Top News
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO

Panica botoșănenilor, atunci când află că sunt infectați cu COVID-19, se transformă în revoltă imediat ce iau contact cu realitatea din spitale.

Frigul și spaima, condițiile de igienă deficitare, orele nesfârșite de așteptare în curtea unității sanitare sau în zona de triaj, nu de puține ori și atitudinea personalului medical, nu fac decât să înrăutățească starea de sănătate, și așa precară, a celor care ajung la spital pentru ajutor.

 

După ce, săptămâna trecută, învățătoarea Florentina Dănilă a împărtășit experiența prin care a trecut alături de sora sa, cea din urmă infectată cu COVID și decedată în doar câteva zile într-un salon de la Mavromati, de data aceasta o altă mărturie vine să sporească indignarea botoșănenilor.

 

 

”Umilită de un sistem care își bate joc de oricine încearcă să-i treacă pragul”

 

Cristina Șoptelea, poetă, membră a Uniunii Scriitorilor din România, a primit rezultatul pozitiv la testul COVID, astfel că a mers la spital alături de soțul ei, pictorul Liviu Șoptelea, aflat și el în izolare de mai bine de zece zile.

 

Postarea pe Facebook este făcută în seara zilei de marți, aproape de ora 22.00, din parcarea Spitalului de Infecțioase, după mai bine de șapte ore petrecute la Spitalul Mavromati.

 

”Este ora 21.40, sunt în mașină cu Liviu, în parcarea Spitalului de Boli Infecțioase Botoșani, pentru un consult și o rețetă. Vin de la Spitalul Mavromati, unde am stat 7 ore jumătate pentru analize.

Am COVID. Ca mulți alții din tara asta. Din fericire, am o formă ușoară. Dar asta nu m-a făcut să mă simt mai puțin umilită de un sistem care își bate joc de oricine încearcă să-i treacă pragul”,

Cristina Șoptelea

 

Botoșăneanca reclamă organizarea deficitară, lipsa oricărei reguli de prevenție, având în vedere că se afla într-o zonă cu numeroase persoane bolnave, dar mai ales problemele de igienă.

 

”O organizare extrem de deficitară, cu pacienți umblând dezlegați de ici-colo, fără a fi îndrumați de cineva. Containere - fără etichetare, în care intrau ca să se încălzească pozitivi, negativi, suspecți, de-a valma. În curtea spitalului mănuși chirurgicale folosite, care zac de zile - NU AU MĂTURI? Două grupuri sanitare care nu au văzut apa de cel puțin 6 luni - NU ARE SPITALUL UN HIDRANT?

Nu știu cine este la conducerea spitalului, dar nu are ochi să vadă mizeria din curte. DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ nu verifică nimic?”,

Cristina Șoptelea

 

 

”Sunt o bombă cu ceas”

 

Ca și cum toate acestea nu erau de ajuns, și atitudinea celor cu care pacienții vin în contact lasă de dorit.

 

”Mi s-a vorbit foarte urât astăzi de la serviciul 112. Consiliul Județean poate verifica toate astea? Sau nu este nimeni interesat?? De ce nu a putut nici un medic să-mi citească radiografia la UPU Mavromati și a trebuit să vin la Spitalul de boli Infecțioase ca să mai stau aici două ore?”,

Cristina Șoptelea

 

Nedumerirea Cristinei Șoptelea vine și din faptul că o persoană confirmată cu COVID este pusă pe drumuri, în condițiile în care autoritățile insistă în comunicatele oficiale cu privire la izolare și carantină.

 

”Sunt Covid Pozitivă și sunt pe drumuri de la ora 12.50. Sunt o bombă cu ceas. Ne batem joc.

Hei, domnilor din politică, faceți-vă treaba, veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentă”,

Cristina Șoptelea

 

 

”Nu e de mers la spital”

 

Și pictorul Liviu Șoptelea s-a declarat la fel de indignat, după ce a petrecut la rândul său ore întregi în curtea Spitalului Mavromati, în condițiile în care mercurul în termometre nu depășea 7 grade Celsius.

 

Artistul a solicitat ambulanța, la recomandarea medicului de familie, după ce a stat în izolare 10 zile, la domiciliu. Ambulanța a venit, dar după două ore. 

 

”Am ajuns la UPU la ora 13... până la ora 18. 30 mi s-au luat probe din nas și gât, analiză de sânge, mi s-a făcut o electrocardiogramă și o radiografie pulmonară... Tot timpul am așteptat afară în frig... Când am intrat într-un container, a venit din personalul medical și m-a scos afară... Nu cred că la Botoșani au fost azi mai mult de 7 grade Celsius”,

Liviu Șoptelea

 

În schimb, spune Liviu Șoptelea, ”nici un fel de organizare, nu indicatoare, să nu mai scriu  despre circuite sau dezinfectanți... Nu e de mers la spital”.

 

 

”Pozitivii se plimbau care cum voiau”

 

Mărturiile celor doi nu sunt singulare, din păcate. Postările lor au devenit virale în mediile de socializare, acestora alăturându-se numeroase alte persoane care au confirmat că lucrurile stau întocmai, uneori și mai rău.

 

”Am fost și eu în curte acum două săptămâni, am stat de la 10 până la 19, interzis să părăsești curtea spitalului.. Frig.., aveam pneumonie, am stat în picioare în fața cortului tot timpul ăsta. Covid negativ… Pozitivii se plimbau care cum voiau. Un infirmier tot insista să intru într-un container din acela, că era acolo un calorifer electric. Dar era și o doamnă covid pozitiv cu masca sub barbă... Când i-am atras atenția infirmierului a adus o lampa UV să sterilizeze. Era o doamnă cu piciorul în ghips, povestea că s-a păzit extrem, dar și-a rupt piciorul și a luat covid în spital, când i-au pus ghipsul”,

Mihaela Vamanu, mărturie de pe Facebook

 

 

Miercuri dimineața, la prima oră…

 

...curtea Spitalului Mavromati era curată (vezi Galerie foto jos). Câteva persoane așteptau să fie consultate de cadrele medicale.

 

Foarte probabil, sesizarea celor nemulțumiți a ajuns la urechile conducerii și motoarele au fost turate încă de dimineață.  

 

loading...
Șefa DSP Botoșani, după desemnarea medicului care va coordona spitalele în lupta cu COVID-19: Îl recomandă profesionalismul și grija față de aproape
Tragedie la Maternitate: Unicul copil al unor părinți infectați cu COVID a decedat, acuzații către cadre medicale: A murit cu zile

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
VESTE mare de la București! Magistrală de gaz care traversează județul, pentru zeci de comune din Botoșani
Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Bogdan Dăscălescu alături de președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Valea Prutului Fr Nord”, Relu Târzioru, au participat la o nouă discuție la Transgaz privind marele proiect de extindere a rețelei pe traseul Botoșani-Săveni-Darabani.
Liberalii botoșăneni aproape excluși de la negocierile pentru funcții înalte! Au obținut doar un subsecretar de stat, au refuzat alte două posturi
Mai mult de un an, din toamna lui 2019 și până la începutul lui 2021, filiala județeană PNL Botoșani a avut cei mai mulți reprezentanți în Executiv, dintre toate guvernările de după revoluția din 1989. După cele două alegeri de la finele anului trecut, liberalii botoșăneni au reușit să păstreze doar un subsecretar de stat. Și au declinat două posturi neatractive.
REVOLTA bugetarilor: Alți angajați de la Botoșani ar putea ieși în stradă  
Asistăm în ultimele două săptămâni la tot mai multe proteste în rândul angajaților din sistemul bugetar de la Botoșani.
Val de avarii la rețeaua de apă: 11 dintre ele sunt cel puțin de două luni LISTA
Activitatea de iarnă a societății de salubrizare a orașului este amplificată de numeroasele avarii de la rețeaua de apă și canalizare gestionată de SC Nova Apaserv SA. Sau cel puțin asta susține conducerea companiei municipalității.
Nechifor și plecarea din funcția de prefect: Încă se negociază / Funcția de prefect nu este pe viață
Primul reprezentant al Guvernului în județ așteaptă încă rezultatul negocierilor purtate la nivel central de PNL, USR-PLUS și UDMR pentru a afla dacă mai rămâne sau nu în funcție.
Director de 37 de ani la Direcția de Taxe și Impozite Locale – FOTO
Persoană nouă cooptată în echipa de conducere a Direcției de Impozite și Taxe Locale (DITL) a Primăriei municipiului Botoșani.
Primarul a ieșit în oraș să strângă oamenii străzii și să îi ducă la căldură, însă ei nu prea vor fiindcă... ”alea sunt condiții?”VIDEO & GALERIE FOTO
Edilul șef se află la această oră în oraș, în căutarea persoanelor fără adăpost, pentru a le scăpa de ger. Cosmin Andrei nu este singur, ci alături de reprezentanți ai Poliției Locale, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și Asociației HAPPY.
Finalul Zilelor Eminescu la Botoșani: Discursuri în ger, Eminescu în proiecții luminoase și un cetățean supărat că nu știe ce înseamnă online pe ”americănește” – GALERIE FOTO&VIDEO
Momentul care a încheiat ediția 2021 a Zilelor Eminescu, precum și manifestările dedicate Zilei Naționale a Culturii, s-a consumat la Muzeul Județean.
Protest cu portavoce și pancarte, botoșănean urcat pe chioșc, zona înțesată de Poliție și jandarmi – FOTO&VIDEO
Un bărbat din municipiu protestează în aceste momente lângă o intersecție de pe strada Tudor Vladimirescu.
Loading...
Hotărâre la Suceava: Funcția de primar al municipiului Botoșani s-a jucat la Curtea de Apel
Cosmin Andrei rămâne în continuare primarul municipiului Botoșani după ce, indirect, Curtea de Apel Suceava a menținut practic rezultatele alegerilor locale din 26 septembrie 2020.
Poliția trimisă la trei spălătorii care au inundat o stradă! Aveau branșamente ILEGALE: Este un fenomen, de cine sunt făcute și cum...
Deși nu plouase deloc, strada Ocolitor Pacea a oferit imaginea unui lac la jumătatea lunii decembrie, apa de pe carosabil fiind cu spumă și alte substanțe rezultate din activități de spălare a mașinilor sau covoarelor.
LUNA PROTESTELOR la Botoșani: Alți angajați se pregătesc să iasă în stradă săptămâna aceasta
Luna ianuarie a acestui an pare să fie dedicată acțiunilor de protest. După pichetarea polițiștilor de săptămâna trecută, zilele acestea alți angajați ies în stradă.
ULTIMĂ ORĂ: Două mașini avariate pe Calea Națională din cauza unui șofer neatent - FOTOGALERIE
Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară pe Calea Națională. 
Tânăr în stare gravă după un accident cumplit la 180 de kilometri la oră - FOTOGALERIE
Un accident cumplit a avut loc în urmă cu puțin timp, traficul în zonă fiind blocat.
Loading...
Botoșaniul incredibil: Drumuri îngropate în mocirlă, un consilier vrea să doneze piatră, dar nu se înțelege cu primarul
”Noi am face dacă am avea bani să cumpărăm, dar de unde bani?” este explicația pe care o auzim, de dimineață și până seara la o mulțime de primari din Botoșani și România. Să nu vă imaginați însă că atunci când sunt și bani și se și poate cumpăra, problema este rezolvată.
EXCLUSIV: Mihaela Huncă a devenit director, preia șefia unei instituții din educație
La mai puțin de o lună de la terminarea mandatului de parlamentar, Mihaela Huncă și-a găsit un nou job în educație. Profesor de matematică, fosta deputată nu se va întoarce la catedră.
Vulpile dau atacul la Parcul Cornișa, au sărit la câinele unui vizitator - VIDEO
Din cauza pandemiei care a înghețat viața socială și profesională în decursul anului trecut, mai ales în lunile în care România s-a aflat în starea de urgență, unele efecte se resimt în prezent.
LA MULȚI ANI: Maica din Agaftonul eminescian, care în vremea ”decrețeilor” a botezat 2.000 de prunci, împlinește astăzi 90 de ani
S-a ivit pe lume în zi sfântă, când creștinătatea îl prăznuiește pe Înaintemergătorul și Botezătorul. Astăzi, maica Epistimia împlinește 90 de ani.
Pensionare de top la o instituție, directorul de la înființare a plecat acasă
Primul director pe care l-a avut la Botoșani Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a părăsit instituția.
Locul din Botoșani în care riști să te îneci în noroi: Dezbrăcarea și la înot - GALERIE FOTO
Deși suntem în anul 2021 unii botoșăneni sunt nevoiți ”să înoate” zilnic prin noroaie. Din cauza precipitațiilor, unele drumuri neasfaltate din județul Botoșani au ajuns să arate deplorabil.
Câtă vreme politicienii de top sunt protejaţi cu privilegii neruşinate, nu se va schimba nimic. Când şi ei vor trece prin calvarul omului de rând, poate că se va mai schimba ceva. Avem toate drepturile prin Constituţie, nu şi mijloacele de a ne folosi de ele. Sănătatea, cultura, educaţia, securitatea persoanei aparţin elitei iar ca drepturi rămân pure ipocrizii de campanie electorală şi nu drepturi reale. Arătaţi-mi vreun parlamentar să rabde şapte ore în frig să fie văzut de un medic...
26 noiembrie 2020, 15:06
daca e vraiste tot, de ce tre sa platim o armata de institutii care se calca pe picioare, nici sa numere habar nu au, acu toti de la upu si dsp se aburca la dormit in parlament, va dati seama ce mizerie morala, lipsa de responsabilitate, incompetenta.........dar au niste salarii de te sperii!
26 noiembrie 2020, 13:06
Da, Mircea Oprea, pentru toată prostia, răutatea, disprețul si lipsa de bun simț ale unora care sunt plătiți cu mii de euro din banii noștri, politicieni-s vinovați. Asa cum vinovați suntem” noi cu toții” ca au murit ăia carbonizați la Neamț. Atat timp cât televiziunile ți-au spălat creierii că ai ajuns să vorbesti ca Mircea Badea, să ai convingerea că peste tot, in instituții, unde vei deschide o ușă, vei primi un șut si te vei consola cu ideea ca ”politicienii sunt vinovați”. Politicienii pe care ii avem sunt esantion din societate, alesi de popor si triați bine după chipul si asemanarea acestuia,la noi si in toata lumea. Cănd vom ajunge la concluzia ca fiecare trebuie sa poarte responsabilitatea propriilor fapte si sa raspunda pentru acestea, atunci ne va fi un pic mai bine. Insă, totu-i putred, cine stie dacă va mai exista bine in țara aceasta..
26 noiembrie 2020, 12:43
”Omul sfințește locul !”. In spitalele Romaniei doar chinuiții de pacienți mai fac parte din randurile oamenilor, cadrele medicale se considera niste extraterestri sau niste personaje plictisite care habar nu au care mai este menirea lor prin spatiul acela interzis celor care platesc asigurari. Iși permit fiindca in sanatate lefurile sunt tot atat de mari ca si in justitie- doua institutii care daca pentru o luna ar functiona cu un sfert dintre angajati, ne-am lamuri ca tot acela este rezultatul. Plictiseala si oboseala iși spun cuvântul dupa ce ”presteaza” si la privat, si la propriile lor cabinete si ajung la spital obositi si nervosi ca sunt deranjati. Cand s-a pus problema de a opta intre stat si privat a iesit tămbălău. Numai Dumnezeu ne poate păzi si de boli si de dispretul ”vindecatorilor”, vindecatori care te pot trimite la psihiatrie in secunda in care deschizi gura, sau mai rău, te pot umili si persifla de nu faci doi bani. Binenteles , mai sunt si exceptii si flori de colț! Sănătosi să ne țină Dumnezeu!
26 noiembrie 2020, 12:35
Câtă vreme politicienii de top sunt protejaţi cu privilegii neruşinate, nu se va schimba nimic. Când şi ei vor trece prin calvarul omului de rând, poate că se va mai schimba ceva. Avem toate drepturile prin Constituţie, nu şi mijloacele de a ne folosi de ele. Sănătatea, cultura, educaţia, securitatea persoanei aparţin elitei iar ca drepturi rămân pure ipocrizii de campanie electorală şi nu drepturi reale. Arătaţi-mi vreun parlamentar să rabde şapte ore în frig să fie văzut de un medic...
26 noiembrie 2020, 12:34
Sant oameni care au sigur covid, dar nu sant fraieri sa mearga la spital sa fie umiliti da alti covidosi
25 noiembrie 2020, 22:24
"Pozitivii se plimbau care cum voiau." Stimați compatrioți uzi la poponeață, testul ăsta PUŢĂ-IAR care va condamnă la moarte în Portugalia a fost interzis prin LEGE. Pune-ţi băăăă masca, trage-o pe ochi să nu-ţi vezi prostia!!!
25 noiembrie 2020, 22:03
Cu o conducere demisionara, cu o directoare DSP si care ar tb sa fie si in upu pentru ca acolo ii este jobul de baza.... spitalul judetean arata cum arata si ajungi sa traiesti drame. Asta este Romania lucrului bine facut si a guvernantilor care ne conduc!
25 noiembrie 2020, 21:59
Adevărat... toate descrierile sunt adevărate, dar nu de ieri, de azi, de când triajul se face la cort, in drum, indiferent de vreme frig, soare, ninsoare... după 6-7 ore de stat la UPU te plimba sa te vada un infectionist la contagiosi apoi revii la UPU si astepti in drum, in poaie, in soare, in frig să se elibereze un pat.... Foarte trist. Niciun om sănătos nu merge acolo... gândiţi-vă câtâ suferinţă şi câtă umilinţă, ce sa mai vorbesc de câtă contribuţie la sistemul de sănătate intr-o viaţă de om in care nu ai avut acces decât acum...
25 noiembrie 2020, 20:36
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ăștia care i-a adus de la Școala 3, doar jumătate de pâine, felul 1 și 2. Cam atât primeam. Borș, dar era apă în două și felul doi ori erau paste, ori varză din aia, că avea un gust nașpa rău. Am dat la un câine varz ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8745 lei
USD
Dolarul SUA
4.0189 lei
CHF
Francul elveţian
4.5279 lei
GBP
Lira sterlină
5.5210 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8734 lei
XAU
Gramul de aur
238.4625 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2310 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3547 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1060 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1592 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1876 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6553 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.7 o C
Dorohoi
-0.6 o C
Bucecea
-0.7 o C
Darabani
0.0 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
1.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.