Top News
GARDURI metalice de peste doi metri în două hipermarketuri din Botoșani, val de revoltă printre botoșăneni: Am ieșit de acolo în lacrimi GALERIE FOTO

Un lanț german cu magazine în toată România, inclusiv la Botoșani, se află în mijlocul unui scandal național în urma unei decizii controversate de a monta garduri în interiorul unităților comerciale.

Garduri uriașe în magazine 

 

Kaufland este cel care a implementat măsura, la Botoșani fiind observate garduri metalice în ambele unități, atât cea de pe Bulevardul Mihai Eminescu, la ieșirea din oraș spre Iași cât și la cea din zona Gării.

 

Practic, în hipermarket s-au creat două culoare de acces, unul pentru persoanele vaccinate și celălalt pentru nevaccinați.

 

Prima categorie are acces la toate standurile din interior, în timp ce botoșănenilor care nu au fost imunizați li se interzice accesul la galeria de magazine.

 

De altfel, la magazinul din apropieera gării există și afișaj clar în acest sens.

 

 

„Au găsit un motiv de a umili românii”

 

Imaginile cu gardurile sunt virale pe rețelele sociale, printre utilizatorii din Botoșani.

 

„Nu credeam că voi vedea și la Botoșani asemenea fotografii... Prima oară când le-am văzut într-o postare a unui om serios, am zis că unii au găsit un motiv de a umili românii. Din păcate, același supermarket a «recidivat» amintind tuturor că segregarea medicală e în plin avânt, că sclavagismul a fost doar adormit și că nazismul nu mai e o amintire dureroasă.

 

Am ieșit de acolo în lacrimi, simțind că mă sufoc și mergând alene spre autobuz m-am gândit că  „modelul” acesta ar putea fi preluat de instituțiile culturale, hoteliere și restaurante pe principiul «zile cu soț» și «zile fără soț». Spectacolele/filmele din zilele cu soț să fie destinate vaccinaților, celelalte nevaccinaților. La fel și în cazul restaurantelor. Cu hotelurile ar fi o problemă, acolo ar trebui marcate pe site-urile de profil rezervările cu roșu cele pentru nevaccinați, cu verde pentru vaccinați. Ar fi profitabil pentru toată lumea, ar înlătura senzația de discriminare-segregare și am trăi cu impresia că nu ne este lezată demnitatea. În plus, am putea face schimb de viruși în mod echitabil”,

și-a povestit experiența o botoșăneancă

 

Decizia pare să aparțină exclusiv reprezentanților hipermarketului, fără să fie trasată sau avizată de autoritățile sanitare.

 

„Am văzut că la nivel național s-a luat această măsură pentru a nu se mai cere certificatul verde. DSP nu a trasat o asemenea măsură, este decizia lor la nivel de București”,

Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani

 

La nivel național, tot mai multe persoane solicită să se facă front comun și să fie sesizate instituții ale statului, printre care și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC). La Botoșani nu a fost depusă vreo reclamație privitoare la acest lanț de magazine.

 

„Nu avem nicio sesizare și nu cred că găsim în legislația noastră o încălcare a drepturilor consumatorilor, vaccinați sau nevaccinați pentru noi toți sunt consumatori”,

Mirel Rogalschi, comisar șef adjunct CJPC

 

Sesizare la Ambasada Germaniei 

 

La rândul său, Asociația Pro Consumatori (APC) vorbește despre Zidul Berlinului în prezentarea gardurilor metalice din magazinele Kaufland și susține că a sesizat Ambasada Germaniei cu privire la această situație.

 

„Asociaţia Pro Consumatori (APC) a luat act cu îngrijorare de instalarea unor garduri metalice în incinta magazinelor Kaufland, care nu este o măsură necesară în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2. Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălţime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinaţi, doar ca măsură de prevenţie în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă şi ofensatoare la adresa consumatorilor”.

Celălalt hipermarket din municipiu nu a apelat la o astfel de măsură. 

 

loading...
Rapel drive-thru în parcarea Kaufland pentru botoșănenii care s-au vaccinat la mijlocul lunii mai
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
1 Decembrie la Botoșani: Momente pline de emoție la început și un munte de dezamăgire la finalul manifestațiilor – GALERIE FOTO & VIDEO
Dornici de evenimente publice în vremuri în care restricțiile par că ne ghidează viețile, sute de botoșăneni au ieșit în Centrul Istoric al municipiului pentru a urmări evenimentele programate de autorități pentru Ziua Națională a României, anul 2021.
„Măcel” la un concurs pentru un post de director: TOȚI candidații din Botoșani și din țară PICAȚI, sunt și note de ZERO
Concursul a avut loc la București și niciunul dintre candidații înscriși nu a fost admis la proba scrisă.
ONG-istul care a luat microfonul în plenul municipal, înainte de votul pe majorarea prețului gigacaloriei la Botoșani – VIDEO
Unul dintre reprezentanții societății civile de la Botoșani, implicat în ultimii ani și în administrația publică locală, s-a adresat consilierilor locali în ședința ordinară de vineri.
PROTESTE de Ziua României, cu ”indulgență maximă” față de infractori: Pentru prima dată polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor politice
Poliţiştii ameninţă cu proteste de 1 decembrie, chiar de Ziua Naţională a României. Ei spun că nu mai acceptă să îndeplinească sarcini care nu sunt în fişa postului şi că nu mai sunt dispuşi să fie ”fraierii sistemului bugetar”.
Intervenție de urgență a prefectului, gardurile de la Kaufland au fost demontate în viteză – FOTOGALERIE
Măsura luată de unul dintre cele mai mari lanțuri de hipermarketuri din România, de a crea culoare de acces prin montarea unor garduri în interiorul centrelor comerciale, a fost revocată după doar câteva zile.
Guvernul Ciucă a netezit din prima zi calea schimbării prefecților: Cele două variante de la Botoșani
Prima măsură a guvernului Ciucă, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.
Operații pe bandă rulantă la 'Mavromati', saloanele sunt pline: După scăderea cazurilor se fac și intervenții non-urgente
Cadrele medicale de la cea mai mare unitate medicală din județ realizează în această perioadă tot mai multe intervenții chirurgicale.
Clădirea de birouri din centrul orașului lăsată fără parcare de consilieri, compania se apără cu o anexă... rătăcită – VIDEO
La solicitarea controlorilor financiari ai Camerei de Conturi Botoșani, Primăria municipiului, prin votul consilierilor locali, a reziliat contractul de asociere încheiat cu societatea Vegastel în urmă cu 13 ani.
Noaptea minții bugetare: Cu o lună înaintea revelionului, consilierii dezbat proiectul de buget la Eltrans pe anul 2021
Consilierii locali se întâlnesc vineri în ședință ordinară, iar unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Eltrans SA pe 2021. Se întâmplă asta abia pe 26 noiembrie, cu doar cinci săptămâni înaintea terminării anului!
Loading...
O directoare de instituție de la Botoșani se pensionează: A fost o muncă frumoasă; Las pe altcineva mai tânăr
Mandatul îi expiră la finalul lunii decembrie și nu intenționează să se mai înscrie la concurs întrucât și-a depus dosarul de pensie.
Zeci de profesori pensionari predau în școlile din Botoșani, tinerii absolvenți „îngenuncheați” de sistem
Profesorii pensionari aleg să activeze în continuare în unitățile de învățământ din Botoșani. Între timp, tinerii absolvenți fie nu reușesc la examen, fie se îndreaptă din start către alte domenii mai atractive.
Zeci de botoșăneni cu steaguri și pancarte au PROTESTAT în Piața Revoluției: NU ucideți democrația
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a organizat duminică un nou protest în centrul orașului.
MĂSURI radicale pregătite la Nova Apaserv, noii administratori ar lua în calcul inclusiv restructurări de personal
Perioada dezastruoasă din punct de vedere financiar pe care o traversează compania județeană de funrizare a serviciilor de apă și canalizare atrage măsuri drastice.
Artiști botoșăneni pe scenele țării: Am descoperit actoria în timpul liceului / Mi-a plăcut foarte mult modul acesta de a te exprima printr-un joc serios - FOTOGALERIE
Se vorbeşte de ani buni de ”miracolul” Nordului, mai ales atunci când pe marea scenă a țării se mai ițește câte un artist plecat din Botoșani. Și nu se ițește oricum, ci cu zvâc actoricesc, mustind de talent și de forță.
Loading...
Proiect revoluționar în zona centrală a orașului: bloc cu sală de fitness la ultimul etaj și două niveluri de parcare subterană după planurile unui arhitect care a studiat în SUA – FOTOGALERIE
(P) Intersecția străzilor Calea Națională - Nicolae Iorga va căpăta în câțiva ani un nou aspect datorită unui proiect imobiliar de anvergură conceput de un om de afaceri întors din Statele Unitate ale Americii împreună cu un arhitect care de asemenea a studiat peste ocean.
Când birocrația ne ține în loc și pe lumea cealaltă: Morții eliberați în weekend la Botoșani doar dacă familia depune o cerere
Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, Botoșăneanul relata cazul familiei care a mers la morgă pentru a ridica o persoană din familie, însă nu au avut cu cine vorbi pentru că nu se afla nimeni la serviciu. Și nu ar fi fost o situație singulară. Iar totul din cauza unor proceduri birocratice care atârnă greu la suferința mai multor familii și așa greu încercate. 
MĂRTURIILE botoșănencei care de 10 ani muncește în Italia: Pentru tine, femeie, ce ai plecat să muncești în străinătate / Hai, ridică-te din cenușă și mergi mai departe!
În urmă cu 10 ani, în ziua Sfântului Nicolae. Într-un sătuc din Botoșani, o copilă de clasa I se agață disperată de gâtul mamei. Tuturor copiilor, Moș Nicolae le adusese daruri. Numai ei îi lua mama și o arunca departe, într-o lume pe care nici astăzi nu a deslușit-o și pe care nu a iertat-o pentru suferința pricinuită.
O familie care trebuie să își înmormânteze bunica nu o poate ridica de la spital fiindcă nu lucrează nimeni la morgă
Necazul unei familii din Botoșani, a cărei bunică a decedat din cauza bolii care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, este amplificat de ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean.
Șefi de la București vin la Botoșani pentru magistrala uriașă care duce gaz în nordul județului
Discuțiile pentru demararea acestei ample investiții au fost reluate în primăvară când unul dintre șefii de la Județ și un primar de oraș s-au deplasat la București.Scopul acestor demersuri este de construire a unei magistrale care să furnizeze gaze naturale pentru zeci de mii de botoșăneni din nordul județului.
Post „greu” de la o instituție din Botoșani, scos la concurs la București, funcția s-a vacantat prin deces
Anunțul de concurs a fost anunțat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) și vizează o funcție de conducere pentru una dintre cele mai importante instituții ale Botoșaniului.
Exces de zel la managerii nostri mioritici de la Buc. (A se citi Miticii)
25 noiembrie 2021, 06:38
O minoritate pestritza, fara educatie ,tematoare si incremenita ,fara puterea de a reactiona si a fi flexibil. Pe de alta parte asta ni s-a cerut de-a lungul istoriei ,sa ne impotrivim , ca sa putem rezista. Oamenii din reflex aplica ce au invatat stramosii in secole.
25 noiembrie 2021, 01:25
Câtă prostie în aşa zisul cap al unora! Adică o bucată de cârpă la gură, un gard să nu treacă găinele, izolete şi alte tâmpenii de retardaţi mintali te apără de virus! Am văzut un reportaj din Madrid, prostovanii de "conducători" spanioli au decretat că spaniolii nu mai au voie să iasă din casă decât cu masca la gură. Populaţia s-a conformat şi a ieşit cu masca la gură dar în pielea goală. La aşa prostovani aşa răspuns!
25 noiembrie 2021, 00:46
Sa vedeti ce o sa planga lumea cand moare cineva apropiat,mama,tata,sotie si mai nou copii.Atunci este de plans.A te vaccina este gratis.Plange lumea ca nu poate cumpara haine,telefoane,papuci.In toata lumea s au luat masuri similare si nu a plans nimeni,s au conformat.Vine valul 5 ,vedeti Germania,Austria,Grecia etc atunci o sa vedeti plansete.
24 noiembrie 2021, 22:02
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Mă pregătesc cu emoție pentru ziua de întâi decembrie, singura zi din an în care mai creez poezie. Dacă înainte scriam constant, acum ce mi-a rămas e această zi în care îmi amintesc și reînvii conglomeratul unic de tră ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9487 lei
USD
Dolarul SUA
4.3767 lei
CHF
Francul elveţian
4.7595 lei
GBP
Lira sterlină
5.8121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8642 lei
XAU
Gramul de aur
249.2179 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2460 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3605 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0868 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4089 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1948 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.4 o C
Dorohoi
-0.6 o C
Bucecea
0.3 o C
Darabani
-1.8 o C
Saveni
0.3 o C
Ştefăneşti
5.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.