Top News
Prestigios PREMIU obținut de o artistă din Botoșani: Sursa inspirației a fost pandemia și efectul ei asupra oamenilor - FOTO

O artistă din Botoșani este câștigătoarea unui important premiu într-o competiție internațională în care a reprezentat România.

World Photography Organization și Sony România au anunțat că anul acesta câștigătoarea National Award, în cadrul Sony World Photography Awards 2021, este Cristina Venedict.

 

Programul National Awards este o inițiativă a World Photography Organization și Sony, având ca scop susținerea comunităților locale de fotografi din întreaga lume, competiție la care anul acesta au participat 53 de țări.

 

 

 

Peste 300.000 de imagini în lume, 5.000 în România

 

Peste 330.000 de imagini, din 220 de teritorii, au fost înscrise la Sony World Photography Awards 2021. Dintre acestea, peste 165.000 au fost încadrate în competiția Open (din care au fost selectați și câștigătorii National Award).

 

În România, juriul a evaluat 5.017 imagini, organizatorii precizând că au fost cu 455 mai multe decât anul trecut.

 

Așadar, la nivelul României, dintre cele peste 5.000 de imagini înscrise în competiție, una a fost aleasă câștigătoare de către jurați: fotografia Cristinei Venedict, din Botoșani.

 

Imaginea poartă denumirea ”Solitude” și este încadrată la categoria Creativitate a competiției Open:

 

*Solitude, fotografia premiată

 

Cristina Venedict le-a mulțumit organizatorilor pentru premiu, precizând că modelul care apare în fotografie este o actriță, Cezara Munteanu. De asemenea botoșăneancă.

 

”Este o onoare pentru mine să mă aflu printre toți acești fotografi uimitori! Este incredibil… și câștigarea acestui premiu mă face să îmi doresc să creez lucruri mai frumoase și să cresc mai mult ca artist! Modelul din această fotografie este o tânără actriță pe nume Cezara Munteanu. Fotografia a fost creată în studioul meu din Botoșani, România”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

În calitate de câștigătoare a National Award în România, Cristina Venedict primește echipament fotografic profesionist din partea Sony, pentru dezvoltarea de proiecte viitoare.

 

 

”Sursa inspirației a fost pandemia”

 

Cristina Venedict nu este la primul premiu internațional, lucrările artistei din Botoșani fiind apreciate în numeroase competiții. De altfel, nu se află nici la prima câștigare a acestui prestigios premiu.

 

În 2016, Cristina Venedict a câștigat Romania National Award, în cadrul aceluiași concurs Sony World Photography Awards 2016, cu fotografia "În adâncime", de asemenea desemnată la acea vreme cea mai bună imagine înscrisă de un fotograf român la cea mai mare competiţie foto din lume. Modelul era și atunci tot o actriță din Botoșani, Ada Lupu.

 

De data aceasta, Cristina Venedict a înscris în concurs o fotografie realizată în pandemie, titlul fiind seriei fiind și el unul sugestiv: ”Izolare”, după cum ne-a mărturisit artista (întreaga serie aici)

 

”Fotografia a fost realizată în 2020, un an încărcat cu multe sentimente contradictorii. Face parte dintr-o serie de fotografii, numită "Izolare”. Sursa inspirației a fost pandemia și efectul ei asupra oamenilor”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

Spune că doar întâmplarea a făcut ca premiul din acest an să fie obținut tot cu o imagine al cărei model este o actriță. Mai ales că întâlnirea cu Cezara Munteanu era una așteptată de cel puțin 7 ani. A fost să fie în 2020, când lumea părea să se fi oprit în loc. Nu și imaginația!

 

”Întâmplarea a fost să fie tot cu o actriță, dar am câștigat multe premii, apariții în reviste de specialitate și cu persoane care nu au mai pozat până atunci. Atâta timp cât ambele părți își doresc și empatizează, restul vine de la sine, natural. Din 2013 doream să colaborăm (Cu Cezara Munteanu, nota ed.), dar numai nu reușeam să ne sincronizăm. În 2020 a fost momentul potrivit și totul s-a legat așa cum ne-am dorit”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

Pandemia a devenit, astfel, un prilej de regăsire, un popas numai bun de privit prin obiectivul aparatului de fotografiat.

 

”Îmi doream mult să realizez o sesiune inspirată din trăirile din acea perioadă, perioadă care ne-a marcat și ne marchează în continuare…, iar persoana potrivită pentru acest proiect a fost Cezara. Aveam bine în cap ce îmi doream, iar Cezara a reușit să empatizeze și să anticipeze dorințele mele”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

 


(Cristina Venedict)

 

 

”Fotograful este ca un dirijor”

 

Rezultatul a fost și el pe măsura așteptărilor. Mai ales că, spune Cristina Venedict, are alături o echipă extraordinară, de la colaboratori până la soțul Alex, cel care o sprijină deopotrivă.

 

”Pe partea de machiaj si coafat am colaborat cu Maria și Mihăiță Aslan, doi oameni dragi cu care colaborez minunat. Soțul meu, Alex, a întregit echipa și m-a ajutat să am lumina pe care mi-o doresc. Fotograful este ca un dirijor, iar atunci când echipa cu care colaborează simte la fel, ies lucruri magice”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

Absolventă a Liceului de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani, Cristina Venedict a ales să privească lumea prin obiectiv. A găsit în fotografie bucuria de a privi, pasiunea de a scotoci, șansa de a-și ”nemuri” viața. S-a considerat mereu ”prea mică pentru lumea asta mare”, după cum sună chiar titlul unei lucrări.

 

Între ”lumea pensulei”, explorată în anii de școală, și ”lumea fotografiei”, a ales-o pe cea din urmă. Pentru că astfel poate pătrunde mai ușor în realitatea celor din jur, pentru că aparatul de fotografiat scoate la suprafață ceea ce nici tu însuți nu știai despre tine. Doar că artista noastră a mers mai departe. A evadat din realitatea imediată și a creat personaje. Care se descoperă fiecăruia în parte în funcție de libertatea spiritului, de imaginația născocită în privire. Pentru că cel mai important, spune Cristina Venedict, este ca imaginile nou create să nască la rândul lor anumite stări, iar privitorul să fie cel care duce povestea mai departe.  

 
(Foto: Facebook / Cristina Venedict)

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Singurul candidat înscris pentru un post de director de instituție a lăsat-o mai moale cu politica și s-a apucat de învățat
Concursul are loc la începutul săptămânii viitoare la București.
Curs festiv în halate albe: Cele mai frumoase asistente au depus jurământul - V-ați ales o meserie nobilă - GALERIE FOTO & VIDEO
După trei ani de studiu, zeci de tineri care au absolvit Școala Postliceală ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus”, au avut parte de cursul festiv organizat la un restaurant din Botoșani.
ÎN SFÂRȘIT s-au depus oferte pentru reabilitarea infrastructurii tramvaielor! Companii de calibru din Botoșani și din țară, interesate de mega-proiect
Primăria Botoșani a intrat în procedura de negociere directă cu firmele interesate să reabiliteze căile de rulare cu tramvaiul din municipiu, după ce la cele două licitații organizate nu a fost depusă nicio ofertă.
Reorganizare la Județ cu suplimentare de posturi: Șefii, aproape de a primi „cadou” câte un consilier – DOCUMENT
Noua organigramă propusă pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean trebuie votată de către consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare.
E caniculă, ce facem cu animalele fără stăpân? - Cei care vor fi prinși vor fi filmați și reclamați la Poliție / Ține de civilizație - GALERIE FOTO
Nu doar oamenii suportă greu temperaturile ridicate din ultima perioadă. Și dacă animalele de companie aflate în grija unui proprietar sunt mai ferite de pericole, situația se schimbă foarte mult atunci când vorbim de pisicile sau cățeii fără stăpân.
Oameni săraci în județ bogat: Botoșaniul, un uriaș potențial sau raiul politicienilor?
Privit cel mai adesea ca pol al sărăciei, cu cei mai puțini salariați și bătrâni cu pensii de multe ori la limita supraviețuirii, județul Botoșani se hrănește de mai bine de trei decenii din promisiunile politicienilor.
Botoșăneanca plecată din Avrămeni și devenită portdrapelul României la Jocurile Olimpice: Naţiunea noastră este puternicăVIDEO & GALERIE FOTO
Canotajul românesc a intrat în focurile Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 încă din prima zi a competiției. România a avut două echipaje care s-au calificat direct în semifinale, cele de dublu vâsle, Ancuța Bodnar – Simona Radiș și Ioan Prundeanu – Marian Enache.
Doar la șase licee elevii au intrat cu medii de peste 5, val de admiși cu medii de 2 & 3 și ceva – TOPUL liceelor din Botoșani după repartizarea computerizată
Un an și jumătate de învățământ online pare să își fi pus serios amprenta asupra calității actului educațional. Definitoriu este ceea ce s-a întâmplat la repartizarea computerizată a elevilor la licee.
A rămas cum au stabilit! 1 milion de lei din banii botoșănenilor pentru retrogradata cu zero puncte Magnum după o evaluare de poveste a contestațiilor
S-a întrunit comisia de evaluare a contestațiilor și a efectuat o verificare a contestațiilor depuse în cadrul sesiunii de acordare a finanțărilor nerambursabile pe legea sportului, în urma căreia s-au dat punctajele finale.
Loading...
Instituția de la Botoșani condusă de un deceniu de același manager: Se pregătește concurs centralizat
În acest moment, managerul de la Botoșani se află în prelungire legală a contractului.
Telenovelă administrativă pentru un șef din Primăria Botoșani: Dat afară în martie, reangajat în iunie și concediat din nou în iulie
Este un an greu pentru fostul șef al Biroului de Cadastru Imobiliar din cadrul Primăriei Botoșani, Dorin Palaghiu. În doar jumătate de an a primit o condamnare penală, și-a pierdut locul de muncă, a fost reangajat și în decurs de o lună, dat afară din nou.
Un botoșănean vrea să vândă Primăriei... o stradă: Suntem în continuare amenințați VIDEO
Situație inedită la Botoșani. Un botoșănean deține un teren transformat între timp în cale de acces pentru mai multe locuințe și pretinde despăgubiri de la Primăria Botoșani pentru a nu bloca respectivul drum.
De ce pleacă tinerii din Botoșani știm, dar de ce nu se mai întorc? - Ne place să avem o viață activă, să locuim în orașe „smart” / Știm că nu avem pic de infrastructură, dar l-am avut pe Eminescu!
Suntem mândri de ei doar când aplaudăm succesele: notele de 10, olimpiade îmbrăcate în aur și argint, competiții sportive cu imn și drapel, admiteri de răsunet prin marile centre universitare ale țării, chiar ale lumii.
A murit Teodor Dimitriu, fostul director al AJOFM Botoșani
Duminică, Teodor Dimitriu s-a stins din viață.
Loading...
Se caută directori la două instituții din Botoșani care funcționează în aceeași clădire
Concursul va avea loc la începutul lunii august, pentru cele două posturi fiind necesară o vechime de minimum șapte ani.
PARADOX în Educație: Elevi din Botoșani premianți la școală, repetenți la Evaluarea Națională
Ministerul Educației a publicat joi ierarhia mediilor la liceu. Media generală de admitere a rezultat din media din clasele V-VIII (procent de 20%), și cea de la Evaluarea Națională (80%).
Scandal la porțile stadionului, oameni nervoși că nu pot intra, deși au bilet: VIDEO&GALERIE FOTO
După un an și patru luni de pauză, Stadionul Municipal este readus la tumultul de altădată, prin prezența spectactorilor.
Mare de oameni și lacrimi pentru Nicu Catană, înmormântat în curtea lăcașului de cult căruia i-a fost ctitor: Biserica aceasta nu-l va uita niciodatăGALERIE FOTO
Neculai în buletin, Niculiță și Nicușor prin copilărie și Nicu tot restul vieții... Nicu Catană... Venit pe lume într-un ger cumplit din ianuarie 1965, a plecat în arșița lui cuptor, în 2021.
Director cu acte în regulă la AJOFM Botoșani – NOTA obținută de singura doamnă înscrisă la concurs
Pentru acest post s-a înscris un singur candidat, respectiv Anca Apăvăloaie.
Scandal monstru la PNL, un tânăr care i-a atacat frontal pe Șoptică, Gireadă și Ada Macovei, scos cu țipete de pe scenă: În 13 ani de zile nu v-am văzut la nicio acțiune din PNL!VIDEO
Lucrările conferinței orgnizației municipale a PNL Botoșani de săptămâna trecută au degenerat când a urcat pe scenă un tânăr care nu se înscrisese inițial la cuvânt. Din sală s-au auzit proteste, mai ales că până atunci susținuseră alocuțiuni doar candidații sau liderii de la județ sau municipiu.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.9 o C
Dorohoi
17.9 o C
Bucecea
18.2 o C
Darabani
17.5 o C
Saveni
18.9 o C
Ştefăneşti
19.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.