Top News
Botoșaniul, două-trei zile până la carantină: autoritățile închid practic orașul pentru nevaccinați, toate unitățile rămân deschise pentru cei imunizați – LISTA restricțiilor

Municipiul Botoșani a atins sâmbătă o rată de 5,67 și se apropie vertiginos de pragul de 6 la mie de la care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) va aplica o nouă serie de restricții.

În general, CJSU nu va putea face altceva decât să transpună pe plan local măsurile deja adoptate la jumătatea săptămânii de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).


Principala noutate este că la majoritatea activităților nu va mai fi permisă prezența persoanelor care prezintă un test negativ, ci doar a celor vaccinați ori care s-au imunizat prin boală.

 

La restaurant, bar, cinema, club, teatru, sala de sport – doar cu vaccin sau dacă ai trecut prin boală


Restaurantele, cinematografele, barurile, cluburile, instituțiile de spectacol sau sălile de sport rămân deschise până la 50% din capacitatea maximă, în localitățile cu rată de infectare cu peste 6 la mie, pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală, nu și pentru cei cu test negativ, a decis CNSU.


CNSU a aprobat modificarea și completarea măsurilor adoptate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, în sensul permiterii desfășurării activităților cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul:

 

 

  •     restaurantelor barurilor, cluburilor și discotecilor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură,
  •     evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.),
  •     cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor,
  •     sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.

 

Nunți doar cu maxim 200 de oameni și aceia vaccinați ori ex-infectați


Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) va fi permisă, în localitățile cu rată de infectare de peste 6 la mie, doar în intervalul orar 5,00-24,00 și până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Vor putea participa doar persoanele care sunt vaccinate sau care au trecut prin boală, nemaifiind acceptat testul negativ.


În aceleași condiții vor putea fi organizate și mitingurile și demonstrațiile, cu un număr de maximum 100 de participanți.

 

Non-stopurile se vor închide pe timpul nopții


Magazinele se vor închide la ora 22:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică dacă incidența depășește pragul de 6 la mia de locuitori și tot la aceeași oră și în restul săptămânii dacă rata de infectare în localitate este mai mare de 7,5 la mie. După ora 22.00 pot activa doar operatorii economici care efectuează livrări la domiciliu. Cu alte cuvinte, non-stopurile se vor închide pe timpul nopții.


Și persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la confirmarea cu COVID-19 vor fi exceptate de la carantina de noapte, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile cu rata de infectare de peste 6 la mia de locuitori. Acum, pot circula în afara intervalului 5.00-20.00 doar persoanele vaccinate sau cele care au motive bine întemeiate.

 

Școlile rămân deschise, masca va deveni obligatorie și afară pentru toată lumea


Școlile vor rămâne deschise, cu prezență fizică, indiferent de rata de infectare din localitate, fiind eliminat astfel pragul de 6 la mie rată de infectare, cum este acum. Se va lua decizia de trecere în online în funcție de apariția unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau cadrelor didactice, a decis joi seară Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care precizează că miniștrii Educației și Sănătății vor adopta un ordin comun cu noile reguli.


În schimb, masca de protecție va fi obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise în localitățile în care rata de infectare este de peste 6 la mie, a decis joi seară Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU)


Evoluția ratei de infectare în municipiul Botoșani


0,37 la mie pe 4 septembrie


2,15 la mie pe 18 septembrie


5,67 la mie pe 2 octombrie

 

0,189 la mie


este media zilnică creșterii incidenței din ultimele 28 de zile, ceea ce înseamnă că luni municipiul Botoșani ar urma să facă pragul de 6 la mie.


Este însă posibil ca 6 la mie să fie atins chiar duminică, dacă și în weekend se va înregistra un număr ridicat de cazuri sau marți ori miercuri, dacă la sfârșitul săptămânii vor scădea îmbolnăvirile.  

 

Toate hotărârile menționate adoptate săptămâna aceasta de către CNSU au fost aprobate sâmbătă și de către Guvern, iar după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial vor intra efectiv în aplicare.

 

loading...
Tot mai rău: Recordul de cazuri a fost bătut iarăși la Botoșani
Mitropolia Moldovei respinge orice fel de restricții la pelerinajul de Sfânta Parascheva, primarul e de acord: Nu facem Untold

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Clădirea de birouri din centrul orașului lăsată fără parcare de consilieri, compania se apără cu o anexă... rătăcită – VIDEO
La solicitarea controlorilor financiari ai Camerei de Conturi Botoșani, Primăria municipiului, prin votul consilierilor locali, a reziliat contractul de asociere încheiat cu societatea Vegastel în urmă cu 13 ani.
Noaptea minții bugetare: Cu o lună înaintea revelionului, consilierii dezbat proiectul de buget la Eltrans pe anul 2021
Consilierii locali se întâlnesc vineri în ședință ordinară, iar unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Eltrans SA pe 2021. Se întâmplă asta abia pe 26 noiembrie, cu doar cinci săptămâni înaintea terminării anului!
GARDURI metalice de peste doi metri în două hipermarketuri din Botoșani, val de revoltă printre botoșăneni: Am ieșit de acolo în lacrimi GALERIE FOTO
Un lanț german cu magazine în toată România, inclusiv la Botoșani, se află în mijlocul unui scandal național în urma unei decizii controversate de a monta garduri în interiorul unităților comerciale.
O directoare de instituție de la Botoșani se pensionează: A fost o muncă frumoasă; Las pe altcineva mai tânăr
Mandatul îi expiră la finalul lunii decembrie și nu intenționează să se mai înscrie la concurs întrucât și-a depus dosarul de pensie.
Zeci de profesori pensionari predau în școlile din Botoșani, tinerii absolvenți „îngenuncheați” de sistem
Profesorii pensionari aleg să activeze în continuare în unitățile de învățământ din Botoșani. Între timp, tinerii absolvenți fie nu reușesc la examen, fie se îndreaptă din start către alte domenii mai atractive.
Zeci de botoșăneni cu steaguri și pancarte au PROTESTAT în Piața Revoluției: NU ucideți democrația
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a organizat duminică un nou protest în centrul orașului.
MĂSURI radicale pregătite la Nova Apaserv, noii administratori ar lua în calcul inclusiv restructurări de personal
Perioada dezastruoasă din punct de vedere financiar pe care o traversează compania județeană de funrizare a serviciilor de apă și canalizare atrage măsuri drastice.
Artiști botoșăneni pe scenele țării: Am descoperit actoria în timpul liceului / Mi-a plăcut foarte mult modul acesta de a te exprima printr-un joc serios - FOTOGALERIE
Se vorbeşte de ani buni de ”miracolul” Nordului, mai ales atunci când pe marea scenă a țării se mai ițește câte un artist plecat din Botoșani. Și nu se ițește oricum, ci cu zvâc actoricesc, mustind de talent și de forță.
Proiect revoluționar în zona centrală a orașului: bloc cu sală de fitness la ultimul etaj și două niveluri de parcare subterană după planurile unui arhitect care a studiat în SUA – FOTOGALERIE
(P) Intersecția străzilor Calea Națională - Nicolae Iorga va căpăta în câțiva ani un nou aspect datorită unui proiect imobiliar de anvergură conceput de un om de afaceri întors din Statele Unitate ale Americii împreună cu un arhitect care de asemenea a studiat peste ocean.
Loading...
Când birocrația ne ține în loc și pe lumea cealaltă: Morții eliberați în weekend la Botoșani doar dacă familia depune o cerere
Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, Botoșăneanul relata cazul familiei care a mers la morgă pentru a ridica o persoană din familie, însă nu au avut cu cine vorbi pentru că nu se afla nimeni la serviciu. Și nu ar fi fost o situație singulară. Iar totul din cauza unor proceduri birocratice care atârnă greu la suferința mai multor familii și așa greu încercate. 
MĂRTURIILE botoșănencei care de 10 ani muncește în Italia: Pentru tine, femeie, ce ai plecat să muncești în străinătate / Hai, ridică-te din cenușă și mergi mai departe!
În urmă cu 10 ani, în ziua Sfântului Nicolae. Într-un sătuc din Botoșani, o copilă de clasa I se agață disperată de gâtul mamei. Tuturor copiilor, Moș Nicolae le adusese daruri. Numai ei îi lua mama și o arunca departe, într-o lume pe care nici astăzi nu a deslușit-o și pe care nu a iertat-o pentru suferința pricinuită.
O familie care trebuie să își înmormânteze bunica nu o poate ridica de la spital fiindcă nu lucrează nimeni la morgă
Necazul unei familii din Botoșani, a cărei bunică a decedat din cauza bolii care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, este amplificat de ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean.
Șefi de la București vin la Botoșani pentru magistrala uriașă care duce gaz în nordul județului
Discuțiile pentru demararea acestei ample investiții au fost reluate în primăvară când unul dintre șefii de la Județ și un primar de oraș s-au deplasat la București.Scopul acestor demersuri este de construire a unei magistrale care să furnizeze gaze naturale pentru zeci de mii de botoșăneni din nordul județului.
Post „greu” de la o instituție din Botoșani, scos la concurs la București, funcția s-a vacantat prin deces
Anunțul de concurs a fost anunțat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) și vizează o funcție de conducere pentru una dintre cele mai importante instituții ale Botoșaniului.
Loading...
Blocuri noi în Centrul Vechi: doi oameni de afaceri din Botoșani negociază o investiție imobiliară de anvergură - FOTOGALERIE
Investiția din zona istorică a municipiului Botoșani, acolo unde s-a dărâmat fosta fabrică de confecții Rapsodia pentru ridicarea unui supermarket Lidl, ar putea fi urmată de o alta, tot imobiliară. De această dată însă nu ar mai fi vorba de un centru comercial, ci de blocuri de locuințe.
Se eliberează spitalele după scăderea de cazuri, doar Terapia Intensivă plină: Avem și mai puțini vaccinați pe zi
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani este din ce în ce mai bună fiind înregistrată o scădere a cazurilor în ultimele două săptămâni. În aceste condiții secțiile spitalelor nu mai sunt ocupate la capacitate maximă. În același timp însă scade și numărul vaccinaților.
Unitățile de învățământ din Botoșani cu cele mai mari rate de vaccinare, doar una este din mediul rural – CLASAMENTUL
În 85 de școli din județul Botoșani rata de vaccinare este peste 60%. Ceea ce înseamnă că începând de luni, elevii din aceste unități de învățământ vor face orele fizic.
Proiect de 1 milion de euro depus de Primăria Botoșani pentru iluminat inteligent în municipiu
Consilierii locali au fost convocați vineri de urgență pentru a vota un proiect care își urmează cursul către Ministerul Mediului de la București.La Agenția Fondului de Mediu (AFM), mai concret, pentru accesarea unei importante sume de bani pentru modernizarea iluminatului public din municipiu.
Președinte nou la Tineretul Liberal: a plecat fermierul, a venit antreprenorul
În cadrul ședinței Biroului Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani, care s-a desfășurat vineri la sediul din strada Teatrului, a avut loc o schimbare și pentru o funcție de președinte.
Film cu elevul-erou pentru a marca la Botoșani Ziua Armenilor: A fost pentru mine un pic înfricoșător / Era instituția în care învățasem eu GALERIE FOTO
Un film cu un puternic impact emoțional. Este povestea adevărată - și prea puțin știută - a unui erou botoșănean care, deocamdată, are din partea orașului său doar o plăcuță comemorativă ce amintește de curajul unui elev care a luptat de unul singur cu Securitatea comunistă.
Tu iarăși ai probleme elementare de înțelegere a unui text. Să nu mai vorbesc de context. Spun asta pentru a nu-mi fi cenzurat comentariul, întrucât aș avea aprecieri mult mai dure asupra nivelului tău de percepție a unui cumul de factori. Îți începi șirul de aberații insultându-i pe cei care se vaccinează. Pentru ce, stimabilă eminență cenușie? Pentru faptul că își asumă un drept, o alegere independentă, dar, mai ales, o decizie care nu te privește? Ce îi transformă în antiromâni? Depășind acest demers insipid de a înțelege ceea ce încerci să îndrugi acolo - întrucât sfidează orice rațiune, de unde și până unde o campanie de vaccinare ce are scopul de a limita răspândirea unui virus care are un impact GLOBAL are de a face cu românismul tău de dac liber? Nu-ți pot decât dori, asumându-mi tot cinismul acestor cuvinte finale, să nu ai parte de sprijinul trădătorilor de neam și țară (fiindcă aici sigur îi incluzi și pe medici) atunci când cineva drag ție se va afla la ananghie.
4 octombrie 2021, 18:30
M-am referit la cei care ne conduc, cât despre mâncătorii de caca-o le doresc să scape cu bine din porcăria numită vaccin, poate se vor deştepta şi ei cândva, prea sunt neamuri proaste sau neromâni. Atât timp cât slugile de la putere nu au nici un studiu ştiinţific că acest virus există tragem concluzia că de fapt suntem manipulaţi de nişte cretini! Nişte străini de poporul român. Nu le spun trădători de neam şi ţară pentru-că nu au aşa ceva!!
2 octombrie 2021, 22:24
Eu nu m-am vaccinat pentru a putea merge la restaurant,mall sau teatru,m-am vacinat pentru a ma proteja pe mine si pe cei din jurul meu.Dar ce ne facem cu aceste capete patrate care nu inteleg ca acest virus nu este o gluma si se lasa manipulati de sosocati si auriti *aiuriti*?!?!.
2 octombrie 2021, 22:17
Daca erau implementate aceste masuri din primavara, acu scapam toti de pandemie.
2 octombrie 2021, 21:00
Ce poţi cere de la nişte scursuri umane!
2 octombrie 2021, 17:34
toataInainte de a veni stranierii era un caz pe zi iar acum sunt 100 .Ori din cauza stranierilor ori cifrele sant umflate ca sa ne oblige sa ne vaccinam .
2 octombrie 2021, 16:45
Centrele de vaccinare sunt deschise. Poftiți de vă imunizați. Ne vedem după, la restaurant, film, meci...
2 octombrie 2021, 16:14
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În programul de Guvernare am zis că în 120 de zile o să anunțăm calendarul pentru pensii. Nu mi-am permis să dau speranțe pe care nu pot să le îndeplinesc. Acei 200 de lei se vor acorda. Acel sprijin pentru pensiile mici, de ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9491 lei
USD
Dolarul SUA
4.3869 lei
CHF
Francul elveţian
4.7398 lei
GBP
Lira sterlină
5.8407 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8469 lei
XAU
Gramul de aur
255.1246 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3444 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1289 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4377 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1929 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
10.7 o C
Bucecea
9.9 o C
Darabani
6.2 o C
Saveni
11.1 o C
Ştefăneşti
8.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.