Top News
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO

Panica botoșănenilor, atunci când află că sunt infectați cu COVID-19, se transformă în revoltă imediat ce iau contact cu realitatea din spitale.

Frigul și spaima, condițiile de igienă deficitare, orele nesfârșite de așteptare în curtea unității sanitare sau în zona de triaj, nu de puține ori și atitudinea personalului medical, nu fac decât să înrăutățească starea de sănătate, și așa precară, a celor care ajung la spital pentru ajutor.

 

După ce, săptămâna trecută, învățătoarea Florentina Dănilă a împărtășit experiența prin care a trecut alături de sora sa, cea din urmă infectată cu COVID și decedată în doar câteva zile într-un salon de la Mavromati, de data aceasta o altă mărturie vine să sporească indignarea botoșănenilor.

 

 

”Umilită de un sistem care își bate joc de oricine încearcă să-i treacă pragul”

 

Cristina Șoptelea, poetă, membră a Uniunii Scriitorilor din România, a primit rezultatul pozitiv la testul COVID, astfel că a mers la spital alături de soțul ei, pictorul Liviu Șoptelea, aflat și el în izolare de mai bine de zece zile.

 

Postarea pe Facebook este făcută în seara zilei de marți, aproape de ora 22.00, din parcarea Spitalului de Infecțioase, după mai bine de șapte ore petrecute la Spitalul Mavromati.

 

”Este ora 21.40, sunt în mașină cu Liviu, în parcarea Spitalului de Boli Infecțioase Botoșani, pentru un consult și o rețetă. Vin de la Spitalul Mavromati, unde am stat 7 ore jumătate pentru analize.

Am COVID. Ca mulți alții din tara asta. Din fericire, am o formă ușoară. Dar asta nu m-a făcut să mă simt mai puțin umilită de un sistem care își bate joc de oricine încearcă să-i treacă pragul”,

Cristina Șoptelea

 

Botoșăneanca reclamă organizarea deficitară, lipsa oricărei reguli de prevenție, având în vedere că se afla într-o zonă cu numeroase persoane bolnave, dar mai ales problemele de igienă.

 

”O organizare extrem de deficitară, cu pacienți umblând dezlegați de ici-colo, fără a fi îndrumați de cineva. Containere - fără etichetare, în care intrau ca să se încălzească pozitivi, negativi, suspecți, de-a valma. În curtea spitalului mănuși chirurgicale folosite, care zac de zile - NU AU MĂTURI? Două grupuri sanitare care nu au văzut apa de cel puțin 6 luni - NU ARE SPITALUL UN HIDRANT?

Nu știu cine este la conducerea spitalului, dar nu are ochi să vadă mizeria din curte. DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ nu verifică nimic?”,

Cristina Șoptelea

 

 

”Sunt o bombă cu ceas”

 

Ca și cum toate acestea nu erau de ajuns, și atitudinea celor cu care pacienții vin în contact lasă de dorit.

 

”Mi s-a vorbit foarte urât astăzi de la serviciul 112. Consiliul Județean poate verifica toate astea? Sau nu este nimeni interesat?? De ce nu a putut nici un medic să-mi citească radiografia la UPU Mavromati și a trebuit să vin la Spitalul de boli Infecțioase ca să mai stau aici două ore?”,

Cristina Șoptelea

 

Nedumerirea Cristinei Șoptelea vine și din faptul că o persoană confirmată cu COVID este pusă pe drumuri, în condițiile în care autoritățile insistă în comunicatele oficiale cu privire la izolare și carantină.

 

”Sunt Covid Pozitivă și sunt pe drumuri de la ora 12.50. Sunt o bombă cu ceas. Ne batem joc.

Hei, domnilor din politică, faceți-vă treaba, veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentă”,

Cristina Șoptelea

 

 

”Nu e de mers la spital”

 

Și pictorul Liviu Șoptelea s-a declarat la fel de indignat, după ce a petrecut la rândul său ore întregi în curtea Spitalului Mavromati, în condițiile în care mercurul în termometre nu depășea 7 grade Celsius.

 

Artistul a solicitat ambulanța, la recomandarea medicului de familie, după ce a stat în izolare 10 zile, la domiciliu. Ambulanța a venit, dar după două ore. 

 

”Am ajuns la UPU la ora 13... până la ora 18. 30 mi s-au luat probe din nas și gât, analiză de sânge, mi s-a făcut o electrocardiogramă și o radiografie pulmonară... Tot timpul am așteptat afară în frig... Când am intrat într-un container, a venit din personalul medical și m-a scos afară... Nu cred că la Botoșani au fost azi mai mult de 7 grade Celsius”,

Liviu Șoptelea

 

În schimb, spune Liviu Șoptelea, ”nici un fel de organizare, nu indicatoare, să nu mai scriu  despre circuite sau dezinfectanți... Nu e de mers la spital”.

 

 

”Pozitivii se plimbau care cum voiau”

 

Mărturiile celor doi nu sunt singulare, din păcate. Postările lor au devenit virale în mediile de socializare, acestora alăturându-se numeroase alte persoane care au confirmat că lucrurile stau întocmai, uneori și mai rău.

 

”Am fost și eu în curte acum două săptămâni, am stat de la 10 până la 19, interzis să părăsești curtea spitalului.. Frig.., aveam pneumonie, am stat în picioare în fața cortului tot timpul ăsta. Covid negativ… Pozitivii se plimbau care cum voiau. Un infirmier tot insista să intru într-un container din acela, că era acolo un calorifer electric. Dar era și o doamnă covid pozitiv cu masca sub barbă... Când i-am atras atenția infirmierului a adus o lampa UV să sterilizeze. Era o doamnă cu piciorul în ghips, povestea că s-a păzit extrem, dar și-a rupt piciorul și a luat covid în spital, când i-au pus ghipsul”,

Mihaela Vamanu, mărturie de pe Facebook

 

 

Miercuri dimineața, la prima oră…

 

...curtea Spitalului Mavromati era curată (vezi Galerie foto jos). Câteva persoane așteptau să fie consultate de cadrele medicale.

 

Foarte probabil, sesizarea celor nemulțumiți a ajuns la urechile conducerii și motoarele au fost turate încă de dimineață.  

 

loading...
Șefa DSP Botoșani, după desemnarea medicului care va coordona spitalele în lupta cu COVID-19: Îl recomandă profesionalismul și grija față de aproape
Tragedie la Maternitate: Unicul copil al unor părinți infectați cu COVID a decedat, acuzații către cadre medicale: A murit cu zile

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Guvernul Ciucă a netezit din prima zi calea schimbării prefecților: Cele două variante de la Botoșani
Prima măsură a guvernului Ciucă, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.
Operații pe bandă rulantă la 'Mavromati', saloanele sunt pline: După scăderea cazurilor se fac și intervenții non-urgente
Cadrele medicale de la cea mai mare unitate medicală din județ realizează în această perioadă tot mai multe intervenții chirurgicale.
Clădirea de birouri din centrul orașului lăsată fără parcare de consilieri, compania se apără cu o anexă... rătăcită – VIDEO
La solicitarea controlorilor financiari ai Camerei de Conturi Botoșani, Primăria municipiului, prin votul consilierilor locali, a reziliat contractul de asociere încheiat cu societatea Vegastel în urmă cu 13 ani.
Noaptea minții bugetare: Cu o lună înaintea revelionului, consilierii dezbat proiectul de buget la Eltrans pe anul 2021
Consilierii locali se întâlnesc vineri în ședință ordinară, iar unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Eltrans SA pe 2021. Se întâmplă asta abia pe 26 noiembrie, cu doar cinci săptămâni înaintea terminării anului!
GARDURI metalice de peste doi metri în două hipermarketuri din Botoșani, val de revoltă printre botoșăneni: Am ieșit de acolo în lacrimi GALERIE FOTO
Un lanț german cu magazine în toată România, inclusiv la Botoșani, se află în mijlocul unui scandal național în urma unei decizii controversate de a monta garduri în interiorul unităților comerciale.
O directoare de instituție de la Botoșani se pensionează: A fost o muncă frumoasă; Las pe altcineva mai tânăr
Mandatul îi expiră la finalul lunii decembrie și nu intenționează să se mai înscrie la concurs întrucât și-a depus dosarul de pensie.
Zeci de profesori pensionari predau în școlile din Botoșani, tinerii absolvenți „îngenuncheați” de sistem
Profesorii pensionari aleg să activeze în continuare în unitățile de învățământ din Botoșani. Între timp, tinerii absolvenți fie nu reușesc la examen, fie se îndreaptă din start către alte domenii mai atractive.
Zeci de botoșăneni cu steaguri și pancarte au PROTESTAT în Piața Revoluției: NU ucideți democrația
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a organizat duminică un nou protest în centrul orașului.
MĂSURI radicale pregătite la Nova Apaserv, noii administratori ar lua în calcul inclusiv restructurări de personal
Perioada dezastruoasă din punct de vedere financiar pe care o traversează compania județeană de funrizare a serviciilor de apă și canalizare atrage măsuri drastice.
Loading...
Artiști botoșăneni pe scenele țării: Am descoperit actoria în timpul liceului / Mi-a plăcut foarte mult modul acesta de a te exprima printr-un joc serios - FOTOGALERIE
Se vorbeşte de ani buni de ”miracolul” Nordului, mai ales atunci când pe marea scenă a țării se mai ițește câte un artist plecat din Botoșani. Și nu se ițește oricum, ci cu zvâc actoricesc, mustind de talent și de forță.
Proiect revoluționar în zona centrală a orașului: bloc cu sală de fitness la ultimul etaj și două niveluri de parcare subterană după planurile unui arhitect care a studiat în SUA – FOTOGALERIE
(P) Intersecția străzilor Calea Națională - Nicolae Iorga va căpăta în câțiva ani un nou aspect datorită unui proiect imobiliar de anvergură conceput de un om de afaceri întors din Statele Unitate ale Americii împreună cu un arhitect care de asemenea a studiat peste ocean.
Când birocrația ne ține în loc și pe lumea cealaltă: Morții eliberați în weekend la Botoșani doar dacă familia depune o cerere
Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, Botoșăneanul relata cazul familiei care a mers la morgă pentru a ridica o persoană din familie, însă nu au avut cu cine vorbi pentru că nu se afla nimeni la serviciu. Și nu ar fi fost o situație singulară. Iar totul din cauza unor proceduri birocratice care atârnă greu la suferința mai multor familii și așa greu încercate. 
MĂRTURIILE botoșănencei care de 10 ani muncește în Italia: Pentru tine, femeie, ce ai plecat să muncești în străinătate / Hai, ridică-te din cenușă și mergi mai departe!
În urmă cu 10 ani, în ziua Sfântului Nicolae. Într-un sătuc din Botoșani, o copilă de clasa I se agață disperată de gâtul mamei. Tuturor copiilor, Moș Nicolae le adusese daruri. Numai ei îi lua mama și o arunca departe, într-o lume pe care nici astăzi nu a deslușit-o și pe care nu a iertat-o pentru suferința pricinuită.
O familie care trebuie să își înmormânteze bunica nu o poate ridica de la spital fiindcă nu lucrează nimeni la morgă
Necazul unei familii din Botoșani, a cărei bunică a decedat din cauza bolii care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, este amplificat de ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean.
Loading...
Șefi de la București vin la Botoșani pentru magistrala uriașă care duce gaz în nordul județului
Discuțiile pentru demararea acestei ample investiții au fost reluate în primăvară când unul dintre șefii de la Județ și un primar de oraș s-au deplasat la București.Scopul acestor demersuri este de construire a unei magistrale care să furnizeze gaze naturale pentru zeci de mii de botoșăneni din nordul județului.
Post „greu” de la o instituție din Botoșani, scos la concurs la București, funcția s-a vacantat prin deces
Anunțul de concurs a fost anunțat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) și vizează o funcție de conducere pentru una dintre cele mai importante instituții ale Botoșaniului.
Blocuri noi în Centrul Vechi: doi oameni de afaceri din Botoșani negociază o investiție imobiliară de anvergură - FOTOGALERIE
Investiția din zona istorică a municipiului Botoșani, acolo unde s-a dărâmat fosta fabrică de confecții Rapsodia pentru ridicarea unui supermarket Lidl, ar putea fi urmată de o alta, tot imobiliară. De această dată însă nu ar mai fi vorba de un centru comercial, ci de blocuri de locuințe.
Se eliberează spitalele după scăderea de cazuri, doar Terapia Intensivă plină: Avem și mai puțini vaccinați pe zi
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani este din ce în ce mai bună fiind înregistrată o scădere a cazurilor în ultimele două săptămâni. În aceste condiții secțiile spitalelor nu mai sunt ocupate la capacitate maximă. În același timp însă scade și numărul vaccinaților.
Unitățile de învățământ din Botoșani cu cele mai mari rate de vaccinare, doar una este din mediul rural – CLASAMENTUL
În 85 de școli din județul Botoșani rata de vaccinare este peste 60%. Ceea ce înseamnă că începând de luni, elevii din aceste unități de învățământ vor face orele fizic.
Proiect de 1 milion de euro depus de Primăria Botoșani pentru iluminat inteligent în municipiu
Consilierii locali au fost convocați vineri de urgență pentru a vota un proiect care își urmează cursul către Ministerul Mediului de la București.La Agenția Fondului de Mediu (AFM), mai concret, pentru accesarea unei importante sume de bani pentru modernizarea iluminatului public din municipiu.
Câtă vreme politicienii de top sunt protejaţi cu privilegii neruşinate, nu se va schimba nimic. Când şi ei vor trece prin calvarul omului de rând, poate că se va mai schimba ceva. Avem toate drepturile prin Constituţie, nu şi mijloacele de a ne folosi de ele. Sănătatea, cultura, educaţia, securitatea persoanei aparţin elitei iar ca drepturi rămân pure ipocrizii de campanie electorală şi nu drepturi reale. Arătaţi-mi vreun parlamentar să rabde şapte ore în frig să fie văzut de un medic...
26 noiembrie 2020, 15:06
daca e vraiste tot, de ce tre sa platim o armata de institutii care se calca pe picioare, nici sa numere habar nu au, acu toti de la upu si dsp se aburca la dormit in parlament, va dati seama ce mizerie morala, lipsa de responsabilitate, incompetenta.........dar au niste salarii de te sperii!
26 noiembrie 2020, 13:06
Da, Mircea Oprea, pentru toată prostia, răutatea, disprețul si lipsa de bun simț ale unora care sunt plătiți cu mii de euro din banii noștri, politicieni-s vinovați. Asa cum vinovați suntem” noi cu toții” ca au murit ăia carbonizați la Neamț. Atat timp cât televiziunile ți-au spălat creierii că ai ajuns să vorbesti ca Mircea Badea, să ai convingerea că peste tot, in instituții, unde vei deschide o ușă, vei primi un șut si te vei consola cu ideea ca ”politicienii sunt vinovați”. Politicienii pe care ii avem sunt esantion din societate, alesi de popor si triați bine după chipul si asemanarea acestuia,la noi si in toata lumea. Cănd vom ajunge la concluzia ca fiecare trebuie sa poarte responsabilitatea propriilor fapte si sa raspunda pentru acestea, atunci ne va fi un pic mai bine. Insă, totu-i putred, cine stie dacă va mai exista bine in țara aceasta..
26 noiembrie 2020, 12:43
”Omul sfințește locul !”. In spitalele Romaniei doar chinuiții de pacienți mai fac parte din randurile oamenilor, cadrele medicale se considera niste extraterestri sau niste personaje plictisite care habar nu au care mai este menirea lor prin spatiul acela interzis celor care platesc asigurari. Iși permit fiindca in sanatate lefurile sunt tot atat de mari ca si in justitie- doua institutii care daca pentru o luna ar functiona cu un sfert dintre angajati, ne-am lamuri ca tot acela este rezultatul. Plictiseala si oboseala iși spun cuvântul dupa ce ”presteaza” si la privat, si la propriile lor cabinete si ajung la spital obositi si nervosi ca sunt deranjati. Cand s-a pus problema de a opta intre stat si privat a iesit tămbălău. Numai Dumnezeu ne poate păzi si de boli si de dispretul ”vindecatorilor”, vindecatori care te pot trimite la psihiatrie in secunda in care deschizi gura, sau mai rău, te pot umili si persifla de nu faci doi bani. Binenteles , mai sunt si exceptii si flori de colț! Sănătosi să ne țină Dumnezeu!
26 noiembrie 2020, 12:35
Câtă vreme politicienii de top sunt protejaţi cu privilegii neruşinate, nu se va schimba nimic. Când şi ei vor trece prin calvarul omului de rând, poate că se va mai schimba ceva. Avem toate drepturile prin Constituţie, nu şi mijloacele de a ne folosi de ele. Sănătatea, cultura, educaţia, securitatea persoanei aparţin elitei iar ca drepturi rămân pure ipocrizii de campanie electorală şi nu drepturi reale. Arătaţi-mi vreun parlamentar să rabde şapte ore în frig să fie văzut de un medic...
26 noiembrie 2020, 12:34
Sant oameni care au sigur covid, dar nu sant fraieri sa mearga la spital sa fie umiliti da alti covidosi
25 noiembrie 2020, 22:24
"Pozitivii se plimbau care cum voiau." Stimați compatrioți uzi la poponeață, testul ăsta PUŢĂ-IAR care va condamnă la moarte în Portugalia a fost interzis prin LEGE. Pune-ţi băăăă masca, trage-o pe ochi să nu-ţi vezi prostia!!!
25 noiembrie 2020, 22:03
Cu o conducere demisionara, cu o directoare DSP si care ar tb sa fie si in upu pentru ca acolo ii este jobul de baza.... spitalul judetean arata cum arata si ajungi sa traiesti drame. Asta este Romania lucrului bine facut si a guvernantilor care ne conduc!
25 noiembrie 2020, 21:59
Adevărat... toate descrierile sunt adevărate, dar nu de ieri, de azi, de când triajul se face la cort, in drum, indiferent de vreme frig, soare, ninsoare... după 6-7 ore de stat la UPU te plimba sa te vada un infectionist la contagiosi apoi revii la UPU si astepti in drum, in poaie, in soare, in frig să se elibereze un pat.... Foarte trist. Niciun om sănătos nu merge acolo... gândiţi-vă câtâ suferinţă şi câtă umilinţă, ce sa mai vorbesc de câtă contribuţie la sistemul de sănătate intr-o viaţă de om in care nu ai avut acces decât acum...
25 noiembrie 2020, 20:36
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”S-a cântat Simfonie de Sibelius cu trei violoncele, simfonie de Ceaikovski... Simfoniile acestea nu așa au fost scrise. Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre ar fi dat în judecată instituția! De aici trebuie plecat acum ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4.0 o C
Dorohoi
0.9 o C
Bucecea
3.6 o C
Darabani
0.5 o C
Saveni
3.0 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.