Top News
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu

Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.

Vor să revină la serviciu 

 

Dr. Claudia Malancea și asistenta medicală Marinela Preda pot reveni la serviciu din data de 11 februarie 2024 când a expirat practic mandatul instanței de judecată privitor la instituirea măsurilor preventive.

 

În cursul zilei de 12 februarie atât Claudia Malancea cât și fosta asistentă șefă de pe Secţia Anestezie Terapie Intensivă, Marinela Preda au depus cereri pentru a reveni la serviciu.

 

O pot face însă cu respectarea a două interdicții impuse de judecători.

 

În decizia instanței există obligația de a nu desfășura activitate în funcția în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv de medic / asistent medical la secția ATI din cadrul Spitalului Județean Mavromati, sediul central de pe strada Marchian.

 

Și de asemenea, să nu fie desemnate membru în oricare comisie de concurs privind angajări din sistemul medical.

 

„Singura interdicție este să nu exercite funcția de medic, respectiv asistent medical în secția de terapie intensivă din strada Marchian. Noi ca angajator nu le putem suspenda dreptul la muncă pentru că nu au interdicții în acest sens. Dacă vă uitați la alți angajați avem decizii în care se spune că nu au voie să exercite nicio funcție în cadrul spitalului, deci nu se pot întoarce la muncă”,

Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati

 

Unde vor lucra

 

Claudia Malancea și Marinela Preda ar urma să își desfășoare activitatea la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) a Secției de Pediatrie, respectiv la Secția de Obstetrică și Ginecologie unde există secții de terapie intensivă.

 

Conducerea Spitalului Județean urmează să stabilească locațiile pentru fiecare dintre cele două, având în vedere că Marinela Preda și Claudia Malancea nu au voie să comunice direct sau indirect una cu cealaltă.

 

Potrivit solicitărilor, Claudia Malancea a solicitat trei zile de concediu înainte de a reveni la serviciu, iar Marinela Preda ar urma să își reia activitatea de la 1 martie 2024.

Cele două angajate ale Spitalului Județean Mavromati sunt cercetate în dosarul șpăgilor de la Mavromati și se află în control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati

 

 

Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Medicul de la Botoșani care strânge semnături pentru introducerea unei materii în curricula școlară: Noi încercăm...
Ministerul Sănătății va fi solicitat cu privire la o mișcare care se îndreaptă către educația elevilor.
Instituția de la Botoșani care păstrează memoria colectivă a comunității și care stochează aproape cinci kilometri de documente
Este una dintre instituțiile publice de la Botoșani cu mai puțină vizibilitate la public și probabil că nu mulți sunt botoșănenii care-i cunosc existența sau specificul. 
Un botoșănean, director de imagine al filmului momentului din cinematografe: Am rămas la București pentru a activa în domeniuVIDEO & GALERIE FOTO
Cinefilii botoșăneni care sâmbătă seară au asistat la cele două proiecții speciale ale fimulului ”Klaus & Barroso” au avut parte de o surpriză. Cei doi actori principali, Adrian Nicolae și Cosmin ”Micutzu” Nedelcu, au intrat în săli alături de directorul de imagine al lungmetrajului, Mihai Marius Apopei.
Noile locuințe sunt aproape gata, primarul promite că 2024 este anul mutării cetățenilor din Centrul Vechi: Locuiesc și trei familii, 10 persoane în 20 de metri pătrați - VIDEO
Noile blocuri vizează o categorie de persoane aflate într-o anumită zonă cu risc din municipiu.
Nico s-a certat cu soțul ca să cânte la concertul Filarmonicii Botoșani: Ești nebună, vrei să te duci? VIDEO & GALERIE FOTO
Concertul de Anul Nou pus în scenă de Filarmonica ”George Enescu” pe 18 și 19 ianuarie a adus la Botoșani câteva voci importante din muzica românească. Alături de Cezar Ouatu, a fost acompaniată de orchestra simfonică și Nico.
Rusinea lipseste. Obraznicia este mare si mai ales tupeul. Degeaba umbla cu nasul pe sus si cu pretentii caci s-a dovedit ce fel de dr este. Dar oricum o sa fie jignita si o sa se simta printre colegi ca un om de 0000.
13 februarie 2024, 18:12
Pahonie ,un mic control psihiatric ți ar fi benefic !
13 februarie 2024, 17:18
Iertare! Da, ați auzit bine: trebuie să le iertați pe aceste femei nenorocite! Vine postul Paștelui și trebuie să fim mai buni. Bietele femei arestate ( asistentele și doftoresele iubitoare de arginți) au recunoscut că au primit șpagă !!! Iar greșeala recunoscută e pe jumătate iertată. Gandiți-vă că și Isus a suferit pe cruce !Doamnea ajută și să fie eliberat tot lotul arestat pe nedrept de la Mavromati. Arunc un mare blestem pe cei care mai scriu comentarii urâte la adresa lor..."@bracadabra, sa vă cadă tot părul de pe cap și să aveți păr negru pe tot spatele pană la adânci bătrânețe" ! Amin
13 februarie 2024, 16:59
La ultima judecată ,unde e definitiva se intervine și răstoarnă judecata altor complete de judecata !
13 februarie 2024, 16:24
Esti paralel ,Justițiarule ! Acum un proces in România se judeca de vreo 4 ori pana se clasează dosarul ! Acolo unde e interes ..
13 februarie 2024, 15:19
Până nu sunt găsiți vinovați definitiv de o instanță, funcționează prezumția de nevinovăție.
13 februarie 2024, 14:01
pentru părelologi, există în drept un principiu al prezumției de nevinovăție. Până un om nu este condamnat de o instanță definitiv, nu este considerat vinovat.
13 februarie 2024, 13:44
Averea rămâne ,șpagă rămâne ,repuse in funcție și aplaudate !! Și care fura o Gaina face pușcărie !!
13 februarie 2024, 10:13
Dar doar nu credeti ca ar fi singurele cu pete??Hai lasati zumzaiala si piscaturile de purici, sunt bazate, pilele vorbeste, lumea uita, toti tac pt ca si ei la fel au facut, dar nu au defilat pe la dna.....na, asta-i viata!Spectacolul a luat sfarsit....problema se fâsâie melodramatic, in stilul de la noi....ce vreti, daca ar fi pe bune, ar trb inchis tot spitalul....si e pacat de atatea valori in arest.
13 februarie 2024, 09:47
S-au intors la tanc pentru ca urmeaza a se face angajari si e nevoie de "experienta" lor.
13 februarie 2024, 09:26
Felicitari! Avem nevoie de asa profesionisti atat in echipa medicala cat si cea de conducere!
13 februarie 2024, 09:21
Într-o țară civilizată, creaturile astea își pierdeau dreptul de a profesa, dar cum Romania este o țară bananiera, unde corupția este in floare, legile sunt date pentru mafioți rezultatul este cel din articol.
13 februarie 2024, 09:07
O sa ia spaga dar cu mai multa atentie, se vor feri de ochii suspiciosi al unor pacienti. Au invatat Lectia!
13 februarie 2024, 08:31
Nui de mirare, acu e la modă așa ceva, exact cum erau cu pușcăria,,,,la ei nu au nici o treabă cu pușcăria, sau au fost anchetați,,,,La ei acu e ceva de genul,,,cît?...2 ani și 2luni,,,,tu cît? 3 ani și 4 luni,,,Team luat....Yesss. RUȘINE RUȘINE RUȘINE......
13 februarie 2024, 08:22
Dar la cucoanele astea nu le-ar fi rușine să mai de-a ochii cu pacienții? Evident că nu , apa trece , dar petele de pe caracterul vostru infect de cadre medicale,sigur nu. Sa va fie rușine !
12 februarie 2024, 22:27
Exact cum am crezut
12 februarie 2024, 20:32
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
13.5 o C
Dorohoi
12.1 o C
Bucecea
11.1 o C
Darabani
10.4 o C
Saveni
14.3 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.