Top News
S-au bătut toate recordurile! SUMA pe care o va plăti un botoșănean pentru un loc de parcare, cea mai mare din istoria orașului – GALERIE FOTO

În jur de 100 de botoșăneni erau adunați la mezaninul sediului Primăriei Botoșani de la Casa Cărții, în dimineața zilei de 15 noiembrie 2019. A fost organizată o licitație publică cu strigare pentru câteva zeci de locuri de parcare din mai multe cartiere ale orașului.

Record la licitație 

 

În aer a plutit o tensiune palpabilă cauzată de criza locurilor de parcare care se adâncește tot mai mult la Botoșani. Iar dacă au mai avut vreun dubiu, edilii s-au convins în această dimineață de disperarea tot mai des întâlnită, a cetățenilor care își doresc condiții civilizate care includ și acest aspect: loc de parcare pentru autoturismul propriu.

 

S-a ajuns astfel ca un loc de parcare să fie adjudecat cu 1.400 de lei pe an.

 

Respectivul tânăr a arătat că pur și simplu a preferat să plătească suma care este de 10 ori mai mare decât taxa de concesiune stabilită prin Hotărâre de Consiliu Local, pentru că efectiv nu are unde să-și parcheze mașina.

 

„Am avut o licitație pentru circa 80 de locuri de parcare. S-au înscris peste 100 de persoane la licitație, a fost și câte o singură persoană pe loc, în alte situații s-au înscris câte două sau chiar trei persoane pe un loc de parcare. Recordul de astăzi este de 1.400 de lei pentru un loc de parcare situat în strada Primăverii nr 28. Un domn și o doamnă au licitat și din disperarea de avea unde parca au ajuns până la această sumă  pe care o consider foarte mare”,

viceprimar Marian Murariu, președintele comisiei de licitație

 

Licitația a început la ora 10:00

 

Primii au intrat cei din categoria norocoșilor, respectiv participanții care s-au înscris pe câte un singur loc și care nu au avut „adversar”.

 

Mai apoi s-a trecut la locurile disputate de mai multe persoane unde oamenii au licitat cât au putut da din bugetul familiei, unii cu zâmbetul pe buze, alții tensionați și cu tot felul de amenințări.

 

Cele mai multe dispute au fost pentru cartierul Donici. unde o tânără cu copil mic în brațe a renunțat la suma de 350 de lei și i-a cedat locul vecinului. „Renunț, eu am un copil de crescut”, au fost cuvintele fetei care a salutat mai apoi și a părăsit camera dezamăgită.

 

 

Pentru un alt loc de parcare, alți doi vecini, umăr la umăr au ridicat prețul de pornire până la 510 lei. Până când unul dintre concesionari a realizat că nu își permite totuși să ridice taxa de parcare, pentru că pur și simplu nu ar avea de unde să plătească an de an.

 

Și-a revărsat năduful asupra funcționarilor Primăriei. „Urmează să vă dau în judecată”, a fost mesajul său.

 

„Faceți ce credeți dv. de cuviință, avem juriști care ne vor reprezenta la proces”, i s-a răspuns.

 

 

„Au mai fost locuri de parcare atribuite cu 690 de lei în Alexandru Donici. Tot în Alexandru Donici am mai avut cu 510, 350, 270, 250, 210 de lei. Având în vedere că este o zonă mărginașă și aici s-au înregistrat sume mari, 690 de lei pentru Alexandru Donici mi se pare mult. Pe Tiberiu Crudu s-a ajuns la 500 de lei, pe General Gheorghe Avrămescu nr 14-16 am avut un loc atribuit pentru 610 lei”,

viceprimar Marian Murariu, președintele comisiei de licitație

 

 

De asemenea, în Aleea Zorilor s-a atribuit un loc de parcare pentru 610 lei și un altul pentru 550 de lei, însă recordul din a fost de 850 de lei. Și pe strada Octav Onicescu s-a licitat până la atingerea pragului de 860 de lei, de asemenea o zonă foarte, foarte aglomerată.

 

 

„Constatăm pe zi ce trece o criză a locurilor de parcare.Vom încerca să identificăm posibilități de a extinde aceste parcări, dar aceste posibilități sunt destul de limitate deoarece blocurile când s-au construit, s-au construit foarte aproape unele de celelalte și practic fizic nu prea avem teren pentru locuri de parcare, pentru spații de joacă pentru copii, pentru zone recreere pentru bătrâni”,

viceprimar Marian Murariu, președintele comisiei de licitație

 

Au existat și amenințări între vecini, o doamnă care a cedat în fața alteia spunându-i că o va urmări și o va fotografia dacă lasă pe altcineva să parcheze pe respectivul loc de parcare. Sau altă femeie care i-a transmis vecinului să înceteze să liciteze pentru că este dispusă să nu renunțe indiferent de cât de mult se ridică prețul.

 

loading...
LICITAȚIE la Primărie cu zeci de locuri de parcare – ZONELE

 

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Țurcanu forțează pentru Borfotină candidat PSD – ALDE la Primăria Botoșani: Este o obligație
La începutul lunii iunie social-democrații botoșăneni au primit ca temă de discuție o posibilă alianță cu ALDE și Pro România la alegerile din acest an, inclusiv cele locale.
Coronavirus la APIA! Un funcționar a fost depistat pozitiv, toți colegii lui trimiși la izolare
Noul virus chinezesc continuă să dea bătăi de cap. Un funcționar din cadrul unei importante instituții publice de la Botoșani a contactat această boală.
Mai puțin de 100 de botoșăneni cu COVID internați la Mavromati! Un alt spital se redeschide pentru toți pacienții
Încă din luna martie sistemul de sănătate a fost dat peste cap de pandemia de COVID. După luni de zile, situația în spitalele din Botoșani pare să-și reintre ușor în normalitate.
SIDA pisicilor, boala care îți dă fiori dacă nu știi nimic despre ea: Sunt foarte multe cazuri în BotoșaniFOTO
Chiar dacă trăiesc cel mai aproape de om, știm prea puține despre ele. Cum ar fi, de pildă, că au boli la fel de grave ca noi, de la leucemie, artrită, boli de inimă, cancer și diabet, la SIDA sau tuberculoză.
Cultura în vremea COVID: ”Pandemia aceasta, microbul acesta, ne-a schimbat total” - FOTO & VIDEO
Fără cultură şi relativa libertate pe care o implică, societatea, chiar dacă pare perfectă, nu este decât o junglă. De aceea orice creaţie autentică este un dar către viitor, spunea Albert Camus. Ce alte cuvinte mai potrivite ar caracteriza aceste vremuri în care autenticul devine prizonierul tehnologiei, în care emoția se măsoară în like-uri și spectatorul se pierde într-un spațiu virtual tot mai aglomerat și mai relativ?
Peste 1.300 de botoșăneni scoși din izolare! DOCUMENT Raed Arafat a cerut Prefecturii eliberarea botoșănenilor din carantină
Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către Prefectura Botoșani și instituțiile similare din România, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.
Pe caniculă și în plină pandemie, a dispărut apa dintr-un oraș: N-au primit un strop de apă de la Botoșani
Orașul Flămânzi nu mai beneficiază de apă din sistemul public de trei zile, se plângea vineri primarul Dan Oloeriu. Potrivit edilului șef, de miercuri locatarii blocurilor din centrul urbei, dar și cei de la case care sunt racordați la rețeaua SC Nova Apaserv SA, nu au mai beneficiat de un strop de apă.
LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
inpuff.ro
Loading...
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Loading...
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
Daca cei din primarie ar avea creier si-ar da seama ce oportunitate ar fi infiintarea cat mai multor parcari, bineinteles cu plata. S-ar putea strange sume considerabile la buget si ar putea fi facute lucruri utile in oras. Piata mare, bdul M Eminescu, Marchian, sunt doar cateva locuri care ar fi un izvor nesecat de bani la bugetul local. Dar e mai simplu sa stai ca dihorul si sa imparti autorizatii de constructie pentru blocuri construite cu marinimie de mega afaceristii locali. Ca sa va dau si un exemplu, pe Marchian puteati cere dezvoltatorului sa faca 100 de locuri de parcare cu plata suplimentar fata de cele alocate locatarilor si sa fie administrate de Primarie. In felul asta eliberati o banda de circulatie pe Marchian, oamenii care vin la spital aveau unde parca, iar primaria aves de incasat incontinuu taxe. Dar de unde sa se gandessca Flutur sau Andrei la asa ceva. La ei spaga e scopul in viata.
16 noiembrie 2019, 06:33
Alo... Parcări supraetajate? Știți ce sunt alea?
15 noiembrie 2019, 17:39
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Mai rea decât coronavirusul va fi reacția oamenilor vulnerabili psihic. Care vor avea (deja au) manifestări extrem de violente. Creșterea numărului de îmbolnăviri va obliga guvernul să impună restricții, restricțiile vor ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8423 lei
USD
Dolarul SUA
4.2788 lei
CHF
Francul elveţian
4.5427 lei
GBP
Lira sterlină
5.3932 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9963 lei
XAU
Gramul de aur
248.9131 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3687 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9816 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1547 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6504 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.