Ştiri
Senatorul Cosma, clarificări cerute cu lipsa apei din mai multe sate

Senatorul de la AUR, Dorinel Cosma, a solicitat Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene să explice care este situația satelor din județul Botoșani și din România, uscate de lipsa apei potabile și ce măsuri are Guvernul în vedere.

Redăm mai jos comunicatul transmis de senatorul Dorinel Cosma pe această temă:

 

Ministerul a răspuns întrebărilor senatorului botoșănean Dorinel Cosma. În același răspuns se precizează că în evidențele guvernamentale nu există prin comunele Botoșaniului sau ale țării sisteme de aducțiune de apă recepționate și nefuncționale.

 

Realitatea este alta, dar Guvernul se orientează doar după ceea ce este scris, chiar dacă ireal. Și în acest caz, ca și în alte situații, se confirmă încă o dată că informațiile false transmise mai marilor statului îi fac pe aceștia să creadă chiar că totul e perfect în România. Iar românii continuă să sufere și să adreseze jalbe fără răspuns vlădicilor de la București.

 

Punctual, în privința județului Botoșani, la Minister lucrurile sunt roz. Cât se poate de roz. Ne amintește, astfel, ministerul, că la nivelul județului Botoșani, prin POIM, se află în implementare două proiecte de apă și apă uzată. Unul dintre ele se află în faza a doua de implementare, cu un progres fizic de 98,27%. Acesta se referă la proiectul pentru investiții de extindere și reabilitare a sistemelor de apă și va fi operațional pe zonele Botoșani, Cătămărăști, Dorohoi-Broscăuți, Flămânzi-Frumușica, Vorona-Tudora și Ștefănești-Săveni. Proiectul este derulat de către Nova ApaServ.

 

Cel de al doilea proiect în derulare în Botoșani se referă la ”Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Botoșani în perioada 2014-2020. Deși suntem în 2023, stadiul contractului de servicii este de 65% fizic și 42 % financiar.

 

Cât privește propunerea senatorului Dorinel Cosma de a se avea în vedere realizarea unui sistem nou, complex și performant de aducțiune a apei din râul Prut, ministerul a răspuns sec, spunând că nici nu se gândesc la așa ceva, adică nu se află pe lista proiectelor finanțate de ei.

 

 

Răspunsul a fost formulat de ministrul Adrian Câciu.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Senatorul Dorinel Cosma, de la tribuna Senatului: Unirea încă plânge pe malurile Prutului

 

 

Șoferi și pietoni „luați la control” de polițiștii botoșăneni
Peste o sută de persoane au fost legitimate.
ASTĂZI: Mașină de intervenții primită de jandarmii botoșăneni, prezentată în fața șefimii județului – FOTO & VIDEO
Este singura primită de Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Botoșani din cele aproximativ 50 achiziționate la nivel național.
Tir imobilizat de polițiști și amendă de 12.000 de lei
În urma controlului, polițiștii rutieri au constatat că șoferul folosea un obiect fraudulos.
Doi bărbați arestați după un scandal într-un bar pornind de la o minoră
Aceștia se aflau în arest la domiciliu.
COD GALBEN prelungit – PROGNOZA meteo actualizată
Meteorologii au actualizat prognoza care cuprinde mai multe localități din județ.
Expoziție retrospectivă de arte vizuale la Memorialul Ipotești
Iubitorii de artă pot admira lucrările începând de vineri, 1 martie 2024.
Croitoru și-a găsit echipă, merge înapoi la patronul care l-a făcut cum i-a venit la gură
Antrenorul este așteptat pentru a parafa actele.
Garda de Mediu: AMENDĂ uriașă după un control neplanificat
La fața locului, echipa de comisari a constatat nereguli.
Sprijin pentru bunăstarea animalelor: APIA primește cererile de plată
Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp printr-un comunicat de presă.
De la incendii la persoane duse la spital: MISIUNILE pompierilor din ultimele 24 de ore
Pompierii botoșăneni au fost la datorie și de Ziua Armei.
Cătălin Silegeanu: Susținerea în cursa spre Primăria municipiului Botoșani a unui candidat cercetat pentru corupție este o adevărată insultă adusă cetățenilor
Cătălin Silegeanu a transmis un comunicat pe care îl publicăm integral mai jos.
Iftime, de la Timișoara, la o zi după ce promitea că pleacă 1-2 primari și a rămas fără 8: Voturile nu sunt în buzunarele celor care pleacă / Mă bazez mult pe echipa PNL Botoșani
Rămas în continuare simplu membru în PNL la trei săptămâni și fără o zi după ce Nicolae Ciucă i-a promis președinția organizației județene, dar deocamdată nu l-a mai numit, Valeriu Iftime a trăit miercuri o zi jenantă din punct de vedere politic.
ALERTĂ meteo: Un nou COD GALBEN anunţat la Botoşani
Şoferii sunt atenţionaţi cu privire la condiţiile de trafic.
REORGANIZARE pe secțiile de la „Mavromati”, personalul sub lupă: Aveam un infirmier la 25 de paturi
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” analizează fiecare secție în parte pentru a se putea face o reorganizare a personalului.
Sute de botoșăneni și pompieri au marcat Ziua Armei - GALERIE FOTO
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a organizat astăzi, „Ziua Porţilor Deschise”.
Sub ochii conducerii și ai liderilor sindicali: Stimulente de mii de lei aprobate pentru doi directori și angajați de la „Mavromati”
Proiectul de hotărâre privind acordarea unor stimulente financiare personalului de specialitate din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” a fost aprobat în unanimitate în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean.
FAZA ZILEI: Primarul scos din postura de a sta „umăr la umăr cu dușmanul” – VIDEO & FOTO
Liberalii s-au supărat și au părăsit ședința.Pesediștii au votat propunerea într-o notă impasibilă, amuzată mai degrabă.
Angajații din Sănătate: PROTEST anunțat în curtea Spitalului Județean
Programul de proteste al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România continuă cu o nouă acțiune: pichetarea unităților sanitare, ce se va desfășura joi, 29 februarie 2024.
„Cenușăresele” din trafic reclamate la Primărie pentru protecție (ne)justificată
A fost de fapt un apel pentru a se elimina disconfortul din traficul botoșănean.
„Capra cu trei iezi' vine timp de trei zile la Teatrul Vasilache
Cei mici sunt așteptați la spectacol.
Dacă ai apa, te speli, poți sa ieși în lume și mai vezi alta mentalitate. Asa, stai însetat, flamand și te rogi sa se schimbe ceva în tarisoara noastră,, Romanica", ca tot fuse ziua ,,EI". Asta orânduire.
6 decembrie 2023, 16:16
Il rog pe d l senator sa verifice ce s a facut cu banii de canalizare trimisi de cei de la Bruxel?iN ziarul Adevarul din 23 04 2019 scrie ca Botosaniul a primit 300 mil euro pt apa si canal .
6 decembrie 2023, 12:43
Sondaj
Va reuși Valeriu Iftime să obțină pentru PNL Botoșani un scor electoral mai mare decât cel din 2020, care a fost de 34% la CJ?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Observ cu tristețe că străzile din Botoșani arată ca după bombardament, au avut interpelări și colegii noștri în diverse rânduri dar se pare că nu se găsesc soluții pentru această problemă”,Maricel Maxim, ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
6.6 o C
Dorohoi
6.7 o C
Bucecea
5.9 o C
Darabani
12.9 o C
Saveni
7.1 o C
Ştefăneşti
14.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.