Ştiri
Zeci de locuri de parcare, teren de joacă și rampă de deșeuri RESPINSE de PNL și USR în Consiliul Local – VIDEO

Pentru a doua oară, proiectele privitoare la achiziția a trei terenuri în municipiul Botoșani, de către Primărie, au fost respinse.

S-au opus cumpărării consilierii locali liberali prezenți precum și unul de la USR.

S-a dorit cumpărarea unor terenuri din zonele Octav Onicescu, Armoniei și Ștefan Luchian, de la persoane private. Odată achiziționate Primăria ar fi amenajat în jur de 60 de locuri de parcare, un loc de joacă și o rampă de colectare a deșeurilor.

 

„Intenția noastră este să construim o parcare pe strada Armoniei pe un teren care este parțial amenajat și care poate fi folosit chiar din momentul achiziției pentru a concesiona locuri de parcare, trebuie să facem doar câteva amenajări a acestui loc iar prețul este foarte bun”, a arătat primarul înainte de vot.

 

Mai departe, Cosmin Andrei a cerut o serie de motivări a votului împotrivă acordat pentru acest proiect în ședința anterioară de Consiliu Local, dacă ar fi fost vorba despre preț sau altceva: „Înțeleg că este doar un vot politic ceea ce creează neplăceri în situația aceasta de a administra patrimoniul municipiului Botoșani, nemaivorbind de strada Armoniei unde este o aglomerație de nedescris. Sunt mașini parcate pe alei și pe o parte și pe cealaltă, o zonă extrem, extrem de aglomerată. Această parcare ar fi rezolvat problema pentru zona respectivă”.

 

 

Raluca Curelariu de la USR a cerut să știe câte locuri de parcare ar urma să fie amenajate pe terenurile care se doresc a fi achiziționate și a primit răspuns de la Iulius Gherase, șeful Serviciului Patrimoniu care a arătat că probabil că în jur de 60.

Ulterior, consiliera de la USR a votat împotriva proiectului și implicit a amenajării de noi locuri de parcare pentru botoșăneni, dar și a unei rampe de colectare deșeuri și a unui loc de joacă.  

 

A avut o intervenție și Cătălina Lupașcu, consilier local PNL care a arătat că este împotriva acestui proiect pe motiv că Primăria mai degrabă s-ar ocupa de amenajarea locurilor de joacă existente decât de noi locuri de parcare. „Cam asta ar fi ideea pentru care eu nu sunt de acord cu aceste proiecte de hotărâre. Și poate aceste terenuri să fie scoase la piața liberă și de ce nu, să obținem un preț al pieței”, a fost argumentația Cătălinei Lupașcu care a stârnit rumoare la masă.

 

„D-na Lupașcu, la piața liberă ne putem uita la un loc de parcare cât costă pe piața liberă, între 3 și 5.000 de euro și dacă înmulțim doar pe Octav Onicescu cu numărul locuri de parcare, 40 – 50 câte sunt acolo și faceți dv. un calcul dacă Primăria Botoșani este sau nu este în câștig. Este un calcul simplu în care Primăria iese în câștig nu pe termen mediu, ci pe termen scurt”, a fost replica viceprimarului Bogdan Buhăianu. Primarul i-a răspuns câte locuri de joacă au fost amenajate în acest mandat, din cele existente dar și din categoria celor nou înființate.

 

Marius Rogojinschi, consilier local PSD, a arătat că politica din plen ar trebui să fie una constructivă în sensul în care orice oportunitate să nu fie blocată de anumite interese: „Eu cred că este binevenită o politică sau o strategie pentru urbanizarea în parametri contemporani și civilizați ai municipiului nostru”.

 

 

Membru în comisia de negociere, liberalul Andrei Amos care s-a justificat după ședința ordinară că a votat politic, astăzi s-a scuzat că a folosit „o expresie nefericită”: „Am fost de acord cu procedura în sine, asta nu înseamnă că am fost de acord și cu prețurile pe care Primăria le-a obținut pentru aceste terenuri și mă refer aici la terenul de pe Armoniei și Ștefan Luchian, s-a cerut 100.000 de euro, noi am obținut 95.000 de euro, iar la cel de pe Onicescu s-au cerut 120.000 de euro și noi am obținut 115.000 de euro. Deci negocierea din punctul meu de vedere nu a fost una care să aducă un beneficiu substanțial Primăriei”.

 

Și nu în ultimul rând, Liviu Toma de la Pro România a transmis colegilor că votează proiectele pentru achiziția terenurilor, înțelegând oportunitatea lor: „Ceea ce nu înțeleg și pentru a-mi putea demonstra colegii mei din partea stângă că nu există un vot politic, le-aș recomanda să analizeze cu atenție aceste două proiecte. Și așa cum PSD-ul la nivel național a venit în sprijinul PNL-ului, la guvernare, aș face o sugestie și o recomandare de pe plan local, ca dovadă de fair-play având în vedere că ne aflăm în această săptămână luminată, să voteze aceste două proiecte”.

 

Proiectul a fost respins la vot de consilierii locali PNL și Raluca Curelariu de la USR.

Avea nevoie de 16 voturi pentru a fi adoptat, însă a întrunit doar 13.  

Ce s-a întâmplat la ședința trecută: O trăim și pe asta: Doi aleși de la municipiu au negociat cumpărarea a trei terenuri, au obținut prețul dorit, dar în ședința Consiliului Local nu au mai votat achiziția - VIDEO

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Compania orașului care rămâne fără cinci șefi dintr-un foc

 

5 probleme intime ale bărbaților care nu ar trebui să fie tabu
(P) Într-o lume plină de tabuuri și prejudecăți, sănătatea intimă a bărbaților rămâne adesea neglijată. Este timpul să discutăm liber și să conștientizezi că problemele intime nu ar trebui să fie subiecte de neabordat. În rândurile următoare, îți prezentăm cinci aspecte sensibile ale sănătății tale, pe care ar trebui să le cunoști și să le discuți deschis.
Ploaie de controale înaintea sărbătorilor: Prefectul, apel către directori - Să fim vigilenți
Directorii instituțiilor deconcentrate de la Botoșani au fost convocați astăzi, 28 noiembrie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii noiembrie.
Cum să limitezi pierderile de căldură în sezonul rece
(P) Odată cu venirea sezonului rece, este esențial să iei măsuri pentru a limita pierderile de căldură și a menține temperatura din interior la un nivel confortabil. Pe lângă starea de bine resimțită, vei contribui și la eficiența energetică a locuinței. Iată câteva modalități prin care poți reduce din pierderile de căldură.
Pompierii de la Botoșani au donat sânge pentru fetița arsă în explozie - GALERIE FOTO
Aceștia au lansat și un apel către botoșănenii dispuși să o ajute pe Ariana.
Cu bani în cont, directorii și profesorii stau cu mâna întinsă la părinți: În continuare, sunt școli și grădinițe care cer bani de la părinți
Cererile financiare adresate părinților de către unitățile de învățământ din municipiul Botoșani încă reprezintă un fenomen.
Întrebare la Primărie cu iluminatul din oraș care funcționează „alandala”: ziua aprins, noaptea stins
Seria interpelărilor din cadrul ședinței de Consiliu Local a început în mod tradițional cu intervenții din partea Ralucăi Curelariu, consilier local USR.
ACUM: Aleșii locali dezbat problemele orașului în formulă completă – VIDEO & FOTOGALERIE
Consilierii locali au luat loc la masa dezbaterilor din sala Mihai Eminescu a Primăriei pentru ședința ordinară aferentă lunii noiembrie.
Poliția Botoșani are o absolventă de excepție: Cea mai mare medie dintre toți noii polițiști ajunși la Inspectorat
 Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) a precizat ca botoșăneanca este pe locul 50 din 1.600 de elevi.
ACUM: Șefi noi la vămi, directorii convocați de prefect – FOTOGALERIE
Zeci de conducători ai unităților de stat se află la această oră la Palatul Administrativ, acolo unde s-a întrunit Colegiul Prefectural în ședința aferentă lunii noiembrie.
ANUNȚ Modern Calor: Probleme cu plățile on-line – Ce se întâmplă
S.C. MODERN CALOR S.A., anunță că în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, vor avea loc operațiuni de mentenanță asupra platformei informatice, motiv pentru care, serviciile on-line ale sistemului nu vor fi accesibile.
USR Botoșani: Salariile nesimțite ale șefilor Nova ApaServ puse la adăpost de PSD
PSD a demonstrat din nou, în ședința Consiliului Județean, că girează jaful de la Nova ApaServ. Prin votul majoritar de ieri, reprezentanții PSD au scos de sub incidența măsurilor de austeritate aprobate chiar de Guvernul lor, salariile de până la 20.000 de lei ale celor din conducere.
ASTĂZI: Casa unui botoșănean în flăcări, pompierii chemați de urgență
Pompierii au intervenit la timp și au reușit să stingă incendiul.
ACUM: O nouă zi de proteste în centrul orașului – FOTO&VIDEO
Seria protestelor organizate în municipiul reședință de județ continuă cu o nouă zi.
ACUM: Protest la Spitalul Mavromati cu zeci de angajați - Nu toți bugetarii au salarii nesimțite - FOTO & VIDEO
Peste 40 de angajați de la cea mai mare unitate medicală din județ protestează în aceste momente.
O botoșăneancă de 13 ani a câștigat trofeul pentru muzică ușoară la un prestigios concurs - FOTOGALERIE
Aceasta a participat la un festival național de interpretare muzicală din Suceava.
Contractul pentru noul pavilion de la Penitenciar a fost semnat - GALERIE FOTO cum va arăta
Anunțul a fost făcut de către angajații Penitenciarului din Botoșani.
ACCIDENT pe drumul Botoșani – Suceava, persoană încarcerată extrasă de pompieri – FOTOGALERIE
Autoturism ieșit în afara părții carosabile, pe drumul național Botoșani – Suceava.
Bărbat omorât de trenul Iași – Dorohoi: L-a lovit trenul, era agățat acolo VIDEO
Un incident tragic a avut loc în această seară, când un bărbat de 55 de ani a fost lovit mortal de trenul R11433 Iași - Dorohoi în timp ce se afla în zona șinelor de cale ferată.
Ziua Națională a României organizată în trei orașe ale județului – PROGRAMUL manifestărilor
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a condus astăzi, la sediul Instituției Prefectului Județul Botoșani, în sala Ștefan Luchian, o ședință de lucru de organizare a manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.
Campanie Nova Apaserv împotriva botoșănenilor fără contract: Amenințări cu amenzi, procese și debranșări
SC Nova Apaserv S.A. informează din nou utilizatorii persoane fizice cu privire la utilizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare fără contract. Trimitem mai jos comunicatul de presă trimis redacției.
Dar de parcări subterane nu ați auzit, sau etajate suprateran, ca la Mall? Faceți pe zone și mai scoateți mașinile de pe lângă blocuri, de pe trotuare. Nu crapă nimeni dacă merge 200m pe jos. Tot ingustati trotuare, chiar singura modalitate e sa facem orașul ăsta o uriașă parcare?
12 aprilie 2023, 21:28
200.000 euro teren pentru "in jur" de 60 de locuri de parcare? Adica 3500 euro doar terenul? Apai doamne iarta-ma bine ca nu au acceptat
12 aprilie 2023, 18:06
M am saturat de toți. O adunătură care nu are habar de nimic. Și păcat că printre ei sunt și tineri care preiau de la cei mai bătrâni vechile metehne. Sa vă fie rușine.
12 aprilie 2023, 16:32
Ne-am saturat de usr. Știu sa facă doar zgomot.
12 aprilie 2023, 15:38
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.2 o C
Dorohoi
2.9 o C
Bucecea
2.9 o C
Darabani
2.3 o C
Saveni
2.6 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.