Top News
Consilieră municipală PSD dată afară de pe telefon la câteva ore după votul pro PNL: Am votat așa cum am apreciat eu în urma circului

Circul făcut de consilierii municipali la ședința de joi a continuat, cel puțin parțial, și după terminarea întrunirii. Și aceasta pentru că, cel puțin în cazul PSD-iștilor, scandalul s-a mutat din plenul deliberativului, în interiorul formațiunii politice.  

A votat prelungirea mandatelor unor PNL-iști

 

Acolo unde Danielei Roșu i s-a reproșat mai mult au mai puțin voalat că ar fi trădătoare. Aceasta deoarece nu a părăsit întrunirea atunci când majoritatea colegilor săi au făcut-o.


Ea a rămas conectată la tabletele prin intermediul cărora aleșii de la municipiu participă la ședințele de Consiliu Local pe vreme de pandemie și alături de alt PSD-ist, Ioan Brânzei, a asigurat în continuare cvorumul pentru ca dezbaterile să poată continua.


Ba mai mult, a votat pentru prelungirea pe patru luni a mandatelor actualilor membri ai Consiliului de Administrație de la SC Eltrans SA, toți PNL-iști: Carmen Achiței, Cătălin Alexa și Serghi Crăcană.

 

”Nu trebuie să aud atâtea jigniri”


Spiritele s-au încins, iar consiliera a ținut să facă precizări pe grupul de WhatsApp al Biroului Organizației Locale a PSD Botoșani.


”Dragi colegi, eu am votat așa cum am considerat eu. Pentru patru luni de mandat am considerat că nu trebuie să fiu supusă să aud atâtea jigniri. Oricum, m-am gândit că procedura de predare-primire durează foarte mult și tot zero era pentru PSD. Și mi-a venit în minte ce a zis dl. Cosmin Andrei, când a avut amendament la proiectul de buget pe 2020. Am să-l citez: «oricum până la alegeri nu este timp pentru a se asfalta strada». Așa am considerat și acum. Adică efectul pentru patru luni este zero. Eu am intrat în Consiliul Local pe propriile merite și am dreptul să decid și eu asupra votului meu”,


Daniela Roșu, consilier local PSD.


Explicațiile acesteia nu au făcut altceva decât îi enerveze și mai tare pe unii colegi.

 

Cel mai nou consilier ar putea avea și cel mai scurt mandat

 

Iar represaliile au și început, în scurt timp fiind eliminată de pe grupul de WhatsApp al PSD Botoșani de la municipiu. Și nu este exclus să urmeze și alte pedepse, chiar și excluderea din partid, care poate atrage pierderea mandatului de consilier local. Numai că PSD are 12 consilieri și PNL 11 și cum procedura de înlocuire a unui ales nu este dintre cele mai rapide, social-democrații ar risca să piardă majoritatea și așa extrem de fragilă pe care o au.


Daniela Roșu este cel mai nou consilier local PSD, începându-și mandatul pe 26 septembrie 209, când i-a luat locul demisionarului Ady Petrușcă.  

 

Până și aleșii recunosc că fac circ pe banii contribuabililor

 


Dincolo de toate aceste lucruri, pentru botoșăneni este poate însă mai important și altceva. Printre altele, consiliera PSD le-a transmis colegilor că, ”am votat așa cum am apreciat eu în urma circului”.


Ceea ce înseamnă că până și aleșii de la municipiu recunosc că fac circ pe banii contribuabililor în loc să voteze pentru binele acestora.


Iar ceea ce s-a întâmplat ieri în Consiliul Local Botoșani, cu dispute suburbane și limbaj propriu ”băieților de cartier” a fost tocmai pentru un vot exclusiv în interes politic, fiecare partid încercând să își impună propriii oameni în CA-ul de la SC Eltrans SA.


Până la urmă câștig de cauză au avut liberalii cu sprijinul a doi social-democrați.

 

loading...
Bătălie politică pentru administratorii de la Eltrans: Trei liberali VS trei pesediști – LISTA oamenilor propuși
Funcționari din Primărie făcuți „alcooliști și boi” de un director liberal cu mandat de consilier local – VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Singurul candidat înscris pentru un post de director de instituție a lăsat-o mai moale cu politica și s-a apucat de învățat
Concursul are loc la începutul săptămânii viitoare la București.
Curs festiv în halate albe: Cele mai frumoase asistente au depus jurământul - V-ați ales o meserie nobilă - GALERIE FOTO & VIDEO
După trei ani de studiu, zeci de tineri care au absolvit Școala Postliceală ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus”, au avut parte de cursul festiv organizat la un restaurant din Botoșani.
ÎN SFÂRȘIT s-au depus oferte pentru reabilitarea infrastructurii tramvaielor! Companii de calibru din Botoșani și din țară, interesate de mega-proiect
Primăria Botoșani a intrat în procedura de negociere directă cu firmele interesate să reabiliteze căile de rulare cu tramvaiul din municipiu, după ce la cele două licitații organizate nu a fost depusă nicio ofertă.
Reorganizare la Județ cu suplimentare de posturi: Șefii, aproape de a primi „cadou” câte un consilier – DOCUMENT
Noua organigramă propusă pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean trebuie votată de către consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare.
E caniculă, ce facem cu animalele fără stăpân? - Cei care vor fi prinși vor fi filmați și reclamați la Poliție / Ține de civilizație - GALERIE FOTO
Nu doar oamenii suportă greu temperaturile ridicate din ultima perioadă. Și dacă animalele de companie aflate în grija unui proprietar sunt mai ferite de pericole, situația se schimbă foarte mult atunci când vorbim de pisicile sau cățeii fără stăpân.
Oameni săraci în județ bogat: Botoșaniul, un uriaș potențial sau raiul politicienilor?
Privit cel mai adesea ca pol al sărăciei, cu cei mai puțini salariați și bătrâni cu pensii de multe ori la limita supraviețuirii, județul Botoșani se hrănește de mai bine de trei decenii din promisiunile politicienilor.
Botoșăneanca plecată din Avrămeni și devenită portdrapelul României la Jocurile Olimpice: Naţiunea noastră este puternicăVIDEO & GALERIE FOTO
Canotajul românesc a intrat în focurile Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 încă din prima zi a competiției. România a avut două echipaje care s-au calificat direct în semifinale, cele de dublu vâsle, Ancuța Bodnar – Simona Radiș și Ioan Prundeanu – Marian Enache.
Doar la șase licee elevii au intrat cu medii de peste 5, val de admiși cu medii de 2 & 3 și ceva – TOPUL liceelor din Botoșani după repartizarea computerizată
Un an și jumătate de învățământ online pare să își fi pus serios amprenta asupra calității actului educațional. Definitoriu este ceea ce s-a întâmplat la repartizarea computerizată a elevilor la licee.
A rămas cum au stabilit! 1 milion de lei din banii botoșănenilor pentru retrogradata cu zero puncte Magnum după o evaluare de poveste a contestațiilor
S-a întrunit comisia de evaluare a contestațiilor și a efectuat o verificare a contestațiilor depuse în cadrul sesiunii de acordare a finanțărilor nerambursabile pe legea sportului, în urma căreia s-au dat punctajele finale.
Loading...
Instituția de la Botoșani condusă de un deceniu de același manager: Se pregătește concurs centralizat
În acest moment, managerul de la Botoșani se află în prelungire legală a contractului.
Telenovelă administrativă pentru un șef din Primăria Botoșani: Dat afară în martie, reangajat în iunie și concediat din nou în iulie
Este un an greu pentru fostul șef al Biroului de Cadastru Imobiliar din cadrul Primăriei Botoșani, Dorin Palaghiu. În doar jumătate de an a primit o condamnare penală, și-a pierdut locul de muncă, a fost reangajat și în decurs de o lună, dat afară din nou.
Un botoșănean vrea să vândă Primăriei... o stradă: Suntem în continuare amenințați VIDEO
Situație inedită la Botoșani. Un botoșănean deține un teren transformat între timp în cale de acces pentru mai multe locuințe și pretinde despăgubiri de la Primăria Botoșani pentru a nu bloca respectivul drum.
De ce pleacă tinerii din Botoșani știm, dar de ce nu se mai întorc? - Ne place să avem o viață activă, să locuim în orașe „smart” / Știm că nu avem pic de infrastructură, dar l-am avut pe Eminescu!
Suntem mândri de ei doar când aplaudăm succesele: notele de 10, olimpiade îmbrăcate în aur și argint, competiții sportive cu imn și drapel, admiteri de răsunet prin marile centre universitare ale țării, chiar ale lumii.
A murit Teodor Dimitriu, fostul director al AJOFM Botoșani
Duminică, Teodor Dimitriu s-a stins din viață.
Loading...
Se caută directori la două instituții din Botoșani care funcționează în aceeași clădire
Concursul va avea loc la începutul lunii august, pentru cele două posturi fiind necesară o vechime de minimum șapte ani.
PARADOX în Educație: Elevi din Botoșani premianți la școală, repetenți la Evaluarea Națională
Ministerul Educației a publicat joi ierarhia mediilor la liceu. Media generală de admitere a rezultat din media din clasele V-VIII (procent de 20%), și cea de la Evaluarea Națională (80%).
Scandal la porțile stadionului, oameni nervoși că nu pot intra, deși au bilet: VIDEO&GALERIE FOTO
După un an și patru luni de pauză, Stadionul Municipal este readus la tumultul de altădată, prin prezența spectactorilor.
Mare de oameni și lacrimi pentru Nicu Catană, înmormântat în curtea lăcașului de cult căruia i-a fost ctitor: Biserica aceasta nu-l va uita niciodatăGALERIE FOTO
Neculai în buletin, Niculiță și Nicușor prin copilărie și Nicu tot restul vieții... Nicu Catană... Venit pe lume într-un ger cumplit din ianuarie 1965, a plecat în arșița lui cuptor, în 2021.
Director cu acte în regulă la AJOFM Botoșani – NOTA obținută de singura doamnă înscrisă la concurs
Pentru acest post s-a înscris un singur candidat, respectiv Anca Apăvăloaie.
Scandal monstru la PNL, un tânăr care i-a atacat frontal pe Șoptică, Gireadă și Ada Macovei, scos cu țipete de pe scenă: În 13 ani de zile nu v-am văzut la nicio acțiune din PNL!VIDEO
Lucrările conferinței orgnizației municipale a PNL Botoșani de săptămâna trecută au degenerat când a urcat pe scenă un tânăr care nu se înscrisese inițial la cuvânt. Din sală s-au auzit proteste, mai ales că până atunci susținuseră alocuțiuni doar candidații sau liderii de la județ sau municipiu.
E acum se vede cat de devotata este aceasta Daniela Rosu. In mandatul 2012-2016 erau consilieri psd capabili, nu toti, doar unii. Acum Rosu si Branzei. Doamne apara- ne si pazeste. Asa le trebuie psd-istilor. Au fost capabili, dar acum asta e....
11 mai 2020, 16:29
Mentionez faptul ca sunt prietena cu doamna Daniela Rosu de 20ani si am constatat in acest interval de timp,ca este un om onest ,cinstit foarte sufletist care s-a implicat dezinteresat ,de nenumarate ori sa ajute persoane lovite de soarta care ii cereau ajutorul!De multe ori ,am ramas surprinsa cand am remarcat, ca doamna Daniela a avut pagube deoarece a actionat in detrimentul intereselor sale si in favoarea unor oameni necajiti .Intr-adevar este un om integru si foarte direct care spune in fata ce gandeste dar eu personal o apreciez pentru acest lucru si pentru coloana vertebrala de care a dat dovada tot timpul.Am simtit nevoia sa intervin pentru ca ii cunosc adevarata personalitate si un om atat de bun ca ea merita sa fie judecata la justa valoare !Pe aceasta cale arat ca ii doresc multa bafta in tot ceea ce dumneaei intreprinde !
5 mai 2020, 12:39
avem încredere ca va veni vremea când in Partidul Sicialist Democrat va reveni democrația ucisă de Dragnea și slugile lui, este singura șansa a partidului pentru supraviețuire și pentru a face politica in slujba cetateanului și nu doar a interesului lui Tincu
2 mai 2020, 12:49
Legiutorul spune ca răspunderea pt deciziile luate este a persoanei care a votat, nu este răspunderea partidului. Este adevărat ca toate partidele apreciază ridicătorii de mâna, dar estebinecand mai sunt și persoane care gândesc. Felicit și eu pe aceasta cale cele doua persoane cu tărie de caracter.
2 mai 2020, 12:40
nu ma intereseaza psd, pnl, etc., dar un singur lucru e clar: in consiliul ati intrat pe listele unui partid , fara sa fi avut acolo oarece competiei reala pentru ocuparea locului pe lista. Prin urmare, cand mai spuneti ca sunteti in consiliu pe ,,inteligenta, meritul, priceperea, experienta, etc. a mea ", atunci trebuia sa candidati independent si sa concurati cu toate listele de partid si intradevar aveati libertatea totala de decizie.
2 mai 2020, 11:40
Brînzei a fost o lichea și un linge blide și la Electrocontact!Nici acolo nu a făcut nimic!Nici măcar o mutelcă.
2 mai 2020, 11:30
PSD SRL se debaraseaza de oamenii capabili și se grupează doar in grade de rudenii: fini si cumatrii. Succes.
2 mai 2020, 11:19
In sfârșit doi bărbați la PSD au curaj sa voteze cum este normal. Urmează ca cei doi sa fie denigrați și criticati la comanda de catre slugile infractorului Dragnea.
2 mai 2020, 11:14
Bravo Dana , Psd de jeguri are nevoie!
2 mai 2020, 08:58
Nu spune nimeni nimic de acest putregai numit Brînzei.A trăit zeci de ani pe spatele PSD, recompensat cu funcții și de la el nu a văzut sau auzit nimeni vreo prpunere, vreo acțiune concretă!Acum nu e prima oară cănd partidul e hăisa și el e ceala.Credcă îi ajunge cât a supt ba ca director, ba consilie, ba în consilii e administratie, ba pe la asociațiile de proprietari!Mai lăsți boșorogul să se odihnească!
2 mai 2020, 08:57
Bravo Dana ! Fruntea sus, Epoca Dragnea trebuie sa ia sfârșit.
2 mai 2020, 08:34
Este cu două fețe.Se dă după putere numai să îi fie ei bine.Iti este alături cât are nevoie,apoi îți întoarce spatele și eventual îți plătește binele cu rău.
2 mai 2020, 07:22
Spui ciuma rosie si tragi apa .
2 mai 2020, 06:11
FELICITARI !!!
2 mai 2020, 01:22
Din păcate PSD-ul nu mai are liderii de alta data, partidul a intrat pe mâna unor necalificați, a unor persoane care nu au demonstrat nimic profesional, dar care au știut cum, când și pe cine sa pupincureasca.
1 mai 2020, 22:26
A avut mult curaj doamna in cauza sa voteze împotriva camarilei care s-a instalat in partidul dumneaei. Felicitari !
1 mai 2020, 22:03
Suntem mulți care am auzit cum Tincu a amenințat in ultimii 4 ani consilierii PSD sa voteze in ședințele de CL așa cum le cere dansul. Trebuia , pana la urma, ca unul dintre consilierii locali PSD sa spună lucrurile pe nume. Probabil ca unele instituții ale statului vor intra în cele din urma pe fir sa verifice dacă este adevărat ca exista aceasta teroare cerută de la capul partidului.
1 mai 2020, 22:00
Ea totdeauna a umblat cu fundul in două luntrii.Calcă și peste cadavre numai să ii fie ei bine.
1 mai 2020, 21:04
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.9 o C
Dorohoi
17.9 o C
Bucecea
18.2 o C
Darabani
17.5 o C
Saveni
18.9 o C
Ştefăneşti
19.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.