Ştiri
Doina Federovici, listă de critici la adresa consilierilor liberali: Și-au făcut un obicei din a bloca proiectele de dezvoltare VIDEO

După comunicatul transmis de consilierii județeni PNL imediat după ședința extraordinară de miercuri, 23 iunie 2021, a venit și replica persoanei vizată.

Doina Federovici a convocat o conferință de presă prin care a dezavuat atitudinea liberalilor din plenul județean.

 

A enumerat mai multe momente în care, în opinia sa, consilierii județeni PNL s-au opus prin vot proiectelor de dezvoltare ale județului.

 

„Liberalii botoșăneni și-au făcut un obicei din a bloca toate proiectele de dezvoltare ale județului, deși susțin că nu se opun dezvoltării! Votul de ieri din plenul Consiliului Județean Botoșani asupra proiectului de hotărâre privind exercitarea dreptului de preemțiune în cazul vânzării Casei Mavrocordat, fosta Grădiniță 24 din municipiul Botoșani, este ultimul dintr-un lung șir de astfel de exemple, pe care am să le enumăr pe scurt”,

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani

 

 

17 decembrie 2020

 

Demararea procedurilor de achiziție a Casei Moscovici. Consilierii județeni liberali s-au abținut în bloc la vot, doar greșeala unuia dintre ei a făcut ca proiectul să fie votat la limită. Atunci, liberalii acuzau că decizia exercitării dreptului de preemțiune a fost luată de fosta conducere a Consiliului Județean fără a-i consulta și pe consilieri. Codul Administrativ cere necesitatea aprobării prin vot de către consilieri doar în momentul demarării procedurilor de achiziție. Cu toate acestea, am decis să intrăm în plenul Consiliului Județean cu toate solicitările referitoare la exercitarea sau nu a dreptului de preemțiune făcute de proprietarii imobilelor catalogate drept clădiri de patrimoniu, pentru a transparentiza deciziile pe care le luăm. În ciuda acestui fapt, consilierii județeni liberali s-au abținut la toate proiectele importante, iar în acest caz abținerea echivalează cu un vot împotrivă.

 

26 ianuarie 2021

 

Actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai Drumului Mănăstirilor. Deși declamau sus și tare că nu se opun dezvoltării județului, consilierii județeni liberali s-au abținut de la vot. Fără acea actualizare, ieri nu puteam demara modernizarea acestui drum vital pentru turismul din județul Botoșani.

 

29 ianuarie 2021

 

Exercitarea dreptului de preemțiune în cazul Conacului Alexandrescu de la Guranda. Pe masa consilierilor județeni a ajuns proiectul prin care puteam cumpăra una dintre cele mai frumoase clădiri din țară, la un preț rezonabil, mai puțin de 300.000 de euro. Pe lângă imobilul de patrimoniu, care avea 32 de camere, în oferta proprietarului intrau și cele aproximativ 16 hectare de teren și luciu de apă. Atunci, consilierii liberali au căutat tot felul de scuze și s-au abținut de la vot, astfel încât CJ-ul nu și-a putut exercita dreptul de preemțiune.

 

23 martie 2021

 

Aprobarea bugetului pentru drumurile județene și cele de interes local. Consilierii județeni PNL au părăsit sala în momentul votului. Într-o luare de poziție ei au acuzat politizarea alocării bugetare, uitând să spună că la sfârșitul anului trecut, înainte de Crăciun, Guvernul României a alocat primăriilor din județ conduse de reprezentanții partidului de guvernământ un milion de euro, mai mult decât banii pe care îi au alocați, în acest an, toate unitățile administrativ-teritoriale din județ pentru drumuri. Acei bani nu au putut fi cheltuiți și au rămas în excedent, fiind la dispoziția acelor primari în acest an. Sumele împărțite de Consiliul Județean au mers către toate cele 78 de unități administrativ-teritoriale, iar la repartizarea lor s-a ținut cont de rigorile legii, de starea și lungimea drumurilor de interes local, dar și de echitatea repartizării fondurilor publice. Magistrații Tribunalului Botoșani au apreciat drept just și legal modul în care Consiliul Județean a împărțit banii alocați de Guvernul României pentru drumurile județene și comunale.

Cu toate acestea, prefectul județului Botoșani, asumat de către PNL, a considerat că drumurile din județ nu sunt prioritare și a atacat la Curtea de Apel Suceava decizia magistraților botoșăneni. Astfel, se face că, la jumătatea anului, primarii din județul Botoșani și Consiliul Județean nu pot folosi încă banii pentru drumuri, dijmuiți cu 30% de către Guvernul PNL-USR, fondurile fiind blocate până la judecarea contestației prefectului. Curtea de Apel Suceava nu a stabilit încă termen de judecată în acest dosar.

 

21 aprilie 2021

 

Bugetul propriu al Consiliului Județean. Un alt exemplu îl reprezintă votul pe bugetul județului. Și așa ciuntit de Guvernul PNL, bugetul pe care l-am propus în acest an l-am conturat echilibrat, cu un accent pe dezvoltare. Cu toate acestea, consilierii liberali s-au abținut de la vot, punând în pericol chiar realizarea celor 106 kilometri ai Drumului Strategic, pentru că, fără buget nu se puteau semna contractele de execuție de lucrări pentru loturile 1 și 3.

              

23 iunie 2021

 

Exercitarea dreptului de preemțiune în cazul Casei Mavrocordat, fosta Grădiniță 24. Consilierii județeni liberali s-au abținut din nou de la vot, motivând că solicitarea privind exercitarea sau nu a dreptului de preemțiune a venit din partea tatălui proprietarului și nu a proprietarului.

La Consiliul Județean Botoșani solicitarea a ajuns de la Guvernul României, în speță de la Ministerul Culturii, girat chiar de către un membru PNL. Reprezentanții Guvernului nu au considerat că solicitarea venită este în neregulă. Să înțeleg de fapt că reprezentanții PNL din Consiliul Județean Botoșani își acuză propriul guvern de „nereguli”? Aș tinde să cred că nu au acest tupeu și că, de fapt, e un joc politic ieftin, prin care vor să împiedice dezvoltarea județului. Din păcate, de această dată, joacă soarta copiilor cei mai defavorizați, cei care au nevoie cel mai mult de ajutor și anume copiii cu dizabilități, pentru că acel imobil, dacă ajungea să fie achiziționat de CJ, urma să fie destinat ca sediu pentru Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională.

 

„Păcat, doamnelor și domnilor consilieri liberali! Încercați să ieșiți din jocurile politice cu mize mici! Încercați să puneți mai presus de interesele dumneavoastră de partid interesele botoșănenilor care v-au votat!”,

a încheiat Doina Federovici

loading...
Liberalii, abținere la achiziția fostei grădinițe: Nu putem valida prin vot un proiect cu nereguli

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Florin Țurcanu a reacționat după acuzațiile că ar conduce „din umbră” societatea Nova Apaserv
Fostul președinte al Consiliului Județean, actualmente în structura de conducere a Filialei Județene ALDE Botoșani a reacționat în urma unui comunicat de presă transmis de USR.
Românul care a trăit coșmarul pușcăriilor din China ajunge la Botoșani în cadrul unui pelerinaj de 100 de zile prin țară
2.922 de kilometri pentru 2.922 de zile de detenție, în pelerinaj fiind incluse principalele locuri de detenție, tortură și exterminare a foștilor deținuți politici din România.
O fată de 15 ani a plecat de acasă, de două săptămâni nu a mai dat nici un semn
Dacă ați văzut-o pe Petronela, sunați la 112 sau anunțați urgent cea mai apropiată unitate de Poliție.
MAI caută doi medici pentru Botoșani, CUM se face recrutarea
Posturile de medic specialist  sunt prevăzute cu gradul profesional maxim de comisar de poliție.
Cu alcoolemie 1,38 mg la volan: Prins de polițiști după ce a produs un accident rutier
Accidentul a fost produs de un botoșănean de 52 de ani.
RESTRICȚII la apă în patru comune, afectați vor fi și cetățenii din Dorohoi
Din cauza creșterii consumului de apă, resursele din rezervoarele de înmagazinare ale Nova Apaserv S.A Botoșani se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.
Mai bine de doi ani de închisoare și amendă de 1.800 de lei, după o ispravă în trafic
Botoșăneanul de 30 de ani a fost ridicat de acasă și dus direct la Penitenciar.
Protestatarii s-au întâlnit cu autoritățile, CE revendicări au avut în fața prefectului – GALERIE FOTO
Drepturi salariale, plata sporurilor, dar și corelarea salariilor angajaților au fost câteva dintre problemele ridicate de sindicaliștii care au ieșit astăzi în Piața Revoluției pentru a-și striga nemulțumirile.
ACCIDENT pe Calea Națională: Copil lovit pe trecerea de pietoni, polițiști anunțați prin 112
În urma impactului, minorul a fost transportat la spital.
Loading...
ACUM: Protest în Piața Revoluției, puzderie de angajați cu pancarte și stegulețe: Muncă da și plata ba - FOTO & VIDEO
Un protest are loc în aceste momente în Piața Revoluției din municipiul Botoșani.
Doi porci și zeci de păsări au murit, la un pas de a arde toată casa după ce o fetiță de 5 ani s-a jucat cu chibriturile
21 de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele 24 de ore.
Călugăr mort la 44 de ani, înmormântat la Mănăstirea Gorovei: Om bun, om cu inimă bună, orfan, neînțelesGALERIE FOTO
S-a stins cu doar câteva zile înainte de a împlini 44 de ani.
Lecturi de poezie la Memorialul Ipotești: Mariana Codruț în dialog cu Bogdan Crețu
În cadrul Școlii de vară pentru tineri cercetători filologi (doctoranzi și masteranzi), care a ajuns la ediția a IV-a și se desfășoară la Memorialul Ipotești în perioada 27 iunie – 3 iulie 2022, se va organiza o întâlnire cu poeta Mariana Codruț și criticul literar Bogdan Crețu.
Camion răsturnat pe un drum din județ, piatră împrăștiată pe carosabil
Un accident rutier produs pe un drum din județ a perturbat traficul în zonă preț de câteva ore.
Loading...
La mulţi ani, Petru, la mulţi ani, Pavel! Obiceiuri şi tradiţii la marea sărbătoare
Apostolii Petru şi Pavel (sau Paul), patronii spirituali ai penitenciarelor, sunt sărbătoriţi pe 29 iunie.
Primăria din Botoșani care a cumpărat un SUV de 40.000 de euro, dar riscă să fie executată silit
Autorităţile locale spun că această achiziţie îi ajută să facă economie la buget, dar în acelaşi timp primăria este în pragul executării silite.
Cea mai mare cumpănă prin care a trecut o artistă din Botoșani: Eu m-am dus peste apă, m-a scăpat de la moarte
Trecutul din mediul rural a venit, la pachet, cu o groază de peripeții pe care artista nu le-a ratat. Iar una dintre povești era chiar să se sfârșească tragic.
Căutat în toată Europa: Botoșănean arestat pe Aeroportul Internaţional din Bacău
Un bărbat din judeţul Botoşani, dat în urmărire internaţională, a fost prins imediat de a coborât din avion.
ACCIDENT pe drumul Suceava-Botoșani, după ce un șofer a intrat pe contrasens
Un bărbat a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, după un accident rutier petrecut pe DN 29 Suceava-Botoșani.
2022, un an excelent pentru a cumpăra un televizor inteligent
(P) Cu ocazia Cupe Mondiale din Qatar din acest an, producătorii de televizoare inteligente se așteaptă la o creștere a vânzărilor acestora, deoarece, în general, într-un an de Cupă Mondială, interesul pentru achiziționarea acestui tip de bunuri de folosință îndelungată crește.
V-ati pus problema daca este corect ca bugetul judetului sa fie cheltuit pe astfel de imobile care ar mai necesita inca de trei ori pe atata fonduri pentru a fi aduse la o stare cat de cat rezonabila pentru a putea fi folosite? Chiar asa de bine sta cj la capitolul cladiri de patrimoniu renovate incat sa mai aduceti niste ruine pentru a putea baga banii in ele, fara numar? Poate ar trebui introduse pe lista cladirilor de patrimoniu, daca merita si nu sunt acolo si sa fie sprijiniti proprietarii prin scutiri de taxe si impozite sau prin alte asemenea facilitati pentru a ramane in viata.
24 iunie 2021, 20:31
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Mă rog la bunul Dumnezeu să prind eu vremea în viaţă când se va reface Mitropolia Bucovinei la Suceava, pentru că merităm. Noi am avut-o. Sunteţi aici preoţi, care alături de noi, de mireni, avem această obligaţie să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9430 lei
USD
Dolarul SUA
4.7005 lei
CHF
Francul elveţian
4.9319 lei
GBP
Lira sterlină
5.7237 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4468 lei
XAU
Gramul de aur
274.3717 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2440 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2478 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2317 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6495 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1998 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
35.4 o C
Dorohoi
34.5 o C
Bucecea
34.8 o C
Darabani
34.0 o C
Saveni
34.9 o C
Ştefăneşti
30.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.