Top News
Marii afaceriști de la Botoșani s-au strâns în centrul orașului pentru noi investiții cu fonduri europene – VIDEO&GALERIE FOTO

A fost un eveniment extrem de important pentru mediul de afaceri botoșănean și cu impact direct asupra comunității. Pentru că, prin creșterea afacerilor pe plan județean, indirect câștigă și botoșănenii, de la locurile de muncă nou create până la creșterea calității vieții.

Noi oportunități pentru antreprenori 

 

Invitația a fost lansată, în mod inedit de către o instituție bancară, respectiv BCR Group Retail, în colaborare cu Camera de Comerț care poate sprijini financiar orice antreprenor, de calibru mai mic sau mai mare care dorește fie să-și deschidă o afacere nouă, fie să o crească pe cea existentă.

Momentul nu a fost ales întâmplător având în vedere contextul actual în care atât mediul de afaceri cât și instituțiile de stat au acces la sumedenie de programe europene prin care se pot obține fonduri consistente, domeniile de activitate fiind extrem de diversificate.

 

Fondurile europene considerate ca o gură de oxigen într-o secetă economică a unuia dintre cele mai sărace județe ale țării. Și cum aplicanții, pentru a accesa proiecte cu fonduri de la UE au nevoie și de o contribuție proprie, BCR Group Retail a gândit această întâlnire pentru a veni în sprijinul antreprenorilor prin tot felul de granturi ce sunt oferite pentru partea de cofinanțare.

 

„Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene!”, a fost obiectivul principal al întâlnirii care a avut loc în sala Mihai Eminescu a Complexului Rapsodia, moderatorul fiind Liviu Țului, directorul BCR Group Retail.

 

Printre vorbitori s-au regăsit Valeriu Iftime, președinte Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA), Oana Bara, coordonator programe de finanțare BCR, Daniel Isachi, director GNGCIMM SA – IFN Sucursala Iași, Nicoleta Podariu Corolea, owner Proteus Nord Consulting SRL și Tiberiu Gaschler, owner Fereman Group SRL.

 

Atunci...

 

„În anul 2005 proprietarul unei mici afaceri din zona Darabani a realizat un plan de afaceri pentru a atrage o finanțare de fonduri europene. Acel plan de afaceri a fost implementat, afacerea a crescut și cred că în acest moment nu este un caz singular în județul Botoșani. Sunt multe afaceri care datorită finanțărilor din fonduri europene au crescut foarte mult în ultimii ani”,

Liviu Țului, director BCR Group Retail

 

În 2005 în schimb, partea de promovare atât a axelor de finanțare prin programe europene cât și modalitatea de accesare a acestor sume era la nivel minimal.

 

Acum...

 

Astăzi, avându-se la îndemână tehnologia dar și modalitățile de interacțiune sau promovare a întregului proces care urmează a fi parcurs de antreprenori, atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea unei afaceri reprezintă încă o provocare, însă la nivel mai redus. Pentru că accesul la informație este mult mai facil.

Iar asta s-a dorit a fi reliefat în evenimentul organizat de BCR.

 

„Sunt multe alte astfel de situații, multe afaceri care au avut creșteri cu finanțări europene sau pot să crească în continuare, însă în 2005 lipsa de informații era destul de mare, nu exista promovarea necesară. Am ales să vorbesc despre această situație pentru că în 2005 eram ofițer de credite la BCR și am acordat tot suportul necesar pentru ca acea afacere să poată fi finanțată din fonduri europene și să crească. Să crească frumos în anii care au urmat”,

Liviu Țului, director BCR Group Retail

 

Temele de discuție abordate au fost privitoare la mediul de afaceri din județul Botoșani, între provocări și oportunități, prețul energiei electrice și impactul asupra mediului economic precum și oportunitățile de finanțare prin granturi oferite prin Programul Operațional Regional Nord-Est începând cu anul 2023.

 

De asemenea, s-a discutat despre axe de finanțare oferite prin Planul Național Strategic (PNS) derulat prin Ministerul Agriculturii dar și despre alte oportunități apărute prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Ca ofertă, reprezentanții BCR au oferit soluții de cofinanțare și prefinanțare oferite de instituția bancară antreprenorilor. Totodată s-a urmărit identificarea și selectarea firmei de consultanță necesară în acest demers de obțiere a finanțărilor, partea de consultanță fiind un punct important în derularea unui proiect european.

 

Întâlnirea dintre mediul de afaceri botoșănean și specialiștii care pot ajuta la înființarea de noi afaceri sau dezvoltarea altora a fost una interactivă, cu întrebări și răspunsuri aplicate.

S-au evidențiat elementele cheie pentru întocmirea, depunerea și impllementarea cu succes a unui plan de afaceri.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ACUM: Întâlnire cu afaceriștii botoșăneni pentru finanțări europene “sabotată” de vreme – FOTOGALERIE
Banii de la UE pe 2023, de la A la Z: BCR și Camera de Comerț pregătesc cea mai mare conferință pentru accesarea fondurilor europene
Un elev de clasa a VII – a, promotorul unui curs pentru elevi, numai bun și pentru adulți: Ce înseamnă un om bogat?GALERIE FOTO

 

Mii de botoșăneni lăsați cu ochii în soare de Ziua României, gafe organizatorice de la avioane la starturi furate – FOTOGALERIE
Ar fi fost pentru prima dată în istoria județului când de Ziua Națională a României botoșănenii ar fi admirat o paradă aeriană.Trei avioane ar fi trebuit să survoleze municipiul.
Botoșănenii rupți în două în 2023, de Ziua Națională a României – VIDEO&GALERIE FOTO
Cea mai importantă zi din an a fost marcată în modul tradițional cu care s-au obișnuit locuitorii municipiului Botoșani.
Botoșaniul abandonat inclusiv de asistații sociali
O treime din populația județului a dispărut în ultimul deceniu, iar statistica îngrijorătoare a ieșit la iveală după recensământul din 2021.
Scandal cu amenințări și vorbe grele între doi directori de la municipiu - Două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii / Ce pot să-i spun unui securist?
Au fost vorbe grele aruncate în ședința de Consiliu Local între doi aleși de la partide diferite, dar aflate în coaliție de guvernare la nivel național.
USR-iștii au dat năvală în plen și au cerut demiterea șefilor de la Apă, cu ei de față – VIDEO 
Ședința ordinară de Consiliu Județean s-a desfășurat într-o manieră liniștită, fără prea multe intervenții din partea aleșilor și cu voturi majoritate pozitive. Singurul moment mai „culminant” a fost la unul dintre ultimele puncte aflate în dezbatere. 
Ultimul loc la fotbal, primul în afaceri: Elsaco este cea mai profitabilă companie din Botoșani – CLASAMENT
Dacă în fotbal Valeriu Iftime traversează cea mai neagră perioadă din ultimii 10 ani, în business treburile îi merg strună. Săptămâna trecută, la Gala Excelenței în Afaceri, proprietarul FC Botoșani a premiat cele mai performante companii din județ și a început tocmai cu Elsaco Electronic.
FOTOGALERIE Totul până la... carne: Firma cu cea mai mare cifră de afaceri din Botoșani vinde în hipermarketuri și exportă într-o mulțime de țări – CLASAMENT
”Prelucrarea și conservarea cărnii” este obiectul de activitate al SC Doly-Com Distribuție SRL, companie înființată în 2015 care deține mărci precum ”Kravys”, ”Chef de Grill”, ”Chef de Gătit” și ”Ospăț vânătoresC”.
Comisie cu șefi de la CNAIR București pentru un important drum național de la Botoșani – FOTO & VIDEO
Unul dintre drumurile naționale care traversează județul Botoșani a ajuns la final în procesul de modernizare.O comisie amplă cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dar și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a marcat momentul.
Un fost șef de instituție amenințat după un control că va fi aruncat într-o groapă din cimitir – VIDEO
A condus această instituție cu atribuții de control și în prezent face parte din corpul de salariați care efectuează verificări la operatorii economici.
Bugetarii nemulțumiți de salarii s-au încăierat în fața prefectului: Eu trebuie să mă duc după un pensionar de 49 de ani / Haideți să nu intrăm în polemici VIDEO
Comisia de Dialog Social de miercuri, 22 noiembrie 2023 a fost transformată într-un teatru de răbufniri între categoriile profesionale care amenință cu întreruperea totală a activității, cele mai multe de săptămâna viitoare.
Bandă „Kiss & Ride” amenajată pe strada Octav Onicescu din Botoșani – GALERIE FOTO
Este un proiect pilot care este preluat după modelul unei primării de sector din capitală, unde traficul este extrem de aglomerat.
Marea împăcare și nu prea: Andrei și Iftime s-au îmbrățișat la bal și în câteva minute au început iar să se supere – GALERIE FOTO
A XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri, devenit în 2023 Gala Excelenței în Afaceri, a fost săracă în oameni politici. Singurii lideri botoșăneni de partid, de rang înalt, prezenți la eveniment, au fost prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei.
Șefii de la Consiliul Județean alături de conducerea Spitalului Mavromati și părintele protopop au inaugurat o spălătorie – VIDEO&FOTO
Este vorba despre spălătoria de la Maternitate care a fost inaugurată cu mare fast după trei luni de lucrări.
Două instituții, un țel comun: Protestele s-au extins pe treptele „fostei direcții a muncii”, pensiile și alocațiile „în pericol” – VIDEO & GALERIE FOTO
Grupul de protestatari de pe treptele instituției din centrul orașului s-a mărit în cea de-a noua zi de proteste.
Candidații AUR pentru Parlamentul European au găsit la Botoșani cel mai curat aer și s-au lăudat cu personalitățile locale – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost un eveniment care s-a desfășurat aproape fără public.Iar asta poate însemna că fie AUR Botoșani și-a pierdut organizatorii, fie în jurul acestui partid nu mai există aceeași simpatie din partea electoratului.
ULTIMATUM de la Județ pentru liberalii de la municipii: În maxim o lună trebuie să vină cu candidații la primăriile Botoșani și Dorohoi, surpriză pe circuit la capitala județului
Biroul Politic Județean (BPJ) a adoptat joi o hotărâre prin care a fixat un termen organizației PNL Botoșani să propună un candidat pentru Primărie. Decizia a fost luată în lipsa președintelui filialei municipale, Cristian Achiței și a prim-vicepreședintelui, Cătălin Flutur, care nu au răspuns convocării.
Femeia din Botoșani care NU trebuie să fie mamă: A născut trei copii cu afecțiuni genetice rare, doi au murit deja
Este vorba despre o familie din județul Botoșani care este monitorizată de serviciile de asistență socială și care trăiește mai ales din donații.
Angajații „exploatați” ai sistemului: 2.200 de lei pe lună, cu muncă peste program dar și în weekend – VIDEO & GALERIE FOTO
O altă formă a Cenușăresei din sistemul public o reprezintă fără doar și poate, angajații acestei instituții.
Medici experți din București în dosarul Alexandra pentru expertiza medico-legală, unul dintre ei solicită examen toxicologic
Dosarul de urmărire penală constituit în urma decesului pacientei Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani intră într-una dintre etapele care ar putea fi decisive pentru anchetatori.
O nouă modă: Sătenii vin până în oraș cu gunoaie de grajd și alte deșeuri și le aruncă prin Botoșani
Montarea unor camere de supraveghere la platformele de colectare, dar și colaborarea cu asociațiile de proprietarii și cu vecinii, au permis companiei de salubrizare a Consiliului Local să descopere un alt fenomen, care se petrece de obicei la periferie.
Doamna owner a societatii de consultanta Proteus Nord Consulting isi permite sa exprime pareri , avizate de atfel crede ea , cu privire la accesarea de fonduri europene cand societatea ei defapt e condusa de senatorul melcilor Lucica Trufin ??? ar trebui sa aiba in vedere ca accesarea fondurilor pentru mediul privat nu e ca cea cu care e obisnuita ea lucrand cu autoritati publice pe modelul exclusivist . documentatiile de accesare sunt diferite in functie de fiecare solicitant nu fa ca la Primarii Nicoleto draga ;)
6 aprilie 2023, 10:03
Domnilor bancheri, doar nu vreti aplauze pt aceasta sezatoare cu staif !, unde ati fost in ultimii 30 de ani?, cand bietul intreprinzator facea infarct muncind si voi il tratati de sus, cu siktir, cu multe conditii de imprumut, cu 400% ori garantii pt un biet imprumut de nimic....cam asta a fost si este comportamentul bancherilor in Romanica!, acu va faceti un pic de imagine....sa umble bietul client cu toate documentele pe la nus ce gaina cu aere de superioritate, sa-i prezinte planuri de afaceri, iar garantii peste garantii, ca numai la noi bancile iti cer garantii de 5 ori valoarea imprumutului....pt o suma modica....cam asta a fost comportamentul lor, incat si-au atras antipatia totala a romanilor de rand si mai ales a antreprenorilor, pusi sa plateasca toata incompetenta, lenea, nestiinta de carte de la toti factorii decizionali din tara asta, in plus au trait din in dispretul si aroganta bancilor....eu sa fi fost in locul lui Iftime le dadeam cu flit, cu atat mai putin sa convoc oameni care chiar muncesc si nu au timp de sezatori pt. "taranii de la BT".Bcr-ule, ia zi ce dobanzi ai papat de la popor in perioada boomului din 2008, de ai ajuns acum agentie imobiliara?, da, prostia costa, dar si lacomia voastra e pana la cer.
5 aprilie 2023, 22:05
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Noi interzicem cu desăvârșire folosirea petardelor de către copii. Sunt situații în țară unde copiii și-au pierdut degetele, și-au pierdut ochii. Deci părinții trebuie să fie atenți. Părinții sunt responsabili și părin ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9677 lei
USD
Dolarul SUA
4.6059 lei
CHF
Francul elveţian
5.2613 lei
GBP
Lira sterlină
5.7949 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1911 lei
XAU
Gramul de aur
300.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2995 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0452 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3929 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2040 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.7 o C
Dorohoi
-2.5 o C
Bucecea
-3.1 o C
Darabani
-2.3 o C
Saveni
-3.4 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.