An de an, echipa de la Conacul Zăiceşti organizează o sărbătoare a mustului şi încearcă să readucă din atmosfera mustăriilor de altădată.
Mustăria 2017 face trimitere la una dintre tradiţiile proprietarilor de vii, care după culesul ciorchinilor, obişnuiau să servească oaspeţii cu must din strugurii proaspăt zdrobiţi.
Anul acesta, deschiderea mustăriei va avea loc vineri, 6 octombrie, când invitata serii, Brânduşa Covalciuc, va susţine un program începând cu orele 18:00.
Sâmbătă, 7 octombrie, sărbătoarea continuă alături de suceveanca Margareta Clipa.
Organizatorii vor folosi în acest an aproximativ 300 kg de struguri. Mustul proaspăt va fi oferit din partea casei.
Vor completa tabloul tomnatic snopi cu strujeni de porumb, baloţi de paie, bostani galbeni, coroniţe de usturoi şi stergare.
Oaspeţii pot opta pentru meniul tradiţional de mustărie, atent ales cu preparate tradiţionale, păstrămuri şi cârnaţi de Pleşcoi, plăcinte poale-n brâu.
Rezervări se pot face la 0755 / 400 207.
DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL
Primarul Cosmin Andrei, mesaj pentru botoșăneni de Paști: Sărbători Pascale în tihnă
Redacția Botoșăneanul
May 05, 2024
Pompierii botoșăneni, zeci de misiuni în ultimele ore
Redacția Botoșăneanul
May 05, 2024
Tradiții și obiceiuri străvechi de Paști: Nu se mănâncă oul cu sare
Redacția Botoșăneanul
May 05, 2024
Eduard Florescu, prima REACȚIE după acuzațiile de blat de la meciul cu Petrolul: Mi se pare penibil
Redacția Botoșăneanul
May 05, 2024
Incendiu de vegetație în apropierea unei păduri din județ în Sâmbăta Mare
Redacția Botoșăneanul
May 05, 2024