Ancheta săptămânii
PSD Botoşani, un partid de 7 miliarde în care morala este împărţită de Răzvan Rotaru, sora lui Conţac şi fiica lui Vâzdoagă
Dincolo de alegerea preşedintelui şi a preşedintelui executiv, a discursurilor festiviste şi a laudelor aduse noului şef al filialei, la Conferinţa Judeţeană PSD Botoşani de duminică s-au adoptat şi alte câteva hotărâri importante. Una dintre acestea a scos la iveală banii pe care o formaţiune de gabaritul celei social-democrate îi învârte într-un an, iar cealaltă cine asigură integritatea morală a organizaţiei. Bineînţeles că nu au lipsit surprizele.
conferinta de alegeri PSD Botosani 2

Banii adunaţi de PSD Botoşani s-au dublat în anul în care a ajuns la guvernare

Trezorierul Ady Petruşcă a prezentat succint câteva date din bugetul pe anul precedent, unul cu alegeri locale şi parlamentare, plus referendumul pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu. Astfel, la nivelul celor 78 de organizaţii teritoriale gradul de colectare a cotizaţiilor a atins 86% din ce se estimase, adunându-se 580.000 lei.Suma este una aproape dublă faţă de cea strânsă cu un an înainte şi reprezintă 80% din totalul veniturilor. Aceasta fiindcă încasările au fost completate cu banii obţinuţi din donaţii, dobânzi şi alte venituri legale. Culmea este că, în ciuda atâtor scrutine, PSD-iştii au terminat anul în profit, cheltuielile totale ridicându-se la aproximativ 95% din venituri. „Reuşind astfel, în condiţii deosebite, să obţinem un bilanţ pozitiv, o economie de circa 37.000 de lei la sfârşitul anului precedent. Cea mai mare pondere din total cheltuieli, circa 33%, au avut-o cele pentru utilităţi – energie electrică, telefonie, taxe şi impozite locale, urmate de cele cu plata serviciilor, achiziţii de bunuri de inventar şi alte cheltuieli evidenţiate în bugetul de venituri şi cheltuieli”, a afirmat Ady Petruşcă (foto dreapta), trezorierul PSD Botoşani. Potrivit acestuia, la baza creşterii gradului de colectare au stat păstrarea legăturii cu preşedinţii de organizaţii şi conştientizarea faptului că apartenenţa la o formaţiune presupune şi o participare „minimă şi asumată”.

700.000 de lei strânşi "cu sacrificii şi renunţări"

Consilierul local social-democrat a ţinut să precizeze că, fără urmă de patetism, banii s-au strâns „chiar şi cu sacrificii şi renunţări”, mulţumind celor prezenţi la Conferinţa Judeţeană pentru efortul financiar deosebit. „Victoria noastră are la temelie şi acea cotizaţie modică pe care dvs. aţi achitat-o lună de lună la casieria organizaţiei. Vă mulţumesc încă o dată pentru toţi ce aţi făcut”, a mai spus Ady Petruşcă.Ady Petrusca trezorier PSD Botosani  Partid de guvernare, PSD Botoşani nu îşi poate propune în 2013 realizări financiare sub cele din 2012, astfel încât bugetul pe anul în curs, adoptat tot duminică la Teatrul Mihai Eminescu, prevede venituri tot de 700.000 de lei, dorinţa fiind ca suma strânsă din cotizaţii să crească spre 600.000 de lei, iar donaţiile să treacă de 130.000 de lei. „Iar cheltuielile nu ştim dacă o să reuşim a le scădea în momentul de faţă, dar sper să ne învârtim în jurul sumei de 700.000 lei”, a preconizat Ady Petruşcă. Acesta a previzionat creşterile cheltuielilor la capitolele de transporturi şi bunuri de inventar.

Rudele foştilor şi actualilor şefi ai PSD Botoşani - moraliştii organizaţiei

Tot duminică s-a stabilit şi noua componenţă a Comisiei Judeţene de Arbitraj şi Integritate Morală (CJAIM) a PSD Botoşani. Asemenea tuturor hotărârilor adoptate în cadrul Conferinţei Judeţene şi aceasta a fost luată prin simpla ridicare a mâinilor. Comisia este formată din 11 membri, iar printre aceştia se regăsesc Teodor Dimitriu, director interimar al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Elena Lăzăruc, sora fostului preşedinte al PSD Botoşani, Constantin Conţac, Mioara Jurgiu, fiica secretarului general al PSD Botoşani, Gheorghe Vâzdoagă, Răzvan Rotaru, noul comisar şef de la Garda de Mediu Botoşani, Marius Budăi şi Roxana Chiriacescu.Teodor Dimitriu comisia de arbitraj si integritate morala PSD Botosani  Teodor Dimitriu (foto stânga), preşedintele CJAIM care şi-a încetat ieri activitatea, a prezentat un raport din care a reieşit că tocmai unii dintre membrii acestei structuri au avut probleme de integritate morală. „După plecarea unui membru din partid a fost aleasă dna Silvia Diaconu, iar dl Ţarcă a fost pe poziţie de incompatibilitate. De-a lungul acestui mandat ne-am confruntat cu mai multe cazuri”, a afirmat Teodor Dimitriu. După cum îi spune şi numele, teoretic comisia veghează la aplicarea riguroasă a statutului PSD și sesizează forurile de partid în legătură cu hotărârile nestatutare, reprezentând un organul de jurisdicție internă. Comisia Judeţeană de Arbitraj şi Integritate Morală cercetează conflictele de interese şi incompatibilităţile membrilor de partid, dar şi cazuri de încălcare a legilor, statutului şi normelor morale de comportament.

comisia de arbitraj si integritate morala PSD Botosani

O dorohoiancă de-a lui Andrei, abonată la posturi la stat, controlează banii partidului

Cheltuirea celor 7 miliarde de lei vechi preconizate a se încasa în acest an va fi supervizată de Comisia Judeţeană de Control Financiar (CJCF), ai cărei membri au fost desemnaţi tot la Conferinţa Judeţeană a PSD Botoşani de duminică. Şi această structură este formată din 11 persoane, iar în capul listei, ce „surpriză”, găsim o... dorohoiancă. Este vorba de Angela Frâncu, social-democrată cu o bogată experienţă în funcţii la stat obţinute cu sprijin politic. În 2009, când PSD s-a aflat la guvernare alături de PDL, aceasta a activat ca director la Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice. În decembrie 2009 a devenit membru în consiliul de administraţie al SC Nova Apaserv SA, de unde a fost revocată în septembrie 2012, după schimbarea conducerii Consiliului Judeţean. În 2011 Angela Frâncu era şefa Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, din cadrul Primăriei Dorohoi, condusă de social-democratul Dorin Alexandrescu.

comisia de control financiar PSD Botosani

La Consiliul Naţional cu Mihai Tincu şi Mihaela Huncă

În fine, la aceeaşi Conferinţă Judeţeană de duminică s-au stabilit şi candidaţii pentru Consiliul Naţional al PSD, organism care conduce partidul în intervalul dintre congrese şi care este alcătuit din maximum 751 de membri. Consiliul Naţional are ca atribuţii alegerea şi revocarea preşedintelui Consiliului Naţional, validarea Comitetului Executiv Naţional şi a Biroului Permanent Naţional, încheierea de alianţe politice, comasarea prin fuziune sau absorbţie cu alte partide şi, în plus, răspunde de organizarea campaniilor electorale. 21 de social-democraţi botoşăneni au intrat în cursa pentru obţinerea unui loc în această structură, printre aceştia regăsindu-se toţi parlamentarii, primarii de municipiu, unii primari de oraşe şi comune, dar şi Mihai Darie, Mihai Tincu, Mihaela Huncă şi Mihai Darie.
Toţi cei aleşi duminică la Conferinţa Judeţeană a PSD Botoşani au mandate de patru ani.

candidati Consiliul National PSD Botosani
Sergiu BĂLĂŞCĂU
VEZI ŞI:
 Asediu social-democrat la teatru : lideri naţionali, moldoveni, lideri sindicali, şefi de la alte partide – GALERIE FOTO
CITEŞTE ŞI:
 Sora lui Conţac arbitrează morala în PSD
Femeie paralizată din copilărie, obligată de Casa de Pensii să își demonstreze handicapul cu acte medicale din urmă cu 3-4 decenii ca să îi acorde pensie de urmaș
Larisa are 43 de ani... patru decenii și ceva de chin. Este țintuită de mică într-un scaun cu rotile. Rănită aprig de destin, primește și o lovitură din partea unui sistem pe cât de absurd, pe atât de lipsit de orice urmă de empatie.
Ruslan, un moldovean născut peste Prut, a ajuns cel mai mare afacerist din Botoșani într-un business cu iz de clonă
Să înființezi o companie în 2015 și cinci ani mai târziu să ajungi pe primul loc în Topul Județean al Firmelor întocmit de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, aceasta este o performanță care ani la rând nu a fost la îndemâna vreunui om de afaceri născut în România. Ceea ce nu au putut însă românii, a fost la îndemâna unui basarabean.
Proces de-o încâlceală uluitoare: ALDE cere un spațiu ultracentral de la Locativa și daune de 100 de lei pe zi, alt partid acuză falsuri în acte
Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a deschis un proces la Judecătoria Botoșani împotriva SC Locativa SA pentru un spațiu din zona ultracentrală a orașului. Primul termen s-a judecat pe 5 octombrie, la cinci luni și jumătate de la înregistrarea dosarului, și scoate la iveală o încurcătură definitorie pentru politica botoșăneană.
Primărie executată silit de un IFN din celălalt capăt al țării cu care nu a avut vreun contract de credit: Ne-au dat toate planurile peste cap
Întruniți în ședință extraordinară pe data de 17 septembrie 2021, consilierii județeni au hotărât să aloce 219.000 de lei Primăriei Viișoara. Dacă la alte proiecte de hotărâre care vizează repartizarea unor fonduri unităților administrativ-teritoriale apar discuții aprinse cu acuzații privind atribuirea banilor pe criterii politice, de această dată proiectul propus de conducerea Consiliului Județean a fost aprobat în unanimitate.
ANALIZĂ: Pandemia dă cu virgulă la Botoșani: avem de peste 4 ori mai multe îmbolnăviri decât anul trecut pe vremea asta
10, 12, 5, 9, 3, 11, 0și...13, 26, 20, 27, 35, 20, 40Ce e cu aceste numere? Sunt noile cazuri zilnice din prima săptămână a lunii septembrie, de anul trecut și de anul acesta.
Laptopurile de aproape 1.000 de euro bucata ale aleșilor de la Județ, numai bune de pus milieuri pe ele: Niște bani aruncați aiurea - GALERIE FOTO
21 aprilie 2021, Consiliul Județean Botoșani... După un an în care atât fostul, cât și actualul președinte al CJ au invocat pandemia pentru a nu organiza ședințe de plen în format fizic, consilierii județeni primesc laptopuri pentru a le facilita munca în slujba comunității.
Partidul Amploiaților?! Liberalismul botoșănean pe mâna unei găști de bugetari și directori la stat în care privații sunt suprimați
”Prin noi înșine... dar mai ales cu statul”, aceasta pare să fie noua deviză a marii mase a liberalilor botoșăneni. Partidul care, în teorie, își bazează politicile publice așezând antreprenorul la loc de cinste s-a transformat la Botoșani într-o grupare aproape în exclusivitate a bugetarilor și a lucrătorilor la unitățile de stat.
Sensul giratoriu care mai mult încurcă decât ajută! Accidente cu victime sau fără, în zona care înnebunește conducătorii auto – GALERIE FOTO
17 iulie 2021. Colonelul Narcis Jachel din cadrul ISU Botoșani este implicat alături de soție într-un accident rutier care s-a produs exact în fața instituției unde lucrează aproape de-o viață. Pe un drum pe care l-a parcurs probabil de sute de ori. Un drum pe care-l cunoștea extrem de bine. Dar asta până la amenajarea noului sens giratoriu care se dovedește a fi de fapt o brambrureală de indicatoare și reguli rutiere, care nu au neapărat logică. 
Noii șefi de la Nova Apaserv și-au pus în cap să demaște furturile de apă! Angajați în comisia de disciplină, se aduc controlori din alte județe
Legende sau realități, la Botoșani circulă tot felul de povești cu conducte ascunse sub pământ pe care le folosesc ilegal anumiți utilizatori, cea oficială fiind conectată la un apometru pentru care se face plata lunară. Prin aceste tertipuri s-ar umple piscine, s-ar desfășura activități în spălătorii (auto, mai ales) și tot felul de alte lucruri. Și, evident, aceleași voci arată că aceste duble branșamente nu au putut fi făcute fără ajutor de la angajați tocmai din cadrul operatorului de apă și canalizare.
Loading...
DOCUMENT: Lucrările la Botoșani – Tg. Frumos avizate pe bucăți, mai mult pe partea ieșeană! „Strategicul” nostru din beton lăsat la urmă – FOTO&VIDEO
Asta reiese din documentul de avizare pentru lucrările efectuate la DN 28B Târgu Frumos – Botoșani, fiind dată undă verde doar pentru o distanță de 51,2, din totalul de 71,50 de kilometri. Cel mai mare tronson pentru care NU s-au obținut autorizațiile necesare efectuării lucrărilor este pe teritoriul județului Botoșani.
Clădirea cu două instituții în interior pasată între miniștri botoșăneni! Pesediștii și-au arătat mușchii și au „omorât” un proiect de modernizare
Marius Budăi și Raluca Turcan. Doi botoșăneni care au reușit, datorită partidului, să acceadă în funcții de miniștri. Ambii la același minister, cel al Muncii.
Fosta casă a PDL-ului, interzisă prin hotărâre la PNL, a început bătaia pe imobilul din buricul târgului – GALERIE FOTO
Strada Teatrului nr.16, undeva în spatele fostului restaurant ”Pod de Piatră”, pe frontispiciul unei clădiri stă scris ”Partidul Național Liberal – Filiala Teritorială Botoșani”.Aleea Maxim Gorki nr.2, în vecinătatea fostei Case a Corpului Didactic, un alt imobil la intrarea căruia este afișată o emblemă generoasă: ”Partidul Național Liberal – filiala Botoșani”.
DOCUMENT Casa tuturor posibilităților: Județul și Municipiul s-au zbătut să cumpere o casă monument care nu era de vânzare și pe care, de fapt, au refuzat să o achiziționeze când au avut prilejul
Se spune deseori că ”România este țara tuturor posibilităților”. Și cum Botoșani face parte din această țară, nu poate constitui o excepție. Mai ales atunci când discutăm despre administrația publică locală.
O fuziune cum n-a mai fost: USR a ras PLUS la Botoșani, o treime dintre delegații de la municipiu sunt rude între ei
”Miercuri și joi, 105 delegați ai filialelor partidelor proaspăt fuzionate USR și PLUS din întreg județul au ales prin vot direct conducerea județeană a USR Botoșani pentru următorii 4 ani”.
Loading...
Plan secret pus la cale de 6 luni – cum a ajuns Dan Nechifor la 10 voturi de președinția PNL Botoșani
Intrarea prefectului în lupta pentru funcția de președinte al PNL Botoșani s-a făcut pe 27 iunie 2021, în ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile interne. Deși impresia creată a fost aceea a unei decizii luată ”pe ultima sută de metri”, în realitate a fost rezultatul unui plan minuțios pregătit cu jumătate de an înaintea scrutinului.
Noul șef de la ”Apă” a plecat de la ANIF după ce Agenția Națională i-a scos postul de director la concurs, se pregătește un ”liberal pe viață”
Pe 26 mai 2021, cu două săptămâni înainte de ședința consiliului de administrație în care Liviu Ștefan a fost numit director interimar la SC Nova Apaserv SA, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a scos la concurs posturile de directori de la 13 filiale teritoriale din țară, inclusiv cea de la Botoșani. Examentul începe chiar astăzi.
Jumătate dintre agenții de la Poliția Rutieră reținuți de DNA sunt plini de datorii la bănci, unii nu au nici măcar mașină
O ștersătură sau un grup de trei hashtag-uri, asta se regăsește la rubrica ”venituri din salarii” din declarațiile de avere ale polițiștilor de la Serviciul Rutier reținuți la începutul lunii iunie de Direcția Națională Anticorupție. Mai exact, vorbim strict de subofițerul și cei nouă agenți pentru care DNA a dispus reținerea. Aceștia și-au secretizat veniturile din salarii. Prin lege!
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș
Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!
Executarea silită a Primăriei Botoșani în urma proceselor pierdute la Curtea de Apel Suceava cu Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Constantin Lulu Dascălu reprezintă cheia de boltă a activității pe care lichidatorul judiciar al SC Termica SA o desfășoară de zece ani la fosta societate de termoficare a orașului.
Cum a ajuns UE să pună umărul la politizarea masivă a concursurilor din România! Candidați secreți, rezultate secrete, a murit și ultima fărâmă de bun simț
Accederea pe tot felul de funcții publice, de execuție sau conducere, a unor persoane susținute politic și fără prea mare pregătire profesională, în cele mai multe dintre cazuri, a devenit extrem de facilă și are loc sub ochii noștri, ai tuturor, într-o semi-transparență care le convine de minune politicienilor, mai ales. 
da de ce domnu Dimitriu pleaca aproape in fiecare zi clatinindu se de la servici? e ''epuizat'' de la atita munca?
15 aprilie 2013, 16:26
doamna Lazaruc Elena este o femeie foarte serioasa si capabila profesional , nu am auzit niciodata ceva rau despre dansa, domnu Balascau , esti mai mult decat rau intentionat, ca de obicei, cand vine vorba de Contac, ei bine afla ca sunt o familie respectabila si de oameni cinstiti, nu va luati dupa povesti cu coruptii de serviciu, pe care tre sa-i scoata din cand in cand, presa in fata, dupa solicitari , adevaratii corupti , liberi si foarte liberi , ba chiar cu spate, din politica de azi, sunt laudati de presa libera! Contac nu a furat nimic, nu a traficat nimic, decat ca a facut drumuri si a dat de lucru la oameni, nu a bagat faliment, asta este foarte condamnabil in ziua de azi.
15 aprilie 2013, 15:15
O moaca a unui om i-o da Dumnezeu, nu cred ca el este vinovat. Brandusa dupa ce a-i luat-o pe buza te-ai uitat in oglinda? Nu putem sa facem ca toata lumea sa arate ca Alain Delone!!! Asa ca dute si vezi-ti de muia ta!!!! Stii cumva ce are ala in creier? studiaza-te si apoi vorbeste!!
15 aprilie 2013, 14:57
Costica Enacache face ceva in Botosaniul ala ?
15 aprilie 2013, 14:32
Dar analfabetul de LUPASCU COSTEL ????????????????
15 aprilie 2013, 13:20
Intr-un partid ca p.s.d exista oameni de valoare, adevarati profesionisti si cu integritate morala. Sa scoateti in fata exemplare ca Budai si Rotaru mi se pare o greseala majora. Pacat ca va manjiti domnilor din p.s.d promovand astfel de nulitati. Nu ne inspirati incredere promovand incultura, aroganta si prostia domnilor din conducerea p.s.d. Va complaceti cu astfel de oameni si ve-ti plati mai tarziu. Pacat p.s.d
15 aprilie 2013, 13:16
Daca in comisia de integritate regasim nume ca Razvan Rotaru e clar. Pacat ca sunt si oameni de valoare in p.s.d.Nu stiu cu sunt promovate aceste nulitati si cum nu le e rusine celor din comisia respectiva sa-si asocieze numele cu un astfel de personaj.Trezitiva p.s.d isti!!!!
15 aprilie 2013, 10:40
Ce mutra de alcoolist are Dumitriu!!! Asta la integritate morala?
15 aprilie 2013, 09:58
Budau magazionerul?In sfirsit a prins si el un post caldut...
15 aprilie 2013, 09:53
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”S-a cântat Simfonie de Sibelius cu trei violoncele, simfonie de Ceaikovski... Simfoniile acestea nu așa au fost scrise. Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre ar fi dat în judecată instituția! De aici trebuie plecat acum ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.4 o C
Dorohoi
0.1 o C
Bucecea
0.8 o C
Darabani
-0.3 o C
Saveni
1.2 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.