Top News
COVID afectează unul dintre hipermarketurile de la Botoșani! Soțul unei angajate MORT de coronavirus, o parte dintre salariați trimiși la izolare

Soția bărbatului de 39 de ani al cărui deces a fost transmis în cursul serii de miercuri, 13 mai 2020 de Grupul de Comunicare Strategică, lucrează într-un mare centru comercial de la Botoșani.

Doar două angajate la izolare 

 

Femeia îndoliată este lucrător comercial la raionul cofetărie – brutărie din respectivul hipermarket și potrivit colegilor ei, ar fi intrat în contact direct cu majoritatea angajaților, adică în jur de 20 de persoane.

 

Ar fi fost trimisă de conducerea companiei în izolare pentru o perioadă de 14 zile, așa cum spun procedurile sanitare pe timp de pandemie. Alături de colega cu care lucra pe același raion.

 

Întrucât doar cele două angajate au fost trimise la izolare, ceilalți colegi au dorit să tragă un semnal de alarmă, nemulțumiți de decizia șefei de raion.

 

„Soția decedatului a intrat în contact cu întreg raionul, mai bine de 20 de persoane, iar conducerea nu a luat nicio măsură, pe ceilalți i-a lăsat așa, de izbeliște. Colega a fost trimisă acasă în concediu de odihnă, deși este vorba despre izolare. Încearcă să se ascundă totul. Nu a fost anunțat nimeni, totul este acolo, vor să meargă închis”,

Se arată în mesaj

 

Compania susține că a luat toate măsurile sanitare

 

În replică, contactați de Botoșăneanul.ro, reprezentanții centrului comercial susțin contrariul. Și arată că în această perioadă în care toată lumea este extrem de îngrijorată, în centru au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea atât a clienților cât și a angajaților.

 

„Dorim să vă asigurăm că luăm permanent toate măsurile sanitare, de monitorizare și prevenție stabilite de autorități. Mai mult, suntem o companie care a introdus măsuri excepționale, dincolo de cele standard, precum: montarea de bariere transparente între casieri și clienți în toate magazinele sau circuite de cumpărături « fără atingere » cum este cazul aplicației prin care clienții scanează produsele direct la raft și plătesc fără a pune produsele pe banda de la casele de marcat sau al caselor Self-CheckOut”,

Se arată în răspunsul companiei

 

Dar nu comentează ancheta

 

De asemenea, reprezentanții hipermarketului dau asigurări că se află în contact permanent cu Direcția de Sănătate Publică pentru a se interveni de urgență dacă vor exista suspiciuni de contaminare.

 

Însă, în cazul de față cu angajata al cărui soț a decedat din cauza COVID-19, compania nu își exprimă nici un punct de vedere oficial.

 

„În acest context, nu suntem abilitați să comunicăm despre situații sau suspiciuni medicale. Informații oficiale referitoarea la situația epidemiologică și măsurile ce se impun vor veni, ca și până acum, de la Grupul de Comunicare Strategică și de la celelalte instituții abilitate prin lege”,

Se mai arată în răspunsul oferit publicației Botoșăneanul

 

Până la acest moment, Centrul Județean de Comunicare nu a oferit detalii despre vreo anchetă epidemiologică demarată la hipermarketul din municipiul Botoșani.

 

Având în vedere că persoanele afectate nu sunt persoane publice, identitatea lor precum și a locului de muncă sunt protejate de prevederile europene privitoare la protejarea datelor cu caracter personal.

 

Botoșăneanul de 39 de ani a decedat pe 9 mai, însă a fost trecut abia marți pe lista celor care și-au pierdut viața din cauza temutului virus și raportat miercuri, 13 mai 2020.

 

 

În informarea trimisă de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) se precizează că prezența coronavirusului a ieșit în evidență ”proba necroptică”, adică post-mortem.

 

Obezitate și HTA sunt comorbiditățile trecute în dreptul său.

loading...
Botoșănean de 39 de ani MORT de COVID-19, infectarea confirmată la trei zile după deces

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Botoșănenii au luat cu asalt centrul de vaccinare după noile restricții, peste 1.000 de imunizări pe zi – GALERIE FOTO
Noile restricții pentru nevaccinați anunțate de autorități determină tot mai mulți botoșăneni să se imunizeze. Joi dimineață la centrul amenajat în sala de sport a Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” zeci de oameni au format coadă.
Familiile pacienților internați la Mavromati sună în disperare, dar angajații NU răspund: Ori sunt plictisiți, ori s-au săturat
Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati au pus la dispoziție numere de telefon pentru fiecare secție în parte în vederea obținerii informațiilor pentru pacienții internați. Ori de multe ori rudele pacienților sună în disperare însă nimeni nu răspunde la telefon.
Accidentul de la Ripiceni, cea mai mare tragedie de la Botoșani, din ultimele aproape două decenii! Trei morți și un supraviețuitor cu mâna ruptă – GALERIE FOTO
Marius Repede – 28 de ani.Răzvan Lupu – 24 de ani.Alexandru Calimandruc – 22 de ani.
”În numele eroilor neamului românesc”: Ștafeta Invictus, așteptată la Botoșani cu oficialități, torțe, militari și sumedenie de voluntari – GALERIE FOTO&VIDEO
Momente emoționante, duminică seara, în centrul municipiului Botoșani. Militari și voluntari, dar și oficialități, s-au adunat pentru a primi Ștafeta Invictus de la Piatra Neamț.  
Cum e posibil așa ceva? Municipiul Botoșani are o rată de 6 ori mai mare decât în aceeași zi de anul trecut
O comparație efectuată de ziarul Botoșăneanul pe baza datelor furnizate de autorități arată că la Botoșani situația este mult mai gravă decât anul trecut pe vremea aceasta.  
Tânăr de 34 de ani mort după două săptămâni de boală, a ajuns prea târziu la spital
Valul patru pare să lovească cel mai mult în botoșănenii care fie s-au săturat de măsurile, restricțiile și discuțiile privitoare la afecțiunea care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, fie fac parte din categoria persoanelor care nu cred în această boală.
S-au terminat banii pentru noul UPU de la spital, consilierii reuniți de urgență pentru alocarea de noi fonduri – DOCUMENT
Ritmul lucrărilor la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati sunt desfășurate într-un ritm accelerat de nevoile medicale în plină criză sanitară.Constructorul care a câștigat licitația a înțeles nevoia devansării termenului de finalizare a investiției.
Casa de avocatură a unui botoșănean îl apără pe Enescu: Merită aplauze pentru cât de repede și de profesionist s-au mobilizat
Un exemplu de bună practică, spirit civic îmbinat cu un profesionalism fără cusur, fidelitate față de valorile naționale, dar și o cultură solidă a unor avocați care, dincolo de știința meseriei, știu să pună legea în slujba binelui, acolo unde el, binele, este în pericol a fi confiscat sau alterat.
Liberalii și-au tras partid cu televiziune: pact la ședința de la stațiune
Întrunit săptămâna trecută la Stațiunea de Cercetare Popăuți, Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani a aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu Dreapta Liberală (DL).
Loading...
Cadre medicale de la „Mavromati” infectate în ultimele zile, mai mult de jumătate nu sunt vaccinate
Mai mulți angajați de la cea mai mare unitate medicală din județ au fost confirmați pozitiv la virusul care a pus stăpânire pe întreaga lume.
PROTEST la Eltrans, șoferii au amenințat că blochează circulația, primarul a venit să-i asculte: Muncim aproape 300 de ore pe lună și luăm 24 de milioane?GALERIE FOTO & VIDEO
Începând cu ora 13:00 toate cele nouă autobuze care se află pe traseu ar fi trebuit să ajungă în fața sediului societății Eltrans și să blocheze circulația în semn de protest față de conducere.
Urmărire de aproape două ore cu Poliția, s-a tras iar cu pistolul, șoferul și-a ascuns mașina într-un lan de porumb și i-a dat foc
Actele ilegale de la granița României încep să capete proporții grave. Contrabandiștii îi determină pe polițiștii de frontieră să folosească arma tot mai des, ajungându-se chiar la urmăriți împușcați în cap.
Ziua Produselor Agroalimentare sărbătorită în Piața Revoluției cu un concert, discursuri (a)politice și mici gafe – FOTO & VIDEO
Pe o vreme frumoasă de toamnă, la Botoșani a fost marcată Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. În acest an locația a fost Piața Revoluției acolo unde s-au adunat oficialități, producători locali dar și botoșăneni veniți să asculte concertul susținut de Rapsozii Botoșanilor.
Din minut în minut: Val de botoșăneni la Urgențe, „acuzații” (ne)fondate către medicii de familie: Ca în război trebuie să fim uniți
Numărul botoșănenilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati este în creștere de la o zi la alta. Mai ales că în ultimele două săptămâni situația epidemiologică de la nivelul județului s-a înrăutățit, spitalele fiind arhipline.
Loading...
„Să oprim moartea din nepăsare”: Semnal de alarmă tras de un preot pentru blocurile din Botoșani - Nu costă mult - FOTOGALERIE
Un cunoscut preot din Botoșani atrage atenția asociațiilor de proprietari asupra pericolului din scările de bloc.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență convocat la ordinul Prefecturii, primarul: NU vom carantina localitatea
După ce timp de un an de zile această structură nu s-a întrunit niciodată pentru a decide (sau nu) anumite restricții sau măsuri de protejare a populației în situații cu caracter de urgență, astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) a avut o ședință.
A început marea bătălie pe școlile botoșănene într-o cursă SECRETIZATĂ total: Sute de candidați se luptă să fie directori
Perioada de depunere și evaluare a dosarelor a fost deja epuizată, iar la acest moment toți candidații se pregătesc pentru proba scrisă. Este probabil unul dintre cele mai mari și importante concursuri care au loc la Botoșani.
Pățania unui șofer din Botoșani! A licitat pentru un loc de parcare și a intrat în gura soției
Au fost scoase la licitație aproape 300 de locuri de parcare din mai multe cartiere ale orașului.
Buluc de lume pentru locurile de parcare, RECORD absolut stabilit pentru un spațiu de pe o alee: Este foarte trist, trebuie să găsim soluțiiGALERIE FOTO
Criza locurilor de parcare din municipiul reședință de județ se adâncește tot mai mult.O botoșăneancă a doborât un trist record după ce a ajuns la o sumă uriașă pentru plata unui loc de parcare.
Arta în Galerii, la ”Interferențe” 2021: Este din ce în ce mai greu să atragi mari valori la Botoșani, pentru că nu le oferim nimic - GALERIE FOTO
Într-o vreme în care cultura pare să fie tributară unei societăți tot mai instabile, într-un timp în care simțurile se acutizează, iar arta pare să se degradeze și să se uniformizeze într-un spațiu public tot mai lipsit de spiritualitate și de frumos, există oaze de culoare, există oameni pentru care arta a devenit sinonim cu a trăi.
"nu suntem abilitati sa comunicam despre situatii sau suspiciuni medicale" Exact asa este atitudinea oamenilor cu putere financiara si decizionala din lumea asta. Se spala pe maini cu cei care se imbolnavesc, iar asta lasa impresia ca situatiile prin care trecem parca sunt cauzate intentionat, doar pentru a distanta si mai mult paturile sociale. Cei bogati sa se imbogateasca in continuare, in timp ce restul lumii sa crape, caci ei nu comenteaza. Cred ca este unul dintre scopurile ascunse ale acestei epidemii, ca lumea sa fie si mai dezbinata. Se stue deja ca oamenii cu cat sunt mai prosti, aunt mai usor de controlat.
14 mai 2020, 23:15
Pentru Anonim. Probabil esti unul dintre cei responsabili cu luarea măsurilor neluate sau un lucrător foarte prost crescut din acel supermarket. Cei pe care-i dispretuiești atât de mult ți-au asigurat ție venituri pentru pata salarului tău în toată această perioadă a pandemiei, într-un Carrefour care n-a făcut absolut nimic pentru protejarea clienților, doar au mărit prețurile la raft. De ce nu apăreți public să vă asumați ceea ce se întâmplă în astfel de magazine importate din vest, din păcate numai brendurile nu și partea de comerț civilizat.
14 mai 2020, 21:33
Raspuns: Ureche LuciaAsptepti ca guvernul sa ia masuri pt. tine. Daca esti printre persoanele care au tranzitat magazinul, de ce nu te sesizezi singura si stai acasa. Sau de ce nu ai stat acasa? In drumul spre serviciu, trec prin fata unui supermarket iar in fiecare dimineata sunt cel putin 20 persoane afara inainte de ora 8 care astepta ,,imbratisati,, deschiderea magazinului. Si asta s-a intamplat pe toata periada starii de urgenta.
14 mai 2020, 20:41
După toate semnalmentele și după răspunsurile oferite publicației Botoșăneanul, centrul comercial este Carrefour Botoșani. Ar fi corect ca oficialitățile să informeze botoșănenii despre ce se întâmplă acolo.
14 mai 2020, 20:03
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
”Casa de Pensii Botoșani dorește un document oficial din copilărie, sub 16 ani. Aceste documente pot fi DOAR gradele de handicap primite de Larisa în primii ani când a intrat legea in vigoare, 1993-1995, când era chemată anual ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9476 lei
USD
Dolarul SUA
4.2587 lei
CHF
Francul elveţian
4.6280 lei
GBP
Lira sterlină
5.8750 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7354 lei
XAU
Gramul de aur
246.8735 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2435 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3533 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4423 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1926 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6651 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.7 o C
Dorohoi
4.1 o C
Bucecea
5.0 o C
Darabani
3.8 o C
Saveni
5.4 o C
Ştefăneşti
4.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.