Ştiri
ACUZAȚII grave: Elevi din Botoșani bătuți de dirigintă în timpul unei excursii, copiii s-au încuiat în camere de frică

Ceea ce ar fi trebuit să fie o excursie de final de an pentru elevii unei clase de-a VIII-a, de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” din Botoșani, s-a transformat într-o bătaie în toată regula. Diriginta clasei i-a bătut pe 8 dintre cei 24 de copii, pentru că făceau gălăgie pe holul hotelului.

Excursia de coşmar pentru absolvenţii unei clase de-a opta, de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu (CNME), a început pe data de 25 iunie. Părinţii acestora au căzut de acord, împreună cu diriginta, ca în loc de un banchet să facă o excursie la Braşov.Unul dintre părinţi s-a ocupat de cazare, fiind încheiat un contract cu un hotel din Braşov, un altul de transport, fiind închiriat un autocar al unei firme de profil, iar totul părea aranjat.

 

Diriginta, Diana Damian, împreună cu o altă colegă, au mers ca însoţitoare. În ciuda faptului că profesoara a rugat pe grupul de discuţii cu părinţii ca măcar doi dintre aceştia să le mai însoţească, niciun alt părinte nu a mai putut merge în excursie.

 

Cu toate acestea, cadrul didactic a considerat că va putea face faţă celor 24 de copii scăpaţi de emoţiile examenelor, dar şi cu situaţia şcolară încheiată.

 

Ajunşi la hotel, copiii s-au dovedit din prima seară a fi mult prea gălăgioşi şi agitaţi pentru a putea fi ţinuţi în frâu de doar doi adulţi. Profesoara a şi primit mai multe reproșuri de la reprezentanţii hotelului şi de la câţiva turişti cazaţi, legat de gălăgia copiilor.

 

În a doua seară, însă, totul a depăşit imaginaţia oricui. Potrivit părinţilor, totul a pornit de la faptul că minorii făceau gălăgie în hotel după miezul nopţii. Copiii intrau dintr-o cameră în alta, erau gălăgioşi şi alergau pe hol.

 

 

Diriginta, acces de furie după ce a fost trezită din somn

 

Niciunul din reprezentanţii hotelului nu era la acea oră în unitate, iar o parte din turişti ar fi sunat la un administrator, plângându-se iar de nivelul de zgomot. Acesta a sunat-o pe profesoară, care dormea.

 

Trezită din somn şi ruşinată de reproşurile care i se aduceau, femeia a ieşit pe hol şi pur şi simplu a început să lovească în stânga şi în dreapta.

 

"Băiatul meu era pe hol, cu alţi câţiva colegi. Nu spune nimeni că erau îngeraşi în pat, dar nu aveau alcool, nu fumau, pur şi simplu se hârjoneau, se alergau, unii intrau în camere, alţii ieşeau. La un moment dat, doamna dirigintă a venit pe la spate şi i-a dat peste cap. Apoi a început să ţipe şi să lovească în care nimerea. Un alt băiat are vânătăi la coaste şi la un braţ. Unei fete i-a dat sângele pe nas. În total opt copii agresaţi", a povestit mama unuia dintre copii.

 

Spusele acesteia sunt confirmate de toţi părinţii copiilor agresaţi, una dintre fete fiind şocată de agresivitatea dirigintei şi având un moment de panică.

 

"M-a sunat fata la ora şase dimineaţa, plângând, spunându-mi că doamna a pălmuit-o. Am întrebat-o ce a făcut şi mi-a spus că pe la ora 1 şi ceva noaptea era pe holul hotelului cu mai multe colege. O altă colegă a venit pe scări ţipând că a fost pălmuită de doamna dirigintă. Fata şi cu colega ei au fugit în cameră şi au încuiat uşa, dar mai lipsea o altă colegă, care plecase într-o altă cameră. A auzit bătând în uşă şi, crezând că e acea fată, a deschis uşa. Până să îşi dea seama cine e, a şi primit o palmă de la dirigintă şi a întrebat-o de ce nu dormea. După care a zgâlţâit-o, după care a trecut la cealaltă fată, i-a tras o palmă şi ei de i-a dat sângele pe nas. De teamă, fata a urinat pe ea", a povestit mama fetei.

 

 

Copiii s-au încuiat în camere de frică

 

Majoritatea copiilor s-au încuiat în camere şi nu voiau să deschidă uşile, în timp ce diriginta patrula pe coridorul hotelului, bătând în uşile camerelor.

 

Părinţii spun că ulterior au fost ameninţaţi că în cazul copiilor care vor dori să rămână la CNME va avea grijă să discute cu viitorii lor profesori pentru a le pune "o pilă".

 

Aceasta a informat în acea noapte părinţii că excursia se termină mai repede cu o zi, însă ea a decis să rămână în Braşov, unde a venit ulterior şi soţul ei.

 

"Copilul m-a sunat la ora 2 dimineaţa, speriată şi plângea, abia putea vorbi. A spus că doamna dirigintă i-a dat două palme, dar la modul că s-a lovit cu capul de perete, i-au sărit ochelarii de pe nas, după care i-a curs sânge din nas. Erau veniţi după nişte examene, au o vârstă la care încă mai fac lucruri din astea", a povestit tatăl unuia dintre copii.

 

 

Anchete pornite în urma incidentului

 

Conducerea CNME spune că va demara o anchetă, însă s-a delimitat de acţiunile profesorului, menţionând faptul că excursia nu a fost organizată cu ştiinţa reprezentanţilor unităţii de învăţământ.

 

"Deocamdată ne aflăm în perioada Examenelor Naţionale. Când această perioadă se va finaliza vom demara o anchetă internă la nivelul instituţiei de învăţământ. Vom avea discuţii cu părinţii şi elevii implicaţi, dar şi cu doamna profesoară. Deocamdată nu avem nicio plângere adresată unităţii de învăţământ, dar după finalizarea examenelor vom avea o discuţie", a precizat profesorul Cristina Chiriac, directorul CNME.

 

Cazul a ajuns deja în atenţia Inspectoratului Şcolar, acolo unde părinţii au şi depus plângerile.

 

Instituţia a declanşat o anchetă pentru a încerca să stabilească exact gradul de vinovăţie al cadrului didactic, dar şi dacă au fost respectate anumite proceduri organizatorice.      

 

 

Diriginta: ”Nu consider incidentul mai mult decât o ceartă între prieteni”

 

Profesoara Diana Damian, cea acuzată de agresiunea asupra copiilor, spune că totul a pornit de la o serie de concesii pe care a vrut să le facă, spre binele copiilor şi la insistenţa părinţilor, dar care s-au întors, în cele din urmă, împotriva ei.

 

"La solicitarea părinţilor foştilor mei elevi am acceptat să îi însoţesc într-o excursie la Braşov, la finalul clasei a opta, în zilele în care era în concediu. M-am bazat pe încredere, pe o relaţie deosebită pe care am avut-o cu aceşti elevi şi părinţii lor timp de patru ani. Ne-am dus să ne relaxăm. E drept, după un an de stat în casă, copiii şi-au dorit foarte mult să se distreze şi eu nu am înţeles această nevoie de eliberare şi de distracţie a lor. În urma unor reclamaţii a mai multor turişti din hotel şi a conducerii hotelului am fost nevoită să intervin. E drept, poate nu tocmai pedagogic, foarte indignată fiind de lipsa de reacţie a copiilor la rugăminţile mele din ziua anterioară. A fost un incident scăpat de sub control din cauza neputinţei mele de a stăpâni atâţia elevi puşi pe distracţie, mai ales că niciun părinte nu m-a însoţit, însă nu consider incidentul mai mult decât o ceartă între prieteni. Cu siguranţă, drept răsplată, pentru munca mea cu aceşti copii în patru ani şi pentru rezultate peste 9 la evaluare, voi primi recunoştinţă şi nu reproşuri", a precizat profesorul Diana Damian.

 

Părinţii recunosc că diriginta a făcut apel pe grupul de conversaţii pentru a fi însoţită şi de doi părinţi, însă fiecare a motivat că nu putea, fie din cauza serviciului, fie a unor alte obligaţii.

 

Sursa: Antena3.ro

 

loading...
Familie cu patru copii din Botoșani lovită de COVID după o excursie
Profesorul care s-a împrumutat la bancă pentru a-i duce pe copii în excursie impresionează din nou: Muncește în Spania pentru a putea continua activitățile cu copiii din Botoșani

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Două liste cu posibili miniștri, circulă „pe surse”, un liberal de la Botoșani pus în fruntea unui minister important
Publicațiile naționale de știri au intrat în posesia unor liste cu nume care ar putea să facă parte din cabinetul de miniștri al premierului propus de PNL. 
Mere gratis în fața Bisericii pentru botoșăneni, un fermier a donat mai mulți saci - FOTO
Gest de apreciat din partea unui botoșănean.
Polițiștii au verificat microbuzele școlare și n-au găsit nimic în neregulă
Acțiunea de verificare a fost desfășurată timp de două zile și a implicat un număr însemnat de populație școlară sau miljoace pentru transportul elevilor.
Andrei Drancă, USR: Klaus Iohannis a binecuvântat astăzi, public, USL 2.0.
„PE-SE-DE” - aprigul dușman din campania electorală se transformă astăzi în tovarăș de drum pentru Klaus Iohannis și pentru soldații peneliști ce pretindeau lupta împotriva PSD.
Patru incendii de vegetație uscată în mai puțin de patru ore
Patru incendii de vegetație uscată și miriște au avut loc joi, în județul Botoșani.
O veterană a maratonului a alergat alături de militarii din Botoșani: Felicitări, doamna Ana, sunteți un model de urmat! GALERIE FOTO
Atleta, pentru care sportul este un mod de viață, îi încurajează și pe alți tineri să facă mișcare și să își urmeze visele.
STS anunță: Aplicație pentru certificatul verde lansată și în varianta web
Începând cu data de 22 octombrie 2021, certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate și prin intermediul versiunii web a aplicației Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).
Peste 170 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, rata în municipiu a scăzut sub 9
Autoritățile sanitare de la Botoșani au transmis situația cazurilor noi înregistrate în ultimele 24 de ore.
S-a OPRIT apa într-un oraș și cinci localități din județ, este afectată și zona Lebăda
Nova Apaserv Botoșani anunță că a întrerupt furnizarea apei astăzi, 22 octombrie 2021, până la ora 20.00.
Loading...
Un botoșănean a intrat peste elevi în internate și le-a furat bunurile
Reprezentanții unităților de învățământ au sesizat Poliția iar respectivul bărbat a fost ulterior identificat.
În miez de noapte, ”verificau” curțile oamenilor: Doi tineri acuzați de furt calificat
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat în totalitate.
Şcoala din biserica cimitirului: Aici, copiii învaţă să fie cât mai umani, să dăruiască, să nu treacă indiferenţi peste suferinţa celor de lângă ei
Este locul unde astăzi se botează un copil abia ivit pe lume, iar mâine se ține slujba înmormântării la căpătâiul unui mort.  Dar este și locul în care speranța nu dispare niciodată, mai ales datorită copiilor care vin aici cu inima deschisă.
Investiții de două milioane de lei în secțiile de infecțioase ale Spitalului Mavromati
Sistemul sanitar este pus la grea încercare de pandemia de SARS-CoV-2, care, din nefericire, afectează și județul Botoșani.
ISU Botoșani: În atenția candidaților care vor participa la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante
Toți candidații sunt obligați să poarte mască de protecție, astfel încât să le acopere nasul şi gura, pe toată durata prezenței în locul desfășurării concursului.
Loading...
Nu rata marea premieră de la Happy Cinema Botoșani: PROGRAMUL săptămânii 22-28 octombrie - FOTO&VIDEO
Cinefilii din Botoșani pot merge și la Happy Last Chance, luni și marți, de la ora 18.00.
Noua LISTĂ a țărilor cu risc epidemiologic ridicat: Belgia, Austria, Grecia intră în zona roșie
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat joi seară lista statelor cu risc epidemiologic ridicat de COVID-19, conform căreia Belgia, Austria, Grecia intră în zona roșie. Noua listă va intra în vigoare începând cu 24 octombrie.
Derby-ul Moldovei din Divizia A se joacă la Botoșani
Băieții pregătiți de Florin Ciubotariu vor primi la ora 17:00, în Sala Polivalentă, vizita formației CSU Galați, intrarea și spectacolul fiind asigurate de organizatori.
RESTRICȚII începând de luni: Nunțile, botezurile și alte evenimente private, interzise / UNDE devine obligatoriu certificatul verde
Plus certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice.
Poeți în dialog la Ipotești: Doru Mareș și Crista Bilciu
Pe data de 24 octombrie 2021, la ora 16.00, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează ediția din octombrie a lecturilor Poeți în dialog.
DOLIU – S-a stins din viață un renumit om de afaceri din Botoșani: Tată, Dumnezeu să te odihnească în pace!
A fost cunoscut în întreaga țară pentru spiritul său antreprenorial, dar mai ales prin generozitatea cu care a sprijinit oamenii de cultură din Botoșani.
Doamna nu este la prima abatere. Aceasta este foarte violenta si la ore unde nu accepta un repros sau o parere diferita fata de a ei, utilizamd violenta ca mod de impunere si amenintarea cu note mici. Nu are ce cauta la catedra o astfel de persoana, cu complexe de superioritate si gandire comunista.
2 iulie 2021, 01:35
Au intrat în acțiune aplaudacii madamei.
1 iulie 2021, 16:55
Parintii poarta toata vina pentru comportamentul acestei hoarde needucate!Profesoara a vrut sa-i scoata putin in lume,dar nu ai pe cine!Niste salbatici,parca au trait in pestera pana acum!
1 iulie 2021, 16:36
Oare chiar așa o bătaie a fost acolo? Dacă într-adevăr unuia i s-a spart nasul, altul a făcut atac de panică, cineva a avut hemoragie nazală, cum de nu a fost solicitată Salvarea? Până acum nu există decât mărturiile elevilor și declarația profesorului. Niciun film, nicio declarație a turiștilor din hotel.
1 iulie 2021, 14:36
Am uitat sa precizez și distrugerile provocate de îngerași : toate fețele de masă din restaurant erau mototolite , pătate de vin roșu și aruncate grămadă baia de serviciu , pe jos , evident ! Două chiuvete din camere și o cădiță de duș , un fotoliu de pe terasă , iar mașina unui cuplu de turiști era zgâriată. Ghinion , șoferul avea camere de bord , fată - spate. Când a fost cazul de dat bani , să vedeți ce s-au pârât unii pe alții ... Și ce fericiți erau părinții că au de plătit...
1 iulie 2021, 13:39
Nu spun că profesoara a procedat corect , dar am avut ghinionul să petrec un sejur la munte , la o pensiune în care 11 camere din 14 erau ocupate de elevi aflați într-o excursie. Oamen buni , toată noaptea , dar TOATĂ NOAPTEA , până spre 5 dimineața , o turmă de capre și câțiva berbeci au urlat , au hăhăit, au chirăit , au tropăit pe scări sus - jos , au trântit ușile de cădea tencuiala de pe pereți ! Ieșeau în balcoane și răcneau la luă / stele / nori , dădeau volumul televizorului la maxim apoi treceau la boxe portabile ! N-a dormit nimeni în pensiune în noaptea aceea ! Orice încercare de a discuta cu ei a fost sortită eșecului , ne sfidau , ne răspundeau urât , iar cei trei ( parcă) profesori însoțitori erau , clar , depășiți de situație ! Nu-i ascultau nici pe ei , dar domnii aceia au procedat altfel : au anunțat părinții , atunci , pe loc . Cu recomandarea / rugămintea de a veni să-și preia odraslele . Pe la amiază au început să apară părinții , revoltați , indignați , pruncii o făceau pe nevinovații , DAR dreptatea a fost de partea profesorilor și a turiștilor nemulțumiți pentru că existau imagini ! pensiunea era dotată cu camere video , noi am filmat cu telefoanele cât am putut și profesorii la fel ! prin urmare , părinții s-au putut convinge de ingenuitatea loazelor nesimțite... Doamna profesoară , cîteva filmulețe și nu mai deschidea nimeni gura ! Bineînțeles , fără să-i fi agresat.
1 iulie 2021, 12:40
Cred că respectiva dirigintă are dosarul plin de diplome de pe la fel de fel de cursuri si activități și, desigur, calificative maxime în activitate. O fi și prin diferite alte comitete și comisii școlare. Cam ăsta e învățământul în ziua de azi. Cât despre elevi...
1 iulie 2021, 11:03
Bine a facut diriga, educati-va pramatiile! Niste prastii de copii cresteti.Din moment ce alti turisti au sunat la administrator, va dati seama ce debandada era acolo.
1 iulie 2021, 10:05
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț. Singura problemă la Spitalul de Boli Paliative este punctul termic și el cu asta se ocupă. Ar fi de acord să grăbească realizarea acelui punct termic ca să putem da drumul pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9467 lei
USD
Dolarul SUA
4.2501 lei
CHF
Francul elveţian
4.6354 lei
GBP
Lira sterlină
5.8655 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7324 lei
XAU
Gramul de aur
244.9416 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2435 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3601 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1895 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4449 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1928 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.9 o C
Dorohoi
10.4 o C
Bucecea
10.2 o C
Darabani
9.2 o C
Saveni
11.0 o C
Ştefăneşti
11.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.