Ancheta săptămânii
Desfășurare impresionantă de forțe la o pensiune cu restaurant, piscină, loc de joacă și centru SPA, depistată cu branșament ilegal la apă

Pensiune 30 cu camere, piscină, centru SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, sistem de irigare a spațiului verde, vilă turistică. O afacere înfloritoare și cu impact în comunitate. Cu facturi lunare la apă care ar fi de doar câteva sute de lei.

Cum înflorești o afacere!!!

 

Obiectivul ar fi fost monitorizat o perioadă mai lungă de timp, existând suspiciuni asupra consumului ireal la apă regăsit pe facturile emise de SC Nova Apaserv SA. Ar fi „ajutat” la scoaterea la iveală a neregulilor din cadrul pensiunii și niște foști angajați care ar fi plecat de la locul de muncă, în urma unor neplăți salariale.

 

Cert este că în ziua de 10 martie 2023 o întreagă ”armată” de angajați ai Nova Apaserv au ajuns la pensiune pentru verificări amănunțite. Prin utilizarea sistemului de detecție s-ar fi descoperit o rețea subterană bine pusă la punct, utilizată la consumul cantității de apă necesară pentru desfășurarea activității atât la restaurant cât și în pensiune și la centrul SPA. Și, pe timpul verii, la piscină. În exterior, hidranții prin care era direcționată apa către punctele de consum ar fi fost mascați cu mobilier decorativ, pentru a nu atrage atenția.

 

Apometrul corect ar fi fost branșat doar la o serie de dușuri exterioare, iar consumul facturat ar fi fost de doar câteva sute de lei pe lună.

 

„A avut loc o lucrare acolo în zonă și s-a descoperit un al doilea branșament neraportat, să zicem. Și a fost și o echipă de control acolo, operatorul respectiv a acceptat măsurile și dispozițiile trasate de echipa de control, suntem în regulă acolo în momentul de față. În momentul de față a intrat în legalitate cu cel de-al doilea branșament neraportat de acolo. Știu că a fost și corpul de control acolo, a dispus niște măsuri. Probabil că aceste măsuri trebuie comunicate instituțional acum”,

Alin Cirimpei, director adjunct SC Nova Apaserv SA

 

Patronul ar fi recunoscut tot

 

În urma depistării branșamentului ilegal, complexul de servicii a intrat în legalitate prin montarea unor contori inteligenți prin care consumul de apă poate fi citit și de la distanță. Respectiva aparatură nu poate fi manipulată pentru încurajarea unor eventuale alte consumuri frauduloase.

 

”Nu aud”, ”nu știu”, ”habar n-am”

 

Administratorul afacerii ar fi recunoscut ilegalitatea și și-ar fi asumat inclusiv prejudiciul care urmează a fi calculat pentru ultimii trei ani. Ca explicație, a declarat că a preluat afacerea cu tot cu branșamentul ilegal. Contactat de redacția Botoșăneanul, proprietarul complexului a negat că ar fi avut vreun control de la Nova Apaserv și că ar fi avut nereguli la sediul pensiunii.

 

„Nu vă aud prea bine pentru că sunt plecat din țară”, a spus în primă fază administratorul pensiunii.

 

„Nu știu despre ce este vorba. Este prima dată când aud așa ceva, habar nu am, nu știu despre ce este vorba. Piscina, dar cine folosește piscina? Nu am așa ceva”, a fost poziția sa față de întrebările care i-au fost adresate de jurnaliști.

 

Mai mult, a declarat că plătește în jur de 2.000 – 3.000 de lei pe lună pentru serviciile de apă și canalizare și „poate puțin mai mult pe timpul verii când este funcțională și piscina”.

 

A oprit convorbirea spunând că se afla la volan.

 

Greu de făcut public un asemenea caz

 

Neoficial, la acest obiectiv reprezentanții Nova Apaserv ar fi depistat cel mai mare prejudiciu din ultimii doi ani, care s-ar ridica undeva la 300.000 de lei. Suma este calculată în baza unui regulament, fiind luați în calcul mai mulți factori, de la numărul de camere din pensiune la numărul de locuri din restaurant sau capacitatea piscinei. În cazul în care prejudiciul nu va fi asumat șu achitat, Nova Apaserv sesizează Poliția pentru infracțiunea de furt calificat.

 

Informația a început să circule imediat după desfășurarea impresionantă de forțe de la pensiune, însă explicațiile oficiale au fost furnizate într-un mod extrem de anevoios. Șeful Serviciul Antifraudă de la „Apă” a refuzat categoric dialogul cu jurnaliștii. Directorii companiei au afirmat în primă fază că, „în zonă era o lucrare a Primăriei și că s-a defectat un hidrant”. Ulterior au revenit telefonic și au confirmat că „într-adevăr s-a găsit ceva” la respectiva pensiune, dar că se așteaptă un raport oficial. Cel puțin în cazul directorului adjunct, Alin Cirimpei. Liviu Ștefan nu a mai revenit pentru a oferi informațiile solicitate, deși a promis că o va face într-o oră.

 

Respectiva pensiune este printre cele mai frecventate de botoșăneni, mai ales pe timpul verii. Poate caza 80 de persoane, iar restaurantul poate găzdui evenimente cu participarea a 200 de persoane, dispunând și de o terasă generoasă. Este dotată și cu un loc de joacă pentru copii.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
La 39 de ani, al doilea om din Nova Apaserv! INTERVIU Alin Cirimpei, noul director adjunct de la „Apă” : Este alegerea fiecăruia dacă să fie membru sau nu VIDEO
Hoții de apă ajutați de salariați din companie, unii dați afară, alții au plecat singuri: Nu se pot întâmpla lucruri fără un sprijin din interiorVIDEO

 

Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO
Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni
Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele
Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
Liberalismul la Botoșani: Iliuță a plecat din PNL supărat pe colaborarea cu PSD după ce a făcut campanie cot la cot cu PSD-iștii, a candidat alături de ei și cu votul lor a devenit viceprimar – GALERIE FOTO
Chiar dacă a plecat din PNL reproșând partidului colaborarea cu PSD, Viorel Iliuță a dobândit în 2012 un mandat de consilier local și apoi unul de viceprimar tocmai în cadrul unei alianțe a celor două partide.
Polițiști europeni cu toalete în curte, fără apă și săpun: Poliția Botoșani cumpără șase WC-uri din lemn pentru sediile din județ după ce a primit BMW-uri pentru oraș – FOTOGALERIE
Acțiune mai puțin obișnuită a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care în aceste zile are în derulare o procedură în SICAP (Sistemul Informativ Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Publice).
Plângere pentru tentativă de omor împotriva unui primar, un consilier local a cerut protecția Poliției: Omori lumea pe stradă
Disputele politice și administrative dintr-o comună s-au mutat din Consiliul Local la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), acolo unde un ales din Gorbănești a depus o plângere împotriva primarului Ionuț Melinte. Conflictul este unul mai vechi, însă a degenerat la sfârșitul lunii precedente.
Edy, la ce meciuri te uiți? Mailat este detașat cel mai bun marcator român din SuperLigă, dar Iordănescu NU îl convoacă la națională 
S-a spus de nenumărate ori că, dincolo de valoarea și randamentul la zi al unui jucător, cel puțin la fel de importante pentru convocarea unui jucător la echipa națională a României sunt cluburile la care evoluează și firmele care îl impresariază. 
STUDIU de CAZ - Cum s-a salvat o fabrică din Botoșani - De la director la muncitori, toți angajații au acceptat să muncească 4 luni fără salariu: Pare o poveste de Ion Creangă, dar așa a fost VIDEO
Astăzi este una dintre cele mai mari companii din Botoșani, însă în anii de după revoluție a fost închisă câteva săptămâni, iar apoi muncitorii au venit la lucru câteva luni cu toate că știau că nu vor fi plătiți. Au acceptat însă această variantă pentru a-și salva fabrica și implicit locurile de muncă.
POVESTEA achitării directorilor de la Modern Calor în dosarul DNA în care a fost atrasă și o companie de top: O încâlceală contractuală cum nu întâlnești în fiecare zi
Pe data de 28 iulie 2017 procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava descindeau în birourile șefilor de la Modern Calor, compania orașului aflată în subordinea Consiliului Local. Era vizat un contract care asigura mentenanța a două motoare de cogenerare încheiat între Modern Calor și Elsaco Electronic.
Xiang, Zheng, Cheng și Sheng... Chinezii cuceresc comerțul la Botoșani: au pus mâna pe câteva dintre cele mai bune spații, iar profitul le-a explodat în pandemie
În alte vremuri văzuți doar pe la televizor ori la filmele de la cinematograf, chinezii încep să devină o prezență constantă în viața orașului. Nu sunt mulți, însă cei puțin ajunși pe aici au reușit să intre cu afaceri în câteva dintre cele mai importante spații din oraș.
AUR-ul a intrat la Botoșani pe mâna unei studente de 20 de ani, luată pe sus de jandarmi: Nu suntem județul paielor. Paie sunt cei care ne-au reprezentat la BucureștiVIDEO & GALERIE FOTO
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are lider nou la Botoșani. Deși partidul are un senator și un deputat, președinte a fost numită o tânără de 20 de ani.
Fost parlamentar vizat de DNA: Era în același timp director la București și administrator de Primărie la Botoșani – DOCUMENT
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava au ajuns din nou la Botoșani. Sunt vizați un fost deputat în Parlamentul României și un primar în funcție.
”Un joc de glezne, ca la fotbal!” / ”O mare prostie” - Cum s-au mâncat vechii PNL-iști cu PDL-iștii în orașul în care PSD-ul a câștigat toate alegerile, iar primarul PSD îl face director pe contracandidatul de la PNL
Dacă vă imaginați că doar la Botoșani fuziunea PNL – PDL a fost una de formă vă înșelați. Municipiul Botoșani nu este singurul unde unii lideri proveniți din fostele formațiuni au ca principală preocupare anihilarea celeilalte tabere și abia apoi, eventual, lupta cu celelalte partide.
AUR-ul se umple de traseiști, de la administratorul de la ”Apă” și candidatul cu 4 partide în 12 ani, la consilierul care le promitea sătenilor mall în comună
Este o imagine care se repetă obsesiv în politica de după revoluție. La două-trei cicluri electorale apare un partid cu un pronunțat mesaj populist care intră în Parlament și atrage ca un magnet botoșăneni, care după ce au petrecut ani buni pe la unul sau mai multe partide, sesizând formațiunea aflată pe val, realizează brusc că nu se mai regăsesc în partidul din care fac parte și intră în noul partid.
O rușine epocală: Botoșaniul a ratat șansa istorică de a construi un spital nou, n-am încăput nici măcar pe lista unităților respinse - liderii politici aruncă vina unii pe alții
Aproape jumătate din județele țării vor beneficia de unități medicale printr-o linie de finanțare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) gestionată de Ministerul Sănătății (MS) la care, din motive încă neclare, autoritățile botoșănene nu au avut acces. Sau poate că au avut, dar nu au putut ori nu s-au zbătut ori nu și-au unit eforturile pentru a obține finanțarea.
Pe strada N Iorga curge apa de o săptămână și ajunge pana în C Națională. Pierderile de apa în cauza pe care salariații ce lucrează sub acoperire se fac ca nu le vad și nu le pasa, sunt de câteva sute de ori mai mari decât mărunțișurie cu care acestia se lauda ca le-au descoperit. Un fel de praf în ochi pentru acoperirea haosului creat tot de ei.
14 martie 2023, 08:57
Așa și numele hoțului??
14 martie 2023, 08:38
Dacă nu se prezintă numele pensiunii și numele salariaților care au efectuat și acceptat existenta bransamentului paralel, atunci toate informațiile sunt doar zvonuri și bârfe.
14 martie 2023, 08:21
La Mihai Eminescu s-a pus batista pe țambal, unii vorbesc prin comuna ca primarul si-a angajat consiler taman pe inginerul Matei care răspundea la ApaGrup de rețele sa nu se fure apa. Angajarea lui Matei este ca o protecție pt viitor sau o recompensa pt ca furtul de apa a fost legal? Foarte interesant.
14 martie 2023, 08:07
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Pur și simplu poate am stat de vorbă cu mine însumi și am considerat că într-un final apoteotic politica nu e pentru mine. Oricum prioritățile mele dintotdeauna au fost: numărul 1 familia, numărul 2 businessul meu și abia pe ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9677 lei
USD
Dolarul SUA
4.6717 lei
CHF
Francul elveţian
5.1335 lei
GBP
Lira sterlină
5.7103 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1436 lei
XAU
Gramul de aur
288.7148 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2569 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2740 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9996 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4665 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6662 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.4 o C
Dorohoi
13.2 o C
Bucecea
14.5 o C
Darabani
12.3 o C
Saveni
12.9 o C
Ştefăneşti
18.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.