Ştiri
Cea mai originală urare de la Primărie dinaintea Paștelui : În politică să obțineți ceea ce meritați! - VIDEO

În Vinerea Mare s-au ținut ședințele Adunării Generale a Acționarilor pentru societățile Urban Serv și Modern Calor cu puncte pe ordinea de zi care au fost aprobate fără crâcnire anterior, pentru Locativa și Eltrans. Adică prelungirea mandatelor membrilor consiliilor de administrație.

Mumă și ciumă la același stăpân

În cazul Urban Serv și Modern Calor, un gir pentru încă patru ani ar fi fost valabil și pentru niscaiva PSD-iști astfel că s-a luat decizia ca, mandatele să fie prelungite cu doar trei luni de zile. Tratamentul discreționar a fost remarcat de președintele CA de la Modern Calor care s-a dovedit a fi până la urmă o nucă tare pentru consilierii locali vocali și care nu s-a lăsat dovedit de aceștia.

”Având în vedere că două societăți înainte de Urban Serv și societatea Modern Calor au primit la aceeași solicitare un alt tratament, îmi fac datoria să vă readuc aminte acest aspect”, le-a transmis Constantin Zărnescu înainte de a se trece la vot.

 

Ulterior, oarecum, s-a încercat o argumentare a votului potrivnic.

 

Eugen Țurcanu a cerut cuvântul cu două întrebări pe buze:

”Cât din bugetul total este subvenție la Modern Calor și doi, este o temă dată de cetățenii orașului de 4 ani actualului executiv și Consiliului Local, noi cei de aici prezenți despre plata la cotele comune, pur și simplu îi jecmăniți cu aceste facturi, nu ați făcut nimic în acest sens, ba din contră ați continuat să facturați”

 

Remarcă la Țurcanu: Consider că este o scăpare la dv.

Constantin Zărnescu i-a răspuns răspicat consilierului local căruia i-a reamintit că societățile cu capital de stat nu mai sunt subvenționate de consiliile locale încă din anul 2000, iar subvenția este acordată populației.

”Dl. Țurcanu dv. sunteți reprezentantul populației ales legal în acest consiliu. Eu trebuie să vă ascult dar nu pot să încalc legislația pentru că nu există nici un act normativ emis de nimeni cu putere legală care să spună că aceste cote comune nu se facturează. Dv. puteți să spuneți presei sau din punct de vedere politic orice doriți dv. În momentul în care va exista această legislație și ea nu va exista pentru că sunt cote comune, atunci noi ne vom supune. Noi nu facem legi, noi CA respectăm legislația. Printre dv. sunt juriști, avocați, oameni cu pregătire de netăgăduit, consider că este o scăpare din partea dv. ”
Constantin Zărnescu, președintele CA Modern Calor

 

A urmat Cătălina Lupașcu.

 

A venit cu un exemplu personal și a arătat că nu există o transparentizare a facturilor la cote comune.


 
”Dacă dv. aveați o problemă și era de natură să afecteze relația Modern Calor – client, o ridicați în cei patru ani. Ați avut ocazia în atâtea ședințe să o ridicați. Stimată d-nă nu am primit nici o adresă. Dacă dv. arătați o hârtie care nu a fost soluționată mi-o însușesc, până atunci dați-mi voie să spun că nu”
Constantin Zărnescu, președintele CA Modern Calor

După vot s-a decis ca mandatele membrilor consiliului de administrație să fie prelungite cu doar trei luni de zile, ulterior urmând a se organiza concurs și s-a respins accederea în această structură a directorului general, roșu din punct de vedere politic, Florin Sandu.

”Vă rog frumos să desemnați dv. un reprezentant dintre cei care ați votat astăzi pentru cele două societăți și cum ați votat pentru alte două societăți, probabil că în instanță va fi posibil să se descifreze cineva și cum se ajunge în același oraș, cu aceeași membri, cu aceiași participanți, cu societăți care probabil nu au rezultatele pe care le au cele două, dar asta este, câteodată, prea multă democrație în România strică”
Constantin Zărnescu, președintele CA Modern Calor

Ședința s-a încheiat cu una dintre cele mai originale urări ce au fost făcute în sala de ședințe a Primăriei, către consilierii locali.

”Vă urez sănătate, vă urez în activitatea dv. profesională să aveți succese, vă urez în activitatea politică să obțineți ceea ce meritați, iar sărbătorile pascale să le aveți cu liniște și cu tot ceea ce doriți dv. alături de cei dragi”
Constantin Zărnescu, președintele CA Modern Calor

O serie de replici ”off the record” au avut loc și după ce ședința a fost declarată închisă, printre altele, uneia dintre consiliere adresându-i-se solicitarea ”să nu mai vii la lipit afișe pe gardul meu” iar unui alt ales, părerea de rău cu ”ai intrat în cloaca asta, dar asta nu schimbă cu nimic relația noastră de amiciție”.

loading...
Societățile statului, mumă și ciumă în politică : CUI au făcut felul liberalii, în Vinerea Mare
Șefuleți votați la Locativa pe repede înainte

 

ASTĂZI: Mașină cu roțile –n sus, două persoane rănite - FOTO
Un eveniment rutier a avut loc duminică în județul Botoșani.
GALERIA CU POEȚI: Robert G. Elekes - spectacolul contradicțiilor
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu își propune, într-un parteneriat media cu ziarul Botoșăneanul, să prezinte, în ediția de duminică a rubricii GALERIA CU POEȚI, câte un laureat al Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu – Opus Primum.
DOLIU: S-a stins din viață un preot din Botoșani
Un cunoscut preot din Botoșani a murit.
Doina Federovici: La Consiliul Județean voi continua programele de asfaltări și extinderi de utilități publice inițiate de PSD pentru fiecare localitate
Candidatul PSD pentru Președinția Consiliului Județean Botoșani a prezentat astăzi cele două programe, „Infrastructură rutieră județeană” și „Acces la utilități publice pentru botoșăneni” prin care vor fi continuate asfaltările pe drumurile județene și extinderile rețelelor de apă, canalizare, gaze și curent electric în localitățile din județul Botoșani.
LOCURILE uitate din Botoșani unde au avut loc adevărate băi de sânge
Două dintre cele mai sângeroase bătălii date de voievozii faimoşi ai istoriei românilor au avut loc pe teritoriul de astăzi al judeţului Botoşani. Una dintre acestea a fost considerată un adevărat punct de cotitură iar cealaltă a intrat în legendă prin tratamentul inuman aplicat prizonierilor de război.
Roxana Țurcanu: Aritmetica electorală și încrederea botoșănenilor!
În ultima perioadă, PSD-ul și PNL-ul duc dezbateri acerbe pe tema votului util, sugerând electoratului că nu merită să își irosească votul pe candidații cu șanse reduse de a fi aleși.
AZI DIMINEAȚĂ: Autobuz cuprins de flăcări, incendiul a fost pus intenționat - FOTOGALERIE
La sosirea pompierilor, autobuzul ardea în totalitate.
Proteste anti - măști la școală pentru elevi, premierul Orban, răspuns de la Botoșani: Îmi pare rău că există unii care parcă nu-și iubesc copiii
În mediul online circulă o petiție pentru ca măștile de protecție să nu mai fie obligatorii la școală pentru copii. În capitală și alte localități, sâmbătă de la ora 16:00 au fost organizate proteste pentru a atrage atenția factorilor de decizie.
Zvonuri că școlile s-ar închide iar după 1 octombrie – RĂSPUNSUL premierului Orban, de la Botoșani
Au fost părinți care și-au scutit copiii de la școală ferm convinși că oricum unitățile de învățământ se vor închide după alegerile locale din 27 septembrie.
Loading...
Ludovic Orban a promis la Botoșani căi ferate moderne și trenuri care să circule cu 160 km la oră
Pe lângă infrastructura rutieră, premierul României, Ludovic Orban a declarat la Botoșani că și-a propus realizarea unui alt proiect de investiție de interes național și anume reabilitarea tuturor tronsoanelor de căi feroviare.
Flutur, discurs de luptă în fața liderului național al PNL și a „fraților” candidați: PSD a însemnat în toți acești ani Partidul Sabotării Dezvoltării - VIDEO
Primarul municipiului reședință de județ i-a transmis premierului Ludovic Orban, președintele PNL la nivel național, că a ajuns din nou la Botoșani într-un moment extrem de important pentru viața politică a României.
Lansare de candidați în prezența premierului cu forțe de ordine, amfiteatru și monitor uriaș cu mesaje electorale: Toată suflarea penelistă de la Botoșani v-a așteptat: VIDEO & FOTO
Pentru vizita premierului Ludovic Orban accesul spre două dintre obiectivele din parcul Cornișa, respectiv amfiteatru și patinoar a fost restricționat autoturismelor. Participanții la evenimentul electoral au avut o parcare special amenajată pentru această vizită, pe un teren neutilizat.
ULTIMĂ ORĂ: Copil pe bicicletă lovit în plin de un taximetrist – GALERIE FOTO
Un copil a fost transportat la spital cu ambulanța de terapie intensivă mobilă în urmă puțin timp.
S-a făcut anunțul: PSD face majoritatea cu Pro România la Consiliul Județean și Consiliul Local
Anunțul a fost făcut de  președintele PSD, Marcel Ciolacu. 
Loading...
ALERTĂ: Polițiștii caută o tânără de 18 ani care a dispărut de acasă - FOTO
Persoanele care dețin informații care pot conduce la găsirea acesteia sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliție.
ACUM: Pleiadă de liberali la Cornișa, în așteptarea premierului - FOTOGALERIE
Ludovic Orban urmează să ajungă la Botoșani în aproximativ un sfert de oră.
Mihaela Huncă: La Mulţi Ani Pro România Botoşani! Organizaţia judeţeană împlinește doi ani de la înfiinţare!
Zi specială  pentru membrii şi simpatizanţii PRO România  Botoşani! Împlinim doi ani de când suntem în slujba botoşănenilor, doi ani de când PRO România a început la Botoşani un proiect politic nou care îi implică și îi reprezintă pe toți cei care cred în România. Deşi suntem o formaţiune tânără, în doi ani familia Pro România Botoşani a devenit din ce în ce mai numeroasă.
1.333 de cazuri noi de covid înregistrate la nivel național – TABEL
Până astăzi, 19 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 111.550 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
Creștere a cazurilor de COVID-19 înregistrată la Botoșani în ultimele 24 de ore
Statistica de la nivelul județului Botoșani pentru cel mai recent interval de numărare indică o creștere a cazurilor pacienților care s-au infectat cu virusul SARS-COV-2.
Petiție semnată de sute de mame din Botoșani și proteste anunțate în toată țara: Stop mască la școală!
Părinți din întreaga țară dar și de la Botoșani protestează în diverse moduri față de obligativitatea pentru elevi de a purta mască de protecție la școală.
Domnul Iullian a facut baluri de revelion pentru pensionari. Impreuna cu etnobotanistul Andrei au dansat tinandu-se de mana cu doamnele si au dat startul la mancarea expirata si la bautura contrafacuta. Pentru asta merita un vot, nu? Anul asta iar va da sa mancati la Craciun. Sa nu uitam de cozonacii cu rahat a lui doamna Doina de la caminele de batrani.
6 mai 2016, 21:21
Domnii astia de la moder calor sa nu ne mai bage mana in buzunar ! Zarnescu , domnul asta sa se duca la pensie, consiliul de admnistratie nu e ajutor social ! El ce merita oare pentru ca noi dintr- o pensie platim si factura la gaz si factura la modercalor pentru a ne incalzi ? Oricum Portariuc degeaba a strans semnaturi nu a facut nimic pentru noi pensionarii!
5 mai 2016, 23:28
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.