Top News
Prestigios PREMIU obținut de o artistă din Botoșani: Sursa inspirației a fost pandemia și efectul ei asupra oamenilor - FOTO

O artistă din Botoșani este câștigătoarea unui important premiu într-o competiție internațională în care a reprezentat România.

World Photography Organization și Sony România au anunțat că anul acesta câștigătoarea National Award, în cadrul Sony World Photography Awards 2021, este Cristina Venedict.

 

Programul National Awards este o inițiativă a World Photography Organization și Sony, având ca scop susținerea comunităților locale de fotografi din întreaga lume, competiție la care anul acesta au participat 53 de țări.

 

 

 

Peste 300.000 de imagini în lume, 5.000 în România

 

Peste 330.000 de imagini, din 220 de teritorii, au fost înscrise la Sony World Photography Awards 2021. Dintre acestea, peste 165.000 au fost încadrate în competiția Open (din care au fost selectați și câștigătorii National Award).

 

În România, juriul a evaluat 5.017 imagini, organizatorii precizând că au fost cu 455 mai multe decât anul trecut.

 

Așadar, la nivelul României, dintre cele peste 5.000 de imagini înscrise în competiție, una a fost aleasă câștigătoare de către jurați: fotografia Cristinei Venedict, din Botoșani.

 

Imaginea poartă denumirea ”Solitude” și este încadrată la categoria Creativitate a competiției Open:

 

*Solitude, fotografia premiată

 

Cristina Venedict le-a mulțumit organizatorilor pentru premiu, precizând că modelul care apare în fotografie este o actriță, Cezara Munteanu. De asemenea botoșăneancă.

 

”Este o onoare pentru mine să mă aflu printre toți acești fotografi uimitori! Este incredibil… și câștigarea acestui premiu mă face să îmi doresc să creez lucruri mai frumoase și să cresc mai mult ca artist! Modelul din această fotografie este o tânără actriță pe nume Cezara Munteanu. Fotografia a fost creată în studioul meu din Botoșani, România”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

În calitate de câștigătoare a National Award în România, Cristina Venedict primește echipament fotografic profesionist din partea Sony, pentru dezvoltarea de proiecte viitoare.

 

 

”Sursa inspirației a fost pandemia”

 

Cristina Venedict nu este la primul premiu internațional, lucrările artistei din Botoșani fiind apreciate în numeroase competiții. De altfel, nu se află nici la prima câștigare a acestui prestigios premiu.

 

În 2016, Cristina Venedict a câștigat Romania National Award, în cadrul aceluiași concurs Sony World Photography Awards 2016, cu fotografia "În adâncime", de asemenea desemnată la acea vreme cea mai bună imagine înscrisă de un fotograf român la cea mai mare competiţie foto din lume. Modelul era și atunci tot o actriță din Botoșani, Ada Lupu.

 

De data aceasta, Cristina Venedict a înscris în concurs o fotografie realizată în pandemie, titlul fiind seriei fiind și el unul sugestiv: ”Izolare”, după cum ne-a mărturisit artista (întreaga serie aici)

 

”Fotografia a fost realizată în 2020, un an încărcat cu multe sentimente contradictorii. Face parte dintr-o serie de fotografii, numită "Izolare”. Sursa inspirației a fost pandemia și efectul ei asupra oamenilor”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

Spune că doar întâmplarea a făcut ca premiul din acest an să fie obținut tot cu o imagine al cărei model este o actriță. Mai ales că întâlnirea cu Cezara Munteanu era una așteptată de cel puțin 7 ani. A fost să fie în 2020, când lumea părea să se fi oprit în loc. Nu și imaginația!

 

”Întâmplarea a fost să fie tot cu o actriță, dar am câștigat multe premii, apariții în reviste de specialitate și cu persoane care nu au mai pozat până atunci. Atâta timp cât ambele părți își doresc și empatizează, restul vine de la sine, natural. Din 2013 doream să colaborăm (Cu Cezara Munteanu, nota ed.), dar numai nu reușeam să ne sincronizăm. În 2020 a fost momentul potrivit și totul s-a legat așa cum ne-am dorit”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

Pandemia a devenit, astfel, un prilej de regăsire, un popas numai bun de privit prin obiectivul aparatului de fotografiat.

 

”Îmi doream mult să realizez o sesiune inspirată din trăirile din acea perioadă, perioadă care ne-a marcat și ne marchează în continuare…, iar persoana potrivită pentru acest proiect a fost Cezara. Aveam bine în cap ce îmi doream, iar Cezara a reușit să empatizeze și să anticipeze dorințele mele”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

 


(Cristina Venedict)

 

 

”Fotograful este ca un dirijor”

 

Rezultatul a fost și el pe măsura așteptărilor. Mai ales că, spune Cristina Venedict, are alături o echipă extraordinară, de la colaboratori până la soțul Alex, cel care o sprijină deopotrivă.

 

”Pe partea de machiaj si coafat am colaborat cu Maria și Mihăiță Aslan, doi oameni dragi cu care colaborez minunat. Soțul meu, Alex, a întregit echipa și m-a ajutat să am lumina pe care mi-o doresc. Fotograful este ca un dirijor, iar atunci când echipa cu care colaborează simte la fel, ies lucruri magice”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

Absolventă a Liceului de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani, Cristina Venedict a ales să privească lumea prin obiectiv. A găsit în fotografie bucuria de a privi, pasiunea de a scotoci, șansa de a-și ”nemuri” viața. S-a considerat mereu ”prea mică pentru lumea asta mare”, după cum sună chiar titlul unei lucrări.

 

Între ”lumea pensulei”, explorată în anii de școală, și ”lumea fotografiei”, a ales-o pe cea din urmă. Pentru că astfel poate pătrunde mai ușor în realitatea celor din jur, pentru că aparatul de fotografiat scoate la suprafață ceea ce nici tu însuți nu știai despre tine. Doar că artista noastră a mers mai departe. A evadat din realitatea imediată și a creat personaje. Care se descoperă fiecăruia în parte în funcție de libertatea spiritului, de imaginația născocită în privire. Pentru că cel mai important, spune Cristina Venedict, este ca imaginile nou create să nască la rândul lor anumite stări, iar privitorul să fie cel care duce povestea mai departe.  

 
(Foto: Facebook / Cristina Venedict)

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
PNL mai la putere decât PSD-ul la Botoșani, politicienii de la guvernare s-au purtat ca niște fecioare de Ziua Națională a României – FOTO&VIDEO
1 Decembrie, asemenea altor sărbători care sunt marcate în toată țara și implicit la Botoșani, oferă un bun prilej politicienilor pentru demonstrații de putere și defilări în fața mulțimilor. În general, la astfel de evenimente publice sunt aliniați pe „găști politice” și socializează (sau nu) în funcție de care și cum are puterea în mâini.
1 Decembrie la Botoșani: Momente pline de emoție la început și un munte de dezamăgire la finalul manifestațiilor – GALERIE FOTO & VIDEO
Dornici de evenimente publice în vremuri în care restricțiile par că ne ghidează viețile, sute de botoșăneni au ieșit în Centrul Istoric al municipiului pentru a urmări evenimentele programate de autorități pentru Ziua Națională a României, anul 2021.
„Măcel” la un concurs pentru un post de director: TOȚI candidații din Botoșani și din țară PICAȚI, sunt și note de ZERO
Concursul a avut loc la București și niciunul dintre candidații înscriși nu a fost admis la proba scrisă.
ONG-istul care a luat microfonul în plenul municipal, înainte de votul pe majorarea prețului gigacaloriei la Botoșani – VIDEO
Unul dintre reprezentanții societății civile de la Botoșani, implicat în ultimii ani și în administrația publică locală, s-a adresat consilierilor locali în ședința ordinară de vineri.
PROTESTE de Ziua României, cu ”indulgență maximă” față de infractori: Pentru prima dată polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor politice
Poliţiştii ameninţă cu proteste de 1 decembrie, chiar de Ziua Naţională a României. Ei spun că nu mai acceptă să îndeplinească sarcini care nu sunt în fişa postului şi că nu mai sunt dispuşi să fie ”fraierii sistemului bugetar”.
Intervenție de urgență a prefectului, gardurile de la Kaufland au fost demontate în viteză – FOTOGALERIE
Măsura luată de unul dintre cele mai mari lanțuri de hipermarketuri din România, de a crea culoare de acces prin montarea unor garduri în interiorul centrelor comerciale, a fost revocată după doar câteva zile.
Guvernul Ciucă a netezit din prima zi calea schimbării prefecților: Cele două variante de la Botoșani
Prima măsură a guvernului Ciucă, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.
Operații pe bandă rulantă la 'Mavromati', saloanele sunt pline: După scăderea cazurilor se fac și intervenții non-urgente
Cadrele medicale de la cea mai mare unitate medicală din județ realizează în această perioadă tot mai multe intervenții chirurgicale.
Clădirea de birouri din centrul orașului lăsată fără parcare de consilieri, compania se apără cu o anexă... rătăcită – VIDEO
La solicitarea controlorilor financiari ai Camerei de Conturi Botoșani, Primăria municipiului, prin votul consilierilor locali, a reziliat contractul de asociere încheiat cu societatea Vegastel în urmă cu 13 ani.
Loading...
Noaptea minții bugetare: Cu o lună înaintea revelionului, consilierii dezbat proiectul de buget la Eltrans pe anul 2021
Consilierii locali se întâlnesc vineri în ședință ordinară, iar unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Eltrans SA pe 2021. Se întâmplă asta abia pe 26 noiembrie, cu doar cinci săptămâni înaintea terminării anului!
GARDURI metalice de peste doi metri în două hipermarketuri din Botoșani, val de revoltă printre botoșăneni: Am ieșit de acolo în lacrimi GALERIE FOTO
Un lanț german cu magazine în toată România, inclusiv la Botoșani, se află în mijlocul unui scandal național în urma unei decizii controversate de a monta garduri în interiorul unităților comerciale.
O directoare de instituție de la Botoșani se pensionează: A fost o muncă frumoasă; Las pe altcineva mai tânăr
Mandatul îi expiră la finalul lunii decembrie și nu intenționează să se mai înscrie la concurs întrucât și-a depus dosarul de pensie.
Zeci de profesori pensionari predau în școlile din Botoșani, tinerii absolvenți „îngenuncheați” de sistem
Profesorii pensionari aleg să activeze în continuare în unitățile de învățământ din Botoșani. Între timp, tinerii absolvenți fie nu reușesc la examen, fie se îndreaptă din start către alte domenii mai atractive.
Zeci de botoșăneni cu steaguri și pancarte au PROTESTAT în Piața Revoluției: NU ucideți democrația
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a organizat duminică un nou protest în centrul orașului.
Loading...
MĂSURI radicale pregătite la Nova Apaserv, noii administratori ar lua în calcul inclusiv restructurări de personal
Perioada dezastruoasă din punct de vedere financiar pe care o traversează compania județeană de funrizare a serviciilor de apă și canalizare atrage măsuri drastice.
Artiști botoșăneni pe scenele țării: Am descoperit actoria în timpul liceului / Mi-a plăcut foarte mult modul acesta de a te exprima printr-un joc serios - FOTOGALERIE
Se vorbeşte de ani buni de ”miracolul” Nordului, mai ales atunci când pe marea scenă a țării se mai ițește câte un artist plecat din Botoșani. Și nu se ițește oricum, ci cu zvâc actoricesc, mustind de talent și de forță.
Proiect revoluționar în zona centrală a orașului: bloc cu sală de fitness la ultimul etaj și două niveluri de parcare subterană după planurile unui arhitect care a studiat în SUA – FOTOGALERIE
(P) Intersecția străzilor Calea Națională - Nicolae Iorga va căpăta în câțiva ani un nou aspect datorită unui proiect imobiliar de anvergură conceput de un om de afaceri întors din Statele Unitate ale Americii împreună cu un arhitect care de asemenea a studiat peste ocean.
Când birocrația ne ține în loc și pe lumea cealaltă: Morții eliberați în weekend la Botoșani doar dacă familia depune o cerere
Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, Botoșăneanul relata cazul familiei care a mers la morgă pentru a ridica o persoană din familie, însă nu au avut cu cine vorbi pentru că nu se afla nimeni la serviciu. Și nu ar fi fost o situație singulară. Iar totul din cauza unor proceduri birocratice care atârnă greu la suferința mai multor familii și așa greu încercate. 
MĂRTURIILE botoșănencei care de 10 ani muncește în Italia: Pentru tine, femeie, ce ai plecat să muncești în străinătate / Hai, ridică-te din cenușă și mergi mai departe!
În urmă cu 10 ani, în ziua Sfântului Nicolae. Într-un sătuc din Botoșani, o copilă de clasa I se agață disperată de gâtul mamei. Tuturor copiilor, Moș Nicolae le adusese daruri. Numai ei îi lua mama și o arunca departe, într-o lume pe care nici astăzi nu a deslușit-o și pe care nu a iertat-o pentru suferința pricinuită.
O familie care trebuie să își înmormânteze bunica nu o poate ridica de la spital fiindcă nu lucrează nimeni la morgă
Necazul unei familii din Botoșani, a cărei bunică a decedat din cauza bolii care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, este amplificat de ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean.
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu are nicio legătură culoarea politică referitor la mine, eu nefăcând parte din niciun partid politic. Pur și simplu am văzut anunțul pe internet și am încercat. Să lucrez mai mult, totul este spre binele meu, spre a avea ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
3 decembrie 2021
EUR
Euro
4.9487 lei
USD
Dolarul SUA
4.3767 lei
CHF
Francul elveţian
4.7595 lei
GBP
Lira sterlină
5.8121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8642 lei
XAU
Gramul de aur
249.2179 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2460 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3605 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0868 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4089 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1948 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.6 o C
Dorohoi
1.5 o C
Bucecea
1.9 o C
Darabani
0.6 o C
Saveni
2.2 o C
Ştefăneşti
2.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.