Ştiri
Noul Renault Arkana: ilustrează conceptul “nouvelle vague” mai mult ca oricând - GALERIE FOTO

(P) • O nouă identitate vizuală pentru a ancora acest SUV coupé din segmentul C în noua   
   gamă Renault.

• O nouă versiune de top, Esprit Alpine, cu un aspect „sport-chic”.
• O mutare distinctivă către un nivel superior în jurul a trei versiuni de echipare și o gamă   
   îmbunătățită de echipamente tehnologice.
• Plăcere de a conduce și economie de combustibil cu motorul full hybrid E-Tech de 145   
  CP.

 


Dezvăluit în octombrie 2020 în versiunea sa europeană, Renault Arkana, adus la noi în oraș prin Darex Auto, la showroom-ul de la Botoșani Shopping Center, este un exemplu definitoriu al succesului planului strategic Renaulution. Renault a vândut până acum 163.000 de unități ale acestui model (240.000 în total, dacă adăugăm modelul XM3 - Renault Korea Motors) care joacă un rol esențial în planul mărcii de a recuceri segmentul C, alături de Megane E-Tech electric și Austral.


 
Arkana a rescris regulile cu aspectul său SUV Coupé, schimbând codurile tradiționale ale pieței cu stilul său dinamic și spațios, a devenit un model internațional și acum se vinde pe piețe de pe mai multe continente - de la Australia, Noua Zeelandă și Japonia până la Israel și mai departe, în Chile. Versiunile sale de top – R.S. Line, apoi E-Tech Engineered – oferă un plus de caracter și vigoare și au contribuit foarte mult la succesul său (reprezintă 53% din mix în Europa în 2023). Cel mai bine vândut motor este E-Tech full hybrid de 145 CP (63% din vânzările din Europa în primele șase luni ale anului 2023).


Acest motor este de neegalat pe piață, oferă o plăcere de a conduce fără precedent, iar eficiența sa energetică este remarcabilă. Este al doilea criteriu pe care cumpărătorii îl urmăresc atunci când aleg o mașină, după design*.

 

* Sondaj NCBS, FY2022


Noua identitate vizuală

 

Astăzi, Renault dezvăluie Noua Arkana care, pe lângă designul său original, care combină fluiditatea, postura impunătoare și robustețea, încorporează noua identitate a mărcii pentru a fi și mai mult în ton cu deja cunoscutul concept „Nouvelle Vague”.  Poartă sigla Renault „Nouvel’R”, integrată în grila frontală, în centrul unei benzi High Gloss Black care face legătura între faruri. Această suprafață este plană și netedă la atingere, pentru mai multă eleganță.

 

Designul logo-ului „Nouvel’R” servește drept bază pentru noua temă a grilei radiatorului, bazată pe repetarea formelor de diamante nestructurate, care fac ecoul diamantului central. Liniile laterale ale fiecărui diamant ies în evidență vizual datorită unui efect 3D care le sculptează și dă profunzime întregului ansamblu. În funcție de versiune (Evolution, Techno, Esprit Alpine), aceste caracteristici sunt afișate în Black, Satin Chrome sau Black Chrome, pentru o evidențiere clară a echipărilor superioare. Modelul vertical de pe grila superioară face ca aspectul general să fie mai consistent cu cel de pe grila de la baza barei de protecție.

 

Lamela aerodinamică devenită semn distinctiv al versiunilor RS Line și E-Tech Engineered se află acum pe bara de protecție a versiunilor Techno și Esprit Alpine. Are o culoare similară caroseriei în versiunea Techno și Satin Grey în versiunea Esprit Alpine.

 

În spate, sigla situată în centrul hayonului este, ca și în față, în culoarea Black Chrome care se regăsește și în inscripția numelui și pe gurile de eșapament. La rândul lor, blocurile optice beneficiază de un tratament special și sunt ușor fumurii, pentru a adăuga o notă modernă.

 

Cromul de pe elementele decorative (grilă, jante geamuri etc.) a fost înlocuit cu Black, Satin Black sau Deep Glossy Black, în funcție de versiune.

 


Esprit Alpine, o nouă versiune de echipare

 

La fel ca și celelalte modele recente din gama Renault, Arkana are acum o versiune de echipare sport-chic, Esprit Alpine – care se potrivește perfect personalității vehiculului.

 

Pe lângă lamela barei de protecție față în culoarea Satin Grey, această echipare se remarcă la exterior prin ecusonul său specific Schist Gray, înconjurat de un contur High Gloss Black, plasat în ornamentul aripii. De asemenea, avem jante noi de 19 inchi cu un design perforat, oferind noii Arkana un aspect mai impresionant și mai sportiv. Aerodinamica hayonului este amplificată de un nou spoiler a cărui decupare dublă reflectă forma pavilionului.

 

În interior, scaunele sunt prevăzute cu o tapițerie mixtă de Eco Tep (10% materiale din surse biologice) și imitație de piele întoarsă (mai mult decât în fostele versiuni R.S. Line și E-Tech Engineered). Tapițeria scaunelor are acum cusături orizontale albastre și logo-ul Alpine pe spate, iar centurile de siguranță sunt prevăzute cu două dungi albastre.

 

Interiorul portierelor și volanul au cusături roșii, albe și albastre, iar materialul aplicat în zona planșei de bord îndreptate spre scaunul pasagerului din față are aspectul ardeziei, pentru un efect elegant și discret.

 

Indiferent de motorizarea pe care o alegeți, habitaclul versiunii Arkana Esprit Alpine dispune de schimbătorul electronic de viteze „e-shifter”, fără cablare mecanică.

 


O gamă simplificată, o oferă îmbunătățită

 

Noua gamă Arkana a fost redusă la trei versiuni de echipare: Evolution, Techno și Esprit Alpine.

 

Evolution include acum navigația ca standard în sistemul de infotainment Renault EASY LINK, care se conectează și wireless cu Android Auto și Apple CarPlay. Ecranul digital de pe tabloul de bord măsoară tot 7 inchi în diagonală, dar acum afișează informații pe o zonă mai mare.

 

Pe lângă lamela aerodinamică în ton cu caroseria, Techno a păstrat aceleași jante de pe versiunile R.S. Line și E-Tech Engineered. Sigla și literele din spate sunt din crom satinat.

 

Noua gamă vine și cu o culoare nouă a caroseriei, Midnight Blue, și cu aceeași ofertă de motorizări: E-Tech full hybrid de 145 CP și benzină mild hybrid de 140 CP și 160 CP.

 


Motorul E-Tech full hybrid 145 CP cu funcția E-Save

 

Plăcerea de a conduce indusă de motorul E-Tech full hybrid de 145 CP nu se aseamănă cu nimic altceva: în modul electric, este pe cât de fluidă, pe atât de viguroasă și eficientă. Interconectează două motoare electrice (un motor principal de 36 kW și un generator de pornire de înaltă tensiune de 18 kW) cu un motor pe benzină cu 4 cilindri de 1,6 litri și 69 kW (94 CP), o cutie inteligentă multimodală fără ambreiaj și o baterie de 1,2 kWh.

 

Cutia de viteze are 4 trepte pentru motorul pe benzină și 2 trepte pentru motorul electric principal. Motorul full hybrid E-Tech oferă astfel până la 14 combinații de funcționare între motorul cu ardere internă și motorul electric pentru o eficiență energetică optimizată.

 

Mașina pornește invariabil în modul electric și poate funcționa numai cu motorul electric până la 80% din timp în oraș, ceea ce reduce consumul cu până la 40% față de un motor standard pe benzină. Emisiile de CO2 ale acestui grup motopropulsor de înaltă eficiență pot fi de până la 105 g/km, ceea ce este remarcabil în categorie. Pe lângă faptul că vă bucurați de liniște în modul electric, vă puteți bucura de confortul de a conduce fără să vă opriți să încărcați bateria.

 

Motorul full hybrid E-Tech de 145 CP al modelului Arkana beneficiază de funcția „e-save”. Accesibilă prin intermediul ecranului central din setările vehiculului sau cele ale modului de conducere,  pentru versiunile echipate cu setări MULTI-SENSE, această funcție permite menținerea încărcării bateriei la un nivel minim de 40%. Scopul este de a beneficia, dacă este necesar, de o rezervă pentru a conduce în regim electric sau pentru a asista continuu motorul cu ardere internă pe pante abrupte, în cazul călătoriilor la munte.


O experiență de conducere plăcută

 

Noul Renault Arkana este construit pe platforma modulară CMF-B dezvoltată de Alianță. Această platformă a fost apreciată pentru eficiența și plăcerea de a conduce, versatilitatea remarcabilă, manevrabilitatea de înaltă performanță și confortul său deosebit.

 

Pe lângă ținuta de drum liniștitoare a mașinii, roțile din spate ale modelului se ajustează pentru a-l menține remarcabil de stabil atunci când iei curbe la viteze mari. Mișcarea laterală este limitată, chiar și pe cele mai denivelate drumuri. Direcția precisă sporește performanța șasiului, iar diametrul scurt de bracaj (11,2 metri) sporește agilitatea vehiculului.

 


Comenzi

 

Noul Renault Arkana va fi disponibil pentru comenzi începând cu vara acestui an, în funcție de țară.


Dacă sunteți interesați de Noua gamă Arkana, puteți să contactați consilierii de la Darex Auto Botoșani la 0753.161.718 sau [email protected] și veți obeține toate informațiile dorite.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Renault revine pe podium - este lider în Franța și pe locul doi în Europa
Renault deschide precomenzile pentru SUV-ul Arkana, detalii la showroom-ul Darex de la Botoșani - VIDEO & FOTOGALERIE

 

ACUM: Aleșii locali dezbat problemele orașului în formulă completă – VIDEO & FOTOGALERIE
Consilierii locali au luat loc la masa dezbaterilor din sala Mihai Eminescu a Primăriei pentru ședința ordinară aferentă lunii noiembrie.
Poliția Botoșani are o absolventă de excepție: Cea mai mare medie dintre toți noii polițiști ajunși la Inspectorat
 Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) a precizat ca botoșăneanca este pe locul 50 din 1.600 de elevi.
ACUM: Șefi noi la vămi, directorii convocați de prefect – FOTOGALERIE
Zeci de conducători ai unităților de stat se află la această oră la Palatul Administrativ, acolo unde s-a întrunit Colegiul Prefectural în ședința aferentă lunii noiembrie.
ANUNȚ Modern Calor: Probleme cu plățile on-line – Ce se întâmplă
S.C. MODERN CALOR S.A., anunță că în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, vor avea loc operațiuni de mentenanță asupra platformei informatice, motiv pentru care, serviciile on-line ale sistemului nu vor fi accesibile.
USR Botoșani: Salariile nesimțite ale șefilor Nova ApaServ puse la adăpost de PSD
PSD a demonstrat din nou, în ședința Consiliului Județean, că girează jaful de la Nova ApaServ. Prin votul majoritar de ieri, reprezentanții PSD au scos de sub incidența măsurilor de austeritate aprobate chiar de Guvernul lor, salariile de până la 20.000 de lei ale celor din conducere.
ASTĂZI: Casa unui botoșănean în flăcări, pompierii chemați de urgență
Pompierii au intervenit la timp și au reușit să stingă incendiul.
ACUM: O nouă zi de proteste în centrul orașului – FOTO&VIDEO
Seria protestelor organizate în municipiul reședință de județ continuă cu o nouă zi.
ACUM: Protest la Spitalul Mavromati cu zeci de angajați - Nu toți bugetarii au salarii nesimțite - FOTO & VIDEO
Peste 40 de angajați de la cea mai mare unitate medicală din județ protestează în aceste momente.
O botoșăneancă de 13 ani a câștigat trofeul pentru muzică ușoară la un prestigios concurs - FOTOGALERIE
Aceasta a participat la un festival național de interpretare muzicală din Suceava.
Contractul pentru noul pavilion de la Penitenciar a fost semnat - GALERIE FOTO cum va arăta
Anunțul a fost făcut de către angajații Penitenciarului din Botoșani.
ACCIDENT pe drumul Botoșani – Suceava, persoană încarcerată extrasă de pompieri – FOTOGALERIE
Autoturism ieșit în afara părții carosabile, pe drumul național Botoșani – Suceava.
Bărbat omorât de trenul Iași – Dorohoi: L-a lovit trenul, era agățat acolo VIDEO
Un incident tragic a avut loc în această seară, când un bărbat de 55 de ani a fost lovit mortal de trenul R11433 Iași - Dorohoi în timp ce se afla în zona șinelor de cale ferată.
Ziua Națională a României organizată în trei orașe ale județului – PROGRAMUL manifestărilor
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a condus astăzi, la sediul Instituției Prefectului Județul Botoșani, în sala Ștefan Luchian, o ședință de lucru de organizare a manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.
Campanie Nova Apaserv împotriva botoșănenilor fără contract: Amenințări cu amenzi, procese și debranșări
SC Nova Apaserv S.A. informează din nou utilizatorii persoane fizice cu privire la utilizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare fără contract. Trimitem mai jos comunicatul de presă trimis redacției.
Liviu Toma, după congres: Rămânem în continuare PRO administrație și PRO dezvoltare
O delegație a Organizației Județene PRO România a participat sâmbătă la Congresul Național al partidului, organizat la București.
Într-o liniște „asurzitoare” consilierii au votat o investiție de 2,7 milioane de euro la depozitul „model” al județului – VIDEO
Aparenta investiție este pentru evitarea unei catastrofe ecologice la depozitul de la Stăuceni despre care șefii județului arată că este un „model de bune practici”.
ANUNȚ către botoșănenii ce vor tăia porcul de sărbători
Vicepreședintele Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis noi vești cetățenilor ce vor sacrifica porcul pentru sărbătorile de iarnă.
Județul protestelor: Și profesorii ar putea intra în grevă din ianuarie
Profesorii amenință cu o nouă grevă dacă nu își văd salariile mărite de la 1 ianuarie, așa cum li s-a promis în vară.
Cum îți păstrezi mașina în bună stare de funcționare? Asigurarea CASCO, aproape obligatorie
(P) Mașina nu mai este demult un lux, ci este, pentru cei mai mulți, un mijloc de transport fără de care nu-și concep viața cotidiană, mai ales în tumultul epocii moderne.
E groasă treaba: Drumarii AMENINȚĂ cu proteste în timp ce iarna grea bate la ușă
Reprezentanții Sindicatului Drumarilor „Elie Radu” susțin că aplicarea legii cu privire la măsurile fiscal-bugetare în cadrul Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar duce la o destabilizare totală a instituției.
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.1 o C
Dorohoi
3.1 o C
Bucecea
3.9 o C
Darabani
2.3 o C
Saveni
5.3 o C
Ştefăneşti
5.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.