Știrea zilei
A ieşit duhoarea la suprafaţă! Prefectul trânteşte hotărârea PSD-iştilor prin care acaparau firma de salubrizare a oraşului

Social-democraţii trimişi de botoşăneni în Consiliul Local să le reprezinte interesele au călcat legea în picioare. O spune chiar prefectul Dan Şlincu, ajuns în funcţie tocmai cu sprijinul PSD-iştilor.

O lege şi o ordonanţă sub picioarele PSD-ului


Într-un răspuns trimis preşedintelui demis al consiliului de administraţie de la SC Urban Serv SA, primul reprezentant al Guvernului în judeţ spune negru pe alb că aleşii de la municipiu nu au respectat legea.


Cezar Nicuţă sesizase Prefectura cu privire la HCL 112/2018 prin care majoritatea social-democrată din CL Botoşani a revocat întreg CA-ul societăţii de salubrizare şi a numit trei membri interimari, toţi consilieri judeţeni PSD.


„Acest act administrativ a fost supus controlului de legalitate constatându-se nerespectarea prevederilor legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, precum şi încălcarea dispoziţiilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice”,


Dan Şlincu, prefect.

 

Prefectul cere revocarea hotărârii


În răspunsul trimis preşedintelui demis al CA-ului de la „Urban Serv”, primul reprezentant al Guvernului în Botoşani a menţionat că instituţia pe care o conduce a promovat procedura prealabilă. Mai exact, a solicitat CL revocarea hotărârii, în caz contrar urmând să o atace la Tribunalul Botoşani, lucru care ar duce automat la suspendarea aplicării respectivei hotărâri.


În consecinţă, primarul a convocat pentru ziua de miercuri o şedinţă de îndată care are pe ordinea de zi revocarea hotărârii menţionate a deliberativului municipal.


Deşi poate din punct de vedere politic poziţia prefectului ar putea mira, legal vorbind aceasta este cât se poate de firească în condiţiile în care secretarul municipiului reşedinţă, Oana Georgescu, nu a contrasemnat hotărârea pentru legalitate.

 

Nici măcar PSD-iştii desemnaţi de… PSD-işti nu au acceptat posturile


Într-un referat ataşat hotărârii, şefa juriştilor din Primăria Botoşani enumera o mulţime de motive pentru care hotărârea nu poate fi considerată legală, de la faptul că Adunarea Generală a Acţionarilor şi nu Consiliul Local revocă membrii CA şi până la desemnarea noilor membri, pentru care nu s-a făcut dovada că îndeplinesc condiţiile legale pentru a ocupa aceste posturi. De altfel, cei trei nominalizaţi, Cătălin Olaru, Sergiu Marian şi Constantin Pătrăuceanu, nu au acceptat numirile.

 

Partidele se bat pe firma de salubrizare, oraşul geme de gunoaie


Hotărârea adoptată de CL este doar una în care majoritatea social-democrată din Consiliul Local Botoşani, deşi avertizată asupra nerespectării unor prevederi legale, votează totuşi un asemenea act cu unicul scop de a-şi rezolva o problemă politică.

În acest caz vorbim despre reintroducerea SC Urban Serv SA sub controlul politic al PSD-ului. În tot acest timp de dispute politice, unele pubele de gunoi din capitala judeţului sunt arhipline, iar unii locatari nu mai au unde să deverseze deşeurile casnice, zonele respective transformându-se în veritabile bombe ecologice la actualele temperaturi.


În acest caz Cezar Nicuţă intenţionează să depună şi o plângere penală, după ce a acţionat deja în civil.

 

loading...
Avem primar, viceprimari, jandarmi, poliţişti? JEG la kilogram lăsat zi de zi în Centrul Vechi, se curăţa pe banii plătitorilor taxei de salubrizare – GALERIE FOTO
PSD-iștii de la Municipiu fentați de propriii oameni: ȚEAPA de la societatea de curățenie a devenit oficială

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO
O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Loading...
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Trei sferturi dintre medicii de la „Mavromati” s-au imunizat, mai sunt unii care nu cred în virus și vaccin: Este o rușine
A trecut aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare și tot mai mulți medici încep să se vaccineze. 
Loading...
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.
Muncă în disperare pentru terminarea lucrărilor la Unitatea de Urgențe și salvarea cât mai multor oameni: Facem tot posibilul - VIDEO & GALERIE FOTO în PREMIERĂ
Cea mai importantă unitate de urgență funcționează în prezent într-un spațiu improvizat, la limita de avarie.Vechiul sediu se află în plin proces de modernizare, iar firma care realizează lucrările este pe cale să dărâme un record al investițiilor de la Botoșani.
Dispare un partid de la Botoșani! Va fi absorbit de noua „împărăție a dezamăgiților”: Eu nu-i recunosc, prea mult haos, prea multă dezamăgire, prea multă...
După noua formațiune politică a lui Liviu Dragnea care coagulează în jurul lui social democrați-nemulțumiți, vine și replica „Dreptei”.Ludovic Orban strânge și el în jurul său liberali care nu mai rezonează cu politica dusă de actualul Partid Național Liberal.
Un botoșănean a primit un computer de 1.000 de euro cu ecranul crăpat după o comandă online - FOTOGALERIE
Achizițiile pe internet, practicate în România la o scară tot mai largă, continuă să fie pline de capcane. A simțit-o pe propria piele și administratorul unei firme din Botoșani.
PUSTIU la mall după introducerea certificatului verde, bate vântul prin magazine și la food court – GALERIE FOTO
Cel mai mare complex comercial din Botoșani continuă să fie afectat de restricțiile impuse de autoritățile centrale.
Când viața bate... visul: Mirel Manea între Que sera, sera și Corul Sclavilor la Monte Carlo, de la primarul de Monaco la ”Bio de Botoșani” – VIDEO & GALERIE FOTO
”Sclipirea mea a fost că trompeta poate exprima mult mai mult printr-un mesaj, prin sunet, care sunetul înseamnă cuvânt, înseamnă inimă, înseamnă suflet”. Cuvintele de mai sus aparțin lui Mirel Manea și au fost rostite în 2014, la lansarea „Gentleman Trumpet”, cel de-al doilea album al prim-trompetistului Filarmonicii de Stat George Enescu din Botoșani.
Din pozele aparute pe facebook reiese ca Tincu, Cosmin Andrei si Drelciuc nu au ajuns la Bucuresti la mitingul impotriva "statului paralel", pesemne că dânșii fac parte dintre cei care nu țin cont de legile romane si nici nu asculta întotdeauna de Federovici.
12 iunie 2018, 17:58
În aceste condiții cineva trebuie demis sau sa-si dea demisia de onoare , dacă mai exista asa ceva la PSD.
12 iunie 2018, 17:49
Fedorovici, Rotaru, Hunca, Tincu, Buimac/ Buiuc, Cosmin Andrei, Murariu, Tanase, Diaconu Silvia, Vicol Trisca, Chiru, Maftei, Branzei, Bosovici si Petrusca. Unii dintre ei ar putea fi considerati nevinovati dar votul le apartine ! Rusine ! Doar functiile si banii ii intereseaza 1 Gunoiul miroase si la psd e mult gunoi, mizerie umana !
12 iunie 2018, 15:10
Inseamna ca d-nul prefect respecta legea si prin asta nu va deveni un infractor ca Dragnea si acolitii sai.Avem in BT si pesedisti onorabili.Respect!
12 iunie 2018, 14:17
Uauuuu acum inteleg de ce a fost Nicuta dat afara din PSD, pt ca nu accepta "duhoarea" provocată de Tincu si Drelciug
12 iunie 2018, 12:13
E plin orasul de gunoaie mai ales in weekend, vin cetateni din periferie si comunele limitrofe si arunca gunoiul in oras. Nu se poate asa ceva, este inadmisibil.
12 iunie 2018, 11:49
care sunt consilierii locali care au votat, fara viza de la juristii din primarie ? vrem sa-i stim si noi pt a ne feri sa le mai acordam vreodata votul de incredere
12 iunie 2018, 10:17
Inlocuiti containerele defecte din care curge gunoiul si faceti curat in cimitire, lasati jocurile de culise.
12 iunie 2018, 10:06
.....noaptea ca hotiiiii !......
12 iunie 2018, 10:03
de ce nu se tine cont de viza de legalitate a secretarului sau a altor juristi din primarie ? sa ne explice cei care au semnat respectivul proiect de hotarare sau care au votat tampenii
12 iunie 2018, 10:00
Inseamna ca Mihai Tincu, Cosmin Andrei, Simion Drelciuc si unii consilieri locali psd reprezinta statul paralel ????????
12 iunie 2018, 09:55
daca prefectul afirma ca nu s-a respectat cadrul legal, inteleg ca liderul PSD-istilor TINCU din Consiliul Local normal trebuie sa-si dea demisia din funtia de consilier local, pt ca altfel va continua sa-si indrume colegii de partid sa voteze alte proiecte de CL prin care se incalca legea
12 iunie 2018, 09:50
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”S-a cântat Simfonie de Sibelius cu trei violoncele, simfonie de Ceaikovski... Simfoniile acestea nu așa au fost scrise. Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre ar fi dat în judecată instituția! De aici trebuie plecat acum ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.4 o C
Dorohoi
0.1 o C
Bucecea
0.8 o C
Darabani
-0.3 o C
Saveni
1.2 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.