Top News
S-au bătut toate recordurile! SUMA pe care o va plăti un botoșănean pentru un loc de parcare, cea mai mare din istoria orașului – GALERIE FOTO

În jur de 100 de botoșăneni erau adunați la mezaninul sediului Primăriei Botoșani de la Casa Cărții, în dimineața zilei de 15 noiembrie 2019. A fost organizată o licitație publică cu strigare pentru câteva zeci de locuri de parcare din mai multe cartiere ale orașului.

Record la licitație 

 

În aer a plutit o tensiune palpabilă cauzată de criza locurilor de parcare care se adâncește tot mai mult la Botoșani. Iar dacă au mai avut vreun dubiu, edilii s-au convins în această dimineață de disperarea tot mai des întâlnită, a cetățenilor care își doresc condiții civilizate care includ și acest aspect: loc de parcare pentru autoturismul propriu.

 

S-a ajuns astfel ca un loc de parcare să fie adjudecat cu 1.400 de lei pe an.

 

Respectivul tânăr a arătat că pur și simplu a preferat să plătească suma care este de 10 ori mai mare decât taxa de concesiune stabilită prin Hotărâre de Consiliu Local, pentru că efectiv nu are unde să-și parcheze mașina.

 

„Am avut o licitație pentru circa 80 de locuri de parcare. S-au înscris peste 100 de persoane la licitație, a fost și câte o singură persoană pe loc, în alte situații s-au înscris câte două sau chiar trei persoane pe un loc de parcare. Recordul de astăzi este de 1.400 de lei pentru un loc de parcare situat în strada Primăverii nr 28. Un domn și o doamnă au licitat și din disperarea de avea unde parca au ajuns până la această sumă  pe care o consider foarte mare”,

viceprimar Marian Murariu, președintele comisiei de licitație

 

Licitația a început la ora 10:00

 

Primii au intrat cei din categoria norocoșilor, respectiv participanții care s-au înscris pe câte un singur loc și care nu au avut „adversar”.

 

Mai apoi s-a trecut la locurile disputate de mai multe persoane unde oamenii au licitat cât au putut da din bugetul familiei, unii cu zâmbetul pe buze, alții tensionați și cu tot felul de amenințări.

 

Cele mai multe dispute au fost pentru cartierul Donici. unde o tânără cu copil mic în brațe a renunțat la suma de 350 de lei și i-a cedat locul vecinului. „Renunț, eu am un copil de crescut”, au fost cuvintele fetei care a salutat mai apoi și a părăsit camera dezamăgită.

 

 

Pentru un alt loc de parcare, alți doi vecini, umăr la umăr au ridicat prețul de pornire până la 510 lei. Până când unul dintre concesionari a realizat că nu își permite totuși să ridice taxa de parcare, pentru că pur și simplu nu ar avea de unde să plătească an de an.

 

Și-a revărsat năduful asupra funcționarilor Primăriei. „Urmează să vă dau în judecată”, a fost mesajul său.

 

„Faceți ce credeți dv. de cuviință, avem juriști care ne vor reprezenta la proces”, i s-a răspuns.

 

 

„Au mai fost locuri de parcare atribuite cu 690 de lei în Alexandru Donici. Tot în Alexandru Donici am mai avut cu 510, 350, 270, 250, 210 de lei. Având în vedere că este o zonă mărginașă și aici s-au înregistrat sume mari, 690 de lei pentru Alexandru Donici mi se pare mult. Pe Tiberiu Crudu s-a ajuns la 500 de lei, pe General Gheorghe Avrămescu nr 14-16 am avut un loc atribuit pentru 610 lei”,

viceprimar Marian Murariu, președintele comisiei de licitație

 

 

De asemenea, în Aleea Zorilor s-a atribuit un loc de parcare pentru 610 lei și un altul pentru 550 de lei, însă recordul din a fost de 850 de lei. Și pe strada Octav Onicescu s-a licitat până la atingerea pragului de 860 de lei, de asemenea o zonă foarte, foarte aglomerată.

 

 

„Constatăm pe zi ce trece o criză a locurilor de parcare.Vom încerca să identificăm posibilități de a extinde aceste parcări, dar aceste posibilități sunt destul de limitate deoarece blocurile când s-au construit, s-au construit foarte aproape unele de celelalte și practic fizic nu prea avem teren pentru locuri de parcare, pentru spații de joacă pentru copii, pentru zone recreere pentru bătrâni”,

viceprimar Marian Murariu, președintele comisiei de licitație

 

Au existat și amenințări între vecini, o doamnă care a cedat în fața alteia spunându-i că o va urmări și o va fotografia dacă lasă pe altcineva să parcheze pe respectivul loc de parcare. Sau altă femeie care i-a transmis vecinului să înceteze să liciteze pentru că este dispusă să nu renunțe indiferent de cât de mult se ridică prețul.

 

loading...
LICITAȚIE la Primărie cu zeci de locuri de parcare – ZONELE

 

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
VIDEO incredibil: Mașina arde ca o torță în stradă, se aude o explozie, fum gros și negru spre cer – FOTO
Botoșănenii care s-au nimerit pe strada Ion Pillat marți la amiază au fost spectatorii unui eveniment cum nu prea s-a mai văzut la Botoșani.
CD 65 și culoarea unui decembrie în sărbătoare - Se spune că toată lumea priveşte, dar pictorul vede! - GALERIE FOTO & VIDEO
Vernisajul expoziției Corneliu Dumitriu - CDʼ65 a avut loc în amiaza zilei de 1 decembrie 2019
TREI blocuri noi construite la Botoșani cu priveliște superbă - FOTOGALERIE
Un investitor privat și-a expus intenția la Primărie pentru a construi un ansamblu de spații locative în municipiul Botoșani.
Se poate și la Botoșani: Medicul care a ales să lucreze la Mavromati și spune NU străinătății – FOTOGALERIE
Nu puțini sunt medicii tineri care aleg să lucreze în spitalele din Botoșani. Cei mai mulți dintre ei preferă să lucreze în străinătate sau în orașe mari unde oportunitățile sunt mult mai multe.
S-a votat cu mari surprize - LISTA DIRECTORILOR PNL pentru instituții, pleacă toți PSD-iștii
Întrunit vineri seară în ședință, Biroul Politic Județean al PNL a votat persoanele care vor fi susținute pentru ocuparea unor funcții la serviciile publcie deconcentrate.
Seară magică la Botoșani: Sute de spectatori în Gara mică a lui Gabriel Dorobanțu, ”Ave Maria” în lacrimi și îndelungi aplauze pentru Gabriel Cotabiță – GALERIE FOTO & VIDEO
Concertul de Crăciun, organizat de Filarmonica Botoşani în seara zilei de Sfântul Nicolae, a adus bucurie în inimile sutelor de spectatori care au umplut, vineri seara, sala Casei de Cultură a Sindicatelor.
SEARA ACEASTA: Botoșaniul gata de sărbătoare, luminițe aprinse în oraș –  GALERIE FOTO
Așa cum municipalitatea a  anunțat, iluminatul arhitectural a devenit funcțional în seara de joi.
Angajată de la Locativa condamnată și cu sechestru pe apartament după ce a furat din banii chiriașilor
Procesul în care a fost judecată o casieră de la Locativa care a fost prinsă sustrăgând bani din încasările unității a ajuns la final.
În Veneția a răsunat Imnul României, recital emoționant al unui muzician botoșănean – VIDEO & GALERIE FOTO
Deșteaptă-te, române! a răsunat pe 1 Decembrie 2019 și în poate cel mai frumos oraș al Europei. Mai exact, la Cinema Teatro Kolbe din Veneția, acolo unde un artist botoșănean a fost protagonistul unui spectacol de neuitat.
Miracolul lui ÎMPREUNĂ la Botoșani: Toţi avem o misiune specială, trebuie doar să o identificăm - FOTO & VIDEO
O sărbătoare care a stat sub semnul bucuriei, într-o delicatețe sufletească de care doar ei, cei pe care îi numim generic oameni cu dizabilități, pot fi capabili.
Directoarea dată ca prefect: E onorabil, mulțumesc, rămân aici
Persoana feminină vehiculată drept viitorul prefect al județului Botoșani nu confirmă informațiile apărute în spațiul public.
PNL e degeaba la Botoșani?! A pierdut prefectul pe scările autocarului, ALDE ia în plus și două instituții, PMP patru deconcentrate
Liberalii botoșăneni trăiesc momente umilitoare după ce au reușit pentru prima dată în istorie să învingă PSD-ul. Diferența foarte redusă la care au câștigat însă alegerile prezidențiale, al șaselea cel mai slab scor din țară pentru Klaus Iohannis în turul II, pare să le fi fost fatală.   
101 ani de România, la Botoșani: Slujba a schimbat ora, PNL-ul a ajuns primul la coroane, primarul i-a enervat pe PSD-iști, copiii au dat suflet sărbătorii – VIDEO & GALERIE FOTO
Piața 1 Decembrie 1918 a retrăit astăzi la amiază momentele de odinioară, când era înțesată de lume. Ziua Națională a României a adus în Centrul Istoric al Botoșanilor peste 1.000 de oameni.
Ziua Națională la Botoșani: Copiii „statului” au depus coronițe de cetină la mormintele eroilor căzuți în luptă – GALERIE FOTO & VIDEO
Cea mai mare sărbătoare a țării a început la Botoșani de la ora 10:30 când în Cimitirul Pacea s-au adunat o sumedenie de copii din centrele de plasament ale Direcției de Asistență Generală și Protecția Copilului (DGASPC) alături de oficialități și cadre militare.
Nu e glumă! ALDE pregătește o femeie prefect, PNL-iștii - scandal cu Raluca Turcan
Varianta numirii la Botoșani a unui prefect sprijinit de ALDE prinde tot mai mult contur. Joi după-amiază vicepremierul Raluca Turcan a avut la Ștefănești o întâlnire tensionată cu primarii botoșăneni.
O șoferiță cu BMW și-a băgat prietena în spital după ce a băut o sticlă de vin și ceva tărie
O conducătoarte auto din Botoșani a fost condamnată după ce s-a urcat beată la volan și a provocat un accident rutier.
EXCLUSIV: Revoltă în PNL Botoșani, aproape toți primarii amenință cu demisia din cauza noului prefect
Informațiile care au început să circule în lumea politică privind posibilitatea numirii unui prefect sprijinit de ALDE a tensionat și mai mult situația în PNL Botoșani, unde oricum nu era foarte liniște de la preluarea guvernării.
LOVITURĂ de CULISE? Postul de prefect ar fi fost dat la ALDE, PNL-iștii neagă: Dan Nechifor 100%
La trei zile după alegerile prezidențiale și înaintea primei ședințe post electorale a Guvernului, în care este posibil să se înlocuiască prefecții, au început să apară informații surprinzătoare privind ocuparea postului la Botoșani.
Debranșări la apă cu executorul judecătoresc și echipaje de jandarmi la șase familii cu datorii – GALERIE FOTO & VIDEO
După mai multe hârtii lipite pe uși și tot felul de alte înștiințări prin care datoricii erau somați să-și achite datoriile către operatorul de apă, s-a trecut la măsuri mai drastice. Șase familii cu debite, mai mici sau mai mari, au avut decizii de debranșare sub supravegherea executorului.
Primar din Botoșani destituit de prefect pentru afaceri cu soția
Prefectul județului Dan Șlincu a semnat în urmă cu puțin timp un ordin prin care încetează mandatul unuia dintre primarii din Botoșani.
Daca cei din primarie ar avea creier si-ar da seama ce oportunitate ar fi infiintarea cat mai multor parcari, bineinteles cu plata. S-ar putea strange sume considerabile la buget si ar putea fi facute lucruri utile in oras. Piata mare, bdul M Eminescu, Marchian, sunt doar cateva locuri care ar fi un izvor nesecat de bani la bugetul local. Dar e mai simplu sa stai ca dihorul si sa imparti autorizatii de constructie pentru blocuri construite cu marinimie de mega afaceristii locali. Ca sa va dau si un exemplu, pe Marchian puteati cere dezvoltatorului sa faca 100 de locuri de parcare cu plata suplimentar fata de cele alocate locatarilor si sa fie administrate de Primarie. In felul asta eliberati o banda de circulatie pe Marchian, oamenii care vin la spital aveau unde parca, iar primaria aves de incasat incontinuu taxe. Dar de unde sa se gandessca Flutur sau Andrei la asa ceva. La ei spaga e scopul in viata.
16 noiembrie 2019, 06:33
Alo... Parcări supraetajate? Știți ce sunt alea?
15 noiembrie 2019, 17:39
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru şi va spune: acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem. Cei care sunt clienţi politici, nepoţi, iubite sau alte legături cu demnitarii vor ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7794 lei
USD
Dolarul SUA
4.3124 lei
CHF
Francul elveţian
4.3785 lei
GBP
Lira sterlină
5.6715 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9683 lei
XAU
Gramul de aur
203.4229 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4459 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9476 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2578 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1873 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6396 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.