Greu de crezut, dar e ultimul weekend din septembrie și deja ne pregătim pentru a doua lună de toamnă. Ceea ce înseamnă că vom uita în curând de caniculă și vom începe să ne plângem de cât de frig e afară. Mai înseamnă și că asistăm la unele dintre ultimele evenimente în aer liber din acest an. Să vedem, deci ce ne rezervă acest final de septembrie (apropo, să-i trezească cineva și pe cei de la Green Day).
Cafeaua de specialitate o bem între Cișmigiu și Centrul Vechi, la Temple of Brewzeus (Domnița Anastasia 4).
„Temple of Brewzeus – cafeneaua – e un spațiu urban ce bifează elementele succesului – interior generos + terasă mare + program până seara târziu + evident, cafea bună. Din meniul care conține cafelele clasice, plus câteva denumiri pe care nu le mai auzisem, am ales ceva cu un nume irezistibil – Espresso Hijack, cu puțin lapte și cacao pudră, cu un gust minunat, care dovedește încă o dată că această combinație de cafea + cacao (de calitate) e imbatabilă. Și un flat white, bun și amărui, preparat și el cu o cafea Costa Rica. Și ca Templul să fie complet, el împarte spațiul cu un alt loc de venerație, brutăria Pâine Goală, noua destinație a bucureștenilor iubitori de pâine, merdenele, Pigs in Blankets (cârnăciori în aluat, varianta britanică), Danish-uri și mă opresc aici – fiindcă dacă există o combinație perfectă pentru ieșiri în București, aceea e Espresso + Croissante calde și fragede”, scrie Oana Titică pe b365.ro.
Dacă tot a venit toamna și s-a umplut Oborul de lucruri bune, poate te-a lovit un pic nostalgie, caz în care poți să ți-o saturi la Petra (Hala Veche Obor).
„Petra e o nouă experiență din Obor, că restaurant nu pot să-i spun, pe care am încercat-o weekendul trecut. Locul ăsta este deschis doar 3 zile pe săptămână, de vineri până duminică, de la 12:00 la 20:00 (duminica se închide la 18:00). Tematica este anii ‘90, atmosfera este cât se poate de 1993, iar meniul respiră nostalgie: salata boeuf făcută de mătușa care știe cu maioneza, supă de pui cu găluște dolofane ca la bunica, chifteluțe marinate cu pireu (pireu, nu piure, da?), ardei umpluți bine de tot, savarine, orez cu lapte și sucuri din Occident. Chestia asta cu Occidentul nu e doar de dragul terminologiei. Toate sucurile sunt importate din Germania, gustul este puțin mai diferit, mai nostalgic, iar sticlele sunt mai „oldschool”, la fel și etichetele. Adică fix ca prin 1991, când dacă prindeai o sticlă de Coca-Cola credeai că l-ai prins pe Dumnezeu de-un picior”, scrie Dragoș pe b365.ro.
De un brunch deosebit te poți bucura la DeSoi (Str. Piața Sf. Ștefan 8), o băcănie – bistro aflată în inima cartierului Mântuleasa. Oamenii de aici sunt pasionați de tot ce înseamnă produse locale și de calitate, de cooking și de socializare în jurul farfuriilor pline, așa că și-au gândit localul în jurul unei mese comunale la care încap 16 persoane.
Meniul este un mix de bucătărie locală și internațională, dar care pune accentul pe ingrediente proaspete, de sezon, de origine locală. Există aici și o brutărie artizanală, o selecție generoasă de vinuri și un spațiu în care producătorii locali și internaționali spun poveștile produselor, sub umbrela unui concept numit #Negustories. De asemenea, proprietarii se pregătesc și să deschidă o a doua locație, chiar lângă Cișmigiu.
Pastramă, Mici și Must la J’ai Bistrot marchează revenirea evenimentelor culinare de toamnă în grădina de pe Calea Griviței 55. Duminică, 28 septembrie, de la prânz, bucureștenii sunt așteptați la un meniu autentic românesc: pastramă de berbecuț la grătar, servită cu mămăligă, mujdei și murături, mici rumeniți pe jar cu muștar și cartofi prăjiți, iar la final, must proaspăt, dulce și aromat. O atmosferă relaxată, numai bună pentru a petrece o duminică chill de toamnă în aer liber.
Street Delivery marchează 20 de ani și închide strada Arthur Verona pentru mașini, redând-o pietonilor. Din 26 până pe 28 septembrie, spațiul devine un laborator urban pentru dialog între generații, artă stradală, performance-uri și inițiative civice. Tema ediției – „Ce facem mai departe?” – invită bucureștenii să își reimagineze orașul și să recâștige străzile ca loc de întâlnire, nu de tranzit.
Sursa https://www.hotnews.ro