Top News
Afacerea ”Balul” la CCIA: Topul e (ne)secret, ”prietenul” președintelui scos din schemă, Camera i-a premiat doar pe cei care ”au sărit la cap”

La aproape doi ani de la preluarea conducerii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani de către Valeriu Iftime, Balul Oamenilor de Afaceri a devenit un business în toată regula.

Nu cotizezi, nu exiști


Deși se întâmpla și înainte, promovarea companiilor care au cotizat la organizarea evenimentului a devenit parcă și mai pregnantă.


Și asta în defavoarea celor care refuză să își plătească participarea la eveniment și care uneori au rezultate mai bune decât companiile cărora CCIA le face reclamă.


Numele firmelor din Topul Județean al Firmelor care au ocupat unul din primele 10 locuri la secțiunile ”Profit” și ”Cifra de afaceri” au fost citite doar dacă patronii acestora au contribuit financiar la organizarea evenimentului.


Adică au făcut sponsorizări ori au achitat câte 400 de lei de persoană pentru un meniu.


Astfel s-a ajuns în situația ca numele firmelor care de aproape 10 ani ocupă locuri de frunte în anumite categorii din Top să nu fie pronunțat nici măcar o singură dată într-un deceniu pentru simplul fapt că au refuzat să trimită pe bani reprezentanți la Balul Oamenilor de Afaceri.


În aceste condiții, s-au creat momente paradoxale, în care au fost citite și premiate firme cu rezultate mai slabe doar pentru că patronii acestora au plătit la CCIA.

 

Politicienii puși să-și plătească meniurile. Mai puțin ăia care dau bani la FC Botoșani


Deși Valeriu Iftime a făcut public faptul că parlamentarilor li s-a cerut să își achite consumația dacă vor să ia parte la eveniment, nu de același tratament au avut parte prefectul, președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, cărora li s-a dat posibilitatea de a participa gratuit. Asta bineînțeles fără vreo legătură cu faptul că două dintre aceste trei instituții contribuie de ani buni la bugetul FC Botoșani.


Și pentru că veni vorba de FC Botoșani, trebuie spus că de la eveniment a lipsit Cornel Șfaițer, cu toate că SC Prodalcom Distribution SRL a ocupat locul 11 după cifra de afaceri, iar SC Prodalcom SA locul 8 după profit. Celor două companii li s-a interzis practic să își facă reclamă produselor pe motiv că o altă firmă, importatoare nu producătoare, care a făcut o sponsorizare, și-ar fi condiționat contribuția de deținerea exclusivității la eveniment. În aceste condiții, Cornel și Daniela Șfaițer, obișnuiți participanți la bal, au lipsit data aceasta, grupul ”Prodalcom” delegându-l pe directorul de marketing Gabriel Sănduc.

 

Uite topul, nu e topul


În fine, deși s-au trimis mai multe invitații jurnaliștilor de a fi prezenți la eveniment, CCIA nu a pus la dispoziția presei nici măcar un singur exemplar din Topul Județean al Firmelor 2019, acestora lipsindu-le astfel datele necesare pentru a scrie despre acest top. În schimb, către mass-media s-a transmis în bătaie de joc, pe WhatsApp, patru pagini fotocopiate – și acelea prost, unele cifre neînțelegându-se - dintr-o lucrare de peste 130 de pagini. Și aceasta în condițiile în care Topul nu a fost publicat nici pe pagina web a CCIA.

 

loading...
Confecții, carne, alcool, comerț, agricultură și... mult lapte – TOPUL FIRMELOR după profit
73 milioane euro într-un an! Francezul din Botoșani care a răsturnat toate topurile afacerilor: România este aproape un paradis fiscal

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Afacerea „chiria”: Zeci de botoșăneni își închiriază apartamentele, prețurile apropiate de cele din orașele mari
Într-o perioadă grea din punct de vedere economic mai mulți botoșăneni și-au scos la vânzare sau spre închiriere proprietățile: apartamente, garsoniere sau chiar vile.
Ludovic Orban a promis la Botoșani drumuri europene inclusiv pentru Moldova: Chiar dacă această autostradă nu va trece prin Botoșani, există un proiect de conectare GALERIE FOTO & VIDEO
Premierul României a revenit la Botoșani în cadrul unei vizite electorale, premergătoare alegerilor locale din 27 septembrie 2020. De altfel sintagma acestei zilei de sâmbătă, 19 septembrie 2020 a fost „au mai rămas opt zile”.
Artiștii care au îngenuncheat politica: ”Am putea povesti istoria armenilor din România pornind de la această expoziție impresionantă” - GALERIE FOTO & VIDEO
Cu doar o săptămână înainte de alegerile locale, un eveniment care a adunat la un loc zeci de botoșăneni, dar și un ambasador, doi parlamentari și chiar unii candidați, a reușit o performanță greu de atins în vremurile noastre: nu s-a rostit nici un cuvânt despre politică, nu s-au făcut promisiuni. Nu au lipsit, însă, aplauzele.
ATMOSFERĂ de neuitat: Botoșănenii au cântat cu măștile pe față alături de Proconsul, la primul concert în sală al Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO & VIDEO
Un concert așteptat, un moment ce va rămâne multă vreme în memoria publiculului botoșănean. Vineri seara, pentru prima dată după jumătate de an, sala Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani s-a deschis pentru melomani.
Principalii trei candidați la funcția de primar din același oraș, internați sau băgați la izolare din cauza coronavirusului
Virusul SARS-COV-2 a stopat campania electorală cu o săptămână înainte de alegerile locale pentru trei candidați la funcția de primar dintr-un oraș botoșănean.
Școala 2020 de la Botoșani: Trei elevi pozitivi, o clasă întreagă la izolare! Au fost depistați cu covid două cadre didactice și o îngrijitoare
La acest moment nu există riscuri de contaminare în unitățile de învățământ, transmit specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.
FC Botoșani a pierdut întâlnirea cu istoria, calificare risipită încă din minutul 2 – GALERIE FOTO
FC Botoșani a întâlnit joi seară pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League. Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal și s-a terminat cu scorul de 0 - 1.
ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Loading...
Cinci profesori s-au retras de la catedre, peste 40 de cadre didactice vulnerabile în fața virusului vor preda în continuare
Nu toți profesorii botoșăneni s-au întors la catedre începând de luni, 14 septembrie 2020. Unii au ales să renunțe în a mai profesa.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
Loading...
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Ati invitat firmele să își facă reclamă dar ati conditionat să bem vodcă din Polonia și multe vinuri importate ,asa s-a ajuns la 400 lei meniul cu toate sponsorizarile de produse ..Domnilor rolul Camerelor de Comert e să încurajeze producția, nu importul.Invatati de la suceveni ce înseamnă patriotism.
3 noiembrie 2019, 11:28
Din punctul meu de vedere nu are nuci o treaba Iftimie cu organizarea unor astfel de evenimente. Este depășit de situație. Se pricepe la fotbaliști.
3 noiembrie 2019, 08:41
Sa lamurim unele aspecte relatate: 1 De la inceputul prezentarii s-a mentionat, exact ca la celelalte editii, ca se vor citi si premia doar firmele prezente, pentru a nu transforma evenimentul intr-o lectura a unui top cu sute de firme. 2 Topul va fi publicat pe site-ul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Botosani, in urmatoarele zile lucratoare. Ca in fiecare an el se lanseaza in cadrul evenimentului dedicat fimelor prezente in top si ulterior sa da publicitatii. 3 Nici o firma nu a avut interdictie de a-si face publicitate.Tuturor firmelor care au sponsorizat li s-a solicitat materiale promotioale, inclusiv celei mentionate de dumneavoastra in articol ca fiind blocata.
2 noiembrie 2019, 21:56
O altă smenuiala marca Dinu Paturica autohtonul alias Valerica de la Zlatunoaia, care, ajuns la varsta senectuții le comite din ce in ce mai des. Dincolo de faptul ca orice invitatie presupune lipsa costurilor pentru persoanele invitate, ca de aia se cheama invitatie( a nu se intelege aici ca am vreo urma de simpatie pentru vreun ales national autohton) , revin cu afirmatia unui chibit de la stadion : omul asta daca nu era Feodorov si cativa baieti cu ochi albastri acuma era maxim referent la primaria Lunca...
2 noiembrie 2019, 21:56
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Dacă nu vii la vot, nu ai voie să vorbești. Eu acum cred că pot să vorbesc, deși o să mă pitrocească mulți la care le-am spus că nu sunt buni de primar”, Valeriu Iftime, președinte Camera de Comerț, Industrie și ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8750 lei
USD
Dolarul SUA
4.1874 lei
CHF
Francul elveţian
4.5137 lei
GBP
Lira sterlină
5.3319 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9713 lei
XAU
Gramul de aur
251.0994 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3430 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9536 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1318 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1800 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.7 o C
Dorohoi
17.8 o C
Bucecea
17.7 o C
Darabani
18.3 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
17.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.