Ancheta săptămânii
Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei

Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani organizează concurs pentru funcția de manager. Aproape în orice altă perioadă a anului un astfel de anunț putea fi tratat ca oricare altul de acest gen. A fost însă demarat într-o situație specială pentru administrația publică locală și de aici au plecat și interpretările politice.

Concurs declanșat cu câteva zile înainte de învestirea noului primar și a noului Consiliu Local

 


Pe 21 octombrie, cu șase zile înainte de învestirea primarului abia ales și a noului Consiliu Local, CA-ul de la ”TBC” a adoptat o hotărâre privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager, care este deținut în prezent cu titlu de interimat de liberala Cristina Bahrin. Calendarul selecției noului director începe pe 16 noiembrie cu vizitarea unității medicale de către candidații interesați și se termină pe 10 decembrie cu afișarea rezultatelor finale.

 

Termenul limită de înscriere a candidaților este 24 noiembrie, pentru ca pe 4 decembrie să fie susținute public proiectele de management. Printre altele, cei interesați trebuie să fie absolvenți ai unor instituții de învățământ superior medicale, economice-financiare sau juridice, ai unor cursuri de perfecționare în management, agreate de Ministerul Sănătății sau a unui masterat ori doctorat în management sanitar, economic ori administrativ.

 

Datele de mai sus fac parte din al doilea calendar de concurs. Inițial, președintele CA a semnat un anunț prin care unele activități, precum termenul limită de înscriere și susținerea publică a proiectelor de management, trebuiau să se desfășoare în alte zile. Pe site a fost publicat anunțul cu alte date, dar cu același număr de înregistrare.

 

Consiliul de administrație, politizat prin lege, merge după învestire spre PSD


CA-ul Spitalului de Pneumoftiziologie are însă un pronunțat caracter politic și de aici pleacă toate întrebările privind graba organizării concursului până la învestirea noilor aleși locali. Unitatea de pe strada Trandafirilor se subordonează Consiliului Local Botoșani și potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare, Consiliul de Administrație are cinci membri cu drept de vot: unul este numit de primar, doi de Consiliul Local și doi de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

 

În prezent, cele cinci posturi sunt deținute de Viorel Lefter, Călin Bosovici, Maricel Maxim, Teodor Ferariu și Maria Hodan, ei fiind oamenii care au decis declanșarea procedurii de ocupare a postului de manager. Așadar, majoritatea în CA este practic asigurată politic de administrația locală, trei din cei cinci membri fiind reprezentanții primarului și ai Consiliului Local.


Iar învestirea noului edil șef și a noilor consilieri locali va aduce cu sine și desemnarea altor persoane în CA. Și dat fiind faptul că primarul este PSD, partid care are și cei mai mulți consilieri locali, este de așteptat ca Spitalul TBC să intre în sfera de influență social-democrată. Și aceasta ar putea fi una dintre explicațiile demarării concursului în perioada dintre data la care a avut loc scrutinul local și cea de învestire a noilor aleși.

 

Concursul bate spre PNL


Prin hotărârea 5 din 21 octombrie 2020, CA-ul unității medicale a stabilit și membrii comisiei de concurs: Teodor Ferariu – președinte, acesta fiind director economic al DSP și totodată președinte al Consiliului de Administrație al spitalului, Gabriela Varzari, managerul Spitalului de Recuperare, numită în funcție de Cătălin Flutur pe când era primar și Georgeta Caraciuc, fostă șefă a DSP Botoșani.


Prin aceeași hotărâre s-a stabilit și componența comisiei de soluționare a contestațiilor: Maria Hodan, consilier superior la DSP, Valerian Andrieș, manager interimar al Spitalului Municipal Dorohoi, consilier județean PNL, care a candidat din partea liberalilor la Primăria Dorohoi chiar în acest an și Viorel Lefter, care a devenit manager la Spitalul TBC în 2010, prin concurs, în cel de-al doilea mandat de primar al lui Cătălin Flutur, actualmente fostul director fiind pensionar.


Iar secretarul comisiei de concurs și totodată al comisiei de soluționare a contestațiilor a fost numit Maricel Maxim, consilier local PNL.

 

Managerul interimar a fost numit de Flutur și vrea să participe la examen


După plecarea lui Daniel Buga, Cristina Bahrin a fost numită pe 1 august 2020 manager interimar de către Cătălin Flutur. Pentru a ocupa postul a trebuit să demisioneze din funcția de director economic de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Interimatul îi expiră la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor și nu ascunde că este interesată să participe la concurs.

 

cristina bahrinSusține însă că decizia de completare a ordinii de zi a ședinței Consiliului de Administrație cu punctul referitor la organizarea concursului îi aparține președintelui CA, Teodor Ferariu. Și că a fost numită pe jumătate de an, interval de timp în care potrivit legii are obligația să organizeze concurs pentru ocuparea postului.


”Eu am fost numită cu data de 1 august, dar până undeva pe la jumătatea lunii septembrie nu s-au putut organiza concursuri, până ce nu a apărut legea 203 și acolo spune că se pot organiza concursuri. Durata unui concurs de manager este de cel puțin două luni, pentru că se publică cu 30 de zile înainte, este un ordin al ministrului Sănătății care spune cum se organizează concursurile de manager, persoană fizică. Și noi avem și regulamentul intern aprobat. Și în condițiile acestea, Consiliul de Administrație a considerat că se poate organiza concurs. Ba mai mult, dl Ferariu este președinte al CA până în luna ianuarie, iar prin regulament președintele CA este președintele comisiei de concurs, iar membrii sunt din afara CA, deci nu ar fi putut să fie cei noi (cei desemnați de noii aleși locali – n.r.)”,


Cristina Bahrin, manager interimar Spitalul de Pneumoftiziologie.


Aceasta a adăugat că tot în această perioadă s-a început procedura pentru organizarea concursului și la Spitalul Municipal Dorohoi, astfel încât nu se poate spune că unitatea pe care o conduce reprezintă un caz aparte.


”Sigur că se pot face diverse interpretări dacă nu îți convine sau vrei să schimbi managerul”,


Cristina Bahrin, manager interimar Spitalul de Pneumoftiziologie.

 


”Să se organizeze concursuri, cum s-a organizat la Podriga, cum se organizează la Dorohoi”


teodor ferariuCum s-a ajuns totuși să se organizeze un concurs prin completarea unei ordini de zi a unei ședințe de CA?


”Era o ședință de CA în care s-a discutat asupra bilanțului, a rectificării bugetare și printre altele s-a pus în discuție și problema aceasta pentru că, dacă până acum concursurile nu se puteau organiza conform legii 55, pentru că toate concursurile erau suspendate pe perioadă Stării de Alertă, a venit legea 203 care a modificat și dă posibilitatea ca la nivelul autorităților locale să se organizeze concursuri, cum s-a organizat la Podriga, cum se organizează la Dorohoi, ca unități sanitare”,


Teodor Ferariu, președinte CA Spitalul de Pneumoftiziologie.


A precizat că nu vrea o polemică politică deoarece nu intră în categoria oamenilor care fac politică.

 

Andrei vrea însă alt interimar


cosmin andrei primar botosaniPrimarul instalat pe 27 octombrie are însă cu totul altă părere despre ceea ce se întâmplă la unitatea medicală din subordinea municipalității.


”Am auzit că forțează pe ultima sută de metri organizarea concursului pentru postul de manager, probabil d-na manager de acolo fiind îngrijorată de faptul că interimatul este decis de către primar. Susținătorul dumneaei, dl Flutur, a pierdut alegerile, pe cale de consecință, logic, va fi schimbată pe perioada interimatului. Iar în ceea ce privește organizarea concursului, decizia va fi a Consiliului de Administrație, care cel puțin din punct de vedere moral nu ar fi trebuit să ia această decizie de organizare a concursului pentru că avem și reprezentanți ai vechiului Consiliu Local acolo și ar fi putut să aștepte învestirea cu cei doi noi reprezentanți ai Consiliului Local și cu reprezentantul primarului pentru că vorbim de o nouă viziune, în care vrem să dezvoltăm sistemul medical cu accesarea fondurilor europene”,


Cosmin Andrei, primar Botoșani.


Edilul șef a menționat că a primit și plângeri din partea angajaților unității și nu a făcut public numele persoanelor pe care le va sprijini pentru a intra în conducerea de acolo.


172.707


lei a câștigat fostul manager al spitalului în 2018, adică 14.392 lei lunar

 

loading...
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
Cosmin Andrei a intrat în biroul primarului doar pentru o fotografie! Al doilea șef din Primărie care stă cu bagajele la ușă

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO
Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
O piață nouă de peste 200.000 de euro stă închisă fiindcă e prea modernă în ”era Covid”: comercianții vând pe trotuare și în parcare – GALERIE FOTO
”Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art.7 alin 1 din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare (...) ÎNCEPÂND CU DATA DE 09.11.2020”.
Loading...
Propovăduitorii în halate albe ai Covidului, în prima linie a campaniei electorale la mai toate partidele parlamentare
La alegerile locale a putut fi considerată o coincidență. Sau o conjunctură. Ori un concurs de împrejurări. Numai că a venit campania electorală pentru scrutinul parlamentar și se întâmplă din nou. Și nu mai poate fi vorba nici de coincidență, nici de conjunctură, nici de un concurs de împrejurări.
Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți
Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.
Candidat bogat, candidat sărac la Primăria Botoșani! AVERILE aspiranților la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ - GALERIE FOTO
O imagine în ansamblu a declarațiilor de avere ale candidaților la funcția de primar al municipiului Botoșani indică faptul că, în 2020, în rândul competitorilor predomină persoane din pătura socială de mijloc. Există și câțiva candidați mai „avuți” care au agonisit de-a lungul anilor din venituri private sau publice. Și o a treia categorie, a celor care nu se pot lăuda nici măcar cu un loc de muncă stabil.
Loading...
Șoferul care a produs accidentul dramatic din Bulevard este LIBER! Victimele rămase cu sechele și amenințate cu moartea, șocate de decizia judecătorilor – DOCUMENT
Seara de 1 iunie a anului 2020 a fost marcată la Botoșani de unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în municipiul reședință de județ, bilanțul fiind unul apropiat de tragedie: trei autoturisme distruse, șase oameni răniți grav sau extrem de grav, dintre care doi încarcerați. Șoferul vinovat se afla în plin live la volan, în momentul producerii accidentului. Era băut și, la analiza toxicologică, în sânge i-a fost depistat și canabis.
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat
Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
``-Nu stiu cum, dar fa!!! '- citat motivational de pe urma discutiilor cu dumneaei in cadrul rezolvarii problemelor din institutie
2 noiembrie 2020, 22:01
Pot spune ca pe aceasta perioada a urcarii doamnei Cristina Bahrin in functia DE MULT DORITA s-au inregistrat o gramada de plangeri de pe urma salariatilor, al intregului spital de pacienti cat si ai oamenilor ce au habar de ``conducerea TBC-ului'. Astept cu nerabdare sa se faca dreptate in acel spital caci atat parintele ce-mi lucreaza in aceasta institutie este satul de marea dictatura ce-o pretinde ca face dumneaei cat si de actualii pacienti externati care abia au iesit de pe portile spitalului ce au ramas cu sechele in ceea ce priveste limbajul acesteia(de altfel spus si managerul interimar al acestui spital care ar trebui sa dea dovada de un anumit dictionar expresivist si imbogatit, si nu a unor tipete de prin toata curtea spitalului).
2 noiembrie 2020, 21:39
Viorica de Botosani isi va aduce analfabetii.Linguseala va fi singura conditie pt slugile lui dragnea.
2 noiembrie 2020, 13:07
Asistenta sefa trebuie schimbată.......inclusiv hârtia igienică o fură de la bolnavi
2 noiembrie 2020, 12:22
Din această cauză a pierdut și pierde PNL, că are și susține asemenea nulităti ca Bahrin.Rușine PNL, rușine Flutur, rușine Șoptică....
2 noiembrie 2020, 09:03
Din această cauză a pierdut și pierde PNL, că are și susține asemenea nulităti ca Bahrin.Rușine PNL, rușine Flutur, rușine Șoptică....
2 noiembrie 2020, 08:18
Noi, toti salariatii de la Spitalul TBC, va cerem public sa ne scapati de actualul manager, Bahrin Cristina, care are a atitudine dictatoriala, extrem de urata cu noi, salariatii, cu pacienții și cu cei din afară. Amenință, țipă, face reclamații, falsifică documente, face angajări incorecte, tot ce este mai rău pentru o instituție. Suntem foarte revoltați și vă rugăm luați măsuri.
2 noiembrie 2020, 07:56
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ce siguranță au acești copii de 15 – 16 ani maximum pe traseu, de la școală până acasă, ei termină orele la 19:00, respectiv 20:00. Când ajung acasă, când se odihnesc, când învață? Plus siguranța deplasării, de la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.8 o C
Dorohoi
1.0 o C
Bucecea
0.9 o C
Darabani
1.3 o C
Saveni
0.8 o C
Ştefăneşti
4.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.