Top News
Ministrul Daea la Botoșani, monolog de două ore și discuții la telefon, în fața a sute de oameni! Unii au adormit, alții au ieșit din sală – VIDEO & GALERIE FOTO

Ministrul Agriculturii Petre Daea a ajuns la Botoșani cu „Caravana Cunoașterii” în care s-a dorit a fi prezentat Planul Național Strategic pentru perioada 2023 – 2027, cu o valoare de 15,8 miliarde de euro.

Sală umplută pentru ministrul Daea

 

Organizatorii, adică componenții Filialei Județene a PSD Botoșani în special, s-au dat peste cap pentru a umple sala Mihai Eminescu a Complexului Rapsodia. Și au reușit.

Prezența a fost una conform așteptărilor, câteva sute de persoane au luat loc pe scaunele așezate în sala generoasă, fiind inclusiv oameni care au stat în picioare.

 

Printre ei subsecretari de stat (Angel Călin și Florin Gavril), parlamentari PSD (Lucian Trufin, Dan Șlincu și Alexandra Huțu), șefii instituțiilor subordonate Ministerului Agriculturii, primari și fermieri sau crescători de animale.

La prezidiu s-au aflat prefectul Sorin Cornilă (singurul liberal alături de Ionică Nechifor, președintele Moldoovis) și Doina Federovici, președinte de două ori, la Consiliul Județean și la PSD.

 

Monopol pe microfon

 

La început, șefa Județului a avut un cuvânt de deschidere în care i-a mulțumit ministrului Petre Daea pentru prezența la Botoșani și a adresat un mesaj și către primari sau fermieri. Ulterior i-a oferit microfonul ministrului care nu l-a mai lăsat din mână timp de două ore.

 

În vârstă de 73 de ani, Petre Daea a monopolizat întreaga discuție fără a mai oferi ocazia și celorlalte persoane alături de care a venit să intervină în vreun fel. La un moment dat, după aproximativ o oră și jumătate de discurs în care ministrul a sărit de la o idee la alta, fără a dezvolta complet o temă, Sorin Cornilă a părăsit sala, fără să mai aștepte să i se dea cuvântul.

 

Somn, plictis, Facebook pe telefon

 

Petre Daea li s-a adresat celor prezenți în sală într-o încercare de prezentare a obiectivelor incluse în Planul Național Strategic valabil pentru următorii patru ani. A vorbit de la un pupitru în primă fază iar mai apoi s-a așezat la prezidiu de unde și-a continuat monologul.

În timpul prezentării sale, ușor-ușor sala a devenit un zumzet perceptibil, mulți preferând să discute între ei. Au fost și fermieri care pur și simplu au adormit, în ciuda tonalității ridicate la microfon, a ministrului cu peste șapte decenii de viață.

 

 

Aproximativ un sfert din cei prezenți au preferat să părăsească sala astfel că dacă la începutul evenimentului s-a stat în picioare, după mai bine de o oră și jumătate, mare parte din scaunele din spate erau libere iar ocupanții lor socializau pe holurile complexului hotelier.

 

Discuție telefonică în fața a sute de oameni 

 

Volubilitatea excesivă și mai greu înțeleasă a ministrului Daea a părut să deranjeze pe alocuri inclusiv pe gazde, fiind vizibile unele reacții de iritare cu privire la avalanșa de idei aruncate la microfon de către unicul vorbitor. Au fost observate chiar zâmbete ascunse la momentul în care lui Petre Daea i-a sunat telefonul, iar el a răspuns nonșalant că se află la Botoșani. În timpul discuției s-a ascuns după Doina Federovici, vizibil stingherită de comportamentul oficialului.

 

 

După ce a vorbit neîntrerupt timp de două ore, Petre Daea a oferit oportunitatea pentru cei prezenți să-i adreseze întrebări. Și a oferit răspunsuri pentru fiecare în parte, unele asezonate cu promisiuni, altele concise și pe subiect.

La final a răspuns jurnaliștilor despre acest Plan Național Strategic finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) prin care se dorește o agricultură în sistem integrat atât prin susținerea tinerilor fermieri cât și prin dezvoltarea infrastructurii care este mai degrabă inexistentă.

De la Botoșani ministrul Daea merge la Iași pentru a continua „Caravana Cunoașterii” pe domeniul agricol și zootehnic.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Noul ministru al Agriculturii, vizită fulger la Botoșani: Șefi scoși pe teren, promisiuni pentru extinderea sistemului antigrindină - GALERIE FOTO
Ministrul Daea s-a trezit cu noaptea-n cap la Botoșani și a mers la piață! Iar! VIDEO

 

 

 

 

Conducătorul Filarmonicii Botoșani, omagiu plin de amar la cavoul lui George Enescu din Paris: Mormântul celebrului compozitor român se poate confunda cu al oricărui anonim VIDEO & FOTOGALERIE
Spre finalul stagiunii numărul 70, aniversată cu o serie de concerte grandioase, Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani a marcat șapte decenii de existență și printr-un omagiu adus marelui muzician căruia instituția îi poartă și numele.
Protestul romilor rupt în două: Politicienii de la Botoșani lăsați în pace, „grosul” a plecat la București: Vrem condiții! FOTO & VIDEO
 Organizatorii anunțau o prezență de peste 400 de romi. În realitate s-au strâns în jur de 200 de persoane.
Retroparada la Botoșani: Mașini unicat expuse pe Pietonalul Unirii, a apărut și Miliția – GALERIE FOTO&VIDEO
Vremea frumoasă de duminică i-a făcut pe mulți botoșăneni să prelungească plimbarea pe Pietonalul Unirii, acolo unde în special copiii au avut parte de o adevărată distracție.
Percheziții de amploare în nordul județului, s-au ridicat arme, cartușe și țigări – VIDEO & GALERIE FOTO
Poliția orașului Darabani, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului pentru Protecția Animalelor, Secției  7 Poliție Rurală Darabani și Poliției municipiului Dorohoi au pus astăzi în executare 18 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.
REVOLTĂ cu peste 400 de romi la Botoșani: Asalt pe străzi, se vor picheta sedii de partide
Acțiunea de protest a fost anunțată de liderii comunității minoritarilor de la Botoșani.
Holograf a încins doamnele și domnișoarele într-un show cu muzică, motociclete, rochii de mireasă și... ”puțin venin” – VIDEO & GALERIE FOTO
18 ianuarie 2020... Sala Polivalentă din Botoșani se umple până la refuz la concertul ”Holograf Simfonic” conceput de impresarul artistic Liviu Sorinel. După numai două luni țara se închide din cauza pandemiei, spectacolele se anulează, viața se mută pe internet.
Artiști optzeciști în Galeriile botoșănene, un demers de recuperare a culturii – GALERIE FOTO
Muzeul Județean Botoșani găzduiește până pe 19 mai, pe simezele Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian”, expoziția ”Artiști 8-zeciști… în Galeriile botoșănene”.
Lidera romilor de la Prefectură, înmormântare cu polițiști și jandarmi în Centrul Vechi, după un priveghi nocturn cu lăutari - VIDEO & GALERIE FOTO
Semiramida Bălan, fost funcționar în cadrul Prefecturii Botoșani și lider al comunității rome a fost condusă astăzi pe ultimul său drum.
Oamenii Academiei la Botoșani: ”Cortina de fier” de pe Prut, granița care a schimbat definitiv destine – GALERIE FOTO
Vineri, 5 mai 2023, în sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” din Botoșani a avut loc un eveniment care iese din tiparul celor aflate în agenda obișnuită a unei instituții de cultură.
PREMIERĂ la Botoșani: Primăria animată de proiecții luminoase, spectacol impresionant în fața a zeci de oameni – FOTO & VIDEO
Proiectul artistic a fost inițiat de către profesorii Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani.
Profesor de liceu acuzat de comportament cu tentă sexuală, Poliția infirmă acuzele, prefectul: Vă asigur că voi dispune măsuri imediateVIDEO
De Ziua Internațională a Tineretului, trei liceeni din Botoșani au petrecut o zi în Prefectură iar printre discuțiile purtate s-au atins și subiecte mai... sensibile.
Mult sau puțin? Condamnare cu suspendare pentru un șofer beat turtă care a încercat să mituiască doi agenți chiar în sediul Poliției
În vara anului trecut, Romeo Ștefancu s-a cinstit bine după care a plecat la plimbare cu un Duster. Cu domiciliul în Vârfu Câmpului, a trecut relativ repede granița județului și a ajuns la Zvoriștea.
Popăuți asaltat de mii de botoșăneni, Simion de la AUR a furat startul și l-a sabotat pe Daea – VIDEO & GALERIE FOTO
Stațiunea de Cercetare Popăuți unde se desfășoară Târgul Agroo Zoo în aceste momente, este efectiv blocată de mii de oameni.Drumul național este aglomerat de autoturisme iar polițiștii abia fac față cu dirijarea traficului.
Târgul Agro Zoo deschis de liberali și ceva șefi de pe la centru – GALERIE FOTO
Cea de-a XV-a ediție a Târgului Agro Zoo devenit tradiție în Stațiunea de Cercetare Popăuți și-a deschis sâmbătă porțile, într-o zi cu vreme caldă.
Foișoarele din Parcul Eminescu DEZAFECTATE, proiect cu statui, totemuri și numele orașului în litere volumetrice – FOTOGALERIE
Două dintre foișoarele din cea mai mare grădină publică a orașului au fost dezafectate total.Este vorba despre cel care se afla pe movilița dinspre Aleea Viilor și celălalt poziționat în imediata vecinătate a sediului Poliției din Bulevardul Mihai Eminescu.
Fiul unui patron din Botoșani și-a cumpărat Lamborghini
Un tânăr din cel de-al doilea municipiu al județului și-a achiziționat un bolid de lux.
Zi de mare sărbătoare la Botoșani, sute de credincioși la slujba de resfințire a Bisericii Sfântul Gheorghe – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente cu încărcătură spirituală în dimineața zilei de 23 aprilie 2023, la Botoșani.Și un moment istoric, biserica orașului fiind restaurată după ani întregi de luptă cu birocrația și provocări pentru atragerea fondurilor necesare.
Zilele Orașului Botoșani cu mii de creștini pe străzi, IPS Teofan: Procesiunea aceasta să se înrădăcineze și să devină parte a orașului GALERIE FOTO&VIDEO
A fost o reală sărbătoare a creștinătății la Botoșani, oraș care în aceste zile îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul urbei.
Primarii invitați la sfințire, coadă la plecăciuni în fața șefei Județului: A fost nevoie să ajungă la CJ / Cu toată smerenia și recunoștința...VIDEO
Doi primari social democrați și unul liberal au participat la activitatea de sfințire a drumului mănăstirilor de astăzi.
Proiecție de gală la Cinema Unirea, actorii din „Metronom” întâmpinați pe covor roșu, peste 200 de botoșăneni au urmărit filmul - FOTO&VIDEO
”Metronom” are toate elementele necesare pentru a deveni ”spațiu” de dezbatere în școală. Este timpul ca liceenii nostalgici după ”Anii de liceu” în varianta Corjos să afle și cealaltă față a timpului pe care părinții și bunicii lor l-au trăit.
Oare ministrul Daea a înțeles de ce a venit la Botoșani? Cei din sala care l-au privit 2 ore nu cred ca au înțeles.
2 martie 2023, 16:33
Acest fel de oameni mediocri, iubitori de capatuiala, decrepiti, dispretuitori de neam, cabotini, imorali, devalizatori din bani publici ”ne fac legi si ne pun biruri, ne vorbesc filosofie”.
2 martie 2023, 15:42
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.6 o C
Dorohoi
23.3 o C
Bucecea
23.9 o C
Darabani
22.9 o C
Saveni
23.8 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.