Top News
IMAGINI „din culise” de la ședința online a Consiliului Local Botoșani, de la consultări (in)existente, la vot prin telefon – VIDEO&FOTO

Prima ședință a noului Consiliu Local Botoșani mandatat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020 a avut loc luni, de la ora 11:00. A fost o ședință extraordinară mai exact, cu două proiecte pe ordinea de zi, cu caracter de urgență.

Din nou, din cauza pandemiei, ședința a avut loc în sistem videoconferință.

 

În sala Mihai Eminescu a Primăriei Botoșani pregătirile au început cu cel puțin o oră înainte, funcționarii din cadrul serviciului IT făcând numeroase probe pentru a se asigura că toți consilierii locali, mai ales cei noi, se pot conecta pentru a participa la ședință.

 

Au reușit într-un final aproape toți, unii nereușind să voteze decât telefonic, cum a fost cazul Silviei Diaconu, care a și fost apelată de aparatul Consiliului Local. Alții nu și-au putut activa camerele web, însă ambele proiecte au fost adoptate.

 

Aviz fără consultări 

 

A intervenit online și Raluca Curelariu, aleasă consilier municipal de pe listele Alianței USR-PLUS, care a obiectat cu privire la avizul din comisia din care face parte. Care a fost favorabil, deși ea susține că nu a participat la consultări.

 

„Eu fac parte din comisia 1. Nu am fost convocată și nu am dezbătut proiectul, nici pentru primul proiect de pe ordinea de zi, nici pentru al doilea. Cum avem aviz favorabil? Eu nu am fost convocată și mă gândeam că măcar discutăm înainte să dăm un aviz favorabil. Știu că, colegii sunt trei și eu sunt una, dar mi-ar fi plăcut să particip la discuții. Vă rog să consemnați în procesul verbal că nu am fost consultată pentru avizul comisiei 1”,

Raluca Curelariu, consilier local USR-PLUS

 

 

„Vorbiți cu colegii din comisie, d-șoara Curelariu”, i-a răspuns președintele de ședință, Călin Bosovici.

 

 

Într-un final, ambele proiecte au fost adoptate de majoritatea aleșilor, fiind înregistrate doar trei abțineri.

 

Dotări consistente pentru școli 

 

Unul dintre proiecte a făcut referire la achiziția de tablete, laptopuri, calculatoare sau alte mijloace necesare derulării orelor online, în școlile botoșănene.

 

„Am depus un proiect pentru achiziția de tablete pentru elevii din municipiul Botoșani, achiziție pe care o putem face cu fonduri europene pentru că a apărut această oportunitate și chiar astăzi în ședința de CL am aprobat două proiecte de importanță covârșitoare pentru buna desfășurare a învățământului în Botoșani, așa cum este el astăzi, cu copii care trebuie să susțină cursurile de acasă, în sistem online”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Proiectul are o valoare totală de 22 milioane de lei, din care 19 milioane finanțare nerambursabilă, 3,3 milioane contribuție de la bugetul de stat și 3.800 de lei cheltuieli neeligibile.

 

Pentru acest proiect, Primăria Botoșani, în calitate de aplicant, a avut o corespondență intensă cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din postura de partener care reprezintă școlile din Botoșani cu excepția a două unități care depun proiecte separate și anume Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Economic ”Octav Onicescu”.

 

„Avem un număr de 10.451 de tablete pe care intenționăm să le cumpărăm pentru elevii din municipiul Botoșani, monitor și desktop 357 de bucăți, camere web – 316, table interactive 328, 400 de proiectoare, routere, ecrane de protecție, laptopuri pentru profesorii care vor trebui să susțină aceste cursuri și care au făcut și până în acest moment solicitări la Primărie pentru a primi aceste laptopuri de care au mare nevoie și pe care nu le-au putut achiziționa prin finanțarea de la școli”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Proiectul a fost depus în cursul zilei de astăzi, de către serviciul management proiecte din cadrul Primăriei Botoșani.

Sursa de finanțare este Programul Operațional Competitivitate – Axa prioritară 4 „Tehnologia informației și comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă”.

 

loading...
Noul primar și-a prezentat echipa în prima conferință de presă – FOTOGALERIE
Consilierii locali USR, apel către primarul Cosmin Andrei

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
VESTE mare de la București! Magistrală de gaz care traversează județul, pentru zeci de comune din Botoșani
Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Bogdan Dăscălescu alături de președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Valea Prutului Fr Nord”, Relu Târzioru, au participat la o nouă discuție la Transgaz privind marele proiect de extindere a rețelei pe traseul Botoșani-Săveni-Darabani.
Liberalii botoșăneni aproape excluși de la negocierile pentru funcții înalte! Au obținut doar un subsecretar de stat, au refuzat alte două posturi
Mai mult de un an, din toamna lui 2019 și până la începutul lui 2021, filiala județeană PNL Botoșani a avut cei mai mulți reprezentanți în Executiv, dintre toate guvernările de după revoluția din 1989. După cele două alegeri de la finele anului trecut, liberalii botoșăneni au reușit să păstreze doar un subsecretar de stat. Și au declinat două posturi neatractive.
REVOLTA bugetarilor: Alți angajați de la Botoșani ar putea ieși în stradă  
Asistăm în ultimele două săptămâni la tot mai multe proteste în rândul angajaților din sistemul bugetar de la Botoșani.
Val de avarii la rețeaua de apă: 11 dintre ele sunt cel puțin de două luni LISTA
Activitatea de iarnă a societății de salubrizare a orașului este amplificată de numeroasele avarii de la rețeaua de apă și canalizare gestionată de SC Nova Apaserv SA. Sau cel puțin asta susține conducerea companiei municipalității.
Nechifor și plecarea din funcția de prefect: Încă se negociază / Funcția de prefect nu este pe viață
Primul reprezentant al Guvernului în județ așteaptă încă rezultatul negocierilor purtate la nivel central de PNL, USR-PLUS și UDMR pentru a afla dacă mai rămâne sau nu în funcție.
Director de 37 de ani la Direcția de Taxe și Impozite Locale – FOTO
Persoană nouă cooptată în echipa de conducere a Direcției de Impozite și Taxe Locale (DITL) a Primăriei municipiului Botoșani.
Primarul a ieșit în oraș să strângă oamenii străzii și să îi ducă la căldură, însă ei nu prea vor fiindcă... ”alea sunt condiții?”VIDEO & GALERIE FOTO
Edilul șef se află la această oră în oraș, în căutarea persoanelor fără adăpost, pentru a le scăpa de ger. Cosmin Andrei nu este singur, ci alături de reprezentanți ai Poliției Locale, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și Asociației HAPPY.
Finalul Zilelor Eminescu la Botoșani: Discursuri în ger, Eminescu în proiecții luminoase și un cetățean supărat că nu știe ce înseamnă online pe ”americănește” – GALERIE FOTO&VIDEO
Momentul care a încheiat ediția 2021 a Zilelor Eminescu, precum și manifestările dedicate Zilei Naționale a Culturii, s-a consumat la Muzeul Județean.
Protest cu portavoce și pancarte, botoșănean urcat pe chioșc, zona înțesată de Poliție și jandarmi – FOTO&VIDEO
Un bărbat din municipiu protestează în aceste momente lângă o intersecție de pe strada Tudor Vladimirescu.
Loading...
Hotărâre la Suceava: Funcția de primar al municipiului Botoșani s-a jucat la Curtea de Apel
Cosmin Andrei rămâne în continuare primarul municipiului Botoșani după ce, indirect, Curtea de Apel Suceava a menținut practic rezultatele alegerilor locale din 26 septembrie 2020.
Poliția trimisă la trei spălătorii care au inundat o stradă! Aveau branșamente ILEGALE: Este un fenomen, de cine sunt făcute și cum...
Deși nu plouase deloc, strada Ocolitor Pacea a oferit imaginea unui lac la jumătatea lunii decembrie, apa de pe carosabil fiind cu spumă și alte substanțe rezultate din activități de spălare a mașinilor sau covoarelor.
LUNA PROTESTELOR la Botoșani: Alți angajați se pregătesc să iasă în stradă săptămâna aceasta
Luna ianuarie a acestui an pare să fie dedicată acțiunilor de protest. După pichetarea polițiștilor de săptămâna trecută, zilele acestea alți angajați ies în stradă.
ULTIMĂ ORĂ: Două mașini avariate pe Calea Națională din cauza unui șofer neatent - FOTOGALERIE
Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară pe Calea Națională. 
Tânăr în stare gravă după un accident cumplit la 180 de kilometri la oră - FOTOGALERIE
Un accident cumplit a avut loc în urmă cu puțin timp, traficul în zonă fiind blocat.
Loading...
Botoșaniul incredibil: Drumuri îngropate în mocirlă, un consilier vrea să doneze piatră, dar nu se înțelege cu primarul
”Noi am face dacă am avea bani să cumpărăm, dar de unde bani?” este explicația pe care o auzim, de dimineață și până seara la o mulțime de primari din Botoșani și România. Să nu vă imaginați însă că atunci când sunt și bani și se și poate cumpăra, problema este rezolvată.
EXCLUSIV: Mihaela Huncă a devenit director, preia șefia unei instituții din educație
La mai puțin de o lună de la terminarea mandatului de parlamentar, Mihaela Huncă și-a găsit un nou job în educație. Profesor de matematică, fosta deputată nu se va întoarce la catedră.
Vulpile dau atacul la Parcul Cornișa, au sărit la câinele unui vizitator - VIDEO
Din cauza pandemiei care a înghețat viața socială și profesională în decursul anului trecut, mai ales în lunile în care România s-a aflat în starea de urgență, unele efecte se resimt în prezent.
LA MULȚI ANI: Maica din Agaftonul eminescian, care în vremea ”decrețeilor” a botezat 2.000 de prunci, împlinește astăzi 90 de ani
S-a ivit pe lume în zi sfântă, când creștinătatea îl prăznuiește pe Înaintemergătorul și Botezătorul. Astăzi, maica Epistimia împlinește 90 de ani.
Pensionare de top la o instituție, directorul de la înființare a plecat acasă
Primul director pe care l-a avut la Botoșani Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a părăsit instituția.
Locul din Botoșani în care riști să te îneci în noroi: Dezbrăcarea și la înot - GALERIE FOTO
Deși suntem în anul 2021 unii botoșăneni sunt nevoiți ”să înoate” zilnic prin noroaie. Din cauza precipitațiilor, unele drumuri neasfaltate din județul Botoșani au ajuns să arate deplorabil.
Taluca Curelariu nu intelege ca la Consiliu Local nu e ca pe FACEBOOK , unde trebuie sa crape de ciuda ptr ca nu poate sa le dea eject celirlalti consilieri care ii demonstreaza ca este cantitate neglijabila
29 noiembrie 2020, 10:42
Taluca Curelariu nu intelege ca la Consiliu Local nu e ca pe FACEBOOK , unde trebuie sa crape de ciuda ptr ca nu poate sa le dea eject celirlalti consilieri care ii demonstreaza ca este cantitate neglijabila
27 noiembrie 2020, 14:07
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ăștia care i-a adus de la Școala 3, doar jumătate de pâine, felul 1 și 2. Cam atât primeam. Borș, dar era apă în două și felul doi ori erau paste, ori varză din aia, că avea un gust nașpa rău. Am dat la un câine varz ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8745 lei
USD
Dolarul SUA
4.0189 lei
CHF
Francul elveţian
4.5279 lei
GBP
Lira sterlină
5.5210 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8734 lei
XAU
Gramul de aur
238.4625 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2310 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3547 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1060 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1592 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1876 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6553 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.5 o C
Dorohoi
-0.3 o C
Bucecea
-0.7 o C
Darabani
0.3 o C
Saveni
-0.5 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.