Ancheta săptămânii
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO

Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.

Sat fără rețea de apă și canalizare


Pe 26 mai, ”Botoșăneanul TV” a prezentat cazul pensiunii ”Fata verde” din Șoldănești, care rămâne fără clienți din cauza lipsei apei.


În satul arondat comunei Blândești nu există rețea de apă și canalizare, iar proprietarul stabilimentului a construit mai multe puțuri din care extrage apa și o pompează spre imobil.


Doar că precipitațiile sporadice și în cantitate redusă din acest an i-au secat aproape toate fântânile.


Din 2014, Tudor Bucșinescu, proprietarul domeniului de aproximativ un hectar, a efectuat nenumărate demersuri atât la Primăria Blândești, cât și la Consiliul Județean și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Aqua” formată din CJ și din 73 de primării, inclusiv cea din Blândești.


Cu toate acestea, susține că nu există nici măcar un studiu de fezabilitate pentru construcția unei aducțiuni cu apă în Șoldănești.

 

Lipsa apei îl lasă fără turiști


A ajuns să piardă tot mai mulți clienți, fiindcă unii nu acceptă să beneficieze de apă cu porția, iar în luna mai cinci persoane au refuzat să îi mai plătească șederea, motivând că nu au avut apă atunci când și-au dorit.


Lipsa apei nu se răsfrânge doar strict asupra treburilor din imobil, ci a întregului ansamblu deoarece proprietarii au sere cu legume și fructe. Ei doresc să asigure mese bio invitaților, doar că nu mai au cu ce să își irige culturile.


Sătul să fie ignorat de atâția ani și fără să întrevadă o cale de rezolvare a problemei, proprietarul a decis să o vândă. Anunțul l-a făcut în direct la ”Botoșăneanul TV”.

 


”Este strigător la cer. M-am hotărât să plec din România. Încet-încet toți emigrăm, mă înscriu pe listă. Asta este, mi-am ales țara, mă duc în Spania, unde am să activez tot în turism. Vrea să îmi iau o casă cu cinci camere, una pentru noi și patru pentru turiști și o să fac un micro turism, să mă întrețin cât voi mai avea de trăit. Dar nu pot trăi toată ziua cu mâna întinsă, cu căciula în mână: haideți vă rog, haideți vă rog și toată ziua mă rog de unul, de altul. Nu, chiar e strigător la cer. I-am promis soției mele că, atunci când își sărbătorește anul viitor ziua de naștere, o să fie în altă țară”,


Tudor Bucșinescu, proprietar pensiunea ”Fata Verde”.

 

botosaneanul tv tudor bucsinescu

 

În secolul 19 a fost construit, în secolul 21 tot nu are apă curentă


Imobilul are o poveste aparte. A fost ridicat în jurul anului 1.890 de boierul Constantin Bucșinescu, doctor cu medicina absolvită la Paris. Pe atunci domeniul se întindea pe 2.000 de hectare, numai că totul a fost confiscat după preluarea puterii de către comuniști. A fost folosit ca sediu al CAP-ului, apoi ca școală și Tudor Bucșinescu a ajuns să se judece până la Înalta Curte de Casație Justiție pentru a-i fi restituit. Cu toate acestea, se află la capătul răbdării și i-a făgăduit soției că renunță la ”Fata Verde”.

 


”M-am hotărât și i-am promis. O închid, o vând, o închiriez, o dau cadou, nu știu ce am să fac. O să o dau la o fundație dacă nu reușesc să o vând în suma rezonabilă pe care am investit-o. Eu de 11 ani de când lucrez acolo nu mi-am luat salariu 1 leu, muncesc câte 16 ore pe zi. Așa muncim noi, cei din privat. Este o afacere foarte bună care poate fi dezvoltată în condiții foarte bune, dar trebuie un minim de utilități, nu putem să aducem noi ploaia că nu suntem Dumnezeu, nici eu, nici dl primar”,


Tudor Bucșinescu, proprietar pensiunea ”Fata Verde”.


De-a lungul anilor a avut turiști dintr-o mulțime de țări, inclusiv din Peru. Pentru ca în anul 2022 să supraviețuiască datorită turismului muncitoresc. Mai exact, cazează angajații unor companii din alte județe care lucrează la drumul Botoșani – Ștefănești sau la extinderea rețelei de internet din zonă.

 

O glumă de turism la Botoșani


Botoșaniul stă îngrozitor la capitolul turism. Datele strânse de Direcția Județeană de Statistică (DJS) pentru perioada februarie 2021 – februarie 2022 arată că în pensiunile agroturistice au înnoptat lunar între 100 de persoane (cel mai redus număr) și 266 (cel mai mare număr).


Pensiunile turistice stau ceva mai bine, minimum fiind de 512, iar maximum de 900.


Chiar și atunci când se iau în calcul toate structurile de primire turistică, adică inclusiv hoteluri, moteluri, vile, cabane, situația este una dezastruoasă. În intervalul de timp menționat numărul înnoptărilor a oscilat de la un minim lunar de 2.387 în februarie 2022 la un maxim de 7.501 în iulie 2021.


La nivelul lunii martie a acestui an, Botoșani ocupa abia locul 37 pe țară ca indice de utilizare al locurilor de cazare, cu un procent de 12,2%. Practic, din toate locurile disponibile, au fost folosite doar 12,2%.


Vecinii noștri, Iași și Suceava, aveau 44,9%, respectiv 21,1%.


O speranță de la POIM?


Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Aqua”, despre care aminteam mai sus, s-a înființat cu scopul declarat de a susține ”interesul general al locuitorilor de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale membre pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului, în condiţiile unor tarife care să respecte limitele de suportabilitate ale populaţiei şi principiul «poluatorul plăteşte»”.


”În principiu, problema apei de la Șoldănești ar trebui rezolvată prin POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare)”,


Dan Deleanu, director ADI ”Aqua” Botoșani.


Este vorba de acel proiect de circa 200 de milioane de euro pentru extinderea sistemului de apă și canalizare al județului pe care încearcă să îl acceseze SC Nova Apaserv SA.


Doar că directorul de la ADI ”Aqua” se afla în convalescență la ora documentării acestui articol și nu ne-a putut oferi mai multe informații.

 

Tudor Bucșinescu a povestit în direct că marea parte a banilor pe care i-a investit la ”Fata Verde” provin din activitatea sa în ”Legiunea Străină”, acolo unde a activat trei ani și jumătate în anii ’90.


În ziua emisiunii, ”Fata Verde” mai avea o singură rezervă de apă într-o fântână, pe care nu o utiliza întrucât la sfârșitul săptămânii trebuia să găzduiască o nuntă.

 

loading...
FOTOREPORTAJ Covoare de iută, roşii din grădină, lapte de la căpriţă – start pentru cea mai ecologică pensiune din Botoşani
Pierdem și Marea Nordului, frații de peste Prut ne-o iau înainte: Vecinii noștri se mișcă mai bine și sunt foarte profesioniști! / Au și spații de cazareGALERIE FOTO

 

Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
Loading...
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 
Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 
Afaceri cu șomeri anchetate de Poliție și Agenția de Integritate, angajați de la AJOFM prinși în morișca subvențiilor
Polițiștii botoșăneni desfășoară o anchetă care vizează modul în care mai multe societăți comerciale și o organizație neguvernamentală au încercat, și unele chiar au și reușit, să obțină subvenții de la bugetul de stat și cel european prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE
Aproape 42 de ani trecuți din ziua accidentului de la Huțani nu au fost nici pe departe suficienți pentru ca Virgina Varvarei, astăzi pensionară, să uite clipele îngrozitoare prin care a fost nevoită să treacă. Povestea acesteia este probabil cea mai tulburătoare dintre toate cele ale supraviețuitorilor pe care Botoșăneanul a reușit să îi găsească și să îi intervieveze.
”Șoferii iadului”, vinovații de serviciu în ”epoca de aur”: Mergeai non-stop până picai, mai ațipeai... / Când porneai motorul scotea o fumăraie că autogara nu se mai vedeaVIDEO & FOTOGALERIE
Despre modul inuman, un veritabil atentat la siguranța vieții, în care se circula în perioada comunistă...
Șoferul din autobuzul groazei a murit sub ochii soției și a lăsat orfani trei copii, două amenzi – singurele pedepse pentru 48 de morți
Cea mai mare tragedie rutieră din istoria României a avut eroul său negativ. Pentru că în comunism sistemul nu putea fi decât perfect, cei care greșeau erau doar oamenii. Chiar dacă, atunci când vorbim despre șoferi de exemplu, erau nevoiți să circule cu autobuze vechi, pline de improvizații și cu anvelope noi, dar cu defecte de fabricație.
Loading...
OMAGIU adus după 41 de ani de la tragedia în care au murit aproape 50 de botoșăneni - Troiță ridicată de Consiliul Județean și Primărie – VIDEO
Seria articolelor realizate de publicația Botoșăneanul despre tragedia care a avut loc la Huțani în urmă cu mai bine de patru decenii se aproapie de final. Atât cât s-a putut în condițiile date, am încercat să călătorim într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat pentru a readuce în atenție accidentul care rămâne pe primul loc în România, în privința numărului ridicat de morți.
Tragedia de la Huțani, dezvăluită în presa comunistă doar la anunțurile de condoleanțe: A fost tratat drept un accident de muncă
Tragedia de la Huțani nu a existat și totul a fost doar un vis urât dacă ar fi să ne luăm după presa botoșăneană din acea perioadă. Presă ce însemna de fapt un singur ziar care nu a pomenit ceva despre cel mai mare accident rutier din istoria României.
Adevărul făcut scrum! Dosarul accidentului de la Huțani TOPIT de Parchet și Poliție – GALERIE FOTO singurele IMAGINI de la tragedia rutieră
Autoritățile au distrus toate dosarele și documentele cu fotografii anexate, declarații de martori, expertize sau rezultate ale cercetărilor penale care au existat în urma celei mai mari tragedii rutiere din țara noastră.Accidentul rutier cu morți colective a avut loc la Huțani pe 29 iunie 1980, când un autobuz s-a răsturnat cu roțile în sus într-o mlaștină, iar în jur de 50 de oameni și-au pierdut viața.
PREMIERĂ: Colonelul Vasile Botezatu, dezvăluiri amănunțite despre ancheta celei mai mari tragedii rutiere a României: Era o situație de război! VIDEO
Jumătatea vieții i-a fost marcată colonelului botoșănean Vasile Botezatu de cea mai mare tragedie rutieră care s-a petrecut vreodată în România, la Huțani – Botoșani.A avut implicare directă în cercetarea ulterioară și, acum, la venerabila vârstă de 81 de ani, își amintește clar modul în care s-a derulat ziua de 29 iunie 1980.
Dezvăluiri după 4 decenii: Anvelopa care a explodat era nouă, ”autobuzul morții” avea doar o ușă și transporta oameni pe... motor
A doua zi după accidentul din 29 iunie 1980 de la Huțani s-a constituit o comisie de constatare tehnică a condițiilor în care s-a produs tragedia. Autobuzul a fost scos din apă cu o macara și transportat la garajul IJTL – Întreprinderea Județeană de Transport Local Botoșani.
Televiziunea Română a ajuns la Botoșani pentru cea mai mare tragedie rutieră din România: Sunt încă întrebări la care după 41 de ani nu se știe răspunsul GALERIE FOTO & VIDEO
Seria de articole inițiată de Botoșăneanul despre accidentul rutier care a avut loc la Huțani în 29 iunie 1980, când un autobuz cu circa 85 de persoane s-a răsturnat într-o mlaștină, a readus în atenția publică această tragedie unică în România prin proporțiile sale. Atunci când s-a produs, a fost înregistrat drept cel mai groaznic accident rutier de pe glob.
????????
20 iunie 2022, 10:42
Botosaniul a primit 300 mil euro de la UE scrie in presa dar nu spune nimeni ce s a facut cu acei bani nici in oras nu este canalizare peste tot .
20 iunie 2022, 09:48
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.1 o C
Dorohoi
21.2 o C
Bucecea
22.8 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.5 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.