Top News
Consilieră municipală PSD dată afară de pe telefon la câteva ore după votul pro PNL: Am votat așa cum am apreciat eu în urma circului

Circul făcut de consilierii municipali la ședința de joi a continuat, cel puțin parțial, și după terminarea întrunirii. Și aceasta pentru că, cel puțin în cazul PSD-iștilor, scandalul s-a mutat din plenul deliberativului, în interiorul formațiunii politice.  

A votat prelungirea mandatelor unor PNL-iști

 

Acolo unde Danielei Roșu i s-a reproșat mai mult au mai puțin voalat că ar fi trădătoare. Aceasta deoarece nu a părăsit întrunirea atunci când majoritatea colegilor săi au făcut-o.


Ea a rămas conectată la tabletele prin intermediul cărora aleșii de la municipiu participă la ședințele de Consiliu Local pe vreme de pandemie și alături de alt PSD-ist, Ioan Brânzei, a asigurat în continuare cvorumul pentru ca dezbaterile să poată continua.


Ba mai mult, a votat pentru prelungirea pe patru luni a mandatelor actualilor membri ai Consiliului de Administrație de la SC Eltrans SA, toți PNL-iști: Carmen Achiței, Cătălin Alexa și Serghi Crăcană.

 

”Nu trebuie să aud atâtea jigniri”


Spiritele s-au încins, iar consiliera a ținut să facă precizări pe grupul de WhatsApp al Biroului Organizației Locale a PSD Botoșani.


”Dragi colegi, eu am votat așa cum am considerat eu. Pentru patru luni de mandat am considerat că nu trebuie să fiu supusă să aud atâtea jigniri. Oricum, m-am gândit că procedura de predare-primire durează foarte mult și tot zero era pentru PSD. Și mi-a venit în minte ce a zis dl. Cosmin Andrei, când a avut amendament la proiectul de buget pe 2020. Am să-l citez: «oricum până la alegeri nu este timp pentru a se asfalta strada». Așa am considerat și acum. Adică efectul pentru patru luni este zero. Eu am intrat în Consiliul Local pe propriile merite și am dreptul să decid și eu asupra votului meu”,


Daniela Roșu, consilier local PSD.


Explicațiile acesteia nu au făcut altceva decât îi enerveze și mai tare pe unii colegi.

 

Cel mai nou consilier ar putea avea și cel mai scurt mandat

 

Iar represaliile au și început, în scurt timp fiind eliminată de pe grupul de WhatsApp al PSD Botoșani de la municipiu. Și nu este exclus să urmeze și alte pedepse, chiar și excluderea din partid, care poate atrage pierderea mandatului de consilier local. Numai că PSD are 12 consilieri și PNL 11 și cum procedura de înlocuire a unui ales nu este dintre cele mai rapide, social-democrații ar risca să piardă majoritatea și așa extrem de fragilă pe care o au.


Daniela Roșu este cel mai nou consilier local PSD, începându-și mandatul pe 26 septembrie 209, când i-a luat locul demisionarului Ady Petrușcă.  

 

Până și aleșii recunosc că fac circ pe banii contribuabililor

 


Dincolo de toate aceste lucruri, pentru botoșăneni este poate însă mai important și altceva. Printre altele, consiliera PSD le-a transmis colegilor că, ”am votat așa cum am apreciat eu în urma circului”.


Ceea ce înseamnă că până și aleșii de la municipiu recunosc că fac circ pe banii contribuabililor în loc să voteze pentru binele acestora.


Iar ceea ce s-a întâmplat ieri în Consiliul Local Botoșani, cu dispute suburbane și limbaj propriu ”băieților de cartier” a fost tocmai pentru un vot exclusiv în interes politic, fiecare partid încercând să își impună propriii oameni în CA-ul de la SC Eltrans SA.


Până la urmă câștig de cauză au avut liberalii cu sprijinul a doi social-democrați.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Bătălie politică pentru administratorii de la Eltrans: Trei liberali VS trei pesediști – LISTA oamenilor propuși
Funcționari din Primărie făcuți „alcooliști și boi” de un director liberal cu mandat de consilier local – VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Concurs pentru un post de director ANULAT de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava
Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava care au menținut practic sentința pronunțată în urmă cu jumătate de an de Tribunalul Botoșani.
Doar câteva click-uri și le primești acasă! Cartea & filmul ”Tragedia de la Huțani – cel mai mare accident din istoria României” de vânzare pe un site special creat - VIDEO & GALERIE FOTO
”Tragedia de la Huțani – cel mai mare accident din istoria României” este povestea nenorocirii maxime care a avut loc vreodată pe un drum din România.
Abandonul școlar al copiilor ”stranierilor” combătut cu un proiect de proporții ajuns la jumătate: limba engleză, drumeții, workshopuri de bune maniere și multe altele – GALERIE FOTO
Proiectul european de aproape un milion de euro accesat de Primăria Flămânzi pentru copiii cu părinți plecați în străinătate a ajuns la jumătate. Pe 23 noiembrie, în sala casei de cultură a orașului, care din 2020 este și sediu provizoriu al administrației publice locale, a avut loc conferința intermediară.
Zeci de botoșăneni în Procesiune la Biserica Vovidenia: Rugăciune, evlavie cu sfinte moaște și 1.000 de pachete pentru sărmani – GALERIE FOTO&VIDEO
Creștini cu lumânări în mâini, preoți purtând cu evlavie sfinte moaște, dangăt de clopot și cântări de laudă aduse Maicii Domnului.
Inițiatorul Premiilor Eminescu de la Botoșani a devenit cetățean de onoare al municipiului Iași – FOTOGALERIE 
”Nimeni nu-i profet în țara lui” pare să fie un proverb care se aplică de minune poetului și prozatorului Gellu Dorian. Inițiatorul, în 1991, a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu”, una dintre cele mai importante manifestări culturale din România, care se desfășoară de peste trei decenii la Botoșani, a devenit cetățean de onoare al municipiului Iași. 
Gata propunerea tehnică pentru noul stadion: Tribune integral acoperite, loje pe etaje, 500 de locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO
Firma contractată de Primăria Botoșani pentru realizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru Stadionul Municipal și-a terminat treaba și a livrat instituției propunerea tehnică pentru ridicarea noii arene. Imaginile au fost prezentate joi în premieră la ”Botoșăneanul TV” și dezvăluie o cu totul altă construcție față de cea existentă.
Pe scena de la Botoșani, ministrul Culturii a primit flori de la o directoare a Operei Naționale București – VIDEO & FOTOGALERIE
Înaintea începerii concertului ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, care a avut loc vineri seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor au fost invitații primarul Cosmin Andrei și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.
3 Sud – Est, atmosferă de anii 2000 la Irish Pub, sute de oameni au cântat și dansat cu celebra trupă: Scoateți casetele de la naftalină!VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 300 de botoșăneni, mulți dintre ei aflați la a doua tinerețe, s-au distrat ca în anii de liceu sau de facultate în noaptea de vineri spre sâmbătă la Grand Irish Pub, la concertul aniversar susținut de ”3 Sud – Est”.
Balul afaceriștilor 2022: Businessmanii și politicienii de prim rang, dar mai ales soțiile lor, au făcut parada modei, dar până la urmă au ieșit scântei - GALERIE FOTO
Unii dintre marii oamenii de afaceri din Botoșani, dar și cei cu un volum de business mai redus, însă cu rezultate deosebite în 2021, s-au strâns vineri seară la Cucorăni, la a 29 – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani și care de această dată a avut SC Hidroplasto SRL, compania patronată de Cătălin Silegeanu, partener principal.
48 de oameni morți într-o mlaștină! Cartea ”Tragedia de la Huțani” scrisă de jurnaliștii de la Botoșăneanul, de vânzare la librăria Cărturești 
Botoșănenii, sucevenii, dar și toți românii care vor să afle după 42 de ani povestea celui mai tragic eveniment care a avut loc vreodată pe un drum al țării o pot achiziționa și de la librăria Cărturești. 
Oameni uciși de bacterii, sute de îmbolnăviri și la „Mavromati”: Proiect la Botoșani pentru echipamente noi
La mijlocul lunii octombrie, cinci pacienți au murit în secția de Terapie Intensivă a Spitalul Clinic Județean Mureș după ce au luat o bacterie din unitatea medicală. Sute de infecții intraspitalicești sunt raportate anual și la Spitalul Județean „Mavromati”.
Filarmonica smile: Pagina web a ajuns în anul în care trăim, bannere uriașe prin oraș și... vine ”Simfonia Direcția 5” – GALERIE FOTO
Concertele de excepție organizate toamna aceasta la Botoșani sunt dublate și de inițiative interne cu impact extern la instituția muzicală a municipalității botoșănene.  
JAF armat la un cazino din Iași, o botoșăneancă divă pe Facebook a atacat cu iubitul cu care are un trecut tumultuos – GALERIE FOTO & VIDEO
Două persoane au fost reținute de polițiștii ieșeni după ce au intrat  într-o sală de jocuri și au fugit cu circa 35.000 de lei.Unul dintre ei a intrat în interior cu o cagulă pe față și un pistol cu electroșocuri și a paralizat-o pe una dintre angajate.
Drama mai puțin știută a antrenorului de la FC Botoșani: Atunci, la momentul respectiv, totul era pentru mine pierdutVIDEO
La 44 de ani, actualul tehnician de pe banca FC Botoșani a pregătit deja opt echipe care au evoluat sau încă se mai află în primul eșalon fotbalistic. Aceasta și pentru că și-a început cariera în antrenorat, la echipa de tineret a lui Dinamo București, încă de pe când avea doar 21 de ani.
Concertul celor trei tenori-manageri: unul dintre directori ”s-a supărat” că nu-i vine rândul la cântat și s-a plâns dirijorului și orchestrei – GALERIE FOTO
”Gală de Operă”, așa s-a intitulat spectacolul pe care Filarmonica ”George Enescu” l-a organizat vineri seară la Casa de Cultură a Sindicatelor. Conducerea instituției municipalității botoșănene a ținut să ofere melomanilor și un concert după conceptul celebrelor reprezentații Pavarotti – Domingos – Carreras.
O liceană din Botoșani a pus pe jar Poliția din Botoșani: A „visat” o tâlhărie care nu a avut loc
Au fost două săptămâni în care polițiștii din cadrul Serviciul Investigații Criminale al Poliției Botoșani a efectuat cercetări.Fata de 15 ani a sesizat că mai multe zile consecutiv ar fi fost tâlhărită de doi tineri.
Filarmonica iese în lumea largă: concerte în Veneția, Londra, Glasgow, Cardiff, Dubai și Chișinău - Vorbesc de date concrete, date certeFOTOGALERIE 
La nici patru luni de la învestire, noul manager al Filarmonicii ”George Enescu” a perfectat mai multe înțelegeri prin care instituția municipalității va susține concerte în locuri în care cei mai mulți dintre botoșăneni doar visează să ajungă. 
Autobuz ELECTRIC pe străzile orașului, botoșănenii pot circula GRATUIT: Este un exemplu despre cum va arăta transportul de persoane: VIDEO & GALERIE FOTO
Este un autobuz care se află în teste la Botoșani.Și arată asemenea celor 11 autobuze electrice pe care Primăria urmează să le achiziționeze cu fonduri europene.
Concurs pregătit pentru șefia spitalului orașului, candidații pot vizita unitatea medicală  
Consiliul de Administrație al Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” organizează concurs pentru ocuparea funcției de manager.
Adio, dar lucrez la cabinet: Plecată în PNL, Roxana Țurcanu rămâne consiliera vicepreședintelui ALDE de la CJ – VIDEO 
Plecarea Roxanei Țurcanu din ALDE alături de soțul său și de alți membri ai acestui partid nu va aduce și încetarea colaborării de la Consiliul Județean între fosta lideră pe Botoșani a acestei formațiuni și noul președinte interimar al organizației. 
E acum se vede cat de devotata este aceasta Daniela Rosu. In mandatul 2012-2016 erau consilieri psd capabili, nu toti, doar unii. Acum Rosu si Branzei. Doamne apara- ne si pazeste. Asa le trebuie psd-istilor. Au fost capabili, dar acum asta e....
11 mai 2020, 16:29
Mentionez faptul ca sunt prietena cu doamna Daniela Rosu de 20ani si am constatat in acest interval de timp,ca este un om onest ,cinstit foarte sufletist care s-a implicat dezinteresat ,de nenumarate ori sa ajute persoane lovite de soarta care ii cereau ajutorul!De multe ori ,am ramas surprinsa cand am remarcat, ca doamna Daniela a avut pagube deoarece a actionat in detrimentul intereselor sale si in favoarea unor oameni necajiti .Intr-adevar este un om integru si foarte direct care spune in fata ce gandeste dar eu personal o apreciez pentru acest lucru si pentru coloana vertebrala de care a dat dovada tot timpul.Am simtit nevoia sa intervin pentru ca ii cunosc adevarata personalitate si un om atat de bun ca ea merita sa fie judecata la justa valoare !Pe aceasta cale arat ca ii doresc multa bafta in tot ceea ce dumneaei intreprinde !
5 mai 2020, 12:39
avem încredere ca va veni vremea când in Partidul Sicialist Democrat va reveni democrația ucisă de Dragnea și slugile lui, este singura șansa a partidului pentru supraviețuire și pentru a face politica in slujba cetateanului și nu doar a interesului lui Tincu
2 mai 2020, 12:49
Legiutorul spune ca răspunderea pt deciziile luate este a persoanei care a votat, nu este răspunderea partidului. Este adevărat ca toate partidele apreciază ridicătorii de mâna, dar estebinecand mai sunt și persoane care gândesc. Felicit și eu pe aceasta cale cele doua persoane cu tărie de caracter.
2 mai 2020, 12:40
nu ma intereseaza psd, pnl, etc., dar un singur lucru e clar: in consiliul ati intrat pe listele unui partid , fara sa fi avut acolo oarece competiei reala pentru ocuparea locului pe lista. Prin urmare, cand mai spuneti ca sunteti in consiliu pe ,,inteligenta, meritul, priceperea, experienta, etc. a mea ", atunci trebuia sa candidati independent si sa concurati cu toate listele de partid si intradevar aveati libertatea totala de decizie.
2 mai 2020, 11:40
Brînzei a fost o lichea și un linge blide și la Electrocontact!Nici acolo nu a făcut nimic!Nici măcar o mutelcă.
2 mai 2020, 11:30
PSD SRL se debaraseaza de oamenii capabili și se grupează doar in grade de rudenii: fini si cumatrii. Succes.
2 mai 2020, 11:19
In sfârșit doi bărbați la PSD au curaj sa voteze cum este normal. Urmează ca cei doi sa fie denigrați și criticati la comanda de catre slugile infractorului Dragnea.
2 mai 2020, 11:14
Bravo Dana , Psd de jeguri are nevoie!
2 mai 2020, 08:58
Nu spune nimeni nimic de acest putregai numit Brînzei.A trăit zeci de ani pe spatele PSD, recompensat cu funcții și de la el nu a văzut sau auzit nimeni vreo prpunere, vreo acțiune concretă!Acum nu e prima oară cănd partidul e hăisa și el e ceala.Credcă îi ajunge cât a supt ba ca director, ba consilie, ba în consilii e administratie, ba pe la asociațiile de proprietari!Mai lăsți boșorogul să se odihnească!
2 mai 2020, 08:57
Bravo Dana ! Fruntea sus, Epoca Dragnea trebuie sa ia sfârșit.
2 mai 2020, 08:34
Este cu două fețe.Se dă după putere numai să îi fie ei bine.Iti este alături cât are nevoie,apoi îți întoarce spatele și eventual îți plătește binele cu rău.
2 mai 2020, 07:22
Spui ciuma rosie si tragi apa .
2 mai 2020, 06:11
FELICITARI !!!
2 mai 2020, 01:22
Din păcate PSD-ul nu mai are liderii de alta data, partidul a intrat pe mâna unor necalificați, a unor persoane care nu au demonstrat nimic profesional, dar care au știut cum, când și pe cine sa pupincureasca.
1 mai 2020, 22:26
A avut mult curaj doamna in cauza sa voteze împotriva camarilei care s-a instalat in partidul dumneaei. Felicitari !
1 mai 2020, 22:03
Suntem mulți care am auzit cum Tincu a amenințat in ultimii 4 ani consilierii PSD sa voteze in ședințele de CL așa cum le cere dansul. Trebuia , pana la urma, ca unul dintre consilierii locali PSD sa spună lucrurile pe nume. Probabil ca unele instituții ale statului vor intra în cele din urma pe fir sa verifice dacă este adevărat ca exista aceasta teroare cerută de la capul partidului.
1 mai 2020, 22:00
Ea totdeauna a umblat cu fundul in două luntrii.Calcă și peste cadavre numai să ii fie ei bine.
1 mai 2020, 21:04
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
2 decembrie 2022
EUR
Euro
4.9297 lei
USD
Dolarul SUA
4.6851 lei
CHF
Francul elveţian
5.0142 lei
GBP
Lira sterlină
5.7419 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4938 lei
XAU
Gramul de aur
271.1673 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2044 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1935 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4860 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6629 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.8 o C
Dorohoi
-1.5 o C
Bucecea
-1.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.5 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.