Top News
Femeia de afaceri iubită de comunitate vrea să-și încheie cariera cu o Fundație – VIDEO

A intrat în lumea afacerilor undeva prin 1993 și a rămas în domeniu, încăpățânată să urmeze calea succesului și să aducă în comunitatea în care trăiește, ceea ce lipsit.

Daniela Șfaițer este printre primele femei din Botoșani care a intrat în această lume a businessului. Și s-a descurcat.

 

Afacerea sa dorește să o transmită mai departe fiicei mai mici, Alice.

 

Iar ea intenționează să-și urmeze un alt vis, acela de a înființa o fundație care să vină în sprijinul oamenilor mai puțini norocoși.

 

 

„Atunci când vine omul la mine îl văd cu ochii în lacrimi, femeile au poziția mâinilor așa (n.r. împreunate) sau bărbații pun mâinile la spate, eu îmi dau seama, le văd durerea. Eu sunt născută la o zi mare, pe 2 februarie. Așa mi-au spus toți preoții că eu sunt lăsată să dau, deci nu pot să-i las să iasă fără ceva, cât de puțin. Le văd durerea și disperarea, trebuie să fie cineva să le ajute. Și îi ajut pe toți indiferent ce probleme au, mai ales copiii bolnavi”,

Daniela Șfaier, antreprenor

 

Soția omului de afaceri Cornel Șfaițer a împărțit dintotdeauna.

 

A învățat că din ceea ce ai trebuie să dăruiești și celor care nu au. Contribuie cu bani la înmormântări, pomeniri, cazuri medicale. Ajută atunci când i se cere.

 

„Bogatul trebuie să facă zeciuiala. Zeciuiala înseamnă a zecea parte, sau poate să fie chiar mai mult, din câștigul lui să dea săracilor. Nu luăm nimic cu noi, să asociem trupul cu sufletul. Deci, trupul nu merge fără suflet. Sufletul dacă nu este împlinit nu merge mai departe, trupul merge, dar sufletul stă pe loc și nu realizezi nimic. Te uiți în gol ... asta se cheamă depresie. Din depresie poți să ieși discutând foarte mult cu cineva, înțelegându-l și dându-i sufletului ce are nevoie. Sufletul ce are nevoie? Dragoste, înțelegere. Zeciuiala asta trebuie făcută de mai multe ori pe an, nu numai o dată. Ajut pe toată lumea, indiferent cine. Mă cunosc toți pe stradă, e chestia aia de a da și îmi face plăcere și nu îmi pare rău deloc și să nu îți pară rău deloc când dai ceva”,

Daniela Șfaier, antreprenor

 

A reconstruit și o casă pentru o familie din Vorona. Știe cum este viața cu lipsuri, pentru că a fost și ea acolo, în prima partea a vieții.

 

„Am pornit de jos, am rămas orfană de la 16 ani, fratele meu 12 ani, mama infirmieră. Am luat viața și mi-am asumat-o. Mi-am dat seama că trebuie cineva din familia noastră ... mama plângea, nu știa ce să facem. Și așa încetul eu am preluat, fratele meu era mai mic, diferența de patru ani totuși este ceva. Și atunci am luat eu capul familiei și atunci am zic că trebuie să pot, ”

Daniela Șfaier, antreprenor

 

Nu donează către ONG-uri, a făcut-o în trecut și a aflat ulterior că sumele donate de ea au ajuns în altă parte, nu la cazul social.

 

„Am luat-o în barbă și m-am supărat foarte tare, banii aceia nu au ajuns unde trebuia. Și iau cazul ca atare, le cer contul, le pun banii în cont și îi ajut așa cât au nevoie. Deci, eu vreau să facă o fundație eu pentru copiii mei care sunt din zonă. Nu m-am gândit cum să se numească, un nume așa Îngerul Păzitor. Oamenii să vină să găsească o masă caldă, ca un fel de centru social. Chiar nu știu, am să mă gândesc anul acesta că am mai mult timp. Am angajații pe care i-am pus pe picioare, fetele sunt pe picioarele lor”,

Daniela Șfaier, antreprenor

 

Însă vrea ca după ce predă ștafeta afacerilor să se ocupe de ceea ce-i place cel mai mult: să ajute.

 

 

„Unde mă văd peste 5 - 10 ani? Făcând așa ceva. Să și mă plimb, dar în primul rând eu știu că sunt făcută pentru a ajuta oamenii. Vreau să fac ceva frumos, să fie lăsat după mine, să-și aducă lumea aminte de mine că totuși am fost un om bun, cu toate greșelile. Nu am fost numai înger, am și eu greșelile mele, necazurile mele, dar m-am ridicat ca Pasărea Phoenix. Am avut oameni care m-au ajutat, profesori, doctori, foarte mulți preoți, toți preoții de la Putna m-au ridicat prin vorbe și prin pilde. Trecutul este trecut, trebuie să privim spre viitor, să avem încredere în noi, în inima noastră, în Dumnezeu, în oameni, în flori și în gâze. Totul este legat și numai așa putem face, ”

Daniela Șfaier, antreprenor

 

Nu s-a gândit încă la numele pe care-l va purta fundația, dar știe sigur că vrea să lase ceva comunității, ceva care să aducă aminte de Daniela Șfaițer, femeia care a trăit pentru familie și semenii ei.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ACUM: Daniela Șfaițer la Botoșăneanul TV ”face to face” cu Gabriela Erdic – VIDEO & GALERIE FOTO

 

Femeia din politica de la Botoșani care, deși a candidat NU VREA în Parlamentul României: Nu, nu pot să fiu un bun parlamentar VIDEO
Visul aproape oricărui politician de a fi ales în Parlamentul  României de pe un loc eligibil de pe lista unui partid pare să nu fie împărtășit de toți cei implicați în politică.
Dublă demisie în fruntea Nova Apserv
La numai un an și trei luni după ce a fost votat în plenul Consiliului Județean, consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA a rămas deja fără un membru. Și nu oricare, ci chiar președintele CA-ului.
Instituția de la Botoșani unde nimeni NU vrea să se angajeze: Miroase a praf, a mucegai/ Nu suntem deloc modernizați
În ciuda concursurilor organizate, posturile la această instituție nu s-au ocupat.
Învățătoare bătută de mama unei eleve la o școală din municipiul Botoșani
Incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, 25 ianuarie 2023 la o unitate de învățământ din municipiul Botoșani.
Magazinele Lidl de la Botoșani „călcate” de Protecția Consumatorilor, amenzi uriașe aplicate de comisari
Toate cele patru magazine din lanțul german Lidl care sunt funcționale la Botoșani au fost sancționate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.
George Simion a inaugurat sediul AUR din Centrul Vechi: conferință pe scări, o pâine cât o țară, selfie-uri & TikTok – VIDEO & GALERIE FOTO
La doi ani după ce a intrat în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a deschis un sediu în Centrul Vechi. Inaugurarea a fost una cu fast și a avut loc în prezența liderului național al formațiunii.
Mica Unire marcată la Botoșani cu burniță, oficiali, militari, gășculițe politice și ceva cetățeni – GALERIE FOTO & VIDEO
La borna 164 de la Unirea Principatelor Române, manifestațiile de la Botoșani au urmat practic același curs asemenea celorlalte ediții.Doar că în 2023 vorbitorii au mai fost puțin cernuți.
ULTIMĂ ORĂ: Un tânăr s-a izbit cu mașina într-un copac de pe marginea drumului – FOTOGALERIE
 Un tânăr 22 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce mașina pe care o conducea s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.
ULTIMA ORĂ: BMW distrus la Rediu de un șofer aflat la un ”drive test”... Acum nu mai are ce cumpăra – FOTOGALERIE
Un accident cum mai rar se poate vedea a avut loc în urmă cu puține minute la ieșirea din Botoșani spre Stăuceni, acolo unde BMW a fost distrus în circumstanțe ce încă trebuie cercetate.
Alexia, la începutul unui drum anevoios! A început partea de recuperare, o clinică din Botoșani și-a oferit serviciile în mod gratuit – VIDEO & GALERIE FOTO
Alexia este cunoscută deja de comunitate dar și de oameni din întreaga țară care au empatizat cu trauma ei.Este fetița luptătoare care a supraviețuit unui accident rutier nefericit, în urma căruia i-au fost reatașate ambele brațe, după intervenții chirurgicale efectuate în premieră în Europa.
Continuă visul la Filarmonică: De la ”Bonjour, Bonne nuit, Paris!”, ”Zavaidoc Simfonic” și ”Iris Simfonic” la Mozart și Beethoven – PROGRAMUL
Spectacolele extraordinare de Anul Nou puse în scenă săptămâna trecută de Filarmonica ”George Enescu” reprezintă doar începutul unui 2023 pe care managerul îl promite a fi unul de vis. Instituția municipalității botoșănene dorește să sărbătorească în continuare la nivel înalt stagiunea aniversară, a 70 – a, și a stabilit un program ca atare pentru jumătatea care a rămas din iarnă și începutul primăverii.
O tânără a preluat șefia unei instituții de la Botoșani după ce fostul director a plecat în alt județ
O instituție din Botoșani are un nou coordonator de la începutul lunii ianuarie a acestui an.
”La steaua”... AUR-ită! Depuneri de coroane și la bustul poetului din centru, un membru AUR s-a apucat de ținut ”prelegeri” și de recitat peste poeziile difuzate la stație – FOTOGALERIE
Dacă scriitorii au ales în acest an să depună flori la bustul poetului nepereche din parcul Mihai Eminescu, autoritățile și partidele au mers în același loc ca de obicei.
Fermierii s-au distrat cu premii la propriul bal: au primit bidoane, găleți și au plecat cu saci de alimente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de zootehniști s-au întâlnit sâmbătă seară la a patra ediția a Balului Fermierilor. Asociația Moldoovis și Stațiunea Popăuți, care au organizat acțiunea, și-au propus să premieze, dar și să distreze cei mai performanți crescători de ovine și caprine din Moldova
”Apa” e amenințată cu insolvența, adjunctul a demisionat, stația de epurare a ars, directorul general este în concediu: Habar nu am unde este
Operatorul de apă și canalizare al județului a început noul an cu tot felul de crize. A rămas fără pază, directorul adjunct a demisionat, iar stația de epurare a cartierului Bucovina a ars într-un incendiu.
Fostul primar al orașului VICTORIE în instanță împotriva unui cunoscut jurnalist: După doi ani instanța mi-a dat dreptate
Fostul primar al municipiului Botoșani care ulterior a fost numit în funcția de director al Loteriei Române a obținut câștig de cauză într-un proces intentat împotriva unui jurnalist din capitală.
”Salvatorul” de la ”Apă” demisionează după exact 1 an: Pleacă director la Bacău după ce promitea ”nu ne batem joc” la venirea la ”Nova”
La exact un an după ce a fost numit director adjunct al SC Nova Apaserv SA, Doru Constantin se pregătește deja de plecare. Nu la Râmnicu-Vâlcea, acolo unde a profesat în marea parte a vieții sale, ci la Bacău. Și tot pe un post de director.
Scandal pe Aeroportul Suceava: Botoșăneni ținuți în frig de două zile – FOTO & VIDEO
Mai multe curse aeriene de pe Aeroportul Suceava au fost anulate atât marți cât și miercuri din cauza ceții.
Școlile s-au redeschis la Botoșani! Unii elevi au rămas acasă, alții au venit cu măscuțe: Sperăm că totul va fi bineVIDEO & GALERIE FOTO
După o pauză de aproape trei săptămâni vacanța de iarnă a luat sfârșit iar elevii au revenit la ore.Toate școlile din județul Botoșani s-au redeschis în condiții normale.
Cunoscut pilot de curse din Botoșani în stare gravă la spital după ce i-a explodat o butelie în față
Incidentul a avut loc în cursul zilei de astăzi într-un apartament din zona Împărat Traian a municipiului Botoșani.
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.3 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.