Top News
Clădirea de birouri din centrul orașului lăsată fără parcare de consilieri, compania se apără cu o anexă... rătăcită – VIDEO

La solicitarea controlorilor financiari ai Camerei de Conturi Botoșani, Primăria municipiului, prin votul consilierilor locali, a reziliat contractul de asociere încheiat cu societatea Vegastel în urmă cu 13 ani.

Cele 48 de locuri de parcare sunt acolo, Primăria nu le vede...

 

În ziua dezbaterii, la ședința ordinară de Consiliu Local din 26 noiembrie, a luat parte și o reprezentantă a SC Vegastel SRL, proprietara clădirii de birouri din strada Teatrului, pentru a apăra interesele firmei.

 

A adus niște schițe din care ar rezulta clar că în teren există cele 48 de locuri de parcare, unele pe suport de pavele, altele pe asfalt.

 

A mai declarat că în 2009 s-a încheiat un act adițional între Vegastel și Primărie care a presupus o altă anexă cu schița suprafeței de teren utilizată de compania privată și care nu există pe nicăieri pe pagina electronică  a Primăriei.  

 

„Este vorba despre o greșeală, este un act adițional încheiat ulterior la acordul cadru și acolo este schița, ultima, cea corectă, care se potrivește exact cu ceea ce este în teren. Adică, ne-am asumat toate responsabilitățile, obligațiile contractului sunt toate îndeplinite, sunt toate cele 48 de locuri de parcare. Am venit și cu o schiță pentru că probabil de aici a pornit eroarea”,

Reprezentanta societății Vegastel

 

Și dacă la o simplă privire nu pot fi identificate cele 48 de locuri de parcare pe care Vegastel avea obligația să le amenajeze, acest lucru se poate datora lucrărilor pe care Primăria le-a avut în zonă.

 

„În zona aceea Primăria a avut mai multe intervenții, a executat mai multe lucrări, s-a lărgit șoseaua pe strada Teatrului și s-au modificat niște locuri. Marcajele la locurile de parcare vechi. Reasfaltare, s-a mai tras gaz la sinagogă și iar s-au mai făcut niște modificări. Deci noi în 2009 am executat toate cele 48 de locuri de parcare, exact ce ne-am asumat am făcut,  atunci Primăria a luat în primire cele 25 de locuri și de atunci Primăria cred că le-a gestionat”,

Reprezentanta societății Vegastel

 

În încheiere, a criticat faptul că a aflat de decizia de reziliere a contractului de asociere din presa locală, publicația Botoșăneanul având un articol pe această temă.

 

„Eu nu am văzut acele 25 de locuri de parcare”

 

Raluca Curelariu, consilier local USR PLUS, a dorit să știe unde sunt acele locuri de parcare pe care Vegastel susține că le-a amenajat: „Nu vă supărați, am parcat în zonă de mult timp și eu nu am văzut acele 25 de locuri, nu știu unde le-ați pus”.

 

Și de asemenea, a întrebat și despre amenajarea parcării supraetajate, o altă obligație din contract: „să știți că am căutat-o, dar eu nu găsesc parcarea supraetajată”.

 

Reprezentanta societății nu a putut oferi un răspuns clar la această întrebare: „asta mi-ați trimis, la asta am rezolvare și răspuns. Eu am zis punctul nostru de vedere, nu sunt avocat. Eu atât am putut omenește să spun”.

 

„Când s-a semnat contractul, s-au modificat pe ici, pe colo, părțile esențiale”

 

Primarul Cosmin Andrei a explicat la rându-i că aceasta era o practică în trecut pentru utilizarea domeniului public fără contracte de concesiune, unde prețul se stabilește fără licitație.

 

„Când s-a semnat contractul, s-au modificat pe ici, pe colo, părțile esențiale. Și vă aduc în atenție un caz celebru de la mall. Și în acest contract avem o anexă, deși CL a votat niște clauze, se fac anexe fără a mai ajunge la cunoștința CL. Acesta este fenomenul, sunt lucruri din trecut pe care trebuie să le corectăm astăzi. De ce nu s-au respectat? De ce nu am știut? Sunt alte aspecte și nu mai intru în detalii”,

Cosmin Andrei, primar

 

La vot, aleșii municipali au fost de acord cu rezilierea contractului de asociere dintre Vegastel și Primărie, care a fost încheiat în 2008.

 

loading...
Buluc de lume pentru locurile de parcare, RECORD absolut stabilit pentru un spațiu de pe o alee: Este foarte trist, trebuie să găsim soluțiiGALERIE FOTO
Ex mega-afacerist de Botoşani: Avea zeci de magazine, le-a vândut cu milioane de euro, iar acum este executat silit de bancă

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Inițiativa unui botoșănean care are efecte în întreaga țară: Primul pas l-am făcut noi - FOTO
Un blocaj creat în ultimii ani producea numeroase neajunsuri în rândul comunității.
Se caută director la cel mai mare spital din Botoșani pe un salariu de peste 16.000 de lei
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea postului de director medical. Examenul va avea loc în luna septembrie și va consta în mai multe probe.
PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din punctul de vedere al educației este total nerecomandabil, chiar interzis prin lege, și avem și mecanisme, să faci meditații cu propriii elevi de la clasă. Este pentru prima oară când avem și mecanisme prin care putem să ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8793 lei
USD
Dolarul SUA
4.8008 lei
CHF
Francul elveţian
5.0325 lei
GBP
Lira sterlină
5.7839 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5491 lei
XAU
Gramul de aur
272.7882 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2495 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2051 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3341 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7222 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1985 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6560 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.2 o C
Dorohoi
24.1 o C
Bucecea
26.9 o C
Darabani
23.5 o C
Saveni
24.3 o C
Ştefăneşti
27.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.