Top News
Două instituții, un țel comun: Protestele s-au extins pe treptele „fostei direcții a muncii”, pensiile și alocațiile „în pericol” – VIDEO & GALERIE FOTO

Grupul de protestatari de pe treptele instituției din centrul orașului s-a mărit în cea de-a noua zi de proteste.

Funcționarii abandonați de proprii șefi de la centru 

 

Au întrerupt activitatea angajații Casei Județene de Pensii (CJP) și pentru prima zi, cei din cadrul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS). Nemulțumirile sunt practic aceleași, respectiv nealinierea veniturilor salariale a unităților din teritoriu, cu structurile centrale.

 

Au fost afișate mesaje de tot felul, unele cu trimitere directă la foști miniștri: ”Suntem părinți, vom fi bunici, dar cu pensii foarte mici”, iar altele către șefi de la centru: „De la CJP-uri, de prin teritoriu, mesaj cu însemnătate: Vrem și noi un Baciu ca la sănătate”, prin care se dorește preluarea modelului președintelui Casei Naționale de Sănătate care s-a luptat pentru colegii din teritoriu.

 

În cazul caselor de pensii, ecoul dinspre centru este deocamdată zero.

 

„De la nivel național nu am primit niciun mesaj de susținere, ieri am continuat protestul în fața instituției și am transmis în același timp un memoriu către conducerea Casii Naționale de Pensii Publice pentru a se poziționa într-un fel sau altul viz-a-viz de situația noastră”,

Cătălin Dupir, reprezentantul salariaților din CJP Botoșani

 

Deputații au întins doar o mână în teritoriu

 

Astăzi deja încă două instituții din subordinea Ministerului Muncii s-au alăturat protestelor, respectiv AJOFM și AJPIS.

 

„În cadrul unităților din Ministerul Muncii, a entităților deconcentrate, nu se găsește înțelegere la nivel național pentru acordarea majorilor salariale sau alinierea la entitățile centrale, iar în cazul caselor teritoriale de sănătate, această doleanță a fost deja soluționată în cursul zilei de ieri, prin avizul Camerei Deputaților”,

Cătălin Dupir, reprezentantul salariaților din CJP Botoșani

 

Se mai creionează un sindicat

 

Un alt demers întreprins zilele acestea este constituirea unui sindicat pentru ca salariații de la Casa de Pensii să poată declanșa conflictul de muncă.

 

„Acum suntem în faza de completare a documentelor și de comunicare acestora către colegii de la Casă Județean de Pensii Argeș. Joi, există o întâlnire între reprezentantul nostru la nivel național și un reprezentant al BNS-ului, urmând ca de joi sau cel târziu vineri să radicalizăm formele de protest. Asta e și clar că urmează ca formele de protest să se amplifice. Implicit vor avea de suferit și pensionarii sau cei care vin să solicite diferite informații date de la sediile instituțiilor. Vom face în așa măsură încât situația lor să nu fie afectată. Nu știu dacă la această etapă se va ajunge chiar la blocarea plății pensiilor, dar dacă situația va impune vom trece și la aceste măsuri radicale”, a mai arătat Cătălin Dupir.

 

Pensiile sau alocațiile ar putea fi sistate

 

A fost a noua zi de proteste cu întreruperea activității pentru câteva ore. Botoșănenii care au avut treburi la Casa de Pensii au așteptat liniștiți terminarea protestului pentru a-și rezolva treburile. Au arătat înțelegere față de funcționarii din această instituție, o empatie interpretată greșit probabil de structurile centrale care nu resimt neapărat o presiune din teritoriu, cum s-a întâmplat în cazul Casei de Sănătate care a blocat toate plățile către spitale, inclusiv a celor salariale.

O radicalizare a acestor proteste ar însemna pentru structurile din subordinea Ministerului Muncii sistarea plății pensiilor, alocaților de stat, indemnizațiilor de creștere a copilului sau a șomajului și altele de acet fel. 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ACUM: Protest spontan la AJOFM Botoșani, angajații au întrerupt activitatea – FOTO & VIDEO
A opta zi de proteste la „Pensii” cu o întrebare fără răspuns: CNPP unde ești?! – GALERIE FOTO

 

Expertizele medicale în cazul Alexandra aproape de finalizare – VIDEO
Sunt trei experți, somități din domeniul medical care s-au ocupat de analizarea tuturor documentelor medicale din dosarul privitor la moartea pacientei Alexandra Ivanov.
Suedez internat într-un spital botoșănean, fericit la externare: A afirmat că a fost mai bine tratat ca în SuediaVIDEO
Bărbatul a petrecut aproximativ două săptămâni pe un pat de spital dintr-o unitate spitalicească botoșăneană.
Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Bugetarii nemulțumiți de salarii să meargă la muncă în privat!Cei care muncesc în privat,pe minima pe economie,vă susțin pe voi,ăștia nemulțumiți.Știți foarte bine ce venituri au cei din privat,așa că să vă fie rușine,cât vreți să mai mulgeți de la nenorociții ăștia?!
15 noiembrie 2023, 16:01
Sondaj
Va reuși Valeriu Iftime să obțină pentru PNL Botoșani un scor electoral mai mare decât cel din 2020, care a fost de 34% la CJ?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Observ cu tristețe că străzile din Botoșani arată ca după bombardament, au avut interpelări și colegii noștri în diverse rânduri dar se pare că nu se găsesc soluții pentru această problemă”,Maricel Maxim, ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
6.6 o C
Dorohoi
6.7 o C
Bucecea
5.9 o C
Darabani
12.9 o C
Saveni
7.1 o C
Ştefăneşti
14.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.