Ancheta săptămânii
Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei

Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani organizează concurs pentru funcția de manager. Aproape în orice altă perioadă a anului un astfel de anunț putea fi tratat ca oricare altul de acest gen. A fost însă demarat într-o situație specială pentru administrația publică locală și de aici au plecat și interpretările politice.

Concurs declanșat cu câteva zile înainte de învestirea noului primar și a noului Consiliu Local

 


Pe 21 octombrie, cu șase zile înainte de învestirea primarului abia ales și a noului Consiliu Local, CA-ul de la ”TBC” a adoptat o hotărâre privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager, care este deținut în prezent cu titlu de interimat de liberala Cristina Bahrin. Calendarul selecției noului director începe pe 16 noiembrie cu vizitarea unității medicale de către candidații interesați și se termină pe 10 decembrie cu afișarea rezultatelor finale.

 

Termenul limită de înscriere a candidaților este 24 noiembrie, pentru ca pe 4 decembrie să fie susținute public proiectele de management. Printre altele, cei interesați trebuie să fie absolvenți ai unor instituții de învățământ superior medicale, economice-financiare sau juridice, ai unor cursuri de perfecționare în management, agreate de Ministerul Sănătății sau a unui masterat ori doctorat în management sanitar, economic ori administrativ.

 

Datele de mai sus fac parte din al doilea calendar de concurs. Inițial, președintele CA a semnat un anunț prin care unele activități, precum termenul limită de înscriere și susținerea publică a proiectelor de management, trebuiau să se desfășoare în alte zile. Pe site a fost publicat anunțul cu alte date, dar cu același număr de înregistrare.

 

Consiliul de administrație, politizat prin lege, merge după învestire spre PSD


CA-ul Spitalului de Pneumoftiziologie are însă un pronunțat caracter politic și de aici pleacă toate întrebările privind graba organizării concursului până la învestirea noilor aleși locali. Unitatea de pe strada Trandafirilor se subordonează Consiliului Local Botoșani și potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare, Consiliul de Administrație are cinci membri cu drept de vot: unul este numit de primar, doi de Consiliul Local și doi de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

 

În prezent, cele cinci posturi sunt deținute de Viorel Lefter, Călin Bosovici, Maricel Maxim, Teodor Ferariu și Maria Hodan, ei fiind oamenii care au decis declanșarea procedurii de ocupare a postului de manager. Așadar, majoritatea în CA este practic asigurată politic de administrația locală, trei din cei cinci membri fiind reprezentanții primarului și ai Consiliului Local.


Iar învestirea noului edil șef și a noilor consilieri locali va aduce cu sine și desemnarea altor persoane în CA. Și dat fiind faptul că primarul este PSD, partid care are și cei mai mulți consilieri locali, este de așteptat ca Spitalul TBC să intre în sfera de influență social-democrată. Și aceasta ar putea fi una dintre explicațiile demarării concursului în perioada dintre data la care a avut loc scrutinul local și cea de învestire a noilor aleși.

 

Concursul bate spre PNL


Prin hotărârea 5 din 21 octombrie 2020, CA-ul unității medicale a stabilit și membrii comisiei de concurs: Teodor Ferariu – președinte, acesta fiind director economic al DSP și totodată președinte al Consiliului de Administrație al spitalului, Gabriela Varzari, managerul Spitalului de Recuperare, numită în funcție de Cătălin Flutur pe când era primar și Georgeta Caraciuc, fostă șefă a DSP Botoșani.


Prin aceeași hotărâre s-a stabilit și componența comisiei de soluționare a contestațiilor: Maria Hodan, consilier superior la DSP, Valerian Andrieș, manager interimar al Spitalului Municipal Dorohoi, consilier județean PNL, care a candidat din partea liberalilor la Primăria Dorohoi chiar în acest an și Viorel Lefter, care a devenit manager la Spitalul TBC în 2010, prin concurs, în cel de-al doilea mandat de primar al lui Cătălin Flutur, actualmente fostul director fiind pensionar.


Iar secretarul comisiei de concurs și totodată al comisiei de soluționare a contestațiilor a fost numit Maricel Maxim, consilier local PNL.

 

Managerul interimar a fost numit de Flutur și vrea să participe la examen


După plecarea lui Daniel Buga, Cristina Bahrin a fost numită pe 1 august 2020 manager interimar de către Cătălin Flutur. Pentru a ocupa postul a trebuit să demisioneze din funcția de director economic de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Interimatul îi expiră la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor și nu ascunde că este interesată să participe la concurs.

 

cristina bahrinSusține însă că decizia de completare a ordinii de zi a ședinței Consiliului de Administrație cu punctul referitor la organizarea concursului îi aparține președintelui CA, Teodor Ferariu. Și că a fost numită pe jumătate de an, interval de timp în care potrivit legii are obligația să organizeze concurs pentru ocuparea postului.


”Eu am fost numită cu data de 1 august, dar până undeva pe la jumătatea lunii septembrie nu s-au putut organiza concursuri, până ce nu a apărut legea 203 și acolo spune că se pot organiza concursuri. Durata unui concurs de manager este de cel puțin două luni, pentru că se publică cu 30 de zile înainte, este un ordin al ministrului Sănătății care spune cum se organizează concursurile de manager, persoană fizică. Și noi avem și regulamentul intern aprobat. Și în condițiile acestea, Consiliul de Administrație a considerat că se poate organiza concurs. Ba mai mult, dl Ferariu este președinte al CA până în luna ianuarie, iar prin regulament președintele CA este președintele comisiei de concurs, iar membrii sunt din afara CA, deci nu ar fi putut să fie cei noi (cei desemnați de noii aleși locali – n.r.)”,


Cristina Bahrin, manager interimar Spitalul de Pneumoftiziologie.


Aceasta a adăugat că tot în această perioadă s-a început procedura pentru organizarea concursului și la Spitalul Municipal Dorohoi, astfel încât nu se poate spune că unitatea pe care o conduce reprezintă un caz aparte.


”Sigur că se pot face diverse interpretări dacă nu îți convine sau vrei să schimbi managerul”,


Cristina Bahrin, manager interimar Spitalul de Pneumoftiziologie.

 


”Să se organizeze concursuri, cum s-a organizat la Podriga, cum se organizează la Dorohoi”


teodor ferariuCum s-a ajuns totuși să se organizeze un concurs prin completarea unei ordini de zi a unei ședințe de CA?


”Era o ședință de CA în care s-a discutat asupra bilanțului, a rectificării bugetare și printre altele s-a pus în discuție și problema aceasta pentru că, dacă până acum concursurile nu se puteau organiza conform legii 55, pentru că toate concursurile erau suspendate pe perioadă Stării de Alertă, a venit legea 203 care a modificat și dă posibilitatea ca la nivelul autorităților locale să se organizeze concursuri, cum s-a organizat la Podriga, cum se organizează la Dorohoi, ca unități sanitare”,


Teodor Ferariu, președinte CA Spitalul de Pneumoftiziologie.


A precizat că nu vrea o polemică politică deoarece nu intră în categoria oamenilor care fac politică.

 

Andrei vrea însă alt interimar


cosmin andrei primar botosaniPrimarul instalat pe 27 octombrie are însă cu totul altă părere despre ceea ce se întâmplă la unitatea medicală din subordinea municipalității.


”Am auzit că forțează pe ultima sută de metri organizarea concursului pentru postul de manager, probabil d-na manager de acolo fiind îngrijorată de faptul că interimatul este decis de către primar. Susținătorul dumneaei, dl Flutur, a pierdut alegerile, pe cale de consecință, logic, va fi schimbată pe perioada interimatului. Iar în ceea ce privește organizarea concursului, decizia va fi a Consiliului de Administrație, care cel puțin din punct de vedere moral nu ar fi trebuit să ia această decizie de organizare a concursului pentru că avem și reprezentanți ai vechiului Consiliu Local acolo și ar fi putut să aștepte învestirea cu cei doi noi reprezentanți ai Consiliului Local și cu reprezentantul primarului pentru că vorbim de o nouă viziune, în care vrem să dezvoltăm sistemul medical cu accesarea fondurilor europene”,


Cosmin Andrei, primar Botoșani.


Edilul șef a menționat că a primit și plângeri din partea angajaților unității și nu a făcut public numele persoanelor pe care le va sprijini pentru a intra în conducerea de acolo.


172.707


lei a câștigat fostul manager al spitalului în 2018, adică 14.392 lei lunar

 

loading...
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
Cosmin Andrei a intrat în biroul primarului doar pentru o fotografie! Al doilea șef din Primărie care stă cu bagajele la ușă

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Și directori, și consilieri: Magnificii de la municipiu care centrează și dau cu capul peste milioane de lei
Miercuri, 28 aprilie 2021, ședință a Consiliului Local Botoșani... Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă bugetul pe 2021 de la SC Urban Serv SA. Gabriel Tanasă, chiar președinte de ședință, ia cuvântul și anunță că se abține.
PNL și USR și-au împărțit cu scântei șefia instituțiilor, ”Salvați România” pune mâna pe câteva unități de stat cheie – LISTA
Votarea de către ambii consilieri locali ai Uniunii Salvați România a amendamentului la bugetul orașului prin care s-au suplimentat cu 597.000 de lei alocațiile către Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) condusă de liberalul Eugen Țurcanu nu este una întâmplătoare. Opțiunea pro PNL a celor doi useriști survine unei întâlniri tensionate
Un botoșănean a dat statul român în judecată după ce a stat nevinovat la pușcărie timp de 3 luni
Acest lucru se întâmplă la aproape 3 ani de când a fost ridicat de pe stradă pentru o faptă de tâlhărie pe care se presupunea că ar fi comis-o.
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani
Târgul PSD – ALDE privitor la compania de apă și canalizare la care Consiliul Județean este acționar principal a fost desăvârșit în prima săptămână din aprilie. Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Nova Apaserv SA a votat completarea consiliului de administrație cu încă patru membri, doi sprijiniți de PSD, iar ceilalți doi de ALDE.
Ședințele secrete ale consilierilor și cele cu fețele ascunse ne-au costat peste un milion de lei într-un singur an
În această lună se împlinește un an de când accesul la ședințele Consiliului Județean și Consiliului Local este zădărnicit tocmai de oamenii trimiși acolo de botoșăneni să le reprezinte interesele. Folosindu-se de pandemie, atât aleșii de la județ, cât și cei de la municipiu respectă parțial sau deloc Codul Administrativ care prevede fără echivoc că întrunirile de plen se desfășoară în regim deschis.
Marea păcăleală a noilor restricții – Situația în Botoșani și România este în realitate mult mai bună decât înaintea alegerilor, noile măsuri sunt contrazise flagrant chiar de cifrele oficiale
Duminică seară, în România au intrat în vigoare noi restricții concomitent cu prelungirea stării de alertă. La jumătatea lunii martie, țara noastră împlinește un an de când se află în stare de urgență sau stare de alertă, iar marea problemă care însoțește noua serie de restrângere a drepturilor cetățenești este că nu are acoperire în situația faptică.
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator
Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.
Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”
Situația gravă în care se află operatorul licențiat de apă și canalizare poate avea consecințe dezastruoase pentru întreg mediul economic și social de la Botoșani. SC Nova Apaserv SA ar putea pierde o finanțare de circa 200 de milioane de euro dacă nu reușește să se echilibreze financiar și, mai ales, dacă intră în insolvență.
Loading...
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator
Fostul administrator și director adjunct al SC Urban Serv SA a declanșat executarea silită a societății după ce șefii acesteia i-au achitat doar o parte din suma câștigată în instanță pentru destituirea nelegală din funcția de membru al consiliului de administrație.
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO
Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.
În numele fiului! Inspector șef pensionat, angajat la o altă instituție pe filiera chelneriței pusă inginer de tătucii din politică – VIDEO
Simona Iancu, fosta chelneriță angajată inginer la dispeceratul Administrației Bazinale Prut – Bârlad prin detașare de la Primăria Vatra Moldoviței, din județul Suceava, își are corespondent masculin la Botoșani.
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Loading...
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO
Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
``-Nu stiu cum, dar fa!!! '- citat motivational de pe urma discutiilor cu dumneaei in cadrul rezolvarii problemelor din institutie
2 noiembrie 2020, 22:01
Pot spune ca pe aceasta perioada a urcarii doamnei Cristina Bahrin in functia DE MULT DORITA s-au inregistrat o gramada de plangeri de pe urma salariatilor, al intregului spital de pacienti cat si ai oamenilor ce au habar de ``conducerea TBC-ului'. Astept cu nerabdare sa se faca dreptate in acel spital caci atat parintele ce-mi lucreaza in aceasta institutie este satul de marea dictatura ce-o pretinde ca face dumneaei cat si de actualii pacienti externati care abia au iesit de pe portile spitalului ce au ramas cu sechele in ceea ce priveste limbajul acesteia(de altfel spus si managerul interimar al acestui spital care ar trebui sa dea dovada de un anumit dictionar expresivist si imbogatit, si nu a unor tipete de prin toata curtea spitalului).
2 noiembrie 2020, 21:39
Viorica de Botosani isi va aduce analfabetii.Linguseala va fi singura conditie pt slugile lui dragnea.
2 noiembrie 2020, 13:07
Asistenta sefa trebuie schimbată.......inclusiv hârtia igienică o fură de la bolnavi
2 noiembrie 2020, 12:22
Din această cauză a pierdut și pierde PNL, că are și susține asemenea nulităti ca Bahrin.Rușine PNL, rușine Flutur, rușine Șoptică....
2 noiembrie 2020, 09:03
Din această cauză a pierdut și pierde PNL, că are și susține asemenea nulităti ca Bahrin.Rușine PNL, rușine Flutur, rușine Șoptică....
2 noiembrie 2020, 08:18
Noi, toti salariatii de la Spitalul TBC, va cerem public sa ne scapati de actualul manager, Bahrin Cristina, care are a atitudine dictatoriala, extrem de urata cu noi, salariatii, cu pacienții și cu cei din afară. Amenință, țipă, face reclamații, falsifică documente, face angajări incorecte, tot ce este mai rău pentru o instituție. Suntem foarte revoltați și vă rugăm luați măsuri.
2 noiembrie 2020, 07:56
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Acum, în spital avem pacienți care așteaptă intervenții chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viața în pericol. În acest moment, ne confruntăm cu un mare deficit de sânge și de ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.0 o C
Dorohoi
16.8 o C
Bucecea
16.3 o C
Darabani
16.4 o C
Saveni
17.4 o C
Ştefăneşti
19.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.