Top News
1 Decembrie electoral: Un partid a defilat cu angajaţii unei firme de pază, pe PSD-işti i-a umflat râsul, lipeală la veterani, îngrămădeală la microfon – VIDEO & GALERIE FOTO

Mai puţină lume faţă de ani trecuţi, dar mai mulţi politicieni decât în ultimii patru ani s-au strâns joi dimineaţă în Piaţa 1 Decembrie 1918 pentru a sărbători Ziua Naţională a României. Coloana de oficialităţi a traversat la pas Centrul Vechi, un lucru pe care unii dintre cei care au compus-o o fac doar o singură dată pe an, de 1 Decembrie.

Candidaţii s-au îmbulzit la microfon

Prefectul Dan Nechifor, cu fular tricolor la gât, a fost cel care a primit onorul Gărzii Militare, abia apoi ceilalţi demnitari şi şefi de instituţii intrând în piaţă. Părintele protopop Lucian Leonte a săvârşit o slujbă de pomenire a eroilor alături de alţi peste 20 de preoţi, după care s-a trecut la alocuţiuni. Întâi a luat cuvântul primul reprezentant al Guvernului în judeţ, care de fapt a dat citire mesajului premierului Dacian Cioloş, iar apoi preşedintele Consiliului Judeţean. Costică Macaleţi şi-a mutat tribuna de la care a vorbit, stând cu spatele la grupul statuar „Compania de mitraliere maior Ignat în atac”. Spre deosebire de anii neelectorali, de această dată reprezentanţii partidelor au ţinut să se adreseze celor peste 500 de oameni, luând cuvântul tocmai candidaţii de la alegerile de săptămâna viitoare: Cristian Roman, Liliana Mincă, Corneliu Popescu. Fostul prefect a accentuat în discursul său rolul liberalilor în înfăptuirea Marii Uniri de la 1918, spre stupefacţia PSD-iştilor, Costică Macaleţi şi Răzvan Rotaru râzând ironic. De altfel, fostul comisar şef de la Garda de Mediu a şi refuzat la final să aplaude.

PRU... ANVI

Dacă liberali au încercat să-şi scoată în evidenţă partidul prin discurs, social-democraţii au făcut-o prin… tricolor. La intrarea în Piaţa 1 Decembrie 1918, Tamara Ciofu, Răzvan Rotaru şi alţi PSD-işti au împărţit steguleţe oamenilor deja strânşi acolo.
La depunerea coroanelor au fost şi mai multe partide, după PSD, PNL, ALDE şi PMP, Partidul România Mare, PNŢCD, PND, Partidul România Unită şi Alianţa Noastră România ţinând să aducă un omagiu eroilor români. PRU, un partid autodeclarat naţionalist, a apelat la o firmă de pază şi protecţie, care şi-a trimis oamenii în uniforme şi cu tricolorul, delegaţia acestei formaţiuni fiind astfel cea care a avut cele mai multe şi mai mari steaguri.

Nu putea lipsi maidanezul

Aproape că n-a fost partid care să nu aibă măcar un reprezentant îmbrăcat în straie populare.
Mai multe instituţii s-au cuplat la coroane, cele patru din subordinea Ministerului Muncii, de exemplu, sau altele care ţin de cultură depunând câte o singură jerbă de flori. Au fost însă şi unităţi de stat, precum Direcţia de Sănătate Publică sau DSVSA, care au avut un singur salariat cu o coroană, nimeni altul decât directorul.
Prefectura, Consiliul Judeţean şi Primăria Botoşani au depus, ca de obicei, separat coroane, din delegaţia municipalităţii lipsind primarul Cătălin Flutur şi viceprimarul Marian Murariu. În schimb, o mulţime de politicieni s-au lipit la delegaţia ONG-ului „Cultul Eroilor”, alăturându-se acesteia în momentul depunerii coroanei.
Nu a lipsit tradiţionalul maidanez, care a defilat nestingherit prin piaţă.

Hai cu fasolea!

Manifestările s-au bucurat de participarea multor copii, unii dintre ei îmbrăcaţi la rândul lor tradiţional. De altfel, cei mai aplaudaţi au fost elevii Şcolii 14 Ştefan cel mare şi Sfânt, care au încheiat întreaga ceremonie depunând flori la monument.
Acţiunea a început la ora 9:00, iar după o oră şi un sfert, când structurile Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale defilau, deja în partea dinspre Modarom se formase o coadă cu sute de oameni care aşteptau fasolea cu cârnaţi şi vinul de la Primăria Botoşani.

loading...
Ei între ei de Ziua Națională la Botoșani, naționaliști și tradiționaliști, steaguri și… campanie – GALERIE FOTO & VIDEO
Parada modei de Ziua României – La CINE se uitau doamnele cu invidie – GALERIE FOTO

 

Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
Loading...
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
Loading...
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
REFORMĂ la Inspectoratul Școlar, doi inspectori printre care o soră de deputat se întorc la catedră, zece nume noi – LISTA
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani două adrese: una cu încetarea detașării în interesul învățământului pentru un număr de 17 inspectori școlari. O a doua cu aviz pentru detașarea în interesul învățământului pentru anul școlar următor, în cazul a 25 de inspectori școlari.
TRAGEDIE în Italia! Un băiat de 17 ani originar din Botoșani, mort într-un cumplit accident – FOTOGALERIE
Durere, lacrimi și întristare la Eboli, în regiunea Campania, unde rudele, prietenii și colegii îl plâng pe Domenico Ahanzei, tânărul român de numai 17 ani care joi, 27 august, a avut un accident în timp ce se deplasa cu scuterul său.
O funcționară de la AJOFM vrea primar: Știu că pot să fac multe lucruri frumoaseFOTOGALERIE
Dacă majoritatea funcționarilor publici stau departe de politică, unii și din cauza constrângerilor legale, în comuna Tudora a intrat în cursa pentru postul de primar tocmai o persoană din această categorie a lucrătorilor la stat.
a-ţi afirmat că penalii au stat la cutie în această zi de importanţă covârşitoare pentru poporul român. Nu este adevărat. Nu trebuie de trecut cu vederea Verginel Gireadă, penelist convins, pe locul trei pe listă, condamnat pentru infracţiuni comise în timpul serviciului. Deci....? Nu trebuie să-l uităm nici pe Şoptică. Nici el nu este cheie de biserică.
2 decembrie 2016, 09:16
Primare...daca tu crezi ca Onofrei nu stie numara din 2 in 2 ( te asigur ca stie ) de ce crezi ca e în stare sa fie tradator? Nu e la indemana oricui sa fie tradator. Am spus: Onofrei e un om simplu mânat de instincte sincere. E infinit mai inofensiv decat condamnati sau viitori condamnati. Bucura-te de steaguri. Bucura-te de ziua nationala. Bucura-te de frumusetea facuta de cei de la PRU.
1 decembrie 2016, 22:41
PRU - o pata de culoare . Bravo lor!
1 decembrie 2016, 21:11
PRU e cel mai nou partid pe zona , culmea ..., postacii gasesc si la ei de cine sa se lege. De PSD , PNL , ALDE , PMP , si ceilalți vechi ...nimic. Inseamna ca frica isi spune cuvantul. Va mai amintiti 2012 ...? Si atunci postacii au atacat un partid nou ...! Felicitari sefului PRU pentru promovarea nationalismului si tuturor celor care i-au stat alaturi. Azi va promit votul meu.
1 decembrie 2016, 20:34
ce tot i-l lauzi pe onofrei de mare "importanta",nationalistule???? daca i-l iei repede nu stie sa numere pana la 20 din 2 in 2,dar sa-l mai intrebi ce se serbeaza peste 2 ani!!!!! numai TRADATORI rosii in pru (rusia unita)
1 decembrie 2016, 18:02
Onofrei e om simplu si patriot adevarat nu condamnat ca Gireada. Va oftica de muriti patriotismul si demontratia facuta de adevaratii patrioti fiecare cu drapelul tarii in mana. Restul partidelor au fost de toata jena
1 decembrie 2016, 16:26
E fantastica asemănarea fizica dintre dl Macalet și dl Budai. În rest.... doar un peisaj dezolant. Toți niște farsori.
1 decembrie 2016, 16:00
partidul rusia unita,este reprezentata de onofrei vasile, intelectualu de Catamarasti, si oamenii adusi CU FORTA,ca pe timpul lui ceausescu !!!!!!
1 decembrie 2016, 15:30
Cu adevarat PRU a demonstrat naționalism patriotic nu de fațadă.
1 decembrie 2016, 14:59
Rusine mai mare pentru PNL/PDL/PLD/USR ca primarul FLUTUR sa nu onoreze ziua Romaniei nici ca am vazut!Botosanenii au inteles ca elementele cercetate/acuzate/urmarite/penale din cadrul PDL.PNL au stat la cutie, pentru a nu fi felicitati cu flueraturi!Doar PRU a mai miscat putin, pt. imagine... in rest lipsa de substanta!Cand suntem reprezentati de politicieni care nu au curajul sa stea in fata poporului, sa dispara de pe scena politica!PDL+PNL+USR = ............ aroganta, dispret, taieri, reduceri, inchideri, ... si terenuri in panta!TRAIASCA ADEVARATII ROMANI!
1 decembrie 2016, 14:40
se putea ca teroarea socialista sa nu-si faca campanie de 1 decembrie,astia fura cum respira ca Pinochio ponta
1 decembrie 2016, 13:59
Iar diseara, fotbal cu coroane, ca de fiecare data. Se ocupa reprezentativa partidei romulanilor.
1 decembrie 2016, 13:52
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.