Ştiri
Cea mai promițătoare elevă viitor cadru didactic, premiată într-o gală de suflet: Unim cerul cu pământul VIDEO & GALERIE FOTO

1 martie 2012 - 6 decembrie 2019... La mai bine de șapte ani din ziua în care Angelica Gherman, învățătoarea din Botoșani cu 23 de cărți școlare apărute la edituri din București, a plecat dintre noi, gala care îi poartă numele și-a consumat a VII – a ediție.

De la actualii învățători la viitorii ”dascăli”   


Organizată de Asociația B-Right Media și familia regretatului cadru didactic, manifestarea de suflet a avut loc la centrul multifuncțional de la Școala 13 amenajat tocmai în memoria autoarei.


Ediția din acest an, care a avut loc chiar de Sfântul Nicolae, a marcat și o schimbare a formatului, în sensul că premiile s-au îndreptat de la cadrele didactice actuale spre cele viitoare.


Mai exact, s-a decis ca în 2019 competiția să se adreseze elevilor de la profilul pedagogie din clasa a XII – a a Liceului Pedagogic Nicolae Iorga. Aspiranții au trebuit să depună un proiect de activitate integrată pentru clasele primare la o disciplină la alegere plus o fișă de prezentare în care să argumenteze decizia de a se înscrie în concurs.

 

Delia, cea mai promițătoare elevă


raluca balascau14 liceene au intrat în competiție, iar comisia formată din reprezentanți ai Asociației B-Right Media, Casei Corpului Didactic, Liceului Pedagogic Nicolae Iorga și Școlii Gimnaziale nr. 13 Botoșani prin Centrul Multifuncțional Angelica Gherman, a acordat 10 pe linie elevei Delia Luminița Negru.


Aceasta a fost premiată de Raluca Bălășcău, fiica Angelicăi Gherman, inițiatorul și coordonatorul galei, care i-a acordat o diplomă și un premiu de 300 de lei.


”În fiecare an promit că anul acesta nu o să plâng și în nici un an nu îmi iese. Vă mulțumesc mult că sunteți alături de noi. Este un moment extrem de emoționant, este cel mai frumos, dar și cel mai greu eveniment pe care Asociația B-Right Media îl face. Vă mulțumesc că sunteți alături de noi și în acest an și nu pot decât să vă urez să ne revedem cu bine și la edițiile următoare”,


Raluca Bălășcău, inițiatorul și coordonatorul galei Angelica Gherman.


isabella cantemirLocul al doilea a fost ocupat de Andreea Prepeliță, care a fost recompensată cu 250 lei, iar poziția treia i-a aparținut elevei Andreea Anamaria Șchiopu, care a primit 200 de lei.


”Noi încercăm să promovăm inovația în educație și atunci faptul că viitorii noștri colegi au putut să intre în concurs a fost cu atât mai plăcut pentru noi. Cele 14 lucrări pe care le-ați transmis au fost jurizate după niște criterii foarte precise stabilite în cadrul comisiei. Bineînțeles că existența motivației a fost foarte clară pentru a participa la obținerea premiilor I, II sau II”,


Isabella Cantemir, responsabil proiecte la Casa Corpului Didactic.

 

Gala care unește cerul cu pământul


adriana cojocaruDe altfel, toate adolescentele intrare în concurs au avut parte de câte o mențiune și un premiu bănesc.


”Gala noastră unește cerul cu pământul prin amintirea și prin spiritul pe care d-na Angelica Gherman le-a lăsat învățământului botoșănean, Școlii 13, prietenilor, colegilor și tuturor celor care au cunoscut-o personal sau prin scrierile pe care le-a lăsat. Să dea Dumnezeu să unim cerul cu pământul ani mulți de acum înainte în memoria d-nei Angelica Gherman”,


Adriana Cojocaru, învățător la Școala Gimnazială 13 & reprezentant al Centrului Multifuncțional Angelica Gherman.


Și pentru că evenimentul a avut loc în ziua Sfântului Nicolae, din program nu au lipsit elevi de școală primară de la amintita unitate de învățământ, cu aplecare spre muzica populară și Ansamblul de balet Princess, de la Asociația Culturală Arlechin.

 

Peste 300.000 de cărți vândute în timpul vieții și după


Gala Angelica Gherman este o competiţie organizată de Asociația B-Right Media pentru premierea excelenței în educația primară, fie că vorbim de cadre didactice care și-au dedicat o viață întreagă catedrei, de învățători în plină afirmare cu rezultate deosebite, sau, dimpotrivă, de învățători debutanți, aflați la începutul carierei sau chiar de viitori absolvenți ce se pregătesc să pășească pe tărâmul acestei meserii.


Angelica Gherman rămâne în amintirea tuturor ca o învăţătoare şi autoare de cărţi şcolare cu un palmares impresionant, din care menționăm: 23 de cărţi şcolare apărute la Bucureşti cu tiraje însumând peste 300.000 de exemplare distribuite în România şi Republica Moldova, în librăriile tradiţionale şi virtuale; 37 de ani de carieră la catedră; sute de elevi cărora le-a îndrumat primii paşi în şcoală; diploma Gheorghe Lazăr – clasa I.


Angelica Gherman, în momeria căreia la gala de vineri seară s-a păstrat și un moment de reculgere, s-a stins din viaţă la 1 martie 2012, după ce, timp de mai mulţi ani, s-a luptat cu o boală necruţătoare.

 

loading...
„Învățătorul Anului 2018” nominalizat de-un suflet sensibil, Gală cu emoție pentru alt suflet care trăiește mereu – FOTO&VIDEO
Cel mai original dans, tineri cu șefi de instituție, pentru un moment au arătat… la fel – VIDEO&FOTO

 

download from google playdownload from apple store
Sumarul zilei: Concurență pentru șefia DSVSA, incendii, noi îmbolnăviri și medic decorat de președintele Iohannis
La ceas de seară, Botoșăneanul vă prezintă principalele sțiri ale zilei de 30 noiembrie 2021.
Medicul șef al Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului „Mavromati” decorat de președintele Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.
Ziua Națională a României sărbătorită în avans de mai mulți elevi botoșăneni – VIDEO
Elevii de la mai multe școli au marcat Ziua Națională a României.  
Școala din Botoșani nerenovată de 60 de ani, elev: Tavanul aproape cade
Unitatea de învățământ ar putea fi modernizată, iar visul elevilor să devină realitate.
Fost jurnalist botoșănean: După cea de-a doua doză am făcut necroză de cap femural la ambele picioare - ACUZAȚII către Arafat
Fostul jurnalist susține că a rămas cu grave probleme de sănătate după cea de-a doua doză, iar investigațiile medicale l-au costat deja până acum câteva mii de euro.
Noi îmbolnăviri la Botoșani în ultimele ore, au decedat încă trei persoane – SITUAȚIA zilei
Direcția de Sănătate Publică a transmis situația îmbolnăvirilor din ultimele ore.
Cum să îți alegi bluze elegante în care să arăți bine?
(P) Alegerea pieselor vestimentare potrivite este extrem de importantă, deoarece și acest aspect te va face să arăți bine, nu numai modul în care arată articolele vestimentare în sine. Mai ales când este vorba despre articole potrivite pentru ținute elegante, alegerea acestora trebuie să se facă ținând seama de aspecte bine definite, de la morfologia corpului la modul de asortare a acestora la ținute complete. Iată cum poți alege bluzele în care să arăți bine chiar și la ocaziile speciale.
Elevi din Botoșani premiați la Paris după câștigarea unui concurs: CUM au promovat județul - VIDEO
Şase elevi din Botoşani au câştigat marele premiu la categoria film a concursului internaţional organizat de Societatea de Geografie şi Academia de Ştiinţe Morale şi Politică din Paris. Ei vor participa la festivitatea de premiere de la Sorbona.
Două case cuprinse de flăcări, unul dintre proprietari a fost rănit – FOTOGALERIE
A primit îngrijiri medicale la fața locului, dar a refuzat transportul la spital.
Loading...
Vânt, ploi și ninsori: AVERTIZARE meteo emisă de meteorologi
Anunț de ultimă oră de la meteorologi.
Val de angajări la stat, de la consilier la muncitor – LISTA
Mai multe posturi sunt disponibile la instituțiile din Botoșani.
FC Botoșani, atacuri pe toate planurile pentru banii pe Moruțan: Încă o plângere împotriva FCSB
Telenovela transferului lui Moruțan continuă cu noi plângeri din partea FC Botoșani. 
TOPUL celor mai bogați afaceriști în 2021: „Frații Dedeman”, din nou pe podium
În total, 39 de români au o avere de peste 500 de milioane de lei, care însumează venituri cumulate de peste 80 de miliarde de lei, cu 32 de miliarde mai mult decât în anul anterior.
La mulți ani sărbătoriților zilei! Îl cinstim astăzi pe Sfântul Apostol Andrei, părintele spiritual al românilor
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis în anul 1995 ca ziua de 30 noiembrie să fie trecută în calendarul bisericesc cu cruce roșie, iar în anul 1997 a fost proclamat Ocrotitorul României.
Loading...
Cum îți pregătești mașina pentru sezonul rece? Sfaturi de la specialiștii Darex Auto!
(P) Temperaturile au scăzut considerabil în ultima perioadă și continuă să scadă din ce în ce mai mult, ceea ce înseamnă că iarna își va intra pe deplin în drepturi. Din acest motiv, pentru ca prima zăpadă să nu te ia prin surprindere, este bine să îți pregătești mașina din timp, astfel încât să fii echipat în siguranță cu tot ce ai nevoie. Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le ai în vedere referitor la componentele esențiale ale mașinii tale, potrivit specialiștilor Darex Auto!
SUMARUL zilei: Cascadorie cu mașina la beție, razii în oraș, scumpiri de facturi și descoperire în Centrul Vechi
Deși bugetarii au fost liberi, începutul de săptămână a fost unul cu evenimente la Botoșani.
ANUNȚ de ultimă oră de la Prefectură! Ora pentru ceremonia de 1 Decembrie a fost schimbată
În primă fază activitățile programate în Centrul Istoric al municipiului au fost anunțate pentru ora 10:00.
Autoturism cu geamurile aburite și parcat în Centrul Vechi verificat de jandarmi – SURPRIZA din interior
Un autoturism cu geamurile aburite, parcat în zona Centrului Vechi din municipiul Botoșani, în apropierea Bisericii Uspenia, a atras sâmbătă noapte atenția unui echipaj de jandarmerie, care a procedat la legitimarea persoanelor aflate în interiorul acestuia.
Cum să asortezi pantalonii de jogger de damă în această toamnă - 5 sfaturi despre modă
(P) Piesele vestimentare pe care le alegi în primul rând pentru confortul pe care îl oferă nu trebuie pur și simplu aruncate pe tine așa cum îți vin la mână pentru a arăta bine cu adevărat. Poate fi vorba despre modul de asortare a articolelor vestimentare, despre modul în care le porți și ținutele la care le asortezi, însă ceea ce este important este chiar acest lucru: piesele vestimentare confortabile au un avantaj în fața celorlalte, dar trebuie să știi cum să le porți.
Am depășit valul patru! Mai puțin de zece cazuri înregistrate în tot județul Botoșani
Situația epidemiologică la nivelul județului Botoșani s-a stabilizat la acest început de săptămână, ceea ce înseamnă că valul patru s-a stins, nu însă înainte de a lua sute de vieți din rândul pacienților botoșăneni.
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”S-a cântat Simfonie de Sibelius cu trei violoncele, simfonie de Ceaikovski... Simfoniile acestea nu așa au fost scrise. Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre ar fi dat în judecată instituția! De aici trebuie plecat acum ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.4 o C
Dorohoi
0.1 o C
Bucecea
0.8 o C
Darabani
-0.3 o C
Saveni
1.2 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.