A fost prima Gală a Voluntarului organizată la Botoșani de către Primăria municipiului, un moment de încununare și premiere a eforturilor depuse benevol de zeci de tineri din unitățile de învățământ botoșănene.
Liceeni care s-au implicat entuziaști în activități socio-culturale care au fost organizate anul acesta la Botoșani și care au adus un plus valoare societății.
Gala a avut loc la Teatrul de Păpuși și Tineret Vasilache fazdă fiind directorul acestei instituții de cultură care le-a adresat felicitările cuvenite tinerilor prezenți și a completat cu faptul că în
2014 s-a legiferat în România Legea 78 privind organizarea și practica serviciului de voluntariat.
„Foruri internaționale au hotărât ca ziua de 5 decembrie să fie declarată Ziua Internațională a Voluntarului. Știți foarte bine că în societatea contemporană, procesul de dezvoltare personală / profesională, diplomele, adeverințele, toate actele care demonstrează faptul că dv. de-a lungul timpului ați desfășurat activități de voluntariat, în toate domeniile posibile de activitate, sunteți punctați și sunteți opționați pentru eventualele recrutări în universități, în instituții, în companii”,
Marius Rogojinschi, directorul Teatrului Vasilache
Primarul Cosmin Andrei le-a înmânat tinerilor prezenți, în jur de 50, diplome și cuvinte frumoase.
Le-a promis că anul viitor gala poate fi organizată într-un cadru mai festiv, poate în noua sală a Teatrului Mihai Eminescu.
„Ne mai gândim dacă anul viitor o să fim pe scena Teatrului Mihai Eminescu sau o să fim tot aici pentru că este o atmosferă foarte frumoasă dar cu siguranță vom avea și teatrul la dispoziție să dăm o altă greutate acestui eveniment prin care vă suntem recunoscători pentru ceea ce ați făcut, vorbesc în numele Primăriei Botoșani”,
Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani
Primarul a apreciat altruismul de devotamentul de care au dat dovadă tinerii voluntari prin acțiuni precum cea din 1 Iunie din centrul orașului sau „Autobuzul cu povești” când au venit îmbrăcați în personaje și au împărțit baloane copiilor. De asemenea, voluntarii și-au adus aportul și în organizarea Festivalului Instituțiilor de Cultură, ediția a doua, pe partea de logistică.
Cosmin Andrei și-a expus în fața tinerilor și planurile de viitor pe care le are pentru susținerea voluntariatului.
„Am în vedere un viitor proiect pentru tineret și cel mai important la care aș vrea să fac referire este reabilitarea unei clădiri monument istoric din municipiul Botoșani pe care vreau să o redau comunității și să avem activități cu dv. Este vorba despre fostul sediu al Școlii Generale nr. 3 de pe strada Tudor Vladimirescu pe care vrem să o facem un fel de palat al copiilor, dar al Primăriei municipiului Botoșani”,
Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani
Clădirea urmează a fi reabilitată cu fonduri europene iar tipul de activități din acest centru al tinerilor urmează a fi propuse chiar de aceștia.
Sala s-a umplut de tineri care au respectat regula de dress code festiv și s-au îmbrăcat la patru ace pentru această gală.
În activitățile de voluntariat ale Primăriei s-a implicat Georgiana Bagiu, consilier în cabinetul primarului, căreia Cosmin Andrei i-a adresat mulțumiri de pe scenă.
Redacția Botoșăneanul
Oct 09, 2024
Val de intoxicați cu ciuperci otrăvitoare la Botoșani: Peste 30 de oameni au ajuns la spital
Redacția Botoșăneanul
Oct 09, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 09, 2024
COD GALBEN de ceață pentru mai multe localități din Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Oct 09, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 09, 2024