Top News
GARDURI metalice de peste doi metri în două hipermarketuri din Botoșani, val de revoltă printre botoșăneni: Am ieșit de acolo în lacrimi GALERIE FOTO

Un lanț german cu magazine în toată România, inclusiv la Botoșani, se află în mijlocul unui scandal național în urma unei decizii controversate de a monta garduri în interiorul unităților comerciale.

Garduri uriașe în magazine 

 

Kaufland este cel care a implementat măsura, la Botoșani fiind observate garduri metalice în ambele unități, atât cea de pe Bulevardul Mihai Eminescu, la ieșirea din oraș spre Iași cât și la cea din zona Gării.

 

Practic, în hipermarket s-au creat două culoare de acces, unul pentru persoanele vaccinate și celălalt pentru nevaccinați.

 

Prima categorie are acces la toate standurile din interior, în timp ce botoșănenilor care nu au fost imunizați li se interzice accesul la galeria de magazine.

 

De altfel, la magazinul din apropieera gării există și afișaj clar în acest sens.

 

 

„Au găsit un motiv de a umili românii”

 

Imaginile cu gardurile sunt virale pe rețelele sociale, printre utilizatorii din Botoșani.

 

„Nu credeam că voi vedea și la Botoșani asemenea fotografii... Prima oară când le-am văzut într-o postare a unui om serios, am zis că unii au găsit un motiv de a umili românii. Din păcate, același supermarket a «recidivat» amintind tuturor că segregarea medicală e în plin avânt, că sclavagismul a fost doar adormit și că nazismul nu mai e o amintire dureroasă.

 

Am ieșit de acolo în lacrimi, simțind că mă sufoc și mergând alene spre autobuz m-am gândit că  „modelul” acesta ar putea fi preluat de instituțiile culturale, hoteliere și restaurante pe principiul «zile cu soț» și «zile fără soț». Spectacolele/filmele din zilele cu soț să fie destinate vaccinaților, celelalte nevaccinaților. La fel și în cazul restaurantelor. Cu hotelurile ar fi o problemă, acolo ar trebui marcate pe site-urile de profil rezervările cu roșu cele pentru nevaccinați, cu verde pentru vaccinați. Ar fi profitabil pentru toată lumea, ar înlătura senzația de discriminare-segregare și am trăi cu impresia că nu ne este lezată demnitatea. În plus, am putea face schimb de viruși în mod echitabil”,

și-a povestit experiența o botoșăneancă

 

Decizia pare să aparțină exclusiv reprezentanților hipermarketului, fără să fie trasată sau avizată de autoritățile sanitare.

 

„Am văzut că la nivel național s-a luat această măsură pentru a nu se mai cere certificatul verde. DSP nu a trasat o asemenea măsură, este decizia lor la nivel de București”,

Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani

 

La nivel național, tot mai multe persoane solicită să se facă front comun și să fie sesizate instituții ale statului, printre care și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC). La Botoșani nu a fost depusă vreo reclamație privitoare la acest lanț de magazine.

 

„Nu avem nicio sesizare și nu cred că găsim în legislația noastră o încălcare a drepturilor consumatorilor, vaccinați sau nevaccinați pentru noi toți sunt consumatori”,

Mirel Rogalschi, comisar șef adjunct CJPC

 

Sesizare la Ambasada Germaniei 

 

La rândul său, Asociația Pro Consumatori (APC) vorbește despre Zidul Berlinului în prezentarea gardurilor metalice din magazinele Kaufland și susține că a sesizat Ambasada Germaniei cu privire la această situație.

 

„Asociaţia Pro Consumatori (APC) a luat act cu îngrijorare de instalarea unor garduri metalice în incinta magazinelor Kaufland, care nu este o măsură necesară în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2. Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălţime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinaţi, doar ca măsură de prevenţie în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă şi ofensatoare la adresa consumatorilor”.

Celălalt hipermarket din municipiu nu a apelat la o astfel de măsură. 

 

loading...
Rapel drive-thru în parcarea Kaufland pentru botoșănenii care s-au vaccinat la mijlocul lunii mai
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Anca Boldea, SFATURI despre cum trebuie să avem grijă de igiena noastră, în vacanță: Pe perna aia au dormit sute de persoaneVIDEO
Vacanțele, mult așteptatele momente de relaxare se pot transforma în unele cazuri, în episoade de coșmar.
Coșmar aproape de final: Șefii de la „Drumurile Naționale” anunță asfaltarea sectorului Flămânzi - Copălău – VIDEO
Anunțul a fost făcut de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, căreia i se subordonează și Secția Drumuri Naționale Botoșani.
Ordin de sus pentru suspendarea lui Mihai Țurcanu din fruntea DSVSA, înlocuitor este și... nu prea
Ziua de vineri, 13 mai 2022, a fost probabil cea mai ghinionistă din toată viața șefului interimar de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). Vizat de infracțiuni de corupție, i s-a sigilat biroul și apoi a fost adus la serviciu de procurorii anticorupție.
De la matematică și istorie la ”palma adusă situației în care ne aflăm în învățământul românesc”: Este o crimă educaționalăGALERIE FOTO
Un eveniment cultural și deopotrivă științific a avut loc sâmbătă, în Aula Magna a Colegiului Național ”A. T. Laurian”, care a reunit numeroase personalități din Botoșani, dar și din țară și Republica Moldova.
O noapte de mai la muzeu: Botoșănenii au prins gustul vizitelor nocturne, deși o fac doar o dată pe an – GALERIE FOTO
O atmosferă de normalitate, într-un oraș care se pretinde a fi prin excelență cultural. Muzee forfotind de lume, de la prunci în brațele mamei până la bunici purtând cu aceeași eleganță umbrela sau cârja.
POVESTEA descinderilor la DSVSA: Mihai Țurcanu acuzat că ar fi forțat două angajate să favorizeze o firmă la o licitație
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 13 mai 2022, față de inculpatul Mihai Țurcanu, se anunță într-un comunicat de presă.
SURSE: Doi șefi din Inspectoratul Școlar schimbați din funcție, ministrul ar fi semnat ordinul
Inspectorii școlari generali adjuncți de la Botoșani ar fi fost deja schimbați prin ordin al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.
De la 19 ani la 7 și jumătate: Magistrații au admis apelul șoferului care a dat cu mașina peste un bărbat din Centrul Vechi - N-a mai vrut să-l omoare, l-a izbit fără să vrea
Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de inculpatul Vasile Gologan, autorul accidentului care a avut loc pe 23 august 2017 în zona Luceafărul din Centrul Vechi și care a provocat ulterior mișcări de stradă. Magistrații botoșăneni au schimbat fundamental hotărârea Tribunalului Botoșani.
Scandal la ridicarea cu Poliția a unui BMW: Șoferul avea permisul suspendat, a făcut accident și a plecat mai departe – FOTOGALERIE
La câteva ore după producerea accidentului din bulevardul Mihai Eminescu, acolo unde un BMW a lovit un copil de șase ani, polițiștii botoșăneni au reușit să identifice automobilul.
Loading...
Instituțiile de la Botoșani dau startul examenelor pentru angajările pe repede înainte din pandemie, puzderie de posturi în joc
În perioada pandemiei s-au făcut numeroase angajări fără concurs în spitale și în alte instituții aflate în prima linie precum Direcția de Sănătate Publică (DSP) sau Serviciul Județean de Ambulanță (SJA).
”Iona”, un spectacol fără gong la Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani
Publicul intră în sală direct în ”Iona”, simte cu Iona, așteaptă cu Iona. Întunericul din sală îi cuprinde deopotrivă pe actor și pe spectator, de aceea și călătoria se face împreună, mai bine de 70 de minute, până la finalul cu aplauze.
Între vers și Dumnezeu, poetul de la strana bisericii: O mică rugăciune pentru odihna sufletului săuFOTO&VIDEO
”Sunt un ins obişnuit, poate puţin cam retras…”, spunea despre sine poetul care le-a cântat îngerilor, dar s-a prăbușit sub propria suferință.
Fata doborâtă de o boală nemiloasă, cazul care l-a marcat pe omul ce a strâns milioane pentru cei grav bolnavi: Plângea pentru bolnavi și nevoiași și se ruga neîncetat, chiar dacă durerile erau greu de dus pentru un om - VIDEO
De peste un deceniu Vlad Plăcintă derulează campanii umanitare prin intermediul Asociației ”Salvează o Inimă”. A strâns astfel aproape 15 milioane de euro, bani care au schimbat destinele a sute de oameni.
Meci nebun pe Municipal! FC Botoșani pierde cu Dinamo, cinci goluri și o eliminare cum rar se poate vedea - VIDEO
FC Botoșani nu a reușit să învingă pe Dinamo într-un meci ce a contat pentru etapa a opta a din play-out.
Loading...
Sute de elevi botoșăneni cu alocațiile tăiate după chiul masiv de la ore
La nivelul județului Botoșani sunt peste 5.800 de beneficiari ai alocației pentru susținerea familiei.
Ada Macovei aproape ”exmatriculată” de la Inspectoratul Școlar, adversarii politici și din sistem au făcut coadă să o „ajute”
Șefa educației botoșănene ar urma să fie schimbată din fruntea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) într-un viitor nu foarte îndepărtat.
PERIPEȚII periculoase! Un tânăr cu alcoolemie aproape de comă a distrus spațiul verde de la Cornișa – CE s-a găsit în mașină – FOTOGALERIE
1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat a indicat aparatul alcooltest și dublu în sânge după prelevarea probelor biologice, la spital.
A treia oară cu noroc: Maternitatea Botoșani are în sfârșit preot nou – la CÂT ajunge salariul
Concursul a fost finalizat în luna aprilie fiind înscris pentru acest post un singur candidat.
Copil cu Asperger în Botoșani: Tu pui întrebarea și tu găsești răspunsul / Întreabă-te ce vrei tu și scrie o poezie despre răspunsul tău - FOTO
Are 13 ani și este autist. Realitatea noastră și realitatea lui se ciocnesc uneori, prezentul nostru îl răstoarnă pe al lui. Unui autist îi impunem reguli pe care noi înșine nu le recunoaștem, unui copil cu Asperger îi punem eșecurile pe seama sindromului, iar succesele i le contabilizăm la capitolul ”achiziții”, drept rezultat al muncii unor specialiști mai mult sau mai puțin prezenți.
LIBERTATE! Târg la Botoșani, mii de botoșăneni au dat năvală la animale, paradă de berbeci, discursuri sau absenți de marcă – GALERIE FOTO
Cei doi ani de pandemie au îngrădit aproape total activitățile în aer liber de genul festivalurilor, concertelor sau târgurilor de orice fel.După ce România și Botoșani au revenit la viața dinainte, pofta oamenilor pentru distracție s-a resimțit astăzi, la Popăuți.
Exces de zel la managerii nostri mioritici de la Buc. (A se citi Miticii)
25 noiembrie 2021, 06:38
O minoritate pestritza, fara educatie ,tematoare si incremenita ,fara puterea de a reactiona si a fi flexibil. Pe de alta parte asta ni s-a cerut de-a lungul istoriei ,sa ne impotrivim , ca sa putem rezista. Oamenii din reflex aplica ce au invatat stramosii in secole.
25 noiembrie 2021, 01:25
Câtă prostie în aşa zisul cap al unora! Adică o bucată de cârpă la gură, un gard să nu treacă găinele, izolete şi alte tâmpenii de retardaţi mintali te apără de virus! Am văzut un reportaj din Madrid, prostovanii de "conducători" spanioli au decretat că spaniolii nu mai au voie să iasă din casă decât cu masca la gură. Populaţia s-a conformat şi a ieşit cu masca la gură dar în pielea goală. La aşa prostovani aşa răspuns!
25 noiembrie 2021, 00:46
Sa vedeti ce o sa planga lumea cand moare cineva apropiat,mama,tata,sotie si mai nou copii.Atunci este de plans.A te vaccina este gratis.Plange lumea ca nu poate cumpara haine,telefoane,papuci.In toata lumea s au luat masuri similare si nu a plans nimeni,s au conformat.Vine valul 5 ,vedeti Germania,Austria,Grecia etc atunci o sa vedeti plansete.
24 noiembrie 2021, 22:02
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Avem o creștere indiferent de fluctuație, veniți, plecați, pensionați, o creștere cu contract de muncă de 22 de medici. Și să nu uităm că mai avem în continuare concursuri în derulare. Avem două posturi la ATI, concursul ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
20 mai 2022
EUR
Euro
4.9477 lei
USD
Dolarul SUA
4.6725 lei
CHF
Francul elveţian
4.8048 lei
GBP
Lira sterlină
5.8325 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6467 lei
XAU
Gramul de aur
277.4633 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2453 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2864 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3027 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6568 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2006 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
14.6 o C
Dorohoi
14.7 o C
Bucecea
13.9 o C
Darabani
9.7 o C
Saveni
15.1 o C
Ştefăneşti
15.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.