Top News
Vară fără restaurante la Cornișa! Primăria INTERZICE operatorilor care au câștigat licitațiile să intre în parc vara aceasta

Parcul de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa s-a deschis cu o invazie neașteptată de vizitatori. Administratorii, adică Primăria Botoșani prin Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) s-au așteptat la un număr însemnat de persoane, însă realitatea le-a doborât așteptările.

Deschidere cu pachețel de acasă 

 

Au venit oameni din toată zona Moldovei românești dar și de peste graniță, din Moldova basarabeană. Au ajuns mașini din Suceava, Iași, Vaslui sau Bacău. S-a stat la o coadă impresionantă, o imagine de colecție pentru municipiul Botoșani care, cu ajutorul Parcului Cornișa face un pas către România civilizată.

 

Uneori, gazdele, adică DSPSA, au fost depășite de situație, au epuizat brățările de intrare sau șezlongurile.

 

Însă cel mai mare minus al primelor zile de la inaugurare și care clădește prima impresie a vizitatorilor, a fost lipsa unităților de alimentație publică. Oamenii, la temperaturi caniculare, nu au avut de unde să cumpere o apă, un suc sau un sendviș. Lucru de neacceptat la o investiție de o asemenea anvergură.

 

Oamenii de afaceri au refuzat Cornișa?

 

Directorul DSPSA care se ocupă de administrarea Cornișa Aquapark & Sports a încercat să suplinească acest mare lips prin deschiderea unui punct de alimentație publică, care să fie administrat de Primărie. Avea nevoie de personal și de dotările aferente, frigidere alimentare sau pentru băuturi.

 

Demersul a eșuat, evident,

 

„Am modificat regulamentul DSPSA să putem face și servicii de alimentație publică, am modificat și organigrama, am scos posturile la concurs, trei dintre ele și nu s-a ocupat niciunul pentru că nu au venit oamenii să avem de unde alege”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA Botoșani.

 

 

În schimb, s-a vorbit extrem de puțin de acei agenți economici care au participat în urmă cu trei ani la licitația pentru concesionarea unor suprafețe de teren din interiorul parcului și deschiderea de restaurante.

 

Eugen Țurcanu dă vina pe oamenii de afaceri.

 

„Este unul singur care este în interior și care numai nu vine, nu știu de ce nu vine, mai multe știe dl viceprimar Murariu că el se ocupă de patrimoniu. Ăia au legătură cu licitația făcută de dl fost primar și numai nu vin să semneze contractele, nu pot să dau detalii de ce și cum nu am nicio competență în acest sens”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA Botoșani.

 

Nimic mai fals.

 

Constructorii, trimiși la plimbare vara aceasta 

 

În realitate, operatorii economici care au câștigat licitații în Parcul Cornișa pentru șase suprafețe de teren ar fi avut profituri extraordinare în zilele de deschidere ale complexului de agrement. Și evident că au fost conștienți de acest lucru, însă nu au fost lăsați de Primăria Botoșani să intre la Cornișa.

 

Iată agenții economici care vor deschide unități de alimentație publică în parcul Cornișa:

 

  • SC Gold SRL (două terenuri)
  • SC Andicoma SRL (două terenuri)
  • SC Unitcom SRL
  • SC Binadismag Elite SRL (comercializează înghețată)

 

 

Corneliu Timofte reprezintă Unitcom:

 

„Nu am avut voie să intrăm până nu s-a semnat recepția lucrării, iar acum am înțeles că în septembrie ne vor da voie să începem construcțiile pentru că nu li se pare normal să facem cinci șantiere exact în mijlocul sezonului, cu canalizări, cu utilaje, cu macarale. Și oricum nu avem timp să terminăm până la încheierea sezonului”,

Corneliu Timofte, administrator SC Unitcom SA.

 

Ulterior recepției, Primăria a cerut o derogare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pentru deschiderea restaurantelor în Parcul Cornișa.

 

Fiind un proiect finanțat parțial din fonduri europene, pentru o perioadă de câțiva ani Primăria nu avea voie să încaseze venituri din exploatarea investiției. O absurditate de altfel, având în vedere că vorbim despre un parc de agrement.

 

 

„Nu este vina noastră”

 

Odată acceptată această derogare a început sezonul estival.

 

„Nu este vina noastră. Eu abia aștept să îmi predea terenul și să pot să mă apuc, să aduc muncitorii”,

Corneliu Timofte, administrator SC Unitcom SA.

 

Omul de afaceri botoșănean intenționează să deschidă un restaurant în Parcul Cornișa, având experiență în acest domeniu, deoarece mai deține o astfel de unitate publică, în zona Pieței Centrale. O investiție care spune că îl costă la fază inițială în jur de 400.000 de lei.

 

 

Un alt investitor, respectiv administratorul SC Gold SRL, a obținut prin licitație două suprafețe de teren, unul lângă terenurile de sport care va avea program prelungit de funcționare, inclusiv pe timpul nopții, al doilea în zona centrală, care va fi deschis după același program ca al bazinelor exterioare.

 

Nu aducem două tarabe și vindem cârnăciori

 

„Cu părere de rău, eu sunt în asentimentul turiștilor și îmi pare rău că s-au tergiversat atât de mult lucrurile, iar Primăria ne-a pus atât de târziu în posesie. Eu am câștigat acele două spații la o licitație care a presupus un proiect foarte complex. Noi acolo ca să începem să vindem nu aducem două tarabe și începem să vindem niște cârnăciori, ci efectiv turnăm platformă betonată, se ridică niște construcții cu lemn și sticlă, se trag utilitățile pentru o bucătărie. Nu este un comerț ambulant acolo. Iar eu ca să desfășor această activitate acolo, presupune o construcție care în cel mai optimist termen îmi ia cel puțin șapte luni de zile”,

Cătălin Ciobanu, administrator SC Gold SRL.

 

Ca atare, se așteaptă terminarea sezonului ca să nu fie deranjați turiștii cu tot felul de mici șantiere deschise în șase locuri din parcul Cornișa.

 

Iar în sezonul următor, lucrurile vor sta diferit din acest punct de vedere, iar vizitatorii din Cornișa vor avea parte de restaurante, PUB-uri sau bistrouri.

 

Construirea și darea în folosință a acestui complex de agrement chiar i-a testat la limită pe funcționarii Primăriei laolaltă cu constructorii care au lucrat acolo. Pentru că până la urmă, putem vorbi chiar de un mic orășel construit în vârful unui deal, cu tot felul de obiective diversificate. Și cu tot felul de probleme care vor fi rezolvate din mers.

 

loading...
REPLICĂ de la reprezentanții Parcului Cornișa pentru oamenii care vin cu mâncare și apă la pachet
RECORD de oameni la Cornișa, 7.500 de vizitatori într-un week-end! Scaune de plajă cumpărate de urgență
ACUM: Sute de oameni la porțile ștrandului de la Cornișa, cozi mai ceva ca pe vremea comuniștilor – FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

Scandal monstru în parcarea stadionului: un bărbat ar fi fost călcat, mașină luată la... palme – GALERIE FOTO
La puține minute de la finalul partidei FC Botoșani – Universitatea Craiova 1 – 1, desfășurată duminică, un incident zgomotos a avut loc în zona din spatele peluzei Ion Bordeanu.
TEATRU în fața polițiștilor, mama decedată pe pietriș! Un tată și fiul lui au mințit la accidentul de la Unțeni
Sâmbătă după amiază, pompierii de la ISU Botoșani au fost primii care au ajuns la un accident rutier în care o persoană se afla blocată într-un autoturism răsturnat marca VW Transporter. Femeia a fost scoasă inconștientă și resuscitată o oră pe pietriș, lângă mașină.
DOLIU în învățământ: Un îndrăgit profesor s-a stins astăzi din viață
Învățământul botoșănean este în doliu după ce un profesor s-a stins din viață în dimineața zilei de 18 august 2019.
Cornișa - un imens club în aer liber, mii de oameni sar lângă scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima trupă de impact național care urcat pe scena Summer Fest Botoșani 2019 a fost DJ Project. DJ Gino Mazotti și DJ Maxx au ajuns în fața spectatorilor de la Cornișa AquaPark & Sports după ora 20:30 și după ce au așteptat prin culise ca mai întâi să cânte Oana Tăbultoc.
SEARA ACEASTA: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul transportat la spital – GALERIE FOTO
Un nou accident rutier s-a petrecut joi seară într-o comună din Botoșani.
Accident GRAV cu trei răniți: Mașină cu roțile-n sus, șofer de 21 de ani încarcerat - FOTOGALERIE
Eveniment rutier petrecut joi după-amiază în județul Botoșani.
Dosarul PANOUL: Inscripțiile elevului-erou regăsite peste decenii la celălalt capăt al țării - GALERIE FOTO
Spiritul lui Mugur Călinescu, elevul-erou din Botoșani care a înfruntat de unul singur Securitatea lui Ceaușescu, reînviat în Timișoara, localitate declarată în ianuarie 1990 oraș-martir al României.
ULTIMĂ ORĂ: Mașină cu trei tineri răsturnată pe Calea Națională, zeci de oameni adunați la accident – GALERIE FOTO
Eveniment rutier petrecut în urmă cu puțin timp pe Calea Națională, chiar în dreptul Bisericii Sf Ilie.
ARDE!!! În Botoșani se înregistrează cea mai insuportabilă CANICULĂ din țară
Botoșănenii care au ieșit astăzi pe stradă au avut de înfruntat temperaturi la limita suportabilității, specialiștii spunând că aici s-a înregistrat cel mai mare nivel al disconfortului termic din România.
Stupi FURAȚI la Botoșani, hoțul căutat după ce și-a uitat tricoul: Se oferă recompensă de 500 de EURO GALERIE FOTO
Un nou furt s-ar fi petrecut la Botoșani, iar hoțul este căutat pe rețele de socializare.
OFICIAL la Botoșani: Fără operații estetice în cabinete, botoșănencele nevoite să meargă în alte județe            
De multe ori suntem nemulțumiți de felul în care arătam astfel că avem tendința să recurgem la operații estetice. Unele doamne ar face orice să aibă sânii mai mari, nasul mai mic sau buze mai pline. Iar pentru a avea asta, chirurgia plastică pare unica soluție salvatoare.
Mamă prinsă vagabondând cu copilul în București! Adusă cu o mașină și lăsată în fața Direcției Copilului la Botoșani
Reprezentanții unei direcții a copilului din București au făcut un drum cu mașina la Botoșani pentru a aduce o femeie cu afecțiuni psihice prinsă pe stradă vagabondând cu un copil de 6 ani.
Gusturi muzicale: PETIȚIE pe Facebook, sute de botoșăneni îl cer la SummerFest-ul de la Cornișa pe… Adrian Copilul Minune – VIDEO :P
Un eveniment creat de un botoșănean a suscitat interesul câtorva sute de oameni, pe o rețea de socializare. Facebook, evident.
Chioșc ridicat de Primărie din curtea unei școli din municipiul Botoșani, polițiștii locali chemați în zonă – FOTO & VIDEO
După dezafectarea care a avut loc miercuri dimineață la o fostă crâșmă de pe strada Muncel, a urmat o alta astăzi, pe strada Prieteniei, în curtea Școlii Gimnaziale nr. 12.
Managerul și directorul medical de la Spitalul Județean „la mâna” președintelui interimar al CJ: Pot destitui conducerea spitalului
Pe masa președintelui interimar al Consiliului Județean Botoșani se află două rapoarte, urmare a unor anchete efectuate la spitalul de la Săveni, unde a murit Toader Leampăr, fostul primar de la Vorniceni.
Fostă crâșmă dărâmată de Primărie și Poliția Locală, viceprimarul Murariu amenințat de „proprietar” – GALERIE FOTO & VIDEO
Acțiunile Primăriei de dezafectare a construcțiilor ilegale aflate pe domeniul public au continuat miercuri, 7 august 2019 pe strada Muncel din municipiul Botoșani, aflată în imediata apropiere a centurii Împărat Traian.
Plângere penală împotriva lui Eugen Țurcanu: Este acuzat că l-a strâns de gât pe medicul veterinar de la DSPSA și l-a izbit de pereți
Săptămâna în curs a început cu scandal la padocurile municipalității care sunt gestionate de Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), aflată în subordinea Primăriei Botoșani și condusă de Eugen Țurcanu.
Fina ministrului Budăi a intrat bugetar într-o instituție din Botoșani, unde au fost 25 de candidați pe-un loc la concurs
Concurență acerbă pentru un post vacant la o instituție publică din Botoșani.
O zi cu adevărat deosebită! Doctorița Ciofu în ipostaze mai rare, a cântat și a făcut horă la Conacul Zăicești – GALERIE FOTO & VIDEO
Culoarea zilei a fost albul imaculat care exprimă puritate iar sloganul ales a fost „reușim împreună”. Într-o sală generoasă de la Conacul Zăicești au fost adunați mulți copii speciali pentru care mulți adulți, printre care și medicul Tamara Ciofu, refuză să lase să se întâmple un lucru: să le fie răpită copilăria.
Scandal într-o familie din Botoșani, vecinii au alertat autoritățile: Doi copii luați forțat de lângă părinți de Direcția Copilului
Caz dureros într-o localitate din Botoșani din cauza unor părinții care după ce beau, adică aproape zilnic, se ceartă până îi aud și vecinii. Ceea ce este trist este că doi copii mici sunt martorii frecvenți ai acestor scene.
"Cum a fost ales acest manager Turcanu? ne puteti spune?" Normal! Nu a fost ales a fost numit pe viaţă la fel ca foarte mulți alții ca Vâzdoagă, Macaleți şi etc. Au fost numiți pe viaţă la al paişpelea congres!
28 iunie 2019, 15:14
Managerul complexului, acest bardihos Turcanu si viceprimarul Cosmin Andrei ar trebui scuipati si pusi pe coji de nuci la colturi. Niste incapabili! In luna decembrie cand s-au deschis bazinele interioare, nu stiati va vine vara si va fi multa lume? Nu ati anticipat? In planul acestui complex Aqua park era prevazut de acum 8 ani ca sa fie food court. Nu ati realizat nimic, incapabililor! Dar sa nu puneti macar niste tasnitori de apa?! Dupa o ora sau doua apa pe care o aduci cu tine se face calda la temperaturile de afar! Cum sa mai bei apa? Sa te hidratezi? La copii nu v-ati gandit! Voi ati vazut ca sunt de acum balarii pe cararile parcului? Este multa mizerie. De o luna de zile eu nu am vazut un singur muncitor sa faca curatenie in acest parc! Si am fost de cel putin 10 ori pe acolo. O sa avem grija la vot Domnu Turcanu si Domnu Cosmin Andrei! Va promitem! Incapabililor! De ce nu aduceti un manager specializat in tuism, care a mai condus astfel de parcuri de distractie? Cum a fost aleg acest manager Turcanu? ne puteti spune? De ce, din decembrie inca nu aveti macar un singur instrctor la rafting? Demisia!
28 iunie 2019, 03:40
E simplu, nu trebuia deschis parcul fara restaurante.
27 iunie 2019, 21:46
Excremente de oameni. Sper sa crapati de atata prostie.
27 iunie 2019, 18:55
RUSINE...toata lumea stie ca NU SUNTETI BUNI DE NIMIC,tot ce facet faceti numai in interesul personal..o sa se sature lumea odata de voi.INCOMPETENTILOR
27 iunie 2019, 17:33
Duminica trecuta la ora 12 nu se mai gaseau sezlonguri,desi la receptie vanzarea de bilete continua .Chiar nu poate idiotul de Turcanu sa mai achizitioneze 100-150 sezlonguri,mai ales ca este loc pentru instalarea lor.Au vanzari la care nici nu au visat si nu fac cretinii nimic pentru a imbunatati activitatea complexului.Asa se intampla cand doua jeguri PDL-iste se afla in functii de conducere...Flutur,repectiv mana lui dreapta,Turcanu.
27 iunie 2019, 14:48
Restaurante, chioșcuri şi alte tonete se puteau face înainte de deschiderea parcului, au tărăgănat doi ani deschiderea pe tot felul de motive. Se putea face în doi ani tot ce trebuia ca cetățeanul să aibă tot ce-şi dorește. Da, nema putirinţa la o gobaie opărită, cot-co-dac, cot-co-dac!
27 iunie 2019, 12:33
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
"Nu cred că Aristidis poate fi folosit pe acel post. E o glumă, e incredibil. Treaba lor ce vor să facă, dar eu știam că doar în stânga poate evolua. N-a jucat niciodată fundaș central la noi, nici măcar în pregătiri! Nici în ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.