Top News
Angajații unei instituții trimiși să parcheze la hypermarket pentru a proteja secretele din curtea unei alte instituții - GALERIE FOTO

Angajații unei instituții din Botoșani se confruntă cu o situație mai rar întâlnită. Aceștia nu își pot parca mașinile în curtea unității la care lucrează și asta nu din cauza conducerii lor, ci a șefilor celei vecine, care au pus o barieră și la restricționează accesul.

Ca-n povestea în care primești pe unul în casă și apoi te dă afară

 

Se întîmplă la fosta unitate militară din strada Sucevei. Ani de zile acolo și-a desfășurat activitatea Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF), perioadă în care ofițerii, subofițerii și personalul civil își puteau lăsa autoturismele în apropierea locului de muncă fără a întâmpina probleme. Totul s-a schimbat după ce în 2013, în perimetrul fostei unități militare s-a mutat și Centrul Militar Județean (CMJ). Fără să ceară acordul STPF și fără măcar să consulte conducerea frontieriștilor, CMJ Botoșani a montat o barieră la intrarea principală, iar acum nici măcar polițiștii de frontieră nu mai pot intra cu mașinile în curtea instituției, fiind nevoiți să le lase în parcările de la Carrefour sau Kaufland.
Iar de același tratament au parte inclusiv botoșănenii a căror activități interacționează cu cele ale STPF, precum pescarii de pe Prut sau fermierii care au pământ în apropierea graniței și cărora le sunt necesare avizele polițiștilor de frontieră. Nemulțumit, unul dintre botoșănenii aflați într-o astfel de situația a sesizat Prefectura, reclamanând măsurile catalogate drept comuniste luate de cei de la CMJ.

 

Frontieriștii s-au trezit cu o barieră


Mai departe, primul reprezentant al Guvernului în Botoșani a cerut explicații de la cele două instituții găzduite în fosta unitate militară. Răspunsul dat de STPF prin comisarul șef de poliție Daniel Chira este unul mai mult decât elocvent:
”La nivelul instituției noastre accesul se face pe aleea ce aparține Centrului Militar Județean, iar aleea deservită de agenții de pază a fost instalată de către Centrul Militar Județean fără a ni se solicita un punct de vedere privind oportunitatea instalării acesteia.
Ca urmare, atât personalul Poliției de Frontieră Botoșani, cât și contribuabilii care au de rezolvat diverse probleme la sediul STPF Botoșani trebuie să se supună acestor reguli de acces instituite de Centrul Militar Județean.
Menționăm că nu există altă cale de acces către sediul STPF Botoșani, iar parcările la care face referire petentul nu pot fi utilizate nici de către angajații Poliției de Frontieră, fiind utilizate exclusiv de către Centrul Militar Județean”.

Așadar, frontieriștii nu doar că vin să confirme problemele, ci chiar se plâng lșa rândul lor de situația creată.

 

Cum protejezi ”fizic” secretele cu o barieră


Reprezentanții CMJ Botoșani invocă... secrete în luarea măsurii de restricționare a accesului. Aceștia susțin că unitatea este un obiectiv militar și, ca atare, ”obiectivele, sectoarele și locurile în care sunt gestionate informații clasificate trebuie protejate fizic împotriva accesului neautorizat”.
În răspunsul semnat de lt.col.Dănuț Rusu, șeful de stat major de la CMJ, se menționează că toate unitățile care lucrează cu informații clasificate trebuie să adopte măsuri destinate protecției acestor informații și că trebuie să exsite un perimetru clar delimitat cu ieșiri supravegheate.
Există însă în Botoșani și alte instituții care lucrează cu informații clasificate, inclusiv Prefectura, dar care nu le protejează cu... bariere. CMJ s-a mutat în respectivul spațiu după o investiție de circa 2 milioane de lei a Consiliului Județean Botoșani.  

 

CITEȘTE ȘI:

Centrul Militar, inaugurat cu Ţâbuleac şi fără Ţurcanu

 

FC Botoșani a pierdut întâlnirea cu istoria, calificare risipită încă din minutul 2 – GALERIE FOTO
FC Botoșani a întâlnit joi seară pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League. Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal și s-a terminat cu scorul de 0 - 1.
ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Loading...
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Loading...
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.