Ştiri
Avem din nou sportivi de AUR: Simona Radiș și Mugurel Semciuc au strălucit la Regata din Italia - GALERIE FOTO

Canotorii români au câștigat 18 medalii de aur și locul 1 la Seniori în Italia. Elisabeta Lipă i-a felicitat pe toți câștigătorii.

Canotorii români înregistrează o nouă victorie excepțională. Sportivii au câștigat nu mai puțin de 18 medalii de aur și s-au clasat pe locul 1 la Seniori, la Regata Internațională Memorial Paolo d'Aloja, eveniment ce a avut loc în weekend-ul trecut, la Piediluco Italia, și care a marcat începutul sezonului competițional 2022 în canotaj.

 

La startul competiției au fost prezente 21 de națiuni care acum testează echipajele înainte de Campionatele Europene și Mondiale. România a avut un start extraordinar, clasându-se pe prima poziție  în clasamentul seniorilor cu 18 medalii de aur, 6 de argint și 3 de bronz câștigate în cele două zile ale competiției.

 

„Sunt mulțumită de felul în care s-au prezentat sportivii la începutul acestui nou sezon competițional. Au demonstrat că sunt formă bună după un cantonament lung desfășurat în Italia. Îi felicit pentru rezultatele pe care le-au obținut, atât pe ei cât și pe antrenori și întreg staff-ul tehnic. Sacrificiul lor nu este ușor, având în vedere că au stat în cantonament vreme de 3 luni, departe de casă și de familii. Se întorc însă în România cu 18 medalii de aur, 6 de argint și 3 de bronz după două zile de competiție. Această Regată de la Piediluco se află la a cincea ediție și suntem pe primul loc la seniori în fața principalului nostru competitor pe plan european, Italia. De la un an la altul tot mai multe națiuni participă la această Regată, tocmai pentru a se compara cu gradul de pregătire al sportivilor români și italieni la începutul sezonului competițional. Anul acesta au fost aliniate la start echipaje din 21 de țări. Sunt mulțumită că prin participarea noastră constantă am ridicat stacheta și nivelul competițional și am contribuit astfel la popularitatea competiției”,

Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

 

Cu ocazia Regatei Internaționale Memorial Paolo d'Aloja din Italia s-au testat și noi combinații de sportivi pentru diferite probe și bărci.

 

Sâmbătă, 9 aprilie, 9 echipaje românești au obținut medalii de aur, 2 medalii de argint și 1 medalie de bronz.

 

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au concurat în proba de dublu vâsle feminin și au cucerit aurul.

 

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au compus barca de dublu rame masculin care a urcat pe primul loc al podiumului, câștigând medalia de aur.

 

La simplu vâsle masculin, Mihai Chiruță a câștigat medalia de aur.

 

 

În proba de patru rame feminin, întreg podiumul a fost ocupat de sportivele noastre, după cum urmează:

 

Aur: Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Maria Magdalena Rusu, Amalia Bereș

 

Argint: Gianina Elena Beleagă, Roxana Iuliana Anghel, Mădălina Hegheș, Elena Logofătu

 

Bronz: Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Cristina Georgiana Popescu, Ioana Mădălina Moroșan.

 

În proba de patru rame masculin, aurul a fost cucerit de Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci, în vreme ce Andrei Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Andrei Mândrilă și Alexandru Laurențiu Danciu au câștigat argintul.

 

La patru vâsle feminin, Emanuela Ionela Ciotău, Cristina Florentina Druga, Roxana Alexandra Ungureanu și Patricia Andreea Cireș au câșigat medalia de aur.

 

În proba de 8+1 masculin, Alexandru Chioseaua, Claudiu Neamțu, Florin Ceobanu, Constantin Radu, Cristi Ilie Pîrghie, Constantin Adam, Florin Arteni Fîntînariu, Alexandru Cosmin Macovei și Adrian Munteanu au terminat cursa pe locul 1.

 

La dublu rame feminin, Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu au câștigat aurul.

 

Florin Bogdan Horodișteanu, Andrei Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu și Marian Florin Enache au compus barca de patru vâsle masculin medaliată cu aur.

 

 

Duminică, 10 aprilie, sportivii Federației Române de Canotaj și-au îmbogățit palmaresul cu 9 medalii de aur, 4 medalii de argint și 2 medalii de bronz.

 

Argint la dublu rame feminin pentru Iuliana Buhuș și Magdalena Rusu.

 

Aur pentru Ionela Cozmiuc la simplu vâsle categorie ușoară feminin.

 

La patru rame feminin, toate medaliile au fost cucerite de sportivele noastre, după cum urmează:

 

Aur pentru Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș și Denisa Tîlvescu.

 

Argint pentru Gianina Beleagă, Alina Maria Baletchi, Mădălina Hegheș, Elena Logofătu.

 

Bronz pentru Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Cristina Popescu, Ioana Moroșan.

 

Aur pentru Ștefan Berariu și Florin Lehaci în proba de dublu rame masculin.

 

Aur pentru Simona Radiș și Ancuța Bodnar la dublu vâsle feminin.

 

Aur la patru vâsle feminin pentru Emanuela Ciotău, Cristina Druga, Ionela Cozmiuc și Patricia Cireș.

 

În proba de patru rame masculin, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au câștigat medalia de aur.

 

Bărcile de 8+1 feminin au fost compuse de sportive din mai multe țări:

 

Gianina Beleagă, Roxana Anghel, Mădălina Hegheș, Elena Logofătu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Cristina Popescu, Ioana Moroșan, Victoria Petrean au încheiat cursa pe locul 1. Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu, Amalia Bereș și Adrian Munteanu (cârmaci) au concurat alături de sportive din Italia și au terminat cursa pe locul 2. La patru vâsle masculin, Bogdan Horodișteanu, Andrei Cornea, Ioan Prundeanu și Florin Marian Enache au câștigat medalia de argint. Mihai Chiruță a reușit să îl învingă pe campionul olimpic de la Tokyo și să obțină medalia de aur la simplu vâsle masculin.

 

 

Două echipaje românești pe podium la 8+1 masculin:

 

Aur: Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Andrei Mândrilă, Laurențiu Danciu, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci, Victoria Petreanu.

 

Bronz: Alexandru Chioseaua, Claudiu Neamțu, Florin Ceobanu, Constantin Radu, Cristi Pîrghie, Constantin Adam, Florin Arteni Fîntînariu, Alexandru Cosmin Macovei, Adrian Munteanu.

 

Simona Radiş este campioană olimpică la canotaj. Este originară din comuna Avrămeni, judeţul Botoşani. Aceasta a crescut într-o familie de oameni gospodari şi nu a avut nicio legătură cu sportul până aproape de vârsta adolescenţei, fiind, mai degrabă, o copilă preocupată de şcoală, cu rezultate foarte bune la învăţătură.

 

Mugurel Vasile Semciuc, trăiește în Rogojești, comuna Mihăileni. Este născut pe 24 ianuarie 1988 și este legitimat la CSA Steaua București.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
Fata de aur de la Tokyo și-a scos la licitație tricoul cu care a cucerit medalia pentru copiii chinuiți de soartă

 

 

 

Farul Constanța – FC Botoșani, CATASTROFĂ pentru Botoșani: 8 - 0 într-un meci în care jucătorii lui Hagi s-au distrat pe teren
Farul Constanța – FC Botoșani s-au întâlnit duminică în etapa a 19-a din  Superliga. Elevii lui Hagi au reușit scorul campionatului: 8 - 0.
Daniela Șfaițer, atunci când se stinge însăși viața 
Era vara anului 2015, îmi amintesc ca acum... Eram undeva prin apropierea gării când îmi sună telefonul:-    Bună ziua! Sunt Daniela Șfaițer, aș vrea să vorbim câteva minute.
Daniela Condurache așa cum nu ai mai văzut-o: S-a luptat cu Șelly, Horia Moculescu, Dorian Popa și Damian Drăghici – FOTO&VIDEO
De la muzica populară la jocul minții. Și nu doar că a avut o prestație onorabilă, dar a reușit să creeze și bună dispoziție în fața unuia dintre cei mai cunoscuți prezentatori din România.
DURERE fără margini: Botoșănean de 22 de ani mort într-un accident de muncă în Belgia, abia se logodise
Crăciunul va fi trist în acest an pentru o familie din Botoşani.
A lovit un copil, apoi a mutat mașina de la locul accidentului
Șoferul de 31 de ani a încercat să ascundă fapta, mai ales că urcase la volan în stare de ebrietate.
Mașină oprită în trafic cu focuri de armă, CINE se afla la volan
Polițiștii botoșăneni au reușit să oprească autoturismul abia după ce au executat mai multe focuri cu arma din dotare.
S-a trezit cu Poliția la ușă: Zeci de cartușe ridicate din casa unui botoșănean
Persoana percheziționată nu  era autorizată să dețină arme letale sau neletale și nici muniție aferentă acestora.
IN MEMORIAM Daniela Șfaițer: Așa mi-au spus toți preoții, că eu sunt lăsată să dau
Mamă, soție, femeie de afaceri. Dar mai presus de toate un om bun. Așa a trăit Daniela Șfaițer. În această dimineață, inima ei a încetat să mai bată, vestea căzând ca un fulger peste toți cei care au cunoscut-o și au iubit-o.
IPS Teofan și PS Nichifor Botoșăneanul vor sluji de Sfântul Nicolae în două mănăstiri din Botoșani
Mitropolia Moldovei a făcut publice evenimentele ce vor avea loc în Arhiepiscopia Iașilor, în perioada 4-10 decembrie 2022.
Educația ne unește: Elevii din Botoșani au marcat Ziua Persoanelor cu dizabilități – GALERIE FOTO
Fiecare copil este unic şi îşi are propria sa valoare, indiferent de problemele pe care le prezintă în procesul de învăţare şcolară.
Cătălin Silegeanu: Începe cursa cadourilor, iar primarii nu ratează ocazia de a-și face reclamă pe banii cetățenilor
Perfidia atinge cote maxime când aleșii își asumă pe persoană fizică merite necuvenite, simulând generozitate și grijă față de comunitate, spune omul de afaceri Cătălin Silegeanu.
Drama pensionarilor CAP-iști din Botoșani: 'O să murim în beznă ca niște câini'
Cei mai săraci pensionari din România trăiesc în Botoşani, mulți dintre ei fiind foști CAP-iști care abia își duc zilele.
Un botoșănean a plecat să-și viziteze mama și când s-a întors îi ardea casa
Un bărbat de 54 de ani a ajuns la spital cu arsuri după ce în casa sa s-a produs un incendiu. S-a întâmplat în această seară, în localitatea Dângeni.
Bărbat rănit după un impact TIR – Peugeot, câmpul s-a umplut de cereale – FOTOGALERIE
Un bărbat în vârstă de 84 de ani a fost rănit după ce autoturismul Peugeot pe care îl conducea a intrat în coliziune cu un camion înmatriculat în Republica Moldova. Evenimentul s-a produs în această după-amiază, în localitatea Santa Mare.
Când dragostea pentru cafea se întâlnește cu pasiunea pentru mașini retro: La Camionnette, o cafenea altfel deschisă la Botoșani – GALERIE FOTO
(P) Deseori se spune că, pentru a te simți împlinit în viață, este indicat să lucrezi într-un domeniu care cu adevărat îți place. Iar când vine vorba de o afacere, fie ea mai mică sau mai mare, îmbinarea pasiunii cu profesia reprezintă deseori cheia succesului.
Duminică: Întâlnirea anuală a scriitorilor botoșăneni / Revista ”Hyperion” la 40 de ani
Scriitorii botoșăneni se reunesc duminică dimineață pentru a aniversa patru decenii de la apariția revistei ”Hyperion”.  
Între tupeu și prostie: A ieșit la plimbare beat într-o mașină fără asigurare
Agenții Secției de Poliție Rurală nr. 3 au oprit vineri pentru control, pe drumul comunal DC 35 B, în comuna Călărași, un autoturism condus de un bărbat, de 49 de ani, din aceeași localitate.
Șofer săltat de polițiști și băgat în arest: A refuzat stabilirea alcoolemiei în sânge
Un botoșănean a fost reținut de oamenii legii pentru refuz de prelevare de mostre biologice de sânge. Totul s-a întâmplat în cursul zilei de vineri.
Ce este o casă de pariuri cu licență ONJN
(P) Cu cat vorbim mai mult despre un stil responsabil de pariere, cu atat mai des ar trebui sa aducem in discutie termenul de ONJN. In acest an s-a vorbit mai mult ca niciodata despre ONJN, ceea ce ne arata ca pariorii au fost mai dornici precum oricand sa descopere informatii de ajutor pentru ei.
Razie a polițiștilor în piețe și târguri, au confiscat inclusiv... bani
Cadrele Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au organizat ieri o acțiune împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
2 decembrie 2022
EUR
Euro
4.9297 lei
USD
Dolarul SUA
4.6851 lei
CHF
Francul elveţian
5.0142 lei
GBP
Lira sterlină
5.7419 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4938 lei
XAU
Gramul de aur
271.1673 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2044 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1935 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4860 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6629 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.2 o C
Dorohoi
-1.4 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.2 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.