Top News
Coșmar la ”Mavromati”: 14 ore petrecute de unii bolnavi în containerele din curtea spitalului, prefectul a băgat în ședință toți șefii de secție – VIDEO

A fost un Comitet Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) dedicat sistemului medical la care au fost prezenți toți șefii de secții din spitalele botoșănene.

Grijă mare la sursele de oxigen

 

S-a discutat în primul rând despre planul cu măsuri de reziliență destinat unităților spitalicești în eventualitatea unei crize generată de valul 4. Despre locurile din spitale, atât pentru pozitivi cât și pentru pacienți cu alte afecțiuni și despre numărul de paturi de terapie intensivă.

 

„Avem două puncte importante pe ordinea de zi”, a anunțat prefectul în preambulul ședinței.

 

Primul punct a vizat preponderent măsuri de siguranță, pentru ca manipularea surselor de oxigen pentru bolnavii cu saturație insuficientă să fie făcute în condiții fără periculozitate.

 

Raed Arafat a solicitat ca în teritoriu să fie efectuate instruiri cu personalul medical.

 

„Având în vedere incidentele petrecute în 2021, prin care unități medicale au fost implicate în explozii având ca factor de inițiere explozia unei surse de oxigen, mă simt onorat să fiu alături de dl colonel Cercel care este responsabil de compartimentul autorizare, avizare a tot ce înseamnă instalație sau echivalent care să fie funcțională în condiții de siguranță”,

col. Decebal Murariu, inspector șef ISU Botoșani.

 

Ulterior s-a făcut o trecere în revistă a numărului de paturi din fiecare spital al municipiului și județului, pregătit să primească bolnavi pozitivi.â

 

”Pacienții covid pozitiv au stat câte 12 – 14 ore în container pentru că nu au fost locuri”

 

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) a transmis mesajul ministrului interimar al Sănătății.

 

„Dl ministru solicită în continuare controale inopinate la nivelul spitalelor, verificându-se inclusiv materialele sanitare, medicația și situația paturilor și prezența pacienților covid în zona de suspecți. La fel, a spus că nu acceptă refuzul de transferuri interclinice între județe și interjudețean, adică să existe locuri și să nu primim bolnavii. Dlui a solicitat să fie informat la orice oră despre aceste situații”,

Monica Adăscăliței, director DSP

 

Noul ministru a transmis în teritoriu că nu acceptă ca pacienții să stea extrem de mult în zone tampon.

 

Iar la Botoșani, cum Unitatea de Primiri Urgențe este în reabilitare, astfel de situații au fost deja înregistrate. În aceste condiții, pacienții care sunt declarați pozitiv sunt nevoiți să aștepte în containerele din curtea spitalului ore în șir, paturile pentru pacienți covid fiind deja pline.

 

„Un spațiu extrem de restrâns, în ultimele zile pacienții covid pozitiv au stat câte 12 – 14 ore în container pentru că nu au fost locuri. Secția Medicală 1 care a fost zonă tampon a fost de acord să sprijine și a internat pacienți cu covid pentru a nu rămâne în UPU, pentru că Secția de Boli Infecțioase era plină”,

Monica Adăscăliței, director DSP

 

Șefa DSP le-a sugerat managerilor de spitale să ia toate măsurile necesare pentru a nu ajunge pe „lista neagră” a ministrului. 

 

Medicii se plâng că sunt prea puțini

 

De partea cealaltă, medicii au solicitat personal pe partea de pneomologie sau boli infecțioase, dar și pentru secțiile ATI, arătând că se confruntă cu o criză acută de specialiști ce nu poate fi suplinită cu rezidenți care nu au drept de practică.

 

De asemenea, unanim s-a solicitat implicarea tuturor medicilor de familie în acest proces de traversare a unui nou val pandemic, care pot efectua inclusiv teste de imagistică și ține evidența cazurilor medicale ușoare și medii.

 

Medicii de familie au fost somați să nu mai efectueze trimiteri în spitale pentru afecțiuni care nu necesită ajutor medical cu caracter de urgență, în baza unor suspiciuni proprii care implică o multitudine de examinări a unui singur pacient.

 

loading...
Ministrul interimar al Sănătății, către directorii DSP: Nu mă interesează cifre pe hârtie, tot ce raportați să fie real
Revenim la „normalitatea” specifică sezonului! Autoritățile cer de la DSU containere pentru pacienții în stare gravă

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Un primar a răbufnit la alegerile femeilor din PNL: Ada Macovei nu trebuia schimbată/ Noi suntem cam pe undeva pe nicăieri VIDEO cu replica lui Costel Șoptică
Un primar a ținut să ia cuvântul la conferința de alegeri a Organizației Județene a Femeilor Liberale. Și a atras atenția încă de la început că va avea un discurs „mai atipic”.
Primar nou într-o comună: a candidat la Consiliul Local și a ajuns la... Primărie
Administrația publică de la Blândești s-a deblocat astăzi după o nouă ședință a Consiliului Local la care au participat liderii județeni ai PNL și PSD, deputatul Costel Șoptică, respectiv președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.
PROTEST eșuat la Botoșani, împotriva prețurilor uriașe la carburanți: Doar noi, ăștia suntem săracii orașului VIDEO & GALERIE FOTO
„Pe Facebook aveam o participare de vreo 200 de persoane și chiar eram îngrijorată că nu ne ajung pancartele”, explica una dintre organizatoarele protestului anunțat în 30 iunie în toată țara, și implicit la Botoșani.
La peste 30 de grade în stradă! Protestatari percheziționați de jandarmi, „negocieri” cu șefii județului:  Promisiunile nu ne țin de foameFOTO & VIDEO
Pe o vreme caniculară, cu temperaturi de peste 30 de grade, aproape 200 de angajați au ieșit astăzi în Piața Revoluției pentru a-și striga nemulțumirile.
Puțini, dar buni: Liceul dintr-o comună din Botoșani unde aproape toți elevii au luat bacalaureatul - Cheia succesului este echipa
Performanță obținută de elevii unui liceu din mediul rural. Din cei opt candidați înscriși, șapte au promovat examenul și chiar cu note mari.
Când Bahluiul izvorăște din Botoșani - Viorel Ilișoi și-a lansat cartea de interviuri acasă: Problema vieții literare din Iași nu este numai a Iașului, ci a întregii Moldove - GALERIE FOTO
Viorel Ilişoi şi-a lansat la Botoșani cartea ”Viața literară pe Bahlui”, în cadrul generos al Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian” și în prezența unui public numeros.
Tricolorul sărbătorit în centrul orașului cu subsecretar de stat, oficialități și o mulțime de botoșăneni: Să cinstim simbolurile naționaleFOTO & VIDEO
Ca în fiecare an, festivitatea a avut la intersecția străzii Cuza Vodă cu Marchian, zonă denumită drept Piața Tricolorului.
EXCLUSIV: Profesori propuși pentru funcții la Inspectoratul Școlar Județean: Părăsesc instituția jumătate dintre inspectorii susținuți de PNL - LISTA
După modificările aduse în structura de conducere a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani pe parte de inspector școlar general și adjuncți, noi schimbări sunt anunțate pentru începutul săptămânii viitoare.
ASTĂZI: Femeile liberale și-au ales președintele înconjurate de bărbații puternici ai partidului – GALERIE FOTO & VIDEO
Sala Mihai Eminescu a Hotelului Rapsodia a găzduit astăzi de la ora 10:00 conferința de alegeri a structurii de conducere din Organizația Municipală a Femeilor Liberale.Alegerile reprezentantelor doamnelor din municipiu au avut loc cu susținere din partea liderilor PNL Botoșani.
Loading...
Certat cu mai toată lumea... Iftime începe să dezvăluie motivele plecării lui Croitoru: Chiar din zona asociaților mei
A doua zi după ce Marius Croitoru a semnat cu FC U Craiova 1948, patronul fostei sale formații a început să vorbească despre motivele pentru care tehnicianul nu și-a prelungit șederea la FC Botoșani și care au fost învăluite în mister.
Festival româno-ucrainean pe Pietonalul Unirii, timp de trei zile! Botoșănenii așteptați la spectacole, parade de costume, piese de teatru, dans și expoziții – PROGRAMUL
Manifestațiile au loc grație unui proiect transforntalier România – Ucraina implementat de Primăria municipiului Botoșani și Departamentul pentru Dezvoltare Economică, Ecologie și Eficiență Energetică din cadrul Primăriei Ivano Frankivsk, Direcția Județeană de Cultură și Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Municipală și Regională.
De la Casa Sofian la „catedrala” orașului: CJ-ul dă bani pentru lucrări la mai multe unități de cult – LISTA
Proiectul de hotărâre privind „acordarea de sprijin financiar din bugetul propriu județean pe anul 2022 unor unități de cult din județul Botoșani aparținând cultelor religioase recunoscute în România” va fi supus dezbaterii în cadrul ședinței ordinare de la începutul săptămânii viitoare. 
Controale (ne)anunțate la unitățile medicale din Botoșani, amenzi pentru chiul de la serviciu și nereguli la concedii
Mai multe acțiuni de verificare au fost efectuate de către corpul de control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoșani la diferiți furnizori medicali din județ.
Sfinții Botoșanilor - Cum au plâns comuniștii lângă Părintele Paisie Olaru, duhovnicul românilor
Astăzi se împlinesc 125 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari duhovnici ai României, născut într-un sătuc din Botoșani.
Loading...
Ele sunt fetele din Botoșani care uimesc România cu o cobză și un acordeon – GALERIE FOTO&VIDEO
Muncesc de la vârste fragede, își poartă copilăriile pe nesfârșitele drumuri între școală și studiourile muzicale, însă nu de puține ori munca, talentul, determinarea, bucuria și perseverența nu sunt de ajuns pentru a fi cunoscuți de public.
Prietenie de 100.000 de euro încheiată festiv la Edineț! Asociație din Botoșani primită de oficialitățile moldovene cu mulțumiri și promisiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Proiectul ”CBC Heritage T.E.A.M. Together Everyone Achieves More” a fost finalizat în mod oficial. După conferința de închidere organizată de Asociația B-Right Media la Botoșani, în data de 7 iunie, a urmat activitatea în oglindă din Republica Moldova.„Un proiect frumos la Edineț, un proiect frumos dar sigur, transfrontalier”, a descris pe scurt primarul de la Edineț colaborarea transfrontalieră.
Concurs pentru șefia unei instituții cu toți candidații PICAȚI, s-au făcut de rușine după contestații
Cei doi candidați au susținut la București proba scrisă, însă nu au reușit să obțină punctajul necesar pentru a putea fi admiși.
Depozitul de gunoi al județului, la câteva zile până la suspendarea autorizației, directorul de la Mediu în fața deciziei carierei
Imaginile de la Primăria sectorului 1 cu mormane de gunoaie rămase necolectate pe străzile capitalei ar putea să apară și la Botoșani, unde problema majoră care stă nerezolvată la depozitul de la Stăuceni nu pare să fie conștientizată la adevărata-i dimensiune.
Măcel, măcel! / Copiii țipau, țipau oamenii VIDEO S-a lansat documentarul realizat de TVR 1 și Botoșăneanul despre accidentul de la Huțani
Cu 15 zile înainte de data la care se împlinesc 42 de ani de la accidentul de la Huțani, Televiziunea Română a prezentat în premieră documentarul ”Autobuzul morții” realizat de echipele de la ”Adevăruri despre trecut” TVR, producător Raluca Rogojină și de la ziarul Botoșăneanul, redactor șef Gabriela Erdic.
EMINESCU la 133 de ani de la moarte: Mai este Eminescu botoșănean? / Cum a evoluat literatura română? / Îl dăm afară din Cetate sau îi cinstim memoria?
Un omagiu adus lui Eminescu, omagiu care iese din sfera formalismului, din dulceața poetică în care ne-am complăcut zeci de ani. Patru scriitori și doi istorici au răspuns provocării de a vorbi despre Poet.
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Fiecare antrenor are calitățile lui. Eu pe cei pe care-i aduc încerc să găsesc ceva special. Cred că am nimerit multe lucruri la Mihai, îmi place mult cum relaționează cu jucătorii, că vrea să avem posesie. Eu cer spectacol ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9454 lei
USD
Dolarul SUA
4.8344 lei
CHF
Francul elveţian
4.9860 lei
GBP
Lira sterlină
5.7743 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5733 lei
XAU
Gramul de aur
274.3444 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2073 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2863 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7087 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1997 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6647 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.4 o C
Dorohoi
19.0 o C
Bucecea
19.8 o C
Darabani
18.5 o C
Saveni
19.3 o C
Ştefăneşti
16.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.