Top News
Soră și frate, luptă în instanță pentru două locuri de veci: Să stea liniștită, că are unde s-o îngroape, are cavou făcut de trei locuri în jos

Doi frați își caută dreptatea prin instanțele de judecată din cauza a două locuri de veci. Sora spune că fratele său a dat declarație mincinoasă că este unic moștenitor, deși nu este unicul, deoarece ea și încă o soră mai trăiesc, în timp ce bărbatul susține că, în baza certificatului de unic moștenitor, pe care îl posedă, surorile sale i-au lăsat lui totul.

“Am fost ca o mamă pentru el”

Natalia Botez este foarte supărată pe fratele ei, spunând că i-ar fi furat locurile de veci, pe care ea le-ar fi plătit, împreună cu un alt frate: “El îmi spunea mama când era mic, deoarece mama noastră era bolnavă, iar eu, fiind cea mai mare, trebuia să am grijă de ei. Eu i-am dat prima jucărie, eu i-am făcut primul costum, l-am dus la spital când a avut nevoie. Nu pot să înțeleg cum poate să fie atât de neomenos, după toate câte am făcut”.

Doamna îl acuză și pentru faptul că ar fi păcălit-o de unele ori: “Odată a venit cu niște pești să-i cumpăr. S-a dus să-i cântărească, aveam cântar cu talere, iar el a pus o piatra de jumătate de kilogram în plus. Eu am plâtit în loc de 2.5 kilograme, trei. I-am și zis: «măi, cum poți fi atât e șmecher, de hoț»?”

Confom femeii, fratele său a preluat acele locuri de veci după ce ar fi semnat pe propria răspundere o declarație cum că el ar fi unicul moștenitor, lucru care nu este adevărat, deoarece ea și încă o soră de-a ei, încă mai trăiesc.

Tudor Constantin, fratele doamnei Natalia,  se apără și spune că: „M-am dus și am declarat la notar, pe propria răspundere că sunt unicul moștenitor deoarece, după moartea tatălui nostru ele mi-au lăsat mie totul. Iar contractul de unic moștenitor dovedește acest lucru”.

"Probele nu îi dau dreptate.  Mi-au lăsat totul mie”.

“Ele se leagă de faptul că eu am dat declarația asta pe propria răspundere și am reconcesionat locurile. La cimitir este un panou unde e scris că toți care nu și-au reconcesionat locurile, să vină să o facă. Dupa ce am văzut afișul, m-am dus să vad care e treaba cu mormintele, așa că am mers la cimitirean. I-am spus că vreau să le reconcesionez, mi-a spus că unul e cumpărat de dumneavoastră și unul de Tudor Elena, care a murit. Așa că am făcut o declarație pe propria răspundere că sunt unicul moștenitor. Pe baza certificatului de unic moștenitor, am dat declarația și am concesionat locurile în 2008” – spune Tudor Constantin despre situația creată.

Domnul Constantin  continuă cu lucrurile pe care nu le înțelege: “ Ele spun despre mine că eu eram cel mai necăjit. Dar spuneți-mi mie, de ce nepoata mea, care spune acum asta, a vrut ca eu să o cunun pe ea? Dacă eram eu atât de necăjit precum spune, de ce a dorit asta?” De asemenea, acesta spune că sora sa mai are un loc de veci în cimitir. Și, pe lângă acest lucru, nu i-a furat nimeni locul de veci. Pe piatra funerară este scris clar și numele doamnei Botez Natalia,  ceea ce înseamnă că ea încă are locul ei rezervat acolo și nimeni nu i-a luat nimic.

“M-a amenințat la mine în casă” –  “Nu i-am spus nimic. Minte”

D-na Adriana, fiica Nataliei, reproduce o scenă ce s-ar fi petrecut acasa la mama ei: “El a făcut scandal aici, a stat exact unde stați dumneavoastră, și după aceea a plecat”.  Mama sa completează: “Stai, că m-a amenințat, a izbit ușa și a zis: «dă-mă în judecată, fă ce vrei»”. Fiica sa continuă: “Noi avem o cunoștință comună, iar ea a încercat omenește să-i spună: «hai, măi, Ticule, ca într-o groapă se pot îngropa mai mulți, nu doar unul. El da, da». Iar apoi a zis că nu, nu mai vreau”.

Nu de aceeași părere este și  fratele, care declară că femeile nu au dreptate: “Nu știu ce v-a zis dumneavoastră, dar eu nu am amenințat pe nimeni. Mie nu-mi stă în caracter să fac așa ceva. Pe lângă asta, să stea liniștită, că are unde s-o îngroape, are cavou făcut de trei locuri în jos. Dacă cumva nu știe, să mă duc să-i arăt”.

Până acum au fost două termene de de judecată în acest proces, iar Natalia Botez și fiica sa au de gând să meargă la Direcția Națională Anticorupție. Pe de altă parte, Tudor Constantin este sigur că instanța îi va da lui dreptate: “Toate probele îmi sunt favorabile. Eu am certificat de unic moștenitor, cum că ele mi-au lăsat totul mie și am dreptul asupra locurilor de veci”.

loading...
Un botoşănean imploră hoţii să-i înapoieze chitanţele pentru locurile din cimitir

 

Bogdan OBUF
Altar de lumânări și pomană pe bulevard, tineri adunați pentru „italian” – GALERIE FOTO
Mai mulți tineri s-au adunat duminică începând cu ora 17:00 pe Bulevardul Mihai Eminescu.
Profesorul de sport care a BĂTUT șase elevi la oră este RECIDIVIST: A mai lovit copii la alte două școli, scos nevinovat de șefi
Cazul de la Școala Generală nr. 2 din municipiul Botoșani este doar o picătură din seria ieșirilor nervoase pe care se pare că le-ar avea profesorul de educație fizică ce a ajuns joi la audieri la Poliție.
Polițiștii, dotați cu aparate FOTO și camere VIDEO: Șoferii vor fi filmați pentru ca probele din trafic să nu fie contestate
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani atrag atenția că începând cu 12 octombrie 2019 intră în vigoare noile prevederi din Codul Rutier privitoare la abaterile coroborate cu utilizarea telefonului mobil la volan.
REVOLUȚIE în trafic: Polițiștii au ieșit public pentru atenționarea șoferilor de la Botoșani, telefonul mobil te poate lăsa fără permis și 3 luni de zile – LISTA faptelor sancționate
Sâmbătă, 12 octombrie 2019, este ziua în care intră în vigoare noile modificări legislative privitoare la circulația pe drumurile publice.
Delicii și delicatese sănătoase în parcarea de la Piața Centrală: Ziua Recoltei s-a deschis cu șefimea Botoșaniului – FOTO&VIDEO
Aflat la a treia ediție evenimentul intitulat Ziua Națională a Produselor Agroalimentare s-a deschis la Botoșani într-o frumoasă zi de toamnă. Parcarea de pe Platoul B a fost din nou animată de standuri colorate cu legume în culorile toamnei dar și cu produse naturale ale producătorilor autohtoni.
O trăim și pe asta: gunoiul s-a colorat în ROȘU la Botoșani – 5 din 5 șefi de la PSD în unitatea care face și desface în salubrizare
Adunarea Generală a Asociațiilor (AGA) de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Ecoproces” s-a întrunit marți în ședință și a adoptat mai multe hotărâri privind conducerea acestui organism teoretic apolitic. Doar teoretic însă.
Plângere penală la DSPSA, acuzații grave împotriva unei firme private și a unui medic pentru registre dispărute și servicii fictive
Scandalul din vara trecută între conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) și medicul Mihai Maxim generează o nouă plângere penală. Eugen Țurcanu în calitatea sa de director a sesizat procurorii de la Parchet despre anumite nereguli ce sunt puse în sarcina doctorului veterinar și a reprezentanților firmei care au administrat padocul de câini comunitari.
Botoșăneancă dusă de soț la Maternitate să nască, RĂNITĂ în accident rutier, femeia preluată de ambulanță – FOTOGALERIE
Cursă contracronometru în adevăratul sens al cuvântului făcută marți seara de către un botoșănean de 33 de ani căruia îi năștea soția.
O tânără de 19 ani s-a răsturnat cu mașina, noroiul de pe roți a băgat-o în mare necaz – GALERIE FOTO
Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a fost solicitat marți, în jurul orei 17:00, în satul Mănăstirea Doamnei din comuna Curtești, acolo unde a avut loc un eveniment rutier.
Noni, primul copil autist din România care a scris trei cărți, și o dezbatere ALTFEL despre Educație la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO
Sâmbătă, 5 octombrie, la Botoșani s-a sărbătorit altfel Educația. Fără baloane, serbări sau medalii. Un copil de 11 ani a adunat în juru-i oameni pentru care viața înseamnă să cucerești fiecare zi, secundă cu secundă.
Apare un nou sens giratoriu: sediul unei firme a dispărut, se mută un supermarket prezent în toată țara – GALERIE FOTO
Lucrările la noul supermarket Lidl din Botoșani avansează cu repeziciune. Terenul cu tot cu clădiri pe care compania l-a achiziționat deja nu mai seamănă deloc cu ceea ce era acolo anul trecut.
Impact puternic Mercedes – taxi Renault pe Calea Națională, o familie întreagă a ajuns la spital – VIDEO & GALERIE FOTO
Două mașini s-au izbit vineri după-amiază pe Calea Națională, în apropiere de Lidl, iar în urma accidentului o familie întreagă a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.
ALDE are peste 30 de președinți în județ, de la foști primari sau viceprimari cu multe mandate, la oameni de afaceri – LISTA
În decurs de o săptămână de zile cât a cutreierat o parte din județ, Florin Țurcanu, actual vicepreședinte al ALDE Botoșani, a reușit să creioneze organizații locale în mai bine de un sfert din comunele din teritoriu.
Prima DEMISIE de președinte după înlocuirea Lilianei Mincă cu Roxana Anușca Țurcanu din ALDE Botoșani
În noua formulă în care s-a constituit Filiala Județeană ALDE Botoșani nu s-a regăsit unul dintre președinții de organizație din cadrul partidului.
Un echipaj MAI a salvat un bărbat care și-a băgat cuțitul în gât, polițiștii cer să se apeleze 112 doar la urgențe
Doi subofițeri MAI de la Botoșani i-au salvat viața unui bărbat din oraș care și-a provocat mai multe răni în zona gâtului cu un cuțit. Poliția Română a făcut public incidentul joi după-amiază.
Chirurgul sufletelor: Preotul din Botoșani care a convins oamenii să doneze 7 tone de sânge, a salvat zeci de vieți de la Colectiv – FOTOGALERIE
Născut la Hlipiceni, din ţărani simpli şi evlavioşi. S-a călugărit pe când avea doar 18 ani, apoi a plecat în armată, la tanchişti. Părintele Ciprian Grădinaru este cunoscut în toată România drept chirurgul sufletelor.
REALITATEA dură a județului: O femeie a născut acasă un bebeluș de 1.400 de grame pe care nu l-a mai vrut
Bebeluși născuți acasă, mame cu sarcini nemonitorizate, copile cu copii. Sunt doar câteva situații cu care medicii de la Maternitatea Botoșani se confruntă. Iar această realitate dureroasă, o recunosc și cadrele medicale, ține și de specificul zonei.
ULTIMĂ ORĂDEZASTRU făcut de o șoferiță de 19 ani în intersecție la Rompetrol – GALERIE FOTO & VIDEO
Accident rutier petrecut în urmă cu puține momente la intersecție străzilor Calea Națională cu Petru Rares, lângă stația Rompetrol.
POVESTEA incredibilă a agresorului sexual din Botoșani – Nu cunoaște niciun limbaj de comunicare, externat de la Psihiatrie pentru că era… liniștit
Bărbatul de 35 de ani, care a fost arestat pentru tentativă de viol asupra a două copile de 12 și 14 ani, este un caz ieșit din comun. Botoșăneanul este surdo-mut și, potrivit unor surse, nu ar cunoaște nici limbajul semnelor, iar comunicarea cu el este aproape imposibilă.
Ambulanță chemată la Lebăda, rudele unei femei au coborât-o din mașină ca să intre mai rapid la UPU
Modul în care gândesc unii dintre botoșăneni continuă să-i umească pe angajații sistemului sanitar. Un alt caz de ignoranță amestecată cu inconștiență s-a petrecut sâmbătă dimineață.
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Au oameni competenți, pentru că îi cunosc, cel puțin patru-cinci. Cătălin Flutur, Cristian Roman, Marius Oroșanu, Cristian Achiței. Am dat patru nume care ar putea fi buni profesioniști și s-ar putea ridica atât cât trebuie ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
18 octombrie 2019
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.