Ştiri
Liberalii au venit cu propriul buget sub braț și l-au votat fluierând

În cea de-a doua zi consecutivă de când a fost convocată ședința pentru adoptarea bugetului local pe anul în curs, consilierii din opoziție au votat pentru, însă în formă dorită de ei. Amendamentele au fost depuse de doar doi dintre liberali, cei care au și vorbit cel mai mult în plen de altfel și votate cu o majoritate covârșitoare.

Din rândul consilierilor PSD, echipa primarului Ovidiu Portariuc, singurii care au intervenit au fost Cosmin Andrei sau Mihai Tincu. Tereza Nica a lipsit. Astfel că s-a ajuns ca bugetul orașului să fie adoptat cu 13 voturi pentru (adică aleșii de la PNL, PNȚCD și independentul Paul Onișa) și 7 abțineri (consilierii PSD, cei doi foști PP – DD-iști și independentul Buliga).
Abținerile social democraților au avut la bază tocmai modificările ce au fost făcute la buget de Cătălina Lupașcu și Eugen Țurcanu.
Iată ce a propus directorul DSPSA:

loading...
AMENDAMENTELE lui Eugen Țurcanu la bugetul orașului

Cătălina Lupașcu a intervenit și ea cu o serie de amendamente și a făcut următoarele propuneri.


-    Cupa Primăriei la sporturi – 20.000 de lei
-    1 iunie – Ziua Copilului  - 10.000 de lei
-    Turneul de Taekwondo – 40.000 de lei
-    Servicii Publicitare - 15.000 de lei
-    Program comunicare Cornișa – 5.000 de lei
-    Evenimente Cornișa – 10.000 de lei
-    Înregistrarea video a principalelor evenimente din oraș - 10.000 de lei


Suma rezultată din reducerile de la capitolele de mai sus a fost de 435.000 de lei din care 160.000 de lei au fost propuși către subvenții locuințe sociale iar 130.000 pentru olimpiadele Consiliului Local.

”Vă propun o pauză de consultări pentru că nu se poate să votăm aceste amendamente făcute pe genunchi, tocmai dv. ați invocat faptul că este nevoie de o formă scrisă. Nu mai știm ce votăm. Haideți să votăm în ședință de cauză, dv. faceți consultări între dv. în timpul ședinței, măcar puneți pe o foaie, vă rog frumos” Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.
Nu luăm nici o pauză, votăm!!!”, i-au răspuns liberalii.

Pauza a fost cerută ca urmare a sumei de 135.000 de lei rămasă în urma amendamentelor făcute de Cătălina Lupașcu și care ar fi trebuit să fie utilizată pentru plata cheltuielilor la spațiile comune. Nu exista însă cadru legislativ.

”Vreau să mă refer la amendamentele făcute de dna consilier Lupașcu. Este vorba despre alocarea unei sume de 135.000 de lei pentru subvenționarea cheltuielilor cu spațiile comune din condominiile, unde proprietarii se încălzesc cu centrale pe gaz. Utilizarea acestei sume este condiționată de o hotărâre prealabilă a CL prin care să se stabilească criteriile în baza cărora se acordă această subvenție” – Ioan Apostu, secretarul Primăriei Botoșani.

Cătălina Lupașcu a răspuns că: ”Ne vom duce cu acești bani pentru reabilitarea infrastructurii de pe zona de investiții unde am alocat deja fonduri”, iar proiectul de buget a fost votat articol cu articol cu 13 la 7. În timpul ședinței, primarul Ovidiu Portariuc le-a reproșat consilierilor că au modificat bugetul în așa fel încât au mutat banii de la obiectivele cu vizibilitate, gen stații de transport în comun sau platformă subterană de deșeuri și le-au direcționat către efectuarea de studii pentru anumite artere, cheltuieli care nu au vizibilitate, ci doar necesitate.

”Erau de aşteptat asemenea mişcări. Am văzut că aţi tăiat exact obiectivele cu vizibilitate şi anume acele staţii de tramvai, iluminat cu LED pe Bulevardul Mihai Eminescu şi acea platformă subterană de gunoi, investiţii edilitare care probabil în viziunea dv. ar putea aduce un prejudiciu de imagine sau ar putea afecta şansele candidatului dv. la Primărie. Am înţeles de ce aţi diminuat aceste investiţii, făcându-le practic imposibile în momentul de faţă cu sumele lăsate la acest capitol. Este strategia dv. politică, electorală, a fost şi în trecut, aţi văzut care au fost rezultatele şi este alegerea dv. dacă vreţi să mergeţi în continuare pe această soluţie", Ovidiu Portariuc.

 

Destinul tragic al elevului-erou de la Botoșani, mort de leucemie după ce a fost anchetat de Securitate: Dosarul a fost CLASAT
”S-a ales calea convenabilă pentru toată lumea. Dacă se descoperea că acel copilul a fost ucis, dădeai de lucru şi deranjai oamenii de o anumită vârstă, care mai trăiau şi pe o pensie mare...”
DOLIU în sport: S-a stins din viață un fost fotbalist, a antrenat și la Botoșani
S-a stins din viață un fost fotbalist al FC Politehnica Iași și antrenor la Botoșani.
ATENȚIE, e pe banii tăi: De mâine, autoritățile pot intra pe orice proprietate privată pentru a face curățenie sau deratizare
De sâmbătă, atât autorităţile şi instituţiile statului, cât şi persoanele fizice sau firmele vor trebui să îngrijească bine clădirile și terenurile pe care le dețin, inclusiv prin curățarea periodică a fațadelor, zugrăvirea clădirilor sau spălarea geamurilor acestora.
GENIILE Botoșanilor: 80 de ani de la moartea lui Nicolae Iorga, cel mai mare istoric al românilor - FOTO&VIDEO
Astăzi se împlinesc 80 de ani de la moartea botoșăneanului Nicolae Iorga, cel mai de seamă istoric al românilor.  
MITĂ și la RAR chiar și de 1.000 de euro! Mașini cu defecțiuni declarate funcționale, acte în neregulă acceptate pentru bani
Descinderile care au avut loc astăzi din partea procurorilor DNA Suceava au scos la iveală un nou set de nereguli grave.
Tichetele sociale eliberate la sediul Direcției de Asistență Socială Botoșani
În urma unei analize atente a situației actuale, pe fondul contextului pandemic dar și în baza unor consultări cu conducerea Direcției de Asistență Socială (DAS), primarul municipiului Botoșani a decis unele modificări în ce privește acordarea tichetelor sociale.
METODA găsită de funcționarii de la Permise pentru a-i face șoferi pe unii candidați, mită și până la 6.000 de euro
Descinderile care au avut loc astăzi au scos la iveală metodele la care apelau funcționarii statului pentru a colecta banii din mită în schimbul carnetelor de șoferi.
Bijuterii și bunuri de 1 milion de euro confiscate de procurorii DNA după descinderile de astăzi – GALERIE FOTO
Ziua de joi, 26 noiembrie 2020 a fost una extrem de aglomerată pentru procurorii DNA Suceava care au descins în aproape 70 de locații din mai multe județe printre care și Botoșani. 
Vacanțe cu iz de kerosen alături de Life Tour, agenţia de turism ce marchează 10 ani de activitate!
(P) Agenția de turism Life Tour marchează 10 ani de activitate! De-a lungul timpului activitatea a fost presărată cu provocări fel de fel, dar pasiunea față de domeniu, experiența și implicarea celor de la Life Tour depășesc așteptările și fac ca motoarele activității să continue.
Loading...
Un candidat la Senat propune taxa ZERO la gunoi
Candidatul susține că este un proiect realizabil care nu ar aduce costuri suplimentare.
Ziua Națională a României marcată în Centrul Istoric, botoșănenii rugați să rămână acasă
Guvernul României a permis organizarea de manifestații pe data de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.
Începerea proiectului ”Dezvoltarea microîntreprinderii Tehno Instal Nord SRL”, cod SMIS: 132459
Societatea comercială TEHNO INSTAL NORD SRL, cu sediul în Municipiul Botoșani, str. Primăverii, nr.11, scara A, etaj 3, apartament 12, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "Dezvoltarea Microîntreprinderii TEHNO INSTAL NORD SRL", cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 6186/09.10.2020.
Corneliu Popescu, mesaj pentru botoșăneni: Au oferit întotdeauna voturi PSD-ului aproape inutil
În cadrul unei conferințe de presă, președintele PMP Corneliu Popescu, a ținut să transmită un mesaj botoșănenilor și nu numai.  
Pactul PMP-ului semnat de PNL Botoșani, „ignore” de la celelalte partide
Partidul Mișcarea Populară a transmis adrese către celelalte formațiuni politice de la Botoșani să semneze un „Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale. Însă doar PNL Botoșani a dat curs invitației.
Loading...
S-a semnat! Un antreprenor botoșănean construiește o fabrică și un depozit de 3 milioane de euro la Bucecea - FOTOGALERIE
Potrivit primarului Angel Gheorghiu, investițiile se vor ridica la peste 3 milioane de euro și vor aduce peste 50 de locuri de muncă.
Peste 9.000 de cazuri noi  în țară în ultimele 24 de ore, 171 de persoane infectate au murit – SITUAȚIA
Până astăzi, 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 323.514 pacienți au fost declarați vindecați, transmite Grupul de Comunicare Strategică.
PROGRAMUL Urban Serv pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie
Pentru urgențe sau soluționarea unor probleme, cetățenii pot suna la Dispeceratul societății Urban Serv SA.  
Secretarul general al PMP a venit la Botoșani și a prezentat PRIORITĂȚILE partidului
Ioana Constantin, secretarul general adjunct al Partidului Mișcarea Populară (PMP), a venit astăzi la Botoșani fiind prezentă la o conferință de presă la sediul filialei de la Botoșani.
Femeia căutată de polițiști a fost găsită, UNDE a stat ascunsă timp de trei zile
A plecat de acasă în urmă cu trei zile și de atunci nimeni nu a mai știut nimic de ea.
ACUM: Ședință la Municipiu, consilierii VOTEAZĂ secret niște șefuleți la societăți
Joi, 26 noiembrie 2020 are loc și ședința ordinară a Consiliului Local Botoșani, tot în sistem online.
OAMENI BUNI CHIAR NU SE SESIZEAZA NIMENICUM NESIMTITUL DE TURCANU SI-A DAT LA CLUBUL SAU O GROAZA DE BANI?ALO DNA-UL CE FACETI, CHIAR NU SE OBSERVA ACEASTA HOTIE, 40000 MII LEI? DE CENU VIN MARII PADRONI AI PDL-ULUI CU CONTRACTE DE SPONSORIZARE, SAU EI SPONSORIZEAZA PARTIDUL.NU AM NIMIC CU ACEST SPORT , DAR CHIAR E SINGURUL SPORT DIN BOTOSANI, IN PRIMUL RAND E CLUB PARTICULAR.DE CE NU AU ALOCAT BANI SI PENTRU UN COTET IN CARE S-O INCHIDA SI PE PURCICUTA DE LUPASCU.O ADUNATURA DE NESIMTITI, TOT NENOROCITII ASTIA AU BOICOTAT SI PREMIEREA GALEI EXCELENTEI 2015, NETINAND CONT NETRBNICII CA IN JOC ERAU NISTE COPII.
4 februarie 2016, 09:40
Portariuc nu stie sa lucreze cu oamenii. Se ascunde de cine poate si deleaga tot ce poate.
3 februarie 2016, 20:35
Ceia ce sa intamplat astazi in consiliul local ma face sa cred din nou ca astea sunt hotararile luate de domnul X si duse la indeplinire de supusi PNL ,e o rusine ca acest Turcanu a fost desemnat ca conducatorul grupului sustinut de Lupascu . Cred ca e un semnal de alarma pentru toti cetateni indiferent cat de real a fostul buget sau cel finalizat din umbra de PNL , e clar la vitoarele alegeri acesti mascarici nu mai au ce cauta in C.L. inclusiv in C.J.
3 februarie 2016, 18:50
Botosanenii nu sunt prosti...Sa dea Dumnezeu sa fie ultimul mandat pt afoni ca Turcanu si Lupascu!NESIMTIRE crasa gen PDL-PNL...Din pacate orasul este la mana unui pokerist prin majoritatea detinuta in CL de PNL.Trist!Foarte trist!
3 februarie 2016, 17:33
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„V-as putea da răspunsul PSD-ului care spune că instituția lor nu rezolvă asemenea cereri acum nici nu știu ce să înțeleg. Nu au înțeles că este vorba despre un protocol sau nu înțeleg ce înseamnă o cerere că noi în ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8738 lei
USD
Dolarul SUA
4.0922 lei
CHF
Francul elveţian
4.5042 lei
GBP
Lira sterlină
5.4621 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9242 lei
XAU
Gramul de aur
238.7471 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2382 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3500 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0127 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1460 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.0 o C
Dorohoi
-0.5 o C
Bucecea
1.0 o C
Darabani
-0.7 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
7.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.