Top News
Clădirea de birouri din centrul orașului lăsată fără parcare de consilieri, compania se apără cu o anexă... rătăcită – VIDEO

La solicitarea controlorilor financiari ai Camerei de Conturi Botoșani, Primăria municipiului, prin votul consilierilor locali, a reziliat contractul de asociere încheiat cu societatea Vegastel în urmă cu 13 ani.

Cele 48 de locuri de parcare sunt acolo, Primăria nu le vede...

 

În ziua dezbaterii, la ședința ordinară de Consiliu Local din 26 noiembrie, a luat parte și o reprezentantă a SC Vegastel SRL, proprietara clădirii de birouri din strada Teatrului, pentru a apăra interesele firmei.

 

A adus niște schițe din care ar rezulta clar că în teren există cele 48 de locuri de parcare, unele pe suport de pavele, altele pe asfalt.

 

A mai declarat că în 2009 s-a încheiat un act adițional între Vegastel și Primărie care a presupus o altă anexă cu schița suprafeței de teren utilizată de compania privată și care nu există pe nicăieri pe pagina electronică  a Primăriei.  

 

„Este vorba despre o greșeală, este un act adițional încheiat ulterior la acordul cadru și acolo este schița, ultima, cea corectă, care se potrivește exact cu ceea ce este în teren. Adică, ne-am asumat toate responsabilitățile, obligațiile contractului sunt toate îndeplinite, sunt toate cele 48 de locuri de parcare. Am venit și cu o schiță pentru că probabil de aici a pornit eroarea”,

Reprezentanta societății Vegastel

 

Și dacă la o simplă privire nu pot fi identificate cele 48 de locuri de parcare pe care Vegastel avea obligația să le amenajeze, acest lucru se poate datora lucrărilor pe care Primăria le-a avut în zonă.

 

„În zona aceea Primăria a avut mai multe intervenții, a executat mai multe lucrări, s-a lărgit șoseaua pe strada Teatrului și s-au modificat niște locuri. Marcajele la locurile de parcare vechi. Reasfaltare, s-a mai tras gaz la sinagogă și iar s-au mai făcut niște modificări. Deci noi în 2009 am executat toate cele 48 de locuri de parcare, exact ce ne-am asumat am făcut,  atunci Primăria a luat în primire cele 25 de locuri și de atunci Primăria cred că le-a gestionat”,

Reprezentanta societății Vegastel

 

În încheiere, a criticat faptul că a aflat de decizia de reziliere a contractului de asociere din presa locală, publicația Botoșăneanul având un articol pe această temă.

 

„Eu nu am văzut acele 25 de locuri de parcare”

 

Raluca Curelariu, consilier local USR PLUS, a dorit să știe unde sunt acele locuri de parcare pe care Vegastel susține că le-a amenajat: „Nu vă supărați, am parcat în zonă de mult timp și eu nu am văzut acele 25 de locuri, nu știu unde le-ați pus”.

 

Și de asemenea, a întrebat și despre amenajarea parcării supraetajate, o altă obligație din contract: „să știți că am căutat-o, dar eu nu găsesc parcarea supraetajată”.

 

Reprezentanta societății nu a putut oferi un răspuns clar la această întrebare: „asta mi-ați trimis, la asta am rezolvare și răspuns. Eu am zis punctul nostru de vedere, nu sunt avocat. Eu atât am putut omenește să spun”.

 

„Când s-a semnat contractul, s-au modificat pe ici, pe colo, părțile esențiale”

 

Primarul Cosmin Andrei a explicat la rându-i că aceasta era o practică în trecut pentru utilizarea domeniului public fără contracte de concesiune, unde prețul se stabilește fără licitație.

 

„Când s-a semnat contractul, s-au modificat pe ici, pe colo, părțile esențiale. Și vă aduc în atenție un caz celebru de la mall. Și în acest contract avem o anexă, deși CL a votat niște clauze, se fac anexe fără a mai ajunge la cunoștința CL. Acesta este fenomenul, sunt lucruri din trecut pe care trebuie să le corectăm astăzi. De ce nu s-au respectat? De ce nu am știut? Sunt alte aspecte și nu mai intru în detalii”,

Cosmin Andrei, primar

 

La vot, aleșii municipali au fost de acord cu rezilierea contractului de asociere dintre Vegastel și Primărie, care a fost încheiat în 2008.

 

loading...
Buluc de lume pentru locurile de parcare, RECORD absolut stabilit pentru un spațiu de pe o alee: Este foarte trist, trebuie să găsim soluțiiGALERIE FOTO
Ex mega-afacerist de Botoşani: Avea zeci de magazine, le-a vândut cu milioane de euro, iar acum este executat silit de bancă

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un fost senator & președinte al CJ, aproape de intrarea în PNL, altul face apel către foștii lideri: Îi rog să contribuie la acest proiect
Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2008 – 2012 ar fi aproape de întoarcerea în PNL, partid pe care l-a condus la Botoșani în perioada 2001 – 2006.
Noua echipă a Teatrului ”Mihai Eminescu” duce spectacolul la un alt nivel: Ceva foarte interesant, ce nu s-a mai făcut / Cu adevărat senzațional
”Între teatru şi realitatea socială se află o linie de demarcaţie”, spunea Georges Gurvitch în a sa ”Sociologie teatrală”, adăugând că teatrul reprezintă ”sublimarea anumitor situaţii sociale, fie că le idealizează, fie că le ridiculizează, fie că îndeamnă la schimbarea lor”.
DISPARIȚIILE anunțate de Poliție ascund în spate povești de dragoste născute pe Facebook: Comunică imediat între ei, mă caută Poliția
Un fenomen îngrijorător care și-a făcut loc și la Botoșani este acela al disparițiilor de minori. Părinții apelează la ajutorul Poliției în momentul în care nu mai știu nimic de propriii copii. La unii, disparițiile sunt într-adevăr neașteptate, în alte cazuri polițiștii aplică amenzi pentru neglijență.
Tranzacție de proporții: Un om de afaceri din Suceava a devenit acționar la o firmă din Botoșani, compania botoșăneană ridică un bloc premium în centrul orașului
Tranzacția imobiliară a începutului de an s-a perfectat astăzi la Suceava și vizează direct Botoșaniul. O firmă din grupul ”Trutzi” fondat de omul de afaceri Ciprian Nuțu a cumpărat 50% din acțiunile SC Tadas SRL, companie de construcții controlată de familia Bidașcă.
Puzderie de botoșăneni îmbolnăviți la chefuri și în vacanțe, s-a suplimentat numărul de paturi în spitale, trei zile consecutive de creșteri record
Județul Botoșani a înregistrat marți un record negativ de cazuri, autoritățile sanitare anunțând 384 de noi îmbolnăviri. În ultimele zile au fost raportate sute de noi infectări, incidențele fiind în creștere de la o zi la alta, ceea ce este o premieră pentru zona noastră, de la debutul pandemiei. 
Florin Țurcanu la sediul central al liberalilor, Roxana Țurcanu aproape prim-vicepreședinte la PNL Botoșani
Cele două comisii de negociere constituite la nivel central de PNL și ALDE pentru fuziune s-au întrunit astăzi la sediul central al liberalilor din București.
Botoșanii și Poetul: Muzică, poezie, gazetărie și public dornic de Eminescu – GALERIE FOTO&VIDEO
Sâmbătă, 15 ianuarie, Botoșani. Ziua Culturii Naționale, hrănită simbolic din existența celui mai mare poet al românilor.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Încă un an de amânări la procesul în care doi soți și-au pierdut viața, blocaj la audierea de martori
Procesul în care doi soți au murit în urma unui cumplit accident la Orășeni Deal bate pasul pe loc. Dosarul se află încă pe rolul Judecătoriei Botoșani asta deși primul termen a avut loc în luna iunie a anului 2018.
Copilul genial care a încheiat într-un mod fabulos Ziua Culturii Naționale la Botoșani: Nu știm cine este - VIDEO
Un copil de șase ani a reușit să țină publicul în picioare, să primească ropote de aplauze, nu mulți dintre cei de față având la final lacrimi în ochi. Cine este copilul, era întrebarea care se auzea din om în om.
Loading...
NEMULȚUMIRI de la valoarea „Premiului Național Mihai Eminescu”, Primăria acordă 35.000 de lei laureatului! PROPUNERE de diminuare din partea unei consiliere
În ședința festivă a Consiliului Local din 15 ianuarie 2022, de Ziua Culturii Naționale, Primăria Botoșani a alocat câte 35.000 de lei laureaților „Premiului Național Mihai Eminescu” din 2020 și 2021, pentru întreaga activitate.
Un tânăr botoșănean de 27 de ani, licențiat în Drept și cu două mastere, a devenit consilier de stat al vice-premierului Sorin Grindeanu
Numire importantă pentru un tânăr din Botoșani care a devenit consilier al viceprim-ministrului din cabinetul lui Nicoale Ciucă.
(DEZ)INTERES la ședința festivă de la Primărie de Ziua Culturii Naționale, chiul în bloc la masă, festivism limitat de criza momentului – VIDEO & GALERIE FOTO
Din cauza crizei sanitare, ședința festivă care are loc în fiecare an pe data de 15 ianuarie la Primăria Botoșani, în sala care-i poartă numele poetului nepereche a fost limitată ca prezență de persoane. Scriitorii au fost puțini, iar mesajele lor au fost transmise în mediul virtual.
CONCERTUL de Anul Nou: Botoșănenii au umplut, două seri la rând, sala Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a devenit o tradiție, la fel ca în toate orașele - din România sau de oriunde în lume - care au norocul unei astfel de instituții culturale.
Incredibila poveste a bustului lui Eminescu, din fața liceului care îi poartă numele: Evacuat de la Cernăuți, dispărut din București, apare misterios la Botoșani
O poveste fabuloasă, cunoscută de foarte puțini botoșăneni care, unii dintre ei, trec zilnic pe lângă liceul care poartă numele celui mai mare poet român.
Loading...
Medicul șef condus pe ultimul drum în sunet de sirene, slujba oficiată de patru preoți: Şi-a dăruit și cariera și viața paciențilorFOTO & VIDEO
Foarte atent cu cei din jur, discret, bun la suflet. Sunt doar câteva dintre calitățile medicului Alexa care au fost amintite astăzi chiar de sora acestuia la slujba de înmormântare.
După 20 de ani în proprietatea Mitropoliei Moldovei, reabilitarea Conacului de la Miorcani aproape de final: Obiectivul se află într-o stare bună acum - GALERIE FOTO
Un obiectiv de importanță națională, care tezaurizează o moștenire culturală deosebită, este aproape de a-și recăpăta strălucirea de odinioară.
A fost sărbătoare mare de Crăciun, comunitatea din Botoșani unde bucuria și tradiția fac spectacol – GALERIE FOTO&VIDEO
Explozie de culoare, un spectacol al vârstelor îmbinat cu tradiția și cu spiritul comunitar care, la lipoveni, capătă de fiecare dată un farmec aparte.
Lumânări la spitalul din Dorohoi, inclusiv directorul a încercat să-l salveze pe medicul șef de la Urgențe: S-a pierdut și din cauza muncii, a stresului
Medicul Ovidiu Alexa, care a încetat vineri din viață după ce a suferit un infarct, va fi depus astăzi la Capela Catedralei din Dorohoi. Toți cei care doresc să-i aducă aici un ultim omagiu o pot face timp de două zile.
Un cunoscut medic de la Spitalul Dorohoi a murit fulgerător la 46 de ani după ce a ieșit din gardă
Unul din cei mai apreciați medici de la Spitalul Municipal Dorohoi a plecat la ceruri vineri, 7 ianuarie 2022.
Ordin de la București: Se pregătesc trei ”mini spitale” provizorii, în spitalele propriu zise mai ajung doar bolnavii în stare gravă
Se înființează centre de evaluare ambulatorie la „Mavromati” și în alte două spitale. Astfel se evită aglomerația la Unitățile de Primiri Urgențe și pe secțiile din spitale.
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”În același timp, pentru că tot a amintit dl Simion că i-am fost profesor în urmă cu mai bine de un deceniu, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la masteratul de istoria comunismului din România, aș face o ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9443 lei
USD
Dolarul SUA
4.3840 lei
CHF
Francul elveţian
4.7621 lei
GBP
Lira sterlină
5.9238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8393 lei
XAU
Gramul de aur
260.3177 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2439 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3742 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1457 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4884 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2017 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.6 o C
Dorohoi
0.6 o C
Bucecea
1.9 o C
Darabani
0.1 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
-0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.