Top News
Consilieră municipală PSD dată afară de pe telefon la câteva ore după votul pro PNL: Am votat așa cum am apreciat eu în urma circului

Circul făcut de consilierii municipali la ședința de joi a continuat, cel puțin parțial, și după terminarea întrunirii. Și aceasta pentru că, cel puțin în cazul PSD-iștilor, scandalul s-a mutat din plenul deliberativului, în interiorul formațiunii politice.  

A votat prelungirea mandatelor unor PNL-iști

 

Acolo unde Danielei Roșu i s-a reproșat mai mult au mai puțin voalat că ar fi trădătoare. Aceasta deoarece nu a părăsit întrunirea atunci când majoritatea colegilor săi au făcut-o.


Ea a rămas conectată la tabletele prin intermediul cărora aleșii de la municipiu participă la ședințele de Consiliu Local pe vreme de pandemie și alături de alt PSD-ist, Ioan Brânzei, a asigurat în continuare cvorumul pentru ca dezbaterile să poată continua.


Ba mai mult, a votat pentru prelungirea pe patru luni a mandatelor actualilor membri ai Consiliului de Administrație de la SC Eltrans SA, toți PNL-iști: Carmen Achiței, Cătălin Alexa și Serghi Crăcană.

 

”Nu trebuie să aud atâtea jigniri”


Spiritele s-au încins, iar consiliera a ținut să facă precizări pe grupul de WhatsApp al Biroului Organizației Locale a PSD Botoșani.


”Dragi colegi, eu am votat așa cum am considerat eu. Pentru patru luni de mandat am considerat că nu trebuie să fiu supusă să aud atâtea jigniri. Oricum, m-am gândit că procedura de predare-primire durează foarte mult și tot zero era pentru PSD. Și mi-a venit în minte ce a zis dl. Cosmin Andrei, când a avut amendament la proiectul de buget pe 2020. Am să-l citez: «oricum până la alegeri nu este timp pentru a se asfalta strada». Așa am considerat și acum. Adică efectul pentru patru luni este zero. Eu am intrat în Consiliul Local pe propriile merite și am dreptul să decid și eu asupra votului meu”,


Daniela Roșu, consilier local PSD.


Explicațiile acesteia nu au făcut altceva decât îi enerveze și mai tare pe unii colegi.

 

Cel mai nou consilier ar putea avea și cel mai scurt mandat

 

Iar represaliile au și început, în scurt timp fiind eliminată de pe grupul de WhatsApp al PSD Botoșani de la municipiu. Și nu este exclus să urmeze și alte pedepse, chiar și excluderea din partid, care poate atrage pierderea mandatului de consilier local. Numai că PSD are 12 consilieri și PNL 11 și cum procedura de înlocuire a unui ales nu este dintre cele mai rapide, social-democrații ar risca să piardă majoritatea și așa extrem de fragilă pe care o au.


Daniela Roșu este cel mai nou consilier local PSD, începându-și mandatul pe 26 septembrie 209, când i-a luat locul demisionarului Ady Petrușcă.  

 

Până și aleșii recunosc că fac circ pe banii contribuabililor

 


Dincolo de toate aceste lucruri, pentru botoșăneni este poate însă mai important și altceva. Printre altele, consiliera PSD le-a transmis colegilor că, ”am votat așa cum am apreciat eu în urma circului”.


Ceea ce înseamnă că până și aleșii de la municipiu recunosc că fac circ pe banii contribuabililor în loc să voteze pentru binele acestora.


Iar ceea ce s-a întâmplat ieri în Consiliul Local Botoșani, cu dispute suburbane și limbaj propriu ”băieților de cartier” a fost tocmai pentru un vot exclusiv în interes politic, fiecare partid încercând să își impună propriii oameni în CA-ul de la SC Eltrans SA.


Până la urmă câștig de cauză au avut liberalii cu sprijinul a doi social-democrați.

 

loading...
Bătălie politică pentru administratorii de la Eltrans: Trei liberali VS trei pesediști – LISTA oamenilor propuși
Funcționari din Primărie făcuți „alcooliști și boi” de un director liberal cu mandat de consilier local – VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Tensiune extremă: Curg contestațiile la Biroul Electoral Municipal, încă nu avem primar
Alegerile locale din acest an au fost unele atipice aproape din toate punctele de vedere. Marți, 29 septembrie 2020 încă nu se știe noul primar de la Botoșani iar Biroul Electoral de Circumpscripție Municipală Botoșani este practic bombardat de contestații.
Cătălin Flutur și suspiciunile care îl determină la contestații după înfrângerea ”la fotografie”: Nu știu când au avut timp să numere
În jurul orei 2:00, după ce s-a încheiat numărătoarea paralelă, Cătălin Flutur a părăsit sediul organizației municipale a PNL Botoșani, din fosta Trezorerie municipală, și s-a deplasat la filiala județeană din strada Teatrului.
ACUM: Atmosferă rezervată la PSD Botoșani – LIVE din sediul partidului
Câțiva social-democrații botoșăneni s-au adunat în aceste momente la sediul partidului din strada Ștefan Luchian.
Mai puțin de jumătate dintre cetățeni au votat la Botoșani, SITUAȚIA înainte de închiderea urnelor
Cetățenii de peste 45 de ani și femeile, cei mai harnici alegători la Botoșani.
Votare suspendată la o secție de la Colegiul Economic, motivul este încă învăluit în mister
Procesul electoral a fost întrerupt la secția de votare 57 din municipiul Botoșani. Aceasta este amenajată la Colegiul Economic Octav Onicescu, iar oamenii care au vrut să își exercite dreptul de vot în jurul orei 14:00 nici măcar nu au fost lăsați să intre în unitatea de învățământ.
Un botoșănean surprins că a votat de DOUĂ ori, membra unei secții de votare i-a dat buletin fără să ceară act de identitate
Al doilea dosar penal care urmează a fi deschis după un alt incident electoral grav care a avut loc în prima parte a zilei de duminică.  
Primul dosar penal al alegerilor: Incident electoral la Botoșani, candidat cu autoturismele vandalizate – FOTOGALERIE
În zorii zilei a fost înregistrat primul incident electoral din cadrul alegerilor locale care au loc astăzi.
Doina Federovici, la vot cu soțul ”pentru candidații care vor să acorde o perspectivă sănătoasă familiilor și copiilor”GALERIE FOTO
Lidera județeană a social-democraților și-a exercitat dreptul constituțional la Școala Gimnazială nr.1, acolo unde a fost însoțită de soțul său, Dinu.
Flancat de tineri, senatorul Șoptică a votat alături de cei doi copii ai săi ”ca Botoșaniul și botoșănenii să intre într-o nouă eră” GALERIE FOTO
Liderul PNL Botoșani, care este totodată și candidat la președinția Consiliului Județean, s-a prezentat la ora 11:00 la Colegiul Economic Octav Onicescu pentru a-și exercita dreptul constituțional de a alege.
Loading...
Roxana Țurcanu apel pentru botoșăneni să iasă la vot: Am votat cu speranța că Botoșaniul va avea un alt traseu decât cel parcurs până acumGALERIE FOTO
Candidatul ALDE la funcția de primar al municipiului Botoșani a votat la Școala Generală nr. 14 din municipiul Botoșani.
Alături de soție cu care vrea să facă echipă și în administrație, Constantin Rotaru a votat pentru a reda zâmbetul botoșănenilor – GALERIE FOTO
Candidatul Partidului Puterii Umaniste Social Liberale (PPU-SL) la Consiliul Județean, Constantin Rotaru, a venit la vot alături de soția sa, Anca.
Cosmin Andrei, cu soția și fiul la vot: Am votat pentru mai bine în municipiul Botoșani și sunt convins că acest lucru se va întâmplaGALERIE FOTO
Candidatul la funcția de primar al municipiului reședință de județ din partea PSD, Cosmin Andrei, a venit la vot alături de soția sa Anamaria și de fiul Filip.
Vicepreședintele care vrea primar, vot de mână cu soția ”pentru botoșăneni” – GALERIE FOTO
Candidatul Partidului Pro România la Primăria Botoșani a votat la ora 9:30 la secția 68 amenajată la Școala Gimnazială nr.1.
Independent până în ultima zi: Cătălin Silegeanu, vot singur-singurel de dimineață – GALERIE FOTO
Intrat în cursa electorală de la municipiu din postura de independent, Cătălin Silegeanu nu s-a dezmințit nici în ziua alegerilor.
Loading...
Mihaela Huncă alături de familia Pro România: Am votat pentru a face din județul Botoșani un loc pe care să-l numim cu drag acasă – FOTO&VIDEO
Președintele Pro România, Mihaela Huncă a votat în această dimineață la ora 9:00 la Liceul Dimitrie Negreanu din municipiu.
CreaFuture: Profesorul de la Colegiul Eminescu care își dorește o altfel de legătură cu elevii: Cred că ar fi foarte bine dacă am reuși să regândim puțin relația dintre profesori și elevi GALERIE FOTO & VIDEO
Loredana Ciobanu este profesor de istorie la Colegiul Național Mihai Eminescu. Este o persoană extrem de implicată în activitatea școlară dar și în cea extrașcolară și derulează multe acțiuni în spațiul non-formal.
UNICAT: Fratele unui șef numit de Guvernul PNL, campanie crâncenă împotriva candidatului... PNL, directorul – Mă delimitez total
Partidul Național Liberal se confruntă cu o situație fără precedent la Botoșani: fratele unui director de serviciu public deconcentrat numit pe post în guvernarea liberală îl contracandidează pe un primar al PNL.
Educația politizată: Toți șefii din IȘJ Botoșani candidează la locale, zeci de inspectori din țară pe listele PNL
Mai sunt câteva zile până la alegerile locale, iar politicienii se bat în declarații și promisiuni pentru botoșăneni. În mare parte sunt aceleași promisiuni ca în ceilalți ani, drumuri mai bune, servicii medicale de calitate, investiții în educație.
Sute de botoșăneni din municipiu nu-și pot folosi toaletele din locuințe și îndură frecvent inundații cu fecale în apartamente: Când se înfundă, plecăm de acasăFOTOGALERIE
Problema este una care datează de mai mult timp și până la acest moment soluțiile găsite au fost doar pe termen scurt. Pentru că odată sesizat operatorul Nova Apaserv, echipajele de intervenție rezolvă avariile doar pentru un anumit interval de timp.
Botoșaniul geniilor văzut prin ochii turiștilor: Splendid, dar dezolant / Fraților, suntem în 2020! - FOTO & VIDEO
Potențialul turistic al unui oraș ca Botoșaniul a fost mereu (supra)licitat în campaniile electorale sau în discursurile ocazionale menite să creeze un plus de imagine, un adaos de noblețe, un aer aristocrat într-o lume în care modernismul a devenit soluția facilă și argumentul folosit de unii dezvoltatori imobiliari, pe motiv că monumentele istorice nu își mai găsesc locul în ambientul actual.
E acum se vede cat de devotata este aceasta Daniela Rosu. In mandatul 2012-2016 erau consilieri psd capabili, nu toti, doar unii. Acum Rosu si Branzei. Doamne apara- ne si pazeste. Asa le trebuie psd-istilor. Au fost capabili, dar acum asta e....
11 mai 2020, 16:29
Mentionez faptul ca sunt prietena cu doamna Daniela Rosu de 20ani si am constatat in acest interval de timp,ca este un om onest ,cinstit foarte sufletist care s-a implicat dezinteresat ,de nenumarate ori sa ajute persoane lovite de soarta care ii cereau ajutorul!De multe ori ,am ramas surprinsa cand am remarcat, ca doamna Daniela a avut pagube deoarece a actionat in detrimentul intereselor sale si in favoarea unor oameni necajiti .Intr-adevar este un om integru si foarte direct care spune in fata ce gandeste dar eu personal o apreciez pentru acest lucru si pentru coloana vertebrala de care a dat dovada tot timpul.Am simtit nevoia sa intervin pentru ca ii cunosc adevarata personalitate si un om atat de bun ca ea merita sa fie judecata la justa valoare !Pe aceasta cale arat ca ii doresc multa bafta in tot ceea ce dumneaei intreprinde !
5 mai 2020, 12:39
avem încredere ca va veni vremea când in Partidul Sicialist Democrat va reveni democrația ucisă de Dragnea și slugile lui, este singura șansa a partidului pentru supraviețuire și pentru a face politica in slujba cetateanului și nu doar a interesului lui Tincu
2 mai 2020, 12:49
Legiutorul spune ca răspunderea pt deciziile luate este a persoanei care a votat, nu este răspunderea partidului. Este adevărat ca toate partidele apreciază ridicătorii de mâna, dar estebinecand mai sunt și persoane care gândesc. Felicit și eu pe aceasta cale cele doua persoane cu tărie de caracter.
2 mai 2020, 12:40
nu ma intereseaza psd, pnl, etc., dar un singur lucru e clar: in consiliul ati intrat pe listele unui partid , fara sa fi avut acolo oarece competiei reala pentru ocuparea locului pe lista. Prin urmare, cand mai spuneti ca sunteti in consiliu pe ,,inteligenta, meritul, priceperea, experienta, etc. a mea ", atunci trebuia sa candidati independent si sa concurati cu toate listele de partid si intradevar aveati libertatea totala de decizie.
2 mai 2020, 11:40
Brînzei a fost o lichea și un linge blide și la Electrocontact!Nici acolo nu a făcut nimic!Nici măcar o mutelcă.
2 mai 2020, 11:30
PSD SRL se debaraseaza de oamenii capabili și se grupează doar in grade de rudenii: fini si cumatrii. Succes.
2 mai 2020, 11:19
In sfârșit doi bărbați la PSD au curaj sa voteze cum este normal. Urmează ca cei doi sa fie denigrați și criticati la comanda de catre slugile infractorului Dragnea.
2 mai 2020, 11:14
Bravo Dana , Psd de jeguri are nevoie!
2 mai 2020, 08:58
Nu spune nimeni nimic de acest putregai numit Brînzei.A trăit zeci de ani pe spatele PSD, recompensat cu funcții și de la el nu a văzut sau auzit nimeni vreo prpunere, vreo acțiune concretă!Acum nu e prima oară cănd partidul e hăisa și el e ceala.Credcă îi ajunge cât a supt ba ca director, ba consilie, ba în consilii e administratie, ba pe la asociațiile de proprietari!Mai lăsți boșorogul să se odihnească!
2 mai 2020, 08:57
Bravo Dana ! Fruntea sus, Epoca Dragnea trebuie sa ia sfârșit.
2 mai 2020, 08:34
Este cu două fețe.Se dă după putere numai să îi fie ei bine.Iti este alături cât are nevoie,apoi îți întoarce spatele și eventual îți plătește binele cu rău.
2 mai 2020, 07:22
Spui ciuma rosie si tragi apa .
2 mai 2020, 06:11
FELICITARI !!!
2 mai 2020, 01:22
Din păcate PSD-ul nu mai are liderii de alta data, partidul a intrat pe mâna unor necalificați, a unor persoane care nu au demonstrat nimic profesional, dar care au știut cum, când și pe cine sa pupincureasca.
1 mai 2020, 22:26
A avut mult curaj doamna in cauza sa voteze împotriva camarilei care s-a instalat in partidul dumneaei. Felicitari !
1 mai 2020, 22:03
Suntem mulți care am auzit cum Tincu a amenințat in ultimii 4 ani consilierii PSD sa voteze in ședințele de CL așa cum le cere dansul. Trebuia , pana la urma, ca unul dintre consilierii locali PSD sa spună lucrurile pe nume. Probabil ca unele instituții ale statului vor intra în cele din urma pe fir sa verifice dacă este adevărat ca exista aceasta teroare cerută de la capul partidului.
1 mai 2020, 22:00
Ea totdeauna a umblat cu fundul in două luntrii.Calcă și peste cadavre numai să ii fie ei bine.
1 mai 2020, 21:04
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Consider că dl primar a intrat într-o etapă în care se victimizează și aduce tot felul de argumente care nu sunt adevărate, pentru a susține faptul că nu a pierdut această bătălie. În loc să fie bărbat și să recunoasc ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8698 lei
USD
Dolarul SUA
4.1617 lei
CHF
Francul elveţian
4.5043 lei
GBP
Lira sterlină
5.3406 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9382 lei
XAU
Gramul de aur
252.1123 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2456 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3330 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9625 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1050 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1791 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6540 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.7 o C
Dorohoi
11.0 o C
Bucecea
10.4 o C
Darabani
12.2 o C
Saveni
10.8 o C
Ştefăneşti
10.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.