Ştiri
Șeful educației botoșănene: În toate unitățile sunt asigurate măsuri igienico-sanitare

Mesaj transmis de inspectorul școlar general, Bogdan Suruciuc, cu privire la stadiul pregătirilor pentru începerea noului an școlar.

La nivelul județului Botoșani în anul școlar 2022-2023 funcționează 475 unități din care: 120 unități cu personalitate juridică învățământ de masă cu 336 structuri arondate acestora, 2 unități cu personalitate juridică învățământ special (Școala Profesională Specială ,,Sf.Stelian'' Botoşani și Școala Profesională Specială ,,Ion Pillat'' Dorohoi), 8 unități cu personalitate juridică învățământ particular (Grădinița Sandy Belle Botoșani, Grădinița cu Program Prelungit Girotondo Botoșani, Şcoala Gimnazială Cornerstone - Filiala Asociaţiei Hope For The Children International Dorohoi, Școala Profesională de Cooperatie Botoșani, Liceul Teoretic Centrul De Studii ,,Stefan Cel Mare și Sfant''- Botoșani, Școala Postliceala "Prof. Dr. Doc. Enescu Longinus" Botoșani, F.E.G. Education Școala Postliceală-Filiala Botoșani, F.E.G. Education Școala Postliceală-Filiala Dorohoi) și 9 unități  conexe (Palatul Copiilor Botoșani, Clubul Sportiv Școlar Botoșani, Clubul Copiilor Dorohoi, Clubul Copiilor Darabani, Centrul Județean de Excelență Botoșani, Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională, Casa Corpului Didactic Botoșani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani).

 

După tipul unităţii, în judeţul Botoşani îşi desfăşoară activitatea un număr de 34 școli profesionale/licee/colegii, 260 şcoli gimnaziale (învățământ primar și gimnazial), 169 grădiniţe, 7 cluburi sportive/clubul copiilor/palate/școli postliceale și 5 alte unități (ISJ, conexe).

 

În funcţie de mediul în care sunt amplasate, un număr de 114 unităţi se află în mediul urban, respectiv 361 în mediul rural.

 

În toate unitățile sunt asigurate măsuri igienico-sanitare.

 

Rezultatele controalelor

 

Din totalul de 475 unități, 289 unități au Autorizație Sanitară de Funcționare, 131 unități nu au Autorizație Sanitară de Funcționare, iar 55 unități sunt în curs de autorizare. În ceea ce privește autorizația de securitate la incendiu, doar 52 de clădiri nu dețin autorizația de securitate la incendiu.

 

În perioada 10 – 26.08.2022 s-au desfășurat activitățile din cadrul Comisiei Mixte de verificare a stadiului de pregătire a unităților de învățământ pentru anul școlar 2022-2023. Au existat 3 comisii de organizare cu personal al instituțiilor ISJ Botoșani, DSP Botoșani și ISU Botoșani. În cadrul vizitelor de verificare la unitățile de învățământ au  participat și reprezentanți ai Consiliilor Locale/ Primarii.

Activitățile de verificare au  constat în:

-             spaţiile utilizate; laboratoare, ateliere, sali de sport, terenuri de sport;

-             spaţiile pentru depozitare corn şi lapte;

-             iluminatul salilor/ cladirilor; instalaţii electrice,

-             autorizațiile  PSI și ASF;

-             asigurarea manualelor școlare;

-             asigurarea apei potabile;

-             autorizaţii sanitare de funcţionare, precum și motivele pentru care unele unități de învățământ nu au autorizații sanitare;

-             sistemul de încălzire;

-             asigurarea combustibilului pentru sezonul rece;

-             dotarea cu mobilier;

-             vestiarele;

-             blcurile  alimentare;

-             grupurile  sanitare;

-             gestionarea deşeurilor;

-             efectuarea dezinfecţiei, dezinsecţei şi deratizării;

-             internatele;

-             spaţiile  de studiu;

-             Măsuri de protecție în contextul pandemiei COVID 19: Asigurarea cu măști de protecție, Asigurarea de dezinfectant, Semnalizarea traseelor pentru intare/ieșire din unitatea de învățământ; Relocarea băncilor/ pupitrelor din sălile de clasă respectând distanțarea; Existența parteneriatului încheiat cu cabinetul medical arondat unității de învățământ.

 

În județul Botoșani există un număr de 98 microbuze școlare, asigurate RCA, cu inspecția tehnică periodică valabilă, pregătite pentru transportul  elevilor în condiții de siguranță.

 

Pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2022-2023, unitățile de învățământ sunt asigurate cu pază proprie, societăți specializate de pază și sisteme de supraveghere. Acolo unde acestea nu există s-au făcut deja solicitări către UAT-uri pentru repartizarea sumelor privind achizitionarea şi montarea sistemelor de supraveghere pentru fiecare corp al unitățiilor școlare.

 

Tuturor elevilor un an plin de reușite

 

„Doresc, la început de an școlar, tuturor elevilor un an plin de reușite și rezultate bune la învățătură, cadrelor didactice mult spor în munca lor, răbdare și înțelepciune pentru a forma cât mai frumos elevii pe care îi au! Părinților le doresc sănătate și putere pentru a-și susține copiii, ori de câte ori aceștia vor avea nevoie!

 

Colaboratorilor și partenerilor educaționali, doamnelor și domnilor director, personalului didactic auxiliar și personalului nedidactic le doresc sănătate și alese mulțumiri pentru buna colaborare!”, este mesajul transmis de inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc anunț despre pregătirea școlilor, din sediul PNL: Sunt unele probleme...

 

Drumarii au răspândit opt tone de material antiderapant la Botoșani: Circulați cu atenție!
DRDP Iași a transmis cum se circulă pe drumurile naționale din Botoșani.
FC Botoșani bate echipa lui Croitoru pe un teren infernal - VIDEO
Echipa fanion a județului a câștigat în deplasare cu FC Argeș într-un meci ce a contat pentru etapa 23 din Superligă.
Nova ApaServ, mesaj pentru botoșănenii care au rămas azi dimineață FĂRĂ apă
Nova ApaServ a transmis un anunț către botoșăneni pe care îl redăm mai jos:
Un șofer care mergea în Rusia oprit de polițiștii botoșăneni – CE s-a găsit în microbuz
Oamenii legii continuă cercetările în acest caz.
Un tânăr care a furat haine de 35.000 de euro a fost prins la Botoșani – FOTO
S-a întâmplat la finalul acestei săptămâni.
Atenție, șoferi! Val de drumuri din zona Moldovei închise din cauza ninsorii – LISTA
În ultimele 12 ore, drumarii de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ( CNAIR) au acționat în permanență pentru a menține circulația în condiții de siguranță pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din administrare.
RAZII de amploare: Sute de mașini oprite, șoferi și pietoni amendați – CE au descoperit polițiștii
Amplă acțiune a polițiștilor botoșăneni. 
Tânăr director de la Botoșani chemat la raport în ședință – VIDEO
A prezentat activitatea instituției pe care o coordonează în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.
PRĂPĂD din cauza ninsorii în mai multe zone, drumarii de la Botoșani au plecat în ajutor – FOTOGALERIE
 Prima ninsoare din anul 2023 a create numeroase probleme în mai multe zone din țară.
Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Se oprește apa astăzi pe mai multe străzi
Compania de apă a făcut anunțul în urmă cu puțin timp.
De la vinul lui Cuza la fostul conac boieresc: STADIUL lucrărilor la centrul de cercetare din Ștefănești – GALERIE FOTO
Universitatea „Alexandru Ioan Cauza” din Iași construiește la Ștefănești, unul dintre cele mai mari moderne centre de cercetare științifică din Estul Europei.
Colegiul „Eminescu” caută să angajeze secretar
Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a postului de secretar.
Publicitate nativă vs advertoriale. Există vreo diferență între cele două?
(P) În zilele noastre, există atât de multe cuvinte la modă în marketing și așa numite jargonuri tehnice aruncate la întâmplare de profesioniștii din industrie, încât uneori este și normal dacă te simți confuz. Ca specialist în marketing sau proprietar de afacere ți se spune în mod constant că trebuie să alegi o direcție sau alta când vine vorba de publicitate, dar ce înseamnă mai exact toate acestea?
Un șofer grăbit s-a izbit în radarul Poliției care se afla în urmărirea unei alte mașini
Evenimentul rutier s-a produs astăzi la intrarea în municipiu, dinspre Suceava.
APEL de la Poliție: Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat
Botoșăneanul este căutat de polițiști.
Tânăra doctoriță pentru care s-au făcut campanii și la Botoșani a fost repatriată
Asociația „Salvează o Inimă” fondată de botoșăneanul Vlad Plăcintă a deschis o campanie de strângere de fonduri pentru salvarea tinerei doctorițe.
ACȚIUNE de amploare în gări și trenuri, controale și la Botoșani
Timp de două zile polițiștii de la transporturi au desfășurat, la nivel național, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în domeniul transporturilor feroviare de călători, în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.
VIZITĂ la Teatrul Mihai Eminescu – GALERIE FOTO cu stadiul lucrărilor executate
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a inspectat în cursul zilei de astăzi, șantierul deschis în urmă cu aproximativ 3 luni de la Teatrul Mihai Eminescu pentru a analiza ritmul lucrărilor și evoluția acestora.
Zeci de vitezomani la Botoșani, polițiștii au reținut patru permise de conducere
Peste 100 de sancțiuni aplicate de polițiștii Serviciului Rutier.   
Doi indivizi scoși din trafic, ambii fără permis, unul beat bine
Polițiștii botoșăneni, prin acțiunile întreprinse în timpul patrulării au mai identificat doi botoșăneni care ar fi putut pune în pericol viața altor participanți la trafic.
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Se pare că acest an nu are semne așa de bune, pentru că se pare că sunt multe lucruri care deranjează cetățenii și nu sunt cum ar trebui să fie. Cum ar fi mizeria, de la începutul lunii ianuarie se vede pe străzile orașului ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.2 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.