Știrea zilei
Hoție la un nou nivel: La Ipotești, de la Nova Apaserv nu se mai fură doar apă, mai nou se fură și curent – VIDEO & GALERIE FOTO

Un șantier deschis lângă o stație de pompare care aparține de SC Nova Apaserv SA a atras atenția angajaților companiei din cauza facturilor nejustificat de mari. Serviciul Control și Antifraudă din cadrul societății a ajuns în zonă și a descoperit un cablu conectat ilegal la stația de pompare a apei.

S-a furat apă, se fură și energie electrică de la Nova Apaserv

 

Situația care frizează absurdul a fost depistată în cursul amiezii de vineri, 24 februarie 2023 în satul Ipotești al comunei Mihai Eminescu.

 

Șantierul deschis este pentru un proiect afișat pe un panou cu vizibilitate, respectiv „Construire și dotare dispensar medical uman în sat Ipotești, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani”.

 

Fondurile sunt de la Compania Națională de Investiții (CNI), iar beneficiarul investiției este Primăria Mihai Eminescu.

 

Lucrările sunt realizate de firma de construcții botoșăneană SC Cornell’s Floor SRL, care-și are sediul în comuna Roma.

 

Conform datelor din panoul de publicitate, lucrările au fost începute pe 17 octombrie 2022 și ar trebui finalizate anul acesta, în luna august.

 

După luna octombrie a anului trecut compania de apă și canalizare, pentru punctul de lucru de lângă acest șantier, a depistat un consum nejustificat de energie. În urma verificărilor, angajații Serviciului Antifraudă au descoperit că alimentarea cu energie a utilajelor din șantier provine de la instalația electrică care deservește stația de pompare.

 

„Au găsit acolo un cablu, s-a sesizat Poliția și este în curs de cercetare. Acolo ceva este în neregulă, că au descoperit un cablu tras și deocamdată este în curs de cercetare la Poliție, bineînțeles. Noi, intern o să vedem ce este acolo”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

Poliția sesizată prin 112

 

Reprezentanții Nova Apaserv au făcut fotografii cu respectivul cablu de la care se alimentau utilajele din șantier cu energie electrică. La momentul surprinderii imaginilor, cablul era conectat la o betonieră.

 

Acesta a fost imediat tras de muncitorii de la firma SC Cornell’s Floor SRL, iar ulterior au părăsit toți șantierul.

 

Angajații de la Serviciul Antifraudă au sunat la 112 pentru a sesiza furtul. Iar asta pentru a avea siguranța că fapta urmează să fie într-adevăr cercetată, după suspiciuni legate de o serie de grade de rudenie între administrația publică locală și angajații Postului de Poliție din comuna Mihai Eminescu.

 

Culmea, șantierul unde a fost depistat cablul ilegal conectat la stația de pompare se află exact în fața Postului de Poliție al comunei.

 

În urma apelului la 112 a fost deschis un dosar penal.

 

„Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt”,

ag. principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Dacă într-adevăr a fost vorba despre un furt cu bună știință, fapta poate fi demonstrată având în vedere că pe stația de pompare se află două camere video iar polițiștii se pot folosi de imaginile surprinse.

 

Liniște din partea constructorului 

 

Redacția a încercat să contacteze conducerea firmei SC Cornell’s Floor SRL care efectuează lucrări pe șantierul din comuna Mihai Eminescu. La numărul de fix al firmei a răspuns o persoană care a transmis mai departe solicitarea ziarului cu privire la emiterea unui punct de vedere privitor la situația semnalată.

 

Ulterior, respectiva persoană a revenit cu un răspuns negativ.

 

„Dl director general nu este, este doar dl director tehnic și este de preferat să vorbiți cu dl director general. Reveniți. De toate lucrările noastre se ocupă dl director general, cu el trebuie să discutați”.

 

Deși ne-au recomandat să stăm de vorbă cu patronul, cei de la firmă au refuzat să ne transmită numărul de telefon al acestuia. Am făcut noi rost de numărul de telefon și am încercat să-l contactăm pe Marcel Bârsan atât printr-un apel cât și prin transmiterea unui SMS, însă nu am primit niciun semn că ar avea disponibilitatea de a confirma sau infirma utilizarea energiei pe șantierul deschis la Ipotești, din rețeaua electrică a stației de pompare a societății Nova Apaserv.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
SCANDAL uriaș de la o conductă ilegală descoperită de Nova Apaserv: Mii de metri cubi luați din rețeaua publică pentru a alimenta un iaz privat, polițiștii au deschis dosar penal – VIDEO & GALERIE FOTO
Un polițist de frontieră prins cu conductă ilegală la apă, ȘASE ANI a consumat fără să plătească

 

Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
Zero șanse ca drumul Botoșani – Târgu-Frumos să fie gata în termen: I-am văzut că progresau, după care au dispărut efectiv cu utilajele de pe drumVIDEO
Șansele ca investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos să se finalizeze în termenul prevăzut în contractul încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea care a câștigat licitația sunt practic egale cu zero.
Meciurile liberale de la Municipiu s-au mutat la Județ: Liderul grupului PNL lăsat baltă de colegi la votul pentru MĂRIREA salariilor – VIDEO
Consilierii județeni s-au întâlnit joi, 27 aprilie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii aprilie. Dezbateri au fost doar la proiectul de hotărâre care a vizat creșterea salariilor pentru unii angajați.
Tot la Cornișa, dar în altă parte: Se coace mutarea scenei pentru marile spectacole ale orașului
Construcția unei străzi cu dublu sens pentru accesul cu automobile și a unei pasarele pentru pietonii și bicicliștii care doresc să meargă la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa sunt doar două dintre ideile lansate de primarul municipiului Botoșani după îngrămădeală creată weekendul precedent la complexul de la intrarea în oraș.
Sute de botoșăneni învățați să citească sau să socotească pentru a se putea angaja: Sunt persoane care nu știu să scrieVIDEO
Sunt sute de botoșăneni pentru care găsirea unui loc de muncă, oriunde, pare să frizeze absurdul. Însă, într-un efort susținut de încadrare totuși în câmpul muncii și a analfabeților și semianalfabeților, instituțiile statului încearcă inclusiv să-i învețe să scrie. Sau să citească. Ori să socotească sau să memoreze tabla înmulțirii.
Țara lui Verginel Gireadă. DNA există dar e angrenată în lupte politice nu în furtișaguri de apă și curent, în șpagi la angajări la buget.
25 februarie 2023, 13:47
Noi nu vrem sa intelegem ca tara noastra nu va intra pe na nu va raspunde fiecare de faptele sale rele. unulk a fursat zeci de mii de mc de apa si nu raspunde. Altul a dat mita la un presedinte si da mita la fiecare lucrare din fonduri publice si nu raspunde. Cum sa nu fim in faliment ca tara de unde si refugiatii pleaca.
25 februarie 2023, 12:00
Aloo...dmn. polițist, conform art. 293 - Constatarea infracțiunii flagrante (Codul de Procedura Penala), alin(3), " În cazul infracțiunii flagrante, organele de ordine publica și siguranță nationala, întocmesc un proces verbal, în care consemnează toate aspectele constatate și activitățile desfasurate, PE CARE IL INAINTEAZA DE INDATA PROCURORULUI.
25 februarie 2023, 06:30
Bravo!!!reușiți încet să arătați adevărul.
24 februarie 2023, 21:14
O asemenea construcție fără bransament electric pentru organizare de santier???
24 februarie 2023, 20:06
De ce nu apar anchetele cu Gireada asta si in presa vizuala?Am auzit ca are mare influența la TeleM printre câțiva asa ziși redactori care locuiesc in comuna M.Eminescu si care sunt cumpărați de acest condamnat penal.Oare conducerea Tele M este si ia angajata la stapan???Ar fi tare interesant ca asemenea anchete cu corupți si grupuri infracționale sa apăra pe sticla.Poate salvam județul.Hai Politia,hai DNA-ul la treaba!!!!!!!
24 februarie 2023, 19:31
Bravo si felicitări redacției.Am crezut ca nimeni nu mai spune adevarul in presa !!!Bravo si celor care iau atitudine.
24 februarie 2023, 18:57
PNL nu se dezice, partid format din tot felul de oportunisti fara educatie civica. Se vede ce oameni au, jalnica primaria de la Eminescu. Se vede ca si-a pus amprenta si la prefectură, o instituție care nu mai reprezinta pe nimeni.
24 februarie 2023, 18:41
Bravo si felicitări redacției.Am crezut ca nimeni nu mai spune adevarul in presa !!!Bravo si celor care iau atitudine.
24 februarie 2023, 17:58
Mari și multe felicitări site-ului botoșăneanul.ro cât și celor de la monitorului..ro pt ca fără anchetele și articolelor voastre totul ar fi fost mușamalizat.BRAVO REDACTIEI!!!!!Bănuiesc ca telefoanele sunt inrosite acum de la traficul de influența.Interesant de urmărit întreaga ancheta și cu apa furată și acum cu curentul,asta dacă nu se trec dosarele pe linia moarta.Încă o data FELICITĂRI !!!!!!
24 februarie 2023, 17:49
Ca bine le mai ziceți!Gireada asta cred ca este inconștient de ce fapte face.Cum sa furi și curent după ce ti-ai lăsat comunitatea fără presiune la apa,ca doar nu mișcă nimic in comuna fără sa fii anunțat sau fără acordul tău???Chiar se crede stăpân acest condamnat penalpe comuna M.Eminescu,sau este de neatins din cauza ca mitueste pe toată lumea????Ce fac cei care răspund de asemenea fapte???O fi el ajutat și de alții ca doar da in stânga și in dreapta,dar nici chiar așa,DNA-ul și Politia de ce nu își fac treaba????Vom ajunge de rasul tarii.Ne meritam reportajele cu primarul Gireada din presa naționala de care rade o întreaga țara.Ne meritam soarta cu asemenea primari corupți care sunt ajutați de un întreg grup infracțional.Rușine organelor competente!!!
24 februarie 2023, 17:31
De ce sa se risipeasca energia electrica, cand poate fi valorificata?
24 februarie 2023, 17:09
Tractoristul asta agramat de Gireada va duce PNL-ul la esec si uitare pe scena politica(ca vorba lui de absolvent de bac la 40 de ani,Harap Alb poemul,care este de fapt BASM,era scris de M.Eminescu,de altfel scris de I.Creanga).Dar,daca este stapan pe o intreaga comunitate,asa ne trebuie!!!!Cum sa fure si curentul celor de la Nova ApaServ dupa ce le-a furat si apa pt iazul lui?De fapt se stie ca ce este mare latifundiar in zona.Este oricum ajutat in aceste acte penale de vicele Drobota dar si de aproape toata primaria,pe care o are la mana prin angajari de rude si aplaudaci,dar si cu mare sustinere din partea conducerii PNL-ului,Costel Soptica,Cornila,Nechifor,Iliuta,Secrieru si multi altii din fruntea partidului.DNA TREZESTETE!!!Chiar totul este sub pres???Sunt acte penale f grave care vor scoate PNL-ul in afara politicii cinstite!!!!
24 februarie 2023, 16:56
DNA mai exista ? Aici, la Mihai Eminescu s-ar parea ca e RAIUL BANDITILOR. DNA doarme ... nani..nani..
24 februarie 2023, 16:38
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.6 o C
Dorohoi
22.8 o C
Bucecea
23.9 o C
Darabani
22.3 o C
Saveni
23.2 o C
Ştefăneşti
22.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.