Weekend trending în București, 6-7 septembrie: street food pe Kiseleff, festival balcanic la Uranus, block party și film sub cerul liber în Herăstrău

Primul weekend din septembrie vine cu program plin pentru cei care revin în București după ultimele vacanțe de dinaintea începerii anului școlar. Târguri de design și produse locale, festivaluri de muzică și street food, concerte…

 

Primul weekend din septembrie vine cu program plin pentru cei care revin în București după ultimele vacanțe de dinaintea începerii anului școlar. Târguri de design și produse locale, festivaluri de muzică și street food, concerte și spectacole de teatru intră în mixul cultural al orașului, alături de proiecții de film în aer liber,  pentru cine vrea să tragă de vară încă un weekend. Deci, iată ce facem în acest weekend în București. 

Cafeaua de specialitate o poți bea la Umlaut (Lev Nicolaevici Tolstoi 4b), o cafenea descoperită recent de Oana Titică și despre care spune că aduce atmosfera din Berlin în București.

„Cafeaua este un ritual la Umlaut, iar ea vine de la Incognito Coffee Roasters – în niște pachete animal print splendide, pe care cu greu te poți abține să nu le iei acasă. Mica terasă din fața Umlaut e locul perfect pentru ieșirile de weekend cu prietenii sau pur și simplu pentru o pauză în timpul săptămânii, când vrei să savurezi un espresso tonic sau un ice latte în soarele de toamnă și într-o liniște rar întâlnită în București.”, scrie Oana în recenzia de pe b365.ro.  

A post shared by Umlaut (@umlaut._)

Pentru un cocktail bun și o terasă frumoasă în apropiere de Cișmigiu, poți merge la Ritzy (G. M. Berthelot 29). Vei descoperi o terasă cochetă, cu aer relaxat, unde cocktailurile sunt bine făcute și potrivite pentru un final de zi de toamnă încă blândă. În plus, locul este și foarte instagramabil. 

A post shared by RITZY (@ritzy_sensorygarden)

Un newcomer pe scena culinară a orașului este Il Tacchino, deschis pe 1 septembrie pe Calea Victoriei 155. Localul promite „o călătorie gastronomică în jurul lumii cu 100% piept de curcan gătit responsabil, fără friteuze și congelatoare”. Sună nișat, dar și intrigant: meniul e construit integral pe carne de curcan premium, integrată în tot felul de rețete internaționale. Deci, treci pe aici dacă ți s-a făcut poftă de așa ceva și un restaurant „fast casual”. 

Un alt loc nou deschis în oraș, de vreo lună, este și Masa Bistrot (Jean Louis Calderon 56). E numai bun pentru o cafea de specialitate și un brunch bun într-o atmosferă cool și relaxată. Unul dintre vedetele din meniu este sandvișul cu mușchi de vită. Și pe bună dreptate: mușchi de vită argentiniană, gătită sous-vide ca să rămână fragedă și cu acel roz apetisant. Peste ea se adaugă ceapă caramelizată, parmezan topit, unt aromatizat cu verdețuri, un sos light de maioneză cu usturoi copt și o salată de rucola bine asezonată. Totul e așezat într-o ciabatta cu maia de la Grain Trip. Pe 6 septembrie aici are loc și un schimb de plante.  

A post shared by masa (@masa.bistrot)

Dacă sâmbătă dimineața te trezești cu chef de explorat, dă o fugă la Mezanin Market la Beans&Dots (Palatul Universul, lângă Cișmigiu). „Back to school” aici nu înseamnă ghiozdane și manuale, ci bijuterii, cărți, haine eco-friendly, cosmetice naturale și cafea de specialitate, perfectă pentru o revenire în ritm urban. Atmosfera e prietenoasă și pentru copii, și pentru animale de companie, deci poți să-ți transformi plimbarea într-o mică vacanță urbană.


Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Abonament BT Pătrat Mov

Abonează-te, citește Botosaneanul.ro fără reclamă și comentează cât vrei

Autentificare