Top News
10 oameni dau din coate pentru funcția prefectului, de la Dora la Doru, eliminări la dosare sau postări pe FB

Spre finele anului trecut s-a vorbit despre schimbarea prefectului județului, Costică Macaleți și s-a dat astfel drumul la un șivoi de zvonuri cu privire atât la momentul în care ar urma să aibă loc modificarea cât și la potențialele persoane care ar putea să intre în biroul reprezentantului Executivului în teritoriu.

Bursă bogată a zvonurilor

Iar variantele sunt multiple și pleacă majoritatea mai ales din rândul oamenilor politici. Ultima lansată la bursa zvonurilor de la Botoșani ar fi fost trimisă o listă cu nu nici mai mult, nici mai puțin de 10 oameni care să fie verificați dacă îndeplinesc condițiile pentru preluarea funcției de prefect.
S-ar fi urmărit dacă respectivele persoane sunt parte în vreun dosar instrumentat de vreo instituție a statului, inclusiv membrii familiilor lor dar și dacă îndeplinesc condițiile, din punct de vedere legal. O parte dintre numele de pe listă ar fi fost tăiate, inclusiv pentru anumite postări pe rețele de socializare. Alții pentru dosare în care sunt anchetați.

10 pentru ... Prefectură

Iar cele 10 nume trimise ar fi fost:
•    Teodor Harabagiu – director executiv adjunct Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani
•    Cezar Huțanu – fost secretar general al Filialei Județene Forța Civică, lider al TNL
•    Narcis Drețcanu – director executiv adjunct Casa Județeană de Pensii (CJP) Botoșani
•    Minodora Vasiliu – director Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani
•    Doru Alupoaie – director adjunct Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani
•    Radu Țurcanu – director Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani
•    Dan Nechifor – director adjunct Direcția Regională a Finanțelor Publice Iași
•    Sorin Grindei – fost director la Cancelaria Prefectului în mandatul lui Cristian Roman
•    Dan Humelnicu – Avocat, fost senator PDL
•    Radu Humelnicu – directorul Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Botoșani

Lista, o prostie!

Lista este infirmată categoric de liderii liberali de la nivel județean, însă pozițiile sunt diferite de la un politician la altul. Unii susțin că ”nimeni nu ne-a consultat în privința vreunei nominalizări, nu este exclus ca de la București să se numească un prefect fără să fim consultați”, în timp ce alții susțin că de fapt înlocuirea prefectului nu s-ar mai produce după ce, premierul tehnocrat Dacian Cioloș ar fi anunțat că va renunța la aceste modificări operate în fruntea prefecturilor.
Impresia generală este aceea însă că oamenilor din teritoriu li s-ar fi transmis ferm să nege că ar fi existat discuții sau propuneri privitoare la noul prefect care, teoretic ar trebui să fie un specialist care să fie susținut de Guvernul tehnocrat, fără legături politice.
Cert este faptul că din lista menționată, o singură persoană ar fi rămas în discuție pentru preluarea funcției apolitice și anume Dan Nechifor, care se află în prezent la Iași. Între timp, în toiul discuțiilor aprinse pe marginea subiectului, actualul prefect ar fi încercat să obțină postul de subprefect sau o funcție de inspector guvernamental în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), însă fără succes. În această situație, Costică Macaleți ar reveni la Agenția pentru Protecția Mediului.
CITEȘTE : Iubitul, avocatul și finanțistul în cursă pentru scaunul prefectului Costică Macaleți!

Mai puțin de 100 de botoșăneni cu COVID internați la Mavromati! Un alt spital se redeschide pentru toți pacienții
Încă din luna martie sistemul de sănătate a fost dat peste cap de pandemia de COVID. După luni de zile, situația în spitalele din Botoșani pare să-și reintre ușor în normalitate.
SIDA pisicilor, boala care îți dă fiori dacă nu știi nimic despre ea: Sunt foarte multe cazuri în BotoșaniFOTO
Chiar dacă trăiesc cel mai aproape de om, știm prea puține despre ele. Cum ar fi, de pildă, că au boli la fel de grave ca noi, de la leucemie, artrită, boli de inimă, cancer și diabet, la SIDA sau tuberculoză.
Cultura în vremea COVID: ”Pandemia aceasta, microbul acesta, ne-a schimbat total” - FOTO & VIDEO
Fără cultură şi relativa libertate pe care o implică, societatea, chiar dacă pare perfectă, nu este decât o junglă. De aceea orice creaţie autentică este un dar către viitor, spunea Albert Camus. Ce alte cuvinte mai potrivite ar caracteriza aceste vremuri în care autenticul devine prizonierul tehnologiei, în care emoția se măsoară în like-uri și spectatorul se pierde într-un spațiu virtual tot mai aglomerat și mai relativ?
Peste 1.300 de botoșăneni scoși din izolare! DOCUMENT Raed Arafat a cerut Prefecturii eliberarea botoșănenilor din carantină
Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către Prefectura Botoșani și instituțiile similare din România, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.
Pe caniculă și în plină pandemie, a dispărut apa dintr-un oraș: N-au primit un strop de apă de la Botoșani
Orașul Flămânzi nu mai beneficiază de apă din sistemul public de trei zile, se plângea vineri primarul Dan Oloeriu. Potrivit edilului șef, de miercuri locatarii blocurilor din centrul urbei, dar și cei de la case care sunt racordați la rețeaua SC Nova Apaserv SA, nu au mai beneficiat de un strop de apă.
LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
inpuff.ro
Loading...
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Loading...
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Mai cetatean .Estin unul din cei 10 de pe lista si ti-e rusine acum, spui ca sunt aberatii de tip suburban.Toti v-a-ti facut de cacao .Capul in pamant ca strutul.
8 ianuarie 2016, 07:10
Aberatii de tip suburban!
7 ianuarie 2016, 20:57
@Maria - nu a existat nicio rascoala la Buc. Merkel a dat ordin si cei din serviciile interne s-au executat. Cui foloseste? Corporatiilor straine si unora din Buc cu grade mari.Cine va fi prefect? Uberraschung, adica surpriza.
7 ianuarie 2016, 15:45
Daca unul din cei 10 aflati pe lista( presupusa lista) ar fi numit prefect, se pune intrebarea daca Guvernul Ciolos este o falanga a PNL-ului sau este un guvern tehnocrat? Si atunci nu devine limpede implicarea directa a PNL in ,,marea rascoala" de la Bucuresti si motivul real al acesteia? Adica darimarea Guvernului Ponta ? Probabil acesta este motivul pentru care sefuletii PNL de la Botosani nu recunosc existenta listei.In plus, pe majoritarea ii cunosc si nici unul nu are capacitatea de a fi prefect. Nici Macaleti nu exceleaza, insa oricum ar ceva experienta.
7 ianuarie 2016, 08:34
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.