Top News
Un fost senator & președinte al CJ, aproape de intrarea în PNL, altul face apel către foștii lideri: Îi rog să contribuie la acest proiect

Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2008 – 2012 ar fi aproape de întoarcerea în PNL, partid pe care l-a condus la Botoșani în perioada 2001 – 2006.

Revine în PNL prin ALDE


Mihai Țâbuleac a discutat despre revenirea în partid cu Florin Țurcanu, actual vicepreședinte al ALDE Botoșani, formațiune aflată în proces de fuziune cu PNL. Acesta va fi propus în Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL prin procentul care va reveni ALDE.


”Pentru că eu cred că orice om care de-a lungul timpului a făcut ceva pentru PNL trebuie să vină în PNL pentru că PNL-ul la acest moment are nevoie de toți pentru a se reașeza, reseta și să fie cât mai aproape de cetățean și să facă politica cetățeanului (...). Am discutat, am clarificat, este de acord. I-am explicat de ce, pentru ce. Nu este pentru Florin Țurcanu, este pentru PNL. Dacă mai are respect față de partidul care l-a susținut și l-a trimis în niște funcții publice trebuie să vină alături pentru că este nevoie la momentul acesta de cei care știu ce este de făcut. Sunt foarte mulți din PNL care au trecut pe linie moartă. Pot fi invitați cu statut de invitați și vot consultativ”,


Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani.

 

Îi așteaptă și pe foștii lideri ai PDL să devină liberali implicați


Reintrarea fostului senator din legislatura 2004 – 2008 în PNL face parte dintr-un plan mai amplu al lui Florin Țurcanu de a readuce în rândul liberalilor toți foștii președinți pe care organizația județeană i-a avut după revoluție, dar și alți lideri marcanți ai partidului din ultimele trei decenii.


Fost la rândul său președinte al PNL Botoșani între anii 2009 – 2015, Florin Țurcanu a făcut un apel public către liberalii de vază care au plecat din partid sau care nu se mai implică la nivel înalt în activitatea acestuia, să revină în formațiune.


El i-a nominalizat și pe senatorul Cristian Achiței și consilierul local Cătălin Flutur, ”care sunt niște oameni cu greutate politică și cu experiență”, să contribuie la unitatea și echilibrul PNL la Botoșani.


”Îi rog să contribuie la acest proiect. Cred că este nevoie în PNL de unitate, de reașezare și de reorientare către cetățean, de comunicarea zilnică cu cetățeanul, de ieșirea publică. Haideți să fim realiști, are PNL-ul o ieșire publică atât de coerentă și corectă? Adică eu nu o văd. Dar eu nu vreau să critic, vreau să schimbăm lucrurile acestea”,


Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani.

 

”Nu vreau să critic pe nimeni, dar nu este și trebuie să devină un partid atractiv”


Prin protocolul de fuziune cu PNL, Biroul Politic Județean (BPJ) ar urma să fie mărit cu 20%, toți membri ALDE. Ar fi vorba de șase persoane, iar Florin Țurcanu a nominalizat deja cinci: Roxana Țurcanu, Bogdan Dăscălescu, Sergiu Zvâncă, Floarea Marocico și Mihai Țâbuleac.


”Eu nu intru, eu sunt cel care pun la dispoziție tot ceea ce am acumulat eu bun și ce am făcut rău să dau deoparte, ca să ajungă PNL-ul să devină un partid atractiv. Pentru că nu este atractiv la momentul acesta. Nu vreau să critic pe nimeni, dar nu este și trebuie să devină un partid atractiv”,


Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani.


Acesta a mai colaborat cu Mihai Țâbuleac timp de jumătate de an în 2008, pe când era vicepreședinte al CJ.

 

Țâbuleac, al treilea mariaj liberal


Mihai Țâbuleac a plecat din fruntea PNL în 2006 pentru a înființa PLD, partid care ulterior a fuzionat cu PD și a format PDL, formațiune care după mai mulți ani s-a unificat cu PNL.


Mihai Țâbuleac a dobândit mandatul de președinte al CJ pe lista PDL și după pierderea alegerilor în 2012 a revenit în PNL.


Nu a stat însă decât aproximativ un an, după care a preluat președinția Partidului Mișcarea Populară la Botoșani.


După eșecul de la scrutinul din 2016, când PMP nu intrat nici în Consiliul Județean și nici în Consiliul Local Botoșani, a părăsit PMP, pentru ca apoi să se înscrie în ALDE, unde a activat în perioada în care filiala a fost condusă de Liliana Mincă.


După preluarea conducerii de către Florin și Roxana Țurcanu a nu a mai avut apariții publice.

 

loading...
Nervi grei de la funcția de prefect, vărul Flutur a băgat liberalii botoșăneni în ședință: De ce mai primesc telefoane?
Florin Țurcanu la sediul central al liberalilor, Roxana Țurcanu aproape prim-vicepreședinte la PNL Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Șteff Chelaru şi povestea costumului elisabetan de la Festivalul Internațional Shakespeare: A fost o experiență foarte bogată în emoții
O ştim din spectacolele adolescentine din Botoşani. Am privit-o apoi strălucind pe podium sau în lumina reflectoarelor, ne-a fascinat cu originalele sale creații. Un designer care a inovat moda, dar a ales scenografia.   
Dan Lungu la Botoșani: Ceea ce sunt astăzi datorez în bună parte profesorilor mei care au avut răbdarea să mă descopere, să mă încurajeze GALERIE FOTO&VIDEO
În perioada 16 – 21 mai 2022, Casa Corpului Didactic Botoşani a organizat ediția a XII-a a Zilelor EDU – CCD, eveniment care a găzduit Simpozionul județean “Experiențe educaționale”.
Proiect pentru un nou supermarket: se va construi în apropierea gării și va avea inclusiv spațiu verde
Consiliul Local Botoșani a lansat în consultare publică, la începutul acestei săptămâni, intenția de elaborare și de obținere a avizului de oportunitate pentru un Plan Urbanistic Zonal privind construirea unui nou supermarket.
Primul om de afaceri care și-a anunțat candidatura la alegerile locale: Voi merge independent la ambele funcții VIDEO
Cu doi ani și patru luni înaintea alegerilor locale se profilează deja un candidat la Primăria și Consiliul Local Botoșani. Deși a fost membru PSD și apoi a făcut parte și din Partidul Pro România, cel mai probabil va intra din postura de independent în cursa de la municipiu.
Peste 18 milioane lei doar pentru un lot! Constructorii de pe drumul strategic ținuți pe șantier cu bani mai mulți: Am făcut eforturi supraomenești
Lucrările la drumul strategic avansează însă din cauza exploziei prețurilor la materialele de construcții a fost nevoie din nou de votul consilierilor județeni pentru suplimentarea sumei necesară pentru finalizarea investiției. 
Anca Boldea, SFATURI despre cum trebuie să avem grijă de igiena noastră, în vacanță: Pe perna aia au dormit sute de persoaneVIDEO
Vacanțele, mult așteptatele momente de relaxare se pot transforma în unele cazuri, în episoade de coșmar.
Coșmar aproape de final: Șefii de la „Drumurile Naționale” anunță asfaltarea sectorului Flămânzi - Copălău – VIDEO
Anunțul a fost făcut de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, căreia i se subordonează și Secția Drumuri Naționale Botoșani.
Ordin de sus pentru suspendarea lui Mihai Țurcanu din fruntea DSVSA, înlocuitor este și... nu prea
Ziua de vineri, 13 mai 2022, a fost probabil cea mai ghinionistă din toată viața șefului interimar de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). Vizat de infracțiuni de corupție, i s-a sigilat biroul și apoi a fost adus la serviciu de procurorii anticorupție.
De la matematică și istorie la ”palma adusă situației în care ne aflăm în învățământul românesc”: Este o crimă educaționalăGALERIE FOTO
Un eveniment cultural și deopotrivă științific a avut loc sâmbătă, în Aula Magna a Colegiului Național ”A. T. Laurian”, care a reunit numeroase personalități din Botoșani, dar și din țară și Republica Moldova.
Loading...
O noapte de mai la muzeu: Botoșănenii au prins gustul vizitelor nocturne, deși o fac doar o dată pe an – GALERIE FOTO
O atmosferă de normalitate, într-un oraș care se pretinde a fi prin excelență cultural. Muzee forfotind de lume, de la prunci în brațele mamei până la bunici purtând cu aceeași eleganță umbrela sau cârja.
POVESTEA descinderilor la DSVSA: Mihai Țurcanu acuzat că ar fi forțat două angajate să favorizeze o firmă la o licitație
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 13 mai 2022, față de inculpatul Mihai Țurcanu, se anunță într-un comunicat de presă.
SURSE: Doi șefi din Inspectoratul Școlar schimbați din funcție, ministrul ar fi semnat ordinul
Inspectorii școlari generali adjuncți de la Botoșani ar fi fost deja schimbați prin ordin al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.
De la 19 ani la 7 și jumătate: Magistrații au admis apelul șoferului care a dat cu mașina peste un bărbat din Centrul Vechi - N-a mai vrut să-l omoare, l-a izbit fără să vrea
Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de inculpatul Vasile Gologan, autorul accidentului care a avut loc pe 23 august 2017 în zona Luceafărul din Centrul Vechi și care a provocat ulterior mișcări de stradă. Magistrații botoșăneni au schimbat fundamental hotărârea Tribunalului Botoșani.
Scandal la ridicarea cu Poliția a unui BMW: Șoferul avea permisul suspendat, a făcut accident și a plecat mai departe – FOTOGALERIE
La câteva ore după producerea accidentului din bulevardul Mihai Eminescu, acolo unde un BMW a lovit un copil de șase ani, polițiștii botoșăneni au reușit să identifice automobilul.
Loading...
Instituțiile de la Botoșani dau startul examenelor pentru angajările pe repede înainte din pandemie, puzderie de posturi în joc
În perioada pandemiei s-au făcut numeroase angajări fără concurs în spitale și în alte instituții aflate în prima linie precum Direcția de Sănătate Publică (DSP) sau Serviciul Județean de Ambulanță (SJA).
”Iona”, un spectacol fără gong la Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani
Publicul intră în sală direct în ”Iona”, simte cu Iona, așteaptă cu Iona. Întunericul din sală îi cuprinde deopotrivă pe actor și pe spectator, de aceea și călătoria se face împreună, mai bine de 70 de minute, până la finalul cu aplauze.
Între vers și Dumnezeu, poetul de la strana bisericii: O mică rugăciune pentru odihna sufletului săuFOTO&VIDEO
”Sunt un ins obişnuit, poate puţin cam retras…”, spunea despre sine poetul care le-a cântat îngerilor, dar s-a prăbușit sub propria suferință.
Fata doborâtă de o boală nemiloasă, cazul care l-a marcat pe omul ce a strâns milioane pentru cei grav bolnavi: Plângea pentru bolnavi și nevoiași și se ruga neîncetat, chiar dacă durerile erau greu de dus pentru un om - VIDEO
De peste un deceniu Vlad Plăcintă derulează campanii umanitare prin intermediul Asociației ”Salvează o Inimă”. A strâns astfel aproape 15 milioane de euro, bani care au schimbat destinele a sute de oameni.
Meci nebun pe Municipal! FC Botoșani pierde cu Dinamo, cinci goluri și o eliminare cum rar se poate vedea - VIDEO
FC Botoșani nu a reușit să învingă pe Dinamo într-un meci ce a contat pentru etapa a opta a din play-out.
Sute de elevi botoșăneni cu alocațiile tăiate după chiul masiv de la ore
La nivelul județului Botoșani sunt peste 5.800 de beneficiari ai alocației pentru susținerea familiei.
numai fosile reactivate, cu astia vrem sa schimbam Romania....??? astia sunt plini de comunism pana in maduva oaselor.....adio vot pentru PNL..
27 ianuarie 2022, 04:11
Pnl ul nu va deveni,cu siguranță, mai atractiv prin revenirea lui Țîbuleac, Anușca și mai ales a puscariasului Țurcanu. Nu văd ce avantaje ar fi pentru liberali să se încurce cu asemenea personaje, plecate tot din pnl pentru ca au ramas fara funcții. E o greseală pentru care sper să plateasca scump la alegerile viitoare.
23 ianuarie 2022, 08:26
Se întoarce împăratul vot de blană? Vai! Plec din PNL!
22 ianuarie 2022, 21:25
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„L-a adus într-o bocceluță asistenta care l-a văzut că este bine format, țipă, respiră. Și a coborât două etaje, cât ne despărțeau, să îi oferim îngrijirea necesară. Cântărea 900 de grame și mama nu știa câte luni ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9429 lei
USD
Dolarul SUA
4.6098 lei
CHF
Francul elveţian
4.8066 lei
GBP
Lira sterlină
5.8083 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6289 lei
XAU
Gramul de aur
275.5597 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2418 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2579 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2900 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6187 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2001 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.7 o C
Dorohoi
27.2 o C
Bucecea
27.0 o C
Darabani
26.8 o C
Saveni
27.7 o C
Ştefăneşti
26.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.