Ancheta săptămânii
Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei

Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani organizează concurs pentru funcția de manager. Aproape în orice altă perioadă a anului un astfel de anunț putea fi tratat ca oricare altul de acest gen. A fost însă demarat într-o situație specială pentru administrația publică locală și de aici au plecat și interpretările politice.

Concurs declanșat cu câteva zile înainte de învestirea noului primar și a noului Consiliu Local

 


Pe 21 octombrie, cu șase zile înainte de învestirea primarului abia ales și a noului Consiliu Local, CA-ul de la ”TBC” a adoptat o hotărâre privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager, care este deținut în prezent cu titlu de interimat de liberala Cristina Bahrin. Calendarul selecției noului director începe pe 16 noiembrie cu vizitarea unității medicale de către candidații interesați și se termină pe 10 decembrie cu afișarea rezultatelor finale.

 

Termenul limită de înscriere a candidaților este 24 noiembrie, pentru ca pe 4 decembrie să fie susținute public proiectele de management. Printre altele, cei interesați trebuie să fie absolvenți ai unor instituții de învățământ superior medicale, economice-financiare sau juridice, ai unor cursuri de perfecționare în management, agreate de Ministerul Sănătății sau a unui masterat ori doctorat în management sanitar, economic ori administrativ.

 

Datele de mai sus fac parte din al doilea calendar de concurs. Inițial, președintele CA a semnat un anunț prin care unele activități, precum termenul limită de înscriere și susținerea publică a proiectelor de management, trebuiau să se desfășoare în alte zile. Pe site a fost publicat anunțul cu alte date, dar cu același număr de înregistrare.

 

Consiliul de administrație, politizat prin lege, merge după învestire spre PSD


CA-ul Spitalului de Pneumoftiziologie are însă un pronunțat caracter politic și de aici pleacă toate întrebările privind graba organizării concursului până la învestirea noilor aleși locali. Unitatea de pe strada Trandafirilor se subordonează Consiliului Local Botoșani și potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare, Consiliul de Administrație are cinci membri cu drept de vot: unul este numit de primar, doi de Consiliul Local și doi de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

 

În prezent, cele cinci posturi sunt deținute de Viorel Lefter, Călin Bosovici, Maricel Maxim, Teodor Ferariu și Maria Hodan, ei fiind oamenii care au decis declanșarea procedurii de ocupare a postului de manager. Așadar, majoritatea în CA este practic asigurată politic de administrația locală, trei din cei cinci membri fiind reprezentanții primarului și ai Consiliului Local.


Iar învestirea noului edil șef și a noilor consilieri locali va aduce cu sine și desemnarea altor persoane în CA. Și dat fiind faptul că primarul este PSD, partid care are și cei mai mulți consilieri locali, este de așteptat ca Spitalul TBC să intre în sfera de influență social-democrată. Și aceasta ar putea fi una dintre explicațiile demarării concursului în perioada dintre data la care a avut loc scrutinul local și cea de învestire a noilor aleși.

 

Concursul bate spre PNL


Prin hotărârea 5 din 21 octombrie 2020, CA-ul unității medicale a stabilit și membrii comisiei de concurs: Teodor Ferariu – președinte, acesta fiind director economic al DSP și totodată președinte al Consiliului de Administrație al spitalului, Gabriela Varzari, managerul Spitalului de Recuperare, numită în funcție de Cătălin Flutur pe când era primar și Georgeta Caraciuc, fostă șefă a DSP Botoșani.


Prin aceeași hotărâre s-a stabilit și componența comisiei de soluționare a contestațiilor: Maria Hodan, consilier superior la DSP, Valerian Andrieș, manager interimar al Spitalului Municipal Dorohoi, consilier județean PNL, care a candidat din partea liberalilor la Primăria Dorohoi chiar în acest an și Viorel Lefter, care a devenit manager la Spitalul TBC în 2010, prin concurs, în cel de-al doilea mandat de primar al lui Cătălin Flutur, actualmente fostul director fiind pensionar.


Iar secretarul comisiei de concurs și totodată al comisiei de soluționare a contestațiilor a fost numit Maricel Maxim, consilier local PNL.

 

Managerul interimar a fost numit de Flutur și vrea să participe la examen


După plecarea lui Daniel Buga, Cristina Bahrin a fost numită pe 1 august 2020 manager interimar de către Cătălin Flutur. Pentru a ocupa postul a trebuit să demisioneze din funcția de director economic de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Interimatul îi expiră la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor și nu ascunde că este interesată să participe la concurs.

 

cristina bahrinSusține însă că decizia de completare a ordinii de zi a ședinței Consiliului de Administrație cu punctul referitor la organizarea concursului îi aparține președintelui CA, Teodor Ferariu. Și că a fost numită pe jumătate de an, interval de timp în care potrivit legii are obligația să organizeze concurs pentru ocuparea postului.


”Eu am fost numită cu data de 1 august, dar până undeva pe la jumătatea lunii septembrie nu s-au putut organiza concursuri, până ce nu a apărut legea 203 și acolo spune că se pot organiza concursuri. Durata unui concurs de manager este de cel puțin două luni, pentru că se publică cu 30 de zile înainte, este un ordin al ministrului Sănătății care spune cum se organizează concursurile de manager, persoană fizică. Și noi avem și regulamentul intern aprobat. Și în condițiile acestea, Consiliul de Administrație a considerat că se poate organiza concurs. Ba mai mult, dl Ferariu este președinte al CA până în luna ianuarie, iar prin regulament președintele CA este președintele comisiei de concurs, iar membrii sunt din afara CA, deci nu ar fi putut să fie cei noi (cei desemnați de noii aleși locali – n.r.)”,


Cristina Bahrin, manager interimar Spitalul de Pneumoftiziologie.


Aceasta a adăugat că tot în această perioadă s-a început procedura pentru organizarea concursului și la Spitalul Municipal Dorohoi, astfel încât nu se poate spune că unitatea pe care o conduce reprezintă un caz aparte.


”Sigur că se pot face diverse interpretări dacă nu îți convine sau vrei să schimbi managerul”,


Cristina Bahrin, manager interimar Spitalul de Pneumoftiziologie.

 


”Să se organizeze concursuri, cum s-a organizat la Podriga, cum se organizează la Dorohoi”


teodor ferariuCum s-a ajuns totuși să se organizeze un concurs prin completarea unei ordini de zi a unei ședințe de CA?


”Era o ședință de CA în care s-a discutat asupra bilanțului, a rectificării bugetare și printre altele s-a pus în discuție și problema aceasta pentru că, dacă până acum concursurile nu se puteau organiza conform legii 55, pentru că toate concursurile erau suspendate pe perioadă Stării de Alertă, a venit legea 203 care a modificat și dă posibilitatea ca la nivelul autorităților locale să se organizeze concursuri, cum s-a organizat la Podriga, cum se organizează la Dorohoi, ca unități sanitare”,


Teodor Ferariu, președinte CA Spitalul de Pneumoftiziologie.


A precizat că nu vrea o polemică politică deoarece nu intră în categoria oamenilor care fac politică.

 

Andrei vrea însă alt interimar


cosmin andrei primar botosaniPrimarul instalat pe 27 octombrie are însă cu totul altă părere despre ceea ce se întâmplă la unitatea medicală din subordinea municipalității.


”Am auzit că forțează pe ultima sută de metri organizarea concursului pentru postul de manager, probabil d-na manager de acolo fiind îngrijorată de faptul că interimatul este decis de către primar. Susținătorul dumneaei, dl Flutur, a pierdut alegerile, pe cale de consecință, logic, va fi schimbată pe perioada interimatului. Iar în ceea ce privește organizarea concursului, decizia va fi a Consiliului de Administrație, care cel puțin din punct de vedere moral nu ar fi trebuit să ia această decizie de organizare a concursului pentru că avem și reprezentanți ai vechiului Consiliu Local acolo și ar fi putut să aștepte învestirea cu cei doi noi reprezentanți ai Consiliului Local și cu reprezentantul primarului pentru că vorbim de o nouă viziune, în care vrem să dezvoltăm sistemul medical cu accesarea fondurilor europene”,


Cosmin Andrei, primar Botoșani.


Edilul șef a menționat că a primit și plângeri din partea angajaților unității și nu a făcut public numele persoanelor pe care le va sprijini pentru a intra în conducerea de acolo.


172.707


lei a câștigat fostul manager al spitalului în 2018, adică 14.392 lei lunar

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
Cosmin Andrei a intrat în biroul primarului doar pentru o fotografie! Al doilea șef din Primărie care stă cu bagajele la ușă

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Bătălia revelioanelor pe axa Botoșani – Suceava: Anda Adam e cap de afiș în ambele orașe, prețul total e de trei ori mai mare ”dincolo”
După doi ani în care, din cauza pandemiei, administrațiile publice locale nu au mai organizat concerte de revelion, anul acesta se revine la situația dinaintea restricțiilor.
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
``-Nu stiu cum, dar fa!!! '- citat motivational de pe urma discutiilor cu dumneaei in cadrul rezolvarii problemelor din institutie
2 noiembrie 2020, 22:01
Pot spune ca pe aceasta perioada a urcarii doamnei Cristina Bahrin in functia DE MULT DORITA s-au inregistrat o gramada de plangeri de pe urma salariatilor, al intregului spital de pacienti cat si ai oamenilor ce au habar de ``conducerea TBC-ului'. Astept cu nerabdare sa se faca dreptate in acel spital caci atat parintele ce-mi lucreaza in aceasta institutie este satul de marea dictatura ce-o pretinde ca face dumneaei cat si de actualii pacienti externati care abia au iesit de pe portile spitalului ce au ramas cu sechele in ceea ce priveste limbajul acesteia(de altfel spus si managerul interimar al acestui spital care ar trebui sa dea dovada de un anumit dictionar expresivist si imbogatit, si nu a unor tipete de prin toata curtea spitalului).
2 noiembrie 2020, 21:39
Viorica de Botosani isi va aduce analfabetii.Linguseala va fi singura conditie pt slugile lui dragnea.
2 noiembrie 2020, 13:07
Asistenta sefa trebuie schimbată.......inclusiv hârtia igienică o fură de la bolnavi
2 noiembrie 2020, 12:22
Din această cauză a pierdut și pierde PNL, că are și susține asemenea nulităti ca Bahrin.Rușine PNL, rușine Flutur, rușine Șoptică....
2 noiembrie 2020, 09:03
Din această cauză a pierdut și pierde PNL, că are și susține asemenea nulităti ca Bahrin.Rușine PNL, rușine Flutur, rușine Șoptică....
2 noiembrie 2020, 08:18
Noi, toti salariatii de la Spitalul TBC, va cerem public sa ne scapati de actualul manager, Bahrin Cristina, care are a atitudine dictatoriala, extrem de urata cu noi, salariatii, cu pacienții și cu cei din afară. Amenință, țipă, face reclamații, falsifică documente, face angajări incorecte, tot ce este mai rău pentru o instituție. Suntem foarte revoltați și vă rugăm luați măsuri.
2 noiembrie 2020, 07:56
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.