintr-o comună s-au mutat din Consiliul Local la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), acolo unde un ales din Gorbănești a depus o plângere împotriva primarului Ionuț Melinte. Conflictul este unul mai vechi, însă a degenerat la sfârșitul lunii precedente.
Edy, la ce meciuri te uiți? Mailat este detașat cel mai bun marcator român din SuperLigă, dar Iordănescu NU îl convoacă la națională 
S-a spus de nenumărate ori că, dincolo de valoarea și randamentul la zi al unui jucător, cel puțin la fel de importante pentru convocarea unui jucător la echipa națională a României sunt cluburile la care evoluează și firmele care îl impresariază. 
STUDIU de CAZ - Cum s-a salvat o fabrică din Botoșani - De la director la muncitori, toți angajații au acceptat să muncească 4 luni fără salariu: Pare o poveste de Ion Creangă, dar așa a fost VIDEO
Astăzi este una dintre cele mai mari companii din Botoșani, însă în anii de după revoluție a fost închisă câteva săptămâni, iar apoi muncitorii au venit la lucru câteva luni cu toate că știau că nu vor fi plătiți. Au acceptat însă această variantă pentru a-și salva fabrica și implicit locurile de muncă.
POVESTEA achitării directorilor de la Modern Calor în dosarul DNA în care a fost atrasă și o companie de top: O încâlceală contractuală cum nu întâlnești în fiecare zi
Pe data de 28 iulie 2017 procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava descindeau în birourile șefilor de la Modern Calor, compania orașului aflată în subordinea Consiliului Local. Era vizat un contract care asigura mentenanța a două motoare de cogenerare încheiat între Modern Calor și Elsaco Electronic.
Desfășurare impresionantă de forțe la o pensiune cu restaurant, piscină, loc de joacă și centru SPA, depistată cu branșament ilegal la apă
Pensiune 30 cu camere, piscină, centru SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, sistem de irigare a spațiului verde, vilă turistică. O afacere înfloritoare și cu impact în comunitate. Cu facturi lunare la apă care ar fi de doar câteva sute de lei.
Xiang, Zheng, Cheng și Sheng... Chinezii cuceresc comerțul la Botoșani: au pus mâna pe câteva dintre cele mai bune spații, iar profitul le-a explodat în pandemie
În alte vremuri văzuți doar pe la televizor ori la filmele de la cinematograf, chinezii încep să devină o prezență constantă în viața orașului. Nu sunt mulți, însă cei puțin ajunși pe aici au reușit să intre cu afaceri în câteva dintre cele mai importante spații din oraș.
AUR-ul a intrat la Botoșani pe mâna unei studente de 20 de ani, luată pe sus de jandarmi: Nu suntem județul paielor. Paie sunt cei care ne-au reprezentat la BucureștiVIDEO & GALERIE FOTO
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are lider nou la Botoșani. Deși partidul are un senator și un deputat, președinte a fost numită o tânără de 20 de ani.
Fost parlamentar vizat de DNA: Era în același timp director la București și administrator de Primărie la Botoșani – DOCUMENT
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava au ajuns din nou la Botoșani. Sunt vizați un fost deputat în Parlamentul României și un primar în funcție.
AUR-ul se umple de traseiști, de la administratorul de la ”Apă” și candidatul cu 4 partide în 12 ani, la consilierul care le promitea sătenilor mall în comună
Este o imagine care se repetă obsesiv în politica de după revoluție. La două-trei cicluri electorale apare un partid cu un pronunțat mesaj populist care intră în Parlament și atrage ca un magnet botoșăneni, care după ce au petrecut ani buni pe la unul sau mai multe partide, sesizând formațiunea aflată pe val, realizează brusc că nu se mai regăsesc în partidul din care fac parte și intră în noul partid.
O rușine epocală: Botoșaniul a ratat șansa istorică de a construi un spital nou, n-am încăput nici măcar pe lista unităților respinse - liderii politici aruncă vina unii pe alții
Aproape jumătate din județele țării vor beneficia de unități medicale printr-o linie de finanțare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) gestionată de Ministerul Sănătății (MS) la care, din motive încă neclare, autoritățile botoșănene nu au avut acces. Sau poate că au avut, dar nu au putut ori nu s-au zbătut ori nu și-au unit eforturile pentru a obține finanțarea.
Andrieș zis Iuda
6 februarie 2023, 11:08
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Doamna a vrut să o apere cumva când a văzut că se năpustește asupra ei. Vă dați seama, pumnul care era destinat beneficiarei, l-a primit doamna infirmieră. Nu era destinat doamnei. Noi ne băgăm, ne-o mai luăm așa, câ ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9743 lei
USD
Dolarul SUA
4.7112 lei
CHF
Francul elveţian
5.1393 lei
GBP
Lira sterlină
5.7209 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1578 lei
XAU
Gramul de aur
287.0737 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2584 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2777 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0033 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6672 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.4 o C
Dorohoi
19.0 o C
Bucecea
16.5 o C
Darabani
14.2 o C
Saveni
20.1 o C
Ştefăneşti
15.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.