Top News
Punte spre Dumnezeu la înmormântarea părintelui Ionuț! Mitropolitul Teofan și zeci de preoți alături de familia îndoliată – GALERIE FOTO & VIDEO

O ceremonie cum rar se poate vedea la plecarea unui om din lumea asta. Preotul Ionuț Miorcăneanu, părinte pentru enoriaș, tată pentru doi băieți și o fiică și soț iubitor pentru preoteasa Ana Maria a plecat spre somnul veșnic într-o atmosferă cu puternică încărcătură emoțională.

La slujba de înmormântare care a avut loc la Biserica de la Cimitirul Pacea a ajuns și Înalt Prea Sfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei dar și o sumedenie de preoți, de ordinul zecilor. Părintele Ionuț a fost un preot extrem de apreciat de Propopiat și de colegi. Slujba s-a ținut în aer liber.

 

Cu atât mai dureroasă s-a dovedit a fi despărțirea de familia de acasă și de enoriașii săi, cu cât Ionuț Miorcăneanu abia intra în cel de-al patrulea deceniu de viață. Un destin frânt mult prea devreme, un suflet plecat la Dumnezeu când mai avea multă alinare de oferit în lumea asta.

 

Chiar PreaSfințitul Teofan remarca în predica sa plecarea prematură la ceruri, dar mai ales durerea familiei lăsată în urmă, soția și cei trei copii.

 

 

 

„Suntem la slujba de prohodire la robul lui Dumnezeu, preotul Ionuț. Firul vieții sale, după logica noastră omenească s-a întrerupt mult prea devreme decât firescul mers al lucrurilor. Gândurile mele nu sunt gândurile voastre, planurile mele nu sunt planurile voastre, zice Domnul prin gura profetului Vechiului Testament. Se întâmplă în voață ca lucruri la care să nu te aștepți să se împlinească și lucruri frumoase, și lucruri pe care le socotim, după gândul nostru cel pământean, logica noastră cea umană, ca fiind lucruri necuvenite. Părintele Ionuț a plecat la Ceruri, trupul său rămâne aici în fața noastră. Sufletul s-a prezentat în fața lui Dumnezeu pe care l-a slujit. Nimeni nu se aștepta la asta, nici iubita familie, nici frații preoți, nici enoriașii parohiei pentru că vârsta părintelui, numărul anilor, nu arătau cu nimic perspectiva plecării”,

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei

 

 

Dar acest lucru s-a întâmplat, iar toți cei care l-au cunoscut și iubit se regăsesc în fața unui fapt împlinit. Înalt Prea Sfințitul a făcut apel la acceptarea acestei dureri.

 

În întreaga predică înaltul ierarh a avut numai cuvinte de milostenie pentru cei dărâmați de durerea de tragedia rutieră în care Ionuț Miorcăneanu și-a pierdut viața la doar 39 de ani. Și de apreciere pentru parohul care a slujit cu dedicare și despre care a auzit doar cuvinte frumoase.

 

 

Toți preoții prezenți au contribuit la ceremonialul religios, rostind scurte rugăciuni la microfonul care a circulat printre fețele bisericești. În jurul sicriului, familia plângea neostoită. Mama preotului a stat așezată pe un scaun și a privit în gol, având ochii deja secați de lacrimi. Soția părintelui și copiii lui se susțineau reciproc, la momentul de rămas bun definitiv.

 

„Părintele Ionuț a zburat prin văzduhul acestei lumi. Aceste două aripi l-au purtat spre înălțimi, căci preotul după cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur este vultur care se înalță cu airpile sale cât mai sus. Și cât de sus se înalță preotul, se înalță sursa către împărăția cerurilor”,

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei

 

 

La finalul slujbei, toți preoții au trecut pe la sicriu și s-au închinat în fața lui Ionuț Miorcăneanu, iar mai apoi împreună cu credincioșii s-au prins unii de alții pentru „Veșnica Pomenire”. Dumnezeu a răspuns rugăciunilor și un vântișor calm s-a pornit să mângâie chipurile tuturor celor prezenți, să șteargă lacrimile celor îndurerați.

 

Sicriul a fost mai apoi ridicat și dus pe umeri de preoții mai tineri, până la locul somnului de veci, într-un cortegiu care a numărat sute de oameni și în fruntea căruia mergea încă rugându-se mitropolitul Teofan. Trupul preotului Ionuț a fost învelit cu Drapelul României. 

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

loading...
loading...
ACUM: Preotul Ionuț condus pe ultimul drum, slujbă oficiată de Mitropolitul Teofan și un sobor de preoți - GALERIE FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Inițiativa unui botoșănean care are efecte în întreaga țară: Primul pas l-am făcut noi - FOTO
Un blocaj creat în ultimii ani producea numeroase neajunsuri în rândul comunității.
Se caută director la cel mai mare spital din Botoșani pe un salariu de peste 16.000 de lei
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea postului de director medical. Examenul va avea loc în luna septembrie și va consta în mai multe probe.
PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Stimați preoți, vă rog ca pe viitor să respectați și să nu disprețuiți măsurile de siguranță și protexție împotriva covid-19. După acest moment nefericit, o parte din cei prezenți (care nici ei nu au respectat nimic!) e posibil să se fi infectat! Aveți grijă de oameni în adevăratul sens al cuvântului, altfel vă dovediți o formă fără fond!
1 octombrie 2021, 07:49
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din punctul de vedere al educației este total nerecomandabil, chiar interzis prin lege, și avem și mecanisme, să faci meditații cu propriii elevi de la clasă. Este pentru prima oară când avem și mecanisme prin care putem să ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8793 lei
USD
Dolarul SUA
4.8008 lei
CHF
Francul elveţian
5.0325 lei
GBP
Lira sterlină
5.7839 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5491 lei
XAU
Gramul de aur
272.7882 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2495 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2051 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3341 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7222 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1985 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6560 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.2 o C
Dorohoi
24.1 o C
Bucecea
26.9 o C
Darabani
23.5 o C
Saveni
24.3 o C
Ştefăneşti
27.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.