Top News
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO

Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.

Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.

UPU gata cu o lună mai repede

 

La redeschiderea celei mai aglomerate unități medicale din județul Botoșani – Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), conducerea Consiliului Județean Mavromati a reușit să-l aducă la Botoșani pe ministrul Sănătății, medicul Alexandru Rafila.

A fost de altfel prima sa vizită la Botoșani, după cum a recunoscut în declarațiile date ulterior.

 

Ministrul a răspuns unei invitații pentru un eveniment organizat la Iași și astfel a fost posibilă și deplasarea la Spitalul Județean de Urgență Mavromati (SJUM) pentru inaugurarea UPU, care a trecut printr-un amplu proces de extindere și modernizare.

 

Lucrările au început în luna martie a anului trecut, iar în acest interval, deși șefii de la CJ au făcut presiuni pentru a fi finalizate mai repede, pe parcurs au existat o serie de erori care au îngreunat activitatea constructorului, mai ales pe parte de proiectare. În tot acest timp activitatea UPU s-a desfășurat în condiții improprii, însă conducerea spitalului susține că actul medical a fost dus la îndeplinire chiar și în aceste condiții.

 

Alai de oficiali și politicieni 

 

Inaugurarea a avut loc joi, 28 iulie 2022, de la ora 14:00. O ceremonie la care au participat șefii din sănătate, de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), parlamentari și consilieri județeni de la PSD îndeosebi și personal medical.

A fost prezent și prefectul Sorin Cornilă și la un moment dat a fost observat și Costel Șoptică, președintele PNL dar care ulterior a dispărut.

 

Ministrul Sănătății a tăiat panglica inaugurală alături de oficialitățile locale după care a participat în interior la un scurt ceremonial religios oficiat de preotul spitalului Cristian Buhaciuc, alături de alte fețe bisericești.

După care a fost invitat la un scurt tur prin noul UPU.

 

 

„Felicitări, chiar sunt impresionat! Vreau să vă fac și o destăinuire este prima dată când vin la Botoșani  și cu siguranță voi reveni în timp scurt pentru că e un județ unde lucrurile se mișcă și bineînțeles și că Ministerul Sănătății trebuie să aibă o contribuție în sprijinirea acestui efort pe care autoritățile locale îl realizează. Din ce am văzut eu toate circuitele sunt respectate, calitatea lucrării și echipamentelor și mobilierului corespund acestor cerințe. Sunt convins că locuitorii din județul Botoșani vor beneficia de servicii de asistență medicală de urgență de bună calitate”,

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. 

 

 

Investiția totală s-a ridicat la suma de 12 milioane de lei, deși inițial costurile au fost mai mici. Chiar Doina Federovici, președintele CJ Botoșani a dezvăluit că dacă instituția pe care o conduce nu ar fi suplimentat fondurile necesare finalizării lucrărilor, constructorul ar fi părăsit șantierul.

 

„Au fost foarte multe obstacole în realizarea acestui proiect, le-am depășit cu determinare și cu aplecare asupra tuturor problemelor care au apărut pe parcurs. Împreună cu echipa pe care am creat-o la Consiliul Județean și aici la Spitalul Județean de Urgență Mavromati am militat și milităm în continuare pentru dezvoltarea și modernizarea serviciilor medicale oferite botoșănenilor. Într-un an și jumătate împreună cu echipa am arătat că avem capacitatea administrativă de a scris și de a implementa proiecte în aceste perioade grele”,

Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.

 

Doina Caba și-a concentrat discursul mai degrabă pe adresare de mulțumiri. A mai dat asigurări că pacientul nu a avut de suferit în urma condițiilor improprii în care s-a lucrat la Urgențe în ultimul an și jumătate.

 

„Știu că, cea mai grea e singurătatea, astăzi nu suntem singuri, deci ne va fi bine. Mulțumim CJ pentru implementarea proiectului de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea proiectului. Aș dori să rămână în trecutul nostru zilele grele, vor veni zile frumoase, iar eu vă mulțumesc că veți rămâne alături de noi în continuare”,

Doina Caba, manager SJUM

 

Felicitări de la prefect

 

Prefectul Sorin Cornilă a cerut să ia cuvântul: „două cuvinte aș dori să transmit și eu, d-nă președintă”, în condițiile în care până la intervenția sa, gazdele nu păreau să aibă intenția de a-l invita pentru a adresa și el câteva cuvinte.

Sorin Cornilă a felicitat Consiliul Județean pentru finalizarea investiției.

 

„Suntem iată astăzi într-un moment mult așteptat la Botoșani. Spun mult așteptat pentru că din poziția de consilier județean în care am fost, știu eforturile care s-au făcut pentru a ajunge astăzi la finalitatea acestui proiect, cu întârzierile, cu realocările de sume, deci chiar a fost un efort al echipei de proiect de la Consiliul Județean pentru a aduce botoșănenilor servicii medicale de calitate. Avem aici o investiție care va ridica standardul serviciilor medicale din Botoșani. Țin să felicit încă o dată echipa de proiect”,

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani

 

La inaugurare printre parlamentarii prezenți s-a regăsit și Dorinel Cozma de la AUR, alături de Lucian Trufin, Dan Șlincu sau Alexandra Huțu. A fost invitată să participe la inaugurare și conducerea Primăriei Botoșani, primarul Cosmin Andrei și viceprimarii Bogdan Buhăianu și Liviu Toma.

Doina Federovici a declarat ulterior evenimentului că a transmis invitații tuturor oficialităților, indiferent de coloratura politică. 

loading...
loading...
ACUM: Ministrul Sănătății inaugurează noul sediu UPU de la Botoșani – GALERIE FOTO&VIDEO

 

 

 

Familii întregi, inclusiv socrii lui Țurcanu, au părăsit ALDE și au depus adeziune la PNL
În mai puțin de o săptămână, de la plecarea Roxanei și a lui Florin Țurcanu din Alianța Liberalilor și Democraților la PNL, peste 60 de membri ai ALDE au trecut în rândurile liberalilor.
Pod imaginar peste Prut la debutul stagiunii aniversare a Filarmonicii, concert plin de emoții pe scenă și cu ”bravo” strigat din public – VIDEO & GALERIE FOTO
Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani a intrat vineri seară în stagiunea  aniversară, a 70 – a de la înființarea instituției, cu un concert care și-a dorit a trasa o punte imaginară între România și Republica Moldova.
NOAPTEA TRECUTĂ: Iubitul femeii de serviciu a dat foc la o școală din Botoșani, din cauza geloziei
Scenele s-au petrecut noaptea trecută, dupăora 12:00 când bărbatul a ajuns în curtea școlii.
IMAGINI spectaculoase: Cum va arăta Primăverii după demolarea garajelor! A fost trimisă și Poliția în zonă – VIDEO
Primăria Botoșani a publicat mai multe imagini despre cum ar urma să arate strada din Primăverii, unde ar urma să fie demolate garajele.
Fostul consilier al ex-primarului Flutur a fost numit subsecretar de stat 
Începând de astăzi Botoșaniul mai are un demnitar la nivel central. Prin decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, botoșăneanul Eduard Mititelu (foto Facebook - primul din stânga) a fost numit în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID). 
Prefectul Cornilă ÎN DIRECT: Acum nu sunt în cheie electorală / Dar poate candidez la Consiliul Județean VIDEO 
”Trambulină pentru Primăria Botoșani”, aceasta este varianta care se vehiculează în mediul politic local despre Sorin Cornilă și funcția de prefect. Mai exact, primul reprezentant al Guvernului în județ ar fi fost numit în această funcție și pentru a dobândi notorietatea necesară care să îi permită intrarea în bătălia electorală pentru funcția de primar. 
Unul dintre cei mai bogați români a ajuns la Botoșani! Premiat în fața a sute de oameni – FOTOGALERIE
Evenimentul de anvergură al săptămânii a atras la Botoșani înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române dar și oameni din topul celor mai bogați români.
De la ”smash the cake” la ”maternity”: Tânăra care iubește fotografia și care și-a transformat pasiunea în meserie – GALERIE FOTO  
(P) În viețile unor oameni se întâmplă câteodată să fie atrași atât de mult de un obiect, de o activitate, de un hobby încât încet-încet să renunțe la meseria pentru care s-au pregătit ani buni de școală și să-și transforme pasiunea într-o veritabilă ocupație. 
Oboarele de animale desființate la Botoșani, caii și vacile se vând acum pe internet – FOTOGALERIE
Farmecul rural care predomina la Botoșani în primul deceniu de după Revoluție cel puțin începe ușor, ușor să se piardă.Satele botoșănene (și nu doar ele) prezintă acum o imagine a pustiului și a caselor care se pierd în vegetație.
Un cimitir oficial închis, în al doilea se pregătesc 10.000 de locuri de veci! Deținuții băgați la muncă mai bine de jumătate de an: VIDEO & GALERIE FOTO
Cimitirul Pacea a fost oficial închis și deja nu mai dispune de locuri de veci noi. Sunt înhumate doar persoanele care aveau morminte concesionate.La Eternitatea până anul viitor vor fi disponibile mii de locuri de înhumare.
Lansarea cărții ”Fiecare nume are omul lui”, o poveste despre oameni, comunitate, generozitate și o scriitoare ”născută în zodia Soarelui” – GALERIE FOTO
Cel de-al doilea volum al cărții ”Fiecare nume are omul lui” a fost lansat sâmbătă, 10 septembrie, la Casa Corpului Didactic, în prezența a zeci de persoane, de la profesori la elevi, prieteni, iubitori de carte sau admiratori ai autoarei Mihaela Arhip.
Cărarea către Dumnezeu parcă e mai scurtă prin ținutul Botoșanilor - GALERIE FOTO
 Mii de oameni și zeci de preoți în frunte cu Mitropolitul Moldovei sunt așteptațí la sfințírea Bisericii „Sf. Nicolae” din Hlipiceni, pe 15 septembrie Biserica este ctitorie a familiei Sturza, la 1800 Fiul satului, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, are meritul de a fi transformat locașul de cult într-o frumoasă poartă spre rai
Cum a îngenuncheat Regele Charles la picioarele călugărului orb din Botoșani: Am vizitat multe țări, dar de România am rămas mai mulțumit ca în alte părți - FOTO
După moartea Elisabetei a II-a, fiul Charles devine noul Rege al Marii Britanii.
Botoșăneanul DISPĂRUT în pădure căutat aproape o săptămână! Polițiștii iau în calcul și alte piste – FOTO
Căutările bărbatului care a dispărut vinerea trecută în pădurea de la Vorona au continuat pe tot parcursul săptămânii.
Jale în magazinele Penny: Alimente expirate, vitrine frigorifice cu insecte, legume și fructe murdare
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dat amenzi totale de peste 3,5 milioane de lei magazinelor Penny, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care alimente expirate, vitrine frigorifice cu praf și insecte, spații de depozitare neigienizate. Zeci de unități au fost închise de echipele de control.
Laurian, deschidere de an școlar cu oficialități, elevi, părinți, cadre didactice și tot felul de discursuri – VIDEO & GALERIE FOTO
Colegiul Național AT Laurian și-a deschis larg porțile pentru anul școlar 2022 – 2023.
Colegiul „Eminescu” fără sunet: Probleme tehnice la festivitate, îmbrățișări, poze și fete în fustițe – FOTO & VIDEO
Festivitatea de deschidere de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” a fost programată să înceapă la ora 9:00, însă din cauza unor probleme tehnice au fost câteva minute de întârziere. Problemele cu sonorizarea au fost rezolvate abia pe parcurs, ceea ce a făcut ca începutul evenimentului să fie un haos.
Anul școlar deschis și la Colegiul ”Laurian” cu oficiali, șeful ISJ: Educaţia ne oferă instrumentul prin care putem schimba cevaGALERIE FOTO
Copii emoționați cu flori în mâini, profesori căutându-și nu mai puțin emoționați elevii alături de care vor începe o nouă aventură educațională.
MESAJUL unui îndrăgit preot de la Botoșani: Trăiți în lumea reală/ Trag un semnal de alarmă de nu ne vom trezi noi... – VIDEO
Preotul Partenie Apostoaie a transmis astăzi, la finalul slujbei, un mesaj cu prilejul începerii anului școlar.
Poate cea mai mare din mediul rural botoșănean: Aproape 100.000 de euro la Ipotești pentru o parcare cu rigole, copaci și spații verzi – GALERIE FOTO
În centrul comunei Mihai Eminescu se apropie de finalizare probabil cea mai mare parcare din mediul rural botoșănean. Aceasta este construită pe un teren aflat peste drum de Primărie.
Eu stimați ziariști v as baga la închisoare pentru subminare națională!!!! Titlul corect al articolului ar fi trebuit sa fie Unitate de primiri urgente nou construita inaugurata în Botoșani! A fost prezent și actualul ministru al sănătății Punct !!!! Asta trebuia sa fie titlu...dați prea mare importanță politicienilor!!!!!De asta e Rromania unde este
29 iulie 2022, 11:23
Ps: investiti in oameni de calitate mai intai si dupa …restul!
29 iulie 2022, 03:02
Profesionalismul face diferenta , nu spoiala de pe pereti!Fii profesionist,fii calificat la un nivel inalt, fii atent cu nevoile celor din jur, fii respectos si intotdeauna cu o atitudine pozitiva fata de cei in suferinta si apartinatorii lor, ai rabdare să asculti , să informezi corect si să dai safturi utile, lucreaza in echipa cu colegii ,indiferent daca sunt medici, asistenti, infirmieri, fii pregatit mereu să dai si sa primesti ajutor ,ca si lucrator in serviciile de ingrijire medicala indiferent de statutul profesional, fii onest si intotdeauna trateaza serviciile medicale cu responsabilitate si seriozitate maxima, trateaza fara discriminare, indiferent de statutul social! Toti Suntem oameni si avem Drepturi ,dar si Responsabilitati!Cand o să aveti toate acestea ,atunci veti fi un serviciu social de inalta calitate ,care să indeplineasca toate standardele Europene si Occidentale! Abia atunci o să aiba valoare si spoiala de pe pereti!
29 iulie 2022, 02:41
nu am sa înțeleg niciodată de ce tre sa va adunați în turma sa va trageți în poza, sunteți penibili. ce cauta Alexandrescu de la Dorohoi, ce cauta trufin sau slincu? nu era suficient un reprezentant al cj și atât?iar tu cornila, și fost exact ca musca-n ... nu ai fost nici invitat, te-ai cerut singur sa vorbești iar la tăiat panglica nici nu aveai loc, ai stat pe-o râlă, ca nu te voiau aia în poza. repet, ești penibil complet
28 iulie 2022, 22:21
Cate comisioane s-au luat si de la aceasta lucrare? Unde vor fi cheltuite? In Maldive, in casele de moda, pe vile in strainatate?
28 iulie 2022, 22:08
Soptica si-a dat seama mai greu ca nu a avut nici o contribuție pentru UPU și a mers inițial pentru poze, dar cum nimeni nu-i făcea poze a fugit la sediul de partid pnl sa vadă dacă mai exista și nu a fost ocupat de psd.
28 iulie 2022, 21:39
Am vrea sa aratati potentialilor beneficiari si imagini din toaleta destinata celor care insotesc pacientii si sunt nevoiti sa stea ore in sir pe holuri.
28 iulie 2022, 19:49
Ce cauta un șef de secție în momentul în care se taie panglica la UPU.Este umilitor pentru un manager de spital ca un subordonat managerulu sa fie desemnat de președintele CJ sa taie panglica.Doamna Caba dacă ar avea personalitate ar pleca acasă.Cum ar fi fost ca un vicepreședinte CJ sa taie panglica,iar președintele sa stea pe tușă? Este de noaptea mintii .
28 iulie 2022, 19:27
cladiri noi si oameni vechi,proasta alaturare,degeaba totul e nou si frumos daca atunci cand ajungi la UPU nu se uita nimeni la tine ....daca nu dai, mai primesti si cateva injuraturi de la o doamna medic ,vestita pentru iesirile sale.Mentalitatea trebuie schimbata ,atat la personalul medical cat si la pacienti...
28 iulie 2022, 18:49
Jenanta adunarea,tinuta doamnei Federovici e in culorile liberale,primarul,ma nou ,barbos,cauta poza cu ochii pe dupa lentile, toti smeriti si cu crucea in varf de deget, repet, jenanta adunarea.
28 iulie 2022, 17:43
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
Nu am înțeles niciodată de ce avem liber de Ziua Muncii, nu muncim. De Ziua Educației, nu învățăm. Haideți să facem o retrospectivă a ceea ce se întâmplă în sistemul educațional și să vă spun ce mi-aș dori eu: mi-aș ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9366 lei
USD
Dolarul SUA
4.9920 lei
CHF
Francul elveţian
5.0780 lei
GBP
Lira sterlină
5.6319 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4502 lei
XAU
Gramul de aur
275.3180 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2555 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1700 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2315 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6544 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2015 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6636 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.8 o C
Dorohoi
21.3 o C
Bucecea
22.5 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
22.4 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.