Top News
Punte spre Dumnezeu la înmormântarea părintelui Ionuț! Mitropolitul Teofan și zeci de preoți alături de familia îndoliată – GALERIE FOTO & VIDEO

O ceremonie cum rar se poate vedea la plecarea unui om din lumea asta. Preotul Ionuț Miorcăneanu, părinte pentru enoriaș, tată pentru doi băieți și o fiică și soț iubitor pentru preoteasa Ana Maria a plecat spre somnul veșnic într-o atmosferă cu puternică încărcătură emoțională.

La slujba de înmormântare care a avut loc la Biserica de la Cimitirul Pacea a ajuns și Înalt Prea Sfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei dar și o sumedenie de preoți, de ordinul zecilor. Părintele Ionuț a fost un preot extrem de apreciat de Propopiat și de colegi. Slujba s-a ținut în aer liber.

 

Cu atât mai dureroasă s-a dovedit a fi despărțirea de familia de acasă și de enoriașii săi, cu cât Ionuț Miorcăneanu abia intra în cel de-al patrulea deceniu de viață. Un destin frânt mult prea devreme, un suflet plecat la Dumnezeu când mai avea multă alinare de oferit în lumea asta.

 

Chiar PreaSfințitul Teofan remarca în predica sa plecarea prematură la ceruri, dar mai ales durerea familiei lăsată în urmă, soția și cei trei copii.

 

 

 

„Suntem la slujba de prohodire la robul lui Dumnezeu, preotul Ionuț. Firul vieții sale, după logica noastră omenească s-a întrerupt mult prea devreme decât firescul mers al lucrurilor. Gândurile mele nu sunt gândurile voastre, planurile mele nu sunt planurile voastre, zice Domnul prin gura profetului Vechiului Testament. Se întâmplă în voață ca lucruri la care să nu te aștepți să se împlinească și lucruri frumoase, și lucruri pe care le socotim, după gândul nostru cel pământean, logica noastră cea umană, ca fiind lucruri necuvenite. Părintele Ionuț a plecat la Ceruri, trupul său rămâne aici în fața noastră. Sufletul s-a prezentat în fața lui Dumnezeu pe care l-a slujit. Nimeni nu se aștepta la asta, nici iubita familie, nici frații preoți, nici enoriașii parohiei pentru că vârsta părintelui, numărul anilor, nu arătau cu nimic perspectiva plecării”,

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei

 

 

Dar acest lucru s-a întâmplat, iar toți cei care l-au cunoscut și iubit se regăsesc în fața unui fapt împlinit. Înalt Prea Sfințitul a făcut apel la acceptarea acestei dureri.

 

În întreaga predică înaltul ierarh a avut numai cuvinte de milostenie pentru cei dărâmați de durerea de tragedia rutieră în care Ionuț Miorcăneanu și-a pierdut viața la doar 39 de ani. Și de apreciere pentru parohul care a slujit cu dedicare și despre care a auzit doar cuvinte frumoase.

 

 

Toți preoții prezenți au contribuit la ceremonialul religios, rostind scurte rugăciuni la microfonul care a circulat printre fețele bisericești. În jurul sicriului, familia plângea neostoită. Mama preotului a stat așezată pe un scaun și a privit în gol, având ochii deja secați de lacrimi. Soția părintelui și copiii lui se susțineau reciproc, la momentul de rămas bun definitiv.

 

„Părintele Ionuț a zburat prin văzduhul acestei lumi. Aceste două aripi l-au purtat spre înălțimi, căci preotul după cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur este vultur care se înalță cu airpile sale cât mai sus. Și cât de sus se înalță preotul, se înalță sursa către împărăția cerurilor”,

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei

 

 

La finalul slujbei, toți preoții au trecut pe la sicriu și s-au închinat în fața lui Ionuț Miorcăneanu, iar mai apoi împreună cu credincioșii s-au prins unii de alții pentru „Veșnica Pomenire”. Dumnezeu a răspuns rugăciunilor și un vântișor calm s-a pornit să mângâie chipurile tuturor celor prezenți, să șteargă lacrimile celor îndurerați.

 

Sicriul a fost mai apoi ridicat și dus pe umeri de preoții mai tineri, până la locul somnului de veci, într-un cortegiu care a numărat sute de oameni și în fruntea căruia mergea încă rugându-se mitropolitul Teofan. Trupul preotului Ionuț a fost învelit cu Drapelul României. 

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

loading...
ACUM: Preotul Ionuț condus pe ultimul drum, slujbă oficiată de Mitropolitul Teofan și un sobor de preoți - GALERIE FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Tranzacție de proporții: Un om de afaceri din Suceava a devenit acționar la o firmă din Botoșani, compania botoșăneană ridică un bloc premium în centrul orașului
Tranzacția imobiliară a începutului de an s-a perfectat astăzi la Suceava și vizează direct Botoșaniul. O firmă din grupul ”Trutzi” fondat de omul de afaceri Ciprian Nuțu a cumpărat 50% din acțiunile SC Tadas SRL, companie de construcții controlată de familia Bidașcă.
Puzderie de botoșăneni îmbolnăviți la chefuri și în vacanțe, s-a suplimentat numărul de paturi în spitale, trei zile consecutive de creșteri record
Județul Botoșani a înregistrat marți un record negativ de cazuri, autoritățile sanitare anunțând 384 de noi îmbolnăviri. În ultimele zile au fost raportate sute de noi infectări, incidențele fiind în creștere de la o zi la alta, ceea ce este o premieră pentru zona noastră, de la debutul pandemiei. 
Florin Țurcanu la sediul central al liberalilor, Roxana Țurcanu aproape prim-vicepreședinte la PNL Botoșani
Cele două comisii de negociere constituite la nivel central de PNL și ALDE pentru fuziune s-au întrunit astăzi la sediul central al liberalilor din București.
Botoșanii și Poetul: Muzică, poezie, gazetărie și public dornic de Eminescu – GALERIE FOTO&VIDEO
Sâmbătă, 15 ianuarie, Botoșani. Ziua Culturii Naționale, hrănită simbolic din existența celui mai mare poet al românilor.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Încă un an de amânări la procesul în care doi soți și-au pierdut viața, blocaj la audierea de martori
Procesul în care doi soți au murit în urma unui cumplit accident la Orășeni Deal bate pasul pe loc. Dosarul se află încă pe rolul Judecătoriei Botoșani asta deși primul termen a avut loc în luna iunie a anului 2018.
Copilul genial care a încheiat într-un mod fabulos Ziua Culturii Naționale la Botoșani: Nu știm cine este - VIDEO
Un copil de șase ani a reușit să țină publicul în picioare, să primească ropote de aplauze, nu mulți dintre cei de față având la final lacrimi în ochi. Cine este copilul, era întrebarea care se auzea din om în om.
NEMULȚUMIRI de la valoarea „Premiului Național Mihai Eminescu”, Primăria acordă 35.000 de lei laureatului! PROPUNERE de diminuare din partea unei consiliere
În ședința festivă a Consiliului Local din 15 ianuarie 2022, de Ziua Culturii Naționale, Primăria Botoșani a alocat câte 35.000 de lei laureaților „Premiului Național Mihai Eminescu” din 2020 și 2021, pentru întreaga activitate.
Un tânăr botoșănean de 27 de ani, licențiat în Drept și cu două mastere, a devenit consilier de stat al vice-premierului Sorin Grindeanu
Numire importantă pentru un tânăr din Botoșani care a devenit consilier al viceprim-ministrului din cabinetul lui Nicoale Ciucă.
(DEZ)INTERES la ședința festivă de la Primărie de Ziua Culturii Naționale, chiul în bloc la masă, festivism limitat de criza momentului – VIDEO & GALERIE FOTO
Din cauza crizei sanitare, ședința festivă care are loc în fiecare an pe data de 15 ianuarie la Primăria Botoșani, în sala care-i poartă numele poetului nepereche a fost limitată ca prezență de persoane. Scriitorii au fost puțini, iar mesajele lor au fost transmise în mediul virtual.
Loading...
CONCERTUL de Anul Nou: Botoșănenii au umplut, două seri la rând, sala Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a devenit o tradiție, la fel ca în toate orașele - din România sau de oriunde în lume - care au norocul unei astfel de instituții culturale.
Incredibila poveste a bustului lui Eminescu, din fața liceului care îi poartă numele: Evacuat de la Cernăuți, dispărut din București, apare misterios la Botoșani
O poveste fabuloasă, cunoscută de foarte puțini botoșăneni care, unii dintre ei, trec zilnic pe lângă liceul care poartă numele celui mai mare poet român.
Medicul șef condus pe ultimul drum în sunet de sirene, slujba oficiată de patru preoți: Şi-a dăruit și cariera și viața paciențilorFOTO & VIDEO
Foarte atent cu cei din jur, discret, bun la suflet. Sunt doar câteva dintre calitățile medicului Alexa care au fost amintite astăzi chiar de sora acestuia la slujba de înmormântare.
După 20 de ani în proprietatea Mitropoliei Moldovei, reabilitarea Conacului de la Miorcani aproape de final: Obiectivul se află într-o stare bună acum - GALERIE FOTO
Un obiectiv de importanță națională, care tezaurizează o moștenire culturală deosebită, este aproape de a-și recăpăta strălucirea de odinioară.
A fost sărbătoare mare de Crăciun, comunitatea din Botoșani unde bucuria și tradiția fac spectacol – GALERIE FOTO&VIDEO
Explozie de culoare, un spectacol al vârstelor îmbinat cu tradiția și cu spiritul comunitar care, la lipoveni, capătă de fiecare dată un farmec aparte.
Loading...
Lumânări la spitalul din Dorohoi, inclusiv directorul a încercat să-l salveze pe medicul șef de la Urgențe: S-a pierdut și din cauza muncii, a stresului
Medicul Ovidiu Alexa, care a încetat vineri din viață după ce a suferit un infarct, va fi depus astăzi la Capela Catedralei din Dorohoi. Toți cei care doresc să-i aducă aici un ultim omagiu o pot face timp de două zile.
Un cunoscut medic de la Spitalul Dorohoi a murit fulgerător la 46 de ani după ce a ieșit din gardă
Unul din cei mai apreciați medici de la Spitalul Municipal Dorohoi a plecat la ceruri vineri, 7 ianuarie 2022.
Ordin de la București: Se pregătesc trei ”mini spitale” provizorii, în spitalele propriu zise mai ajung doar bolnavii în stare gravă
Se înființează centre de evaluare ambulatorie la „Mavromati” și în alte două spitale. Astfel se evită aglomerația la Unitățile de Primiri Urgențe și pe secțiile din spitale.
Tânăr profesor din Botoșani, premiat pentru creativitate la Gala Angelica Gherman: Am primit un imbold care mi-a schimbat puțin percepția despre ceea ce facVIDEO & GALERIE FOTO
Întreruptă anul trecut în pandemie, când gândurile la Angelica Gherman s-au unit de la distanță în mediul virtual, Gala care-i poartă numele regretatei învățătoare s-a reluat în 2022 în condiții speciale.
Demisie la vârf în PNL, un fost secretar de stat a plecat dezgustat din partid: Nu vreau să fiu părtaș la ceea ce se întâmplă în momentul de față
Tensiunile de la nivel central, acolo unde fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a plecat din partid împreună cu mai mulți susținători, se resimt și pe plan județean. Consilierul local Maricel Maxim nu este singurul liberal botoșănean care a renunțat la funcția de conducere.
Un an de la debutul campaniei de vaccinare la Botoșani: BILANȚ prezentat de șefa DSP, peste 20.000 de persoane și-au făcut doza a treia
În urmă cu un an, la Botoșani se dădea startul campaniei de vaccinare. Iar primii medici care au dorit să se imunizeze au fost Monica Adăscăliței, Iulian Preda și Valentina Morcov.
Stimați preoți, vă rog ca pe viitor să respectați și să nu disprețuiți măsurile de siguranță și protexție împotriva covid-19. După acest moment nefericit, o parte din cei prezenți (care nici ei nu au respectat nimic!) e posibil să se fi infectat! Aveți grijă de oameni în adevăratul sens al cuvântului, altfel vă dovediți o formă fără fond!
1 octombrie 2021, 07:49
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Timp de 12 ani prin natura profesiei mele am fost în slujba cetățeanului, a celui care mi-a cerut ajutorul. Am învățat să le ascult problemele, am învățat că fiecare persoană are propria poveste și propria dorință, îns ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
21 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9449 lei
USD
Dolarul SUA
4.3614 lei
CHF
Francul elveţian
4.7821 lei
GBP
Lira sterlină
5.9178 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8290 lei
XAU
Gramul de aur
257.2300 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2416 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3843 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1405 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4856 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2032 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-6.9 o C
Dorohoi
-7.1 o C
Bucecea
-7.6 o C
Darabani
-7.6 o C
Saveni
-6.5 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.