Știrea zilei
E gata! Femeile l-au terminat, vânt de alegeri pentru președinția Consiliului Județean Botoșani
Cariera politică la nivel înalt a președintelui Consiliului JudețeanBotoșani pare să se apropie de sfârșit. Hotărârea Curții de ApelSuceava, care joi a menținut condamnarea la șase luni de închisoare cususpendare dată de Judecătoria Botoșani, pare să îi fie fatală.

Articolul din statutul aleșilor locali care i-ar putea fi fatal

Statutul aleșilor locali prevede mai multe posibilități prin care președinții de CJ își pot pierde mandatul înainte de cei patru ani și se pare că Florin Țurcanu ar putea fi încadrat la cel în care se stipulează că mandatul ia sfârșit la ”condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate”.
Ori, în opinia unor juriști și lideri politici chiar și din PNL Botoșani, pedeapsa cu suspendare la care a fost condamnat este tot o formă de executare a pedepsei.
Prin lege, prefectul este cel care, prin ordin, trebuie să ia act de încetarea mandatului, iar liderii PSD Botoșani, partid care îl susține pe Costică Macaleți și care a fost parlamentar social-democrat, așteaptă de luni de zile verdictul de la Curtea de Apel Suceava, răstimp în care au tot vorbit de încetarea mandatului lui Florin Țurcanu.
De altfel, ieri, înainte de pronunțarea instanței, acesta recunoștea că ar putea avea o problemă dacă i se va menține condamnarea cu suspendare și că legea poate fi interpretată:
„Dacă se va întâmpla asta voi discuta cu prefectul și se vor lua măsurile care se impun. Oricum, eu nu am nimic de pierdut, politica mie nu mi-a oferit nimic și consider că mi-am făcut datoria față de botoșăneni.”

Sorescu ar fi preferat pentru preluarea președinției CJ Botoșani

Neoficial, ieri, după ce s-a aflat verdictul, la Prefectura Botoșani s-ar fi căutat dosarul lui Verginel Gireadă, oarecum asemănător cu al lui Florin Țurcanu.
Liberalii s-au întrunit joi în ședințe, însă separate, foștii PNL-iști deoparte, ex-PDL-iștii de cealaltă. Potrivit legii, unul dintre cei doi vicepreședinți ar urma să fie desemnat de plenul CJ Botoșani drept președinte interimar și s-ar fi convenit de principiu ca sprijinit să fie Gheorghe Sorescu în detrimentul lui Cristian Achiței, motivul principal fiind acelă că postul este totuși al liberalilor. Mai departe, prefectul ar trebuie să informeze MAI, care va propune Guvernului stabilirea datei de desfășurare a alegerilor pentru funcția de președinte a CJ Botoșani.
Ieri, Florin Țurcanu analiza oportunitatea unei retrageri înainte de emiterea de către prefect a unui ordin, la fel cum a procedat în 2012 și Verginel Gireadă, pe atunci primar al comunei Mihai Eminescu.
Co-președintele PNL Botoșani nu s-ar mai încadra nici în statutul noului PNL ca urmare a condamnării.
CITEȘTE ȘI:
Verginel a demisionat :  Nu încep a plânge dacă de azi nu sunt primar

Consilierele apropiate doctorului s-au ținut cinci ani și jumătate de coada lui

Totul i se trage de la două femei, Cristina Bahrin și Aurelia Aroșoaie, care au fost excluse din partid în primăvara anului 2009, la scurt timp după ce Florin Țurcanu l-a înlocuit pe Liviu Câmpanu la conducerea PNL Botoșani. În cadrul respectivei ședințe, pentru a se întruni cvorumul necesar, s-ar fi falsificat unele semnături. Cele două, percepute ca apropiate lui Liviu Câmpanu, și-au pierdut și mandatele de consilier județean și au făcut plângere penală. Cercetările au durat ani de zile, s-au aplicat și amenzi unor liberali, procurorii de la Parchetul General l-au trimis în judecată pe Florin Țurcanu la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) deoarece era parlamentar. În vara anului 2012 acesta a grăbit demisia din Parlament și învestirea în fruntea CJ Botoșani tocmai pentru a evita o condamnare, astfel încât, pierzându-și calitatea de demnitar, procesul a fost reluat la Judecătoria Botoșani, care l-a găsit vinovat pentru fals intelectual.
CITEȘTE ȘI:
„Împărat” fără fals intelectual la Înalta Curte – cum a scăpat Ţurcanu de procesul de la Bucureşti
Ei bine, după hotărârea din primăvară a instanței, nu doar Florin Țurcanu, ci și Cristina Bahrin și Aurelia Aroșoaie au formulat apel, ultima fiind soția PSD-istului Mihai Aroșoaie, actual consilier județean, fost vicepreședinte al CJ Botoșani.
Neoficial, în mediul politic înalt de la Botoșani se discută că retragerea lui Florin Țurcanu ar constitui tocmai șansa sa deoarece ar putea ieși astfel din vizorul organelor de anchetă care începeau să îi facă viața un coșmar în calitatea sa de președinte al CJ Botoșani.

aurelia arosoaie cristina bahrin proces florin turcanu

CITEȘTE ȘI:
Povestea nespusă a condamnării lui Ţurcanu: Răzbunare din Israel cu nevastă de lider PSD

Comunicat oficial CJ Botoșani:

Avand in vedere recenta decizie finala a Curtii de Apel Suceava, cu privire la procesul in care a fost parte, va informam ca in perioada imediat urmatoare presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, va sustine o conferinta de presa in care va exprima public un punct de vedere ferm si final cu privire la parcursul sau politic. Florin Turcanu va comunica public si decizia sa cu privire la mandatul pe care legal il detine in fruntea Consiliului Judetean Botosani. 
Sergiu BĂLĂȘCĂU
CITEȘTE ȘI:
Florin Țurcanu a fost CONDAMNAT la închisoare cu suspendare și la Suceava

Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Loading...
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Loading...
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Prefectura a SUSPENDAT concursul Primăriei pentru angajarea unui șef la piețe și cimitire! Un salariat din linia 2 numit interimar
Examenul anunțat de Primăria municipiului Botoșani pentru șef la Serviciul Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor aflate în proprietatea municipalității, a fost amânat.
Cetățean de Onoare la Botoșani, în mijlocul unui scandal fără precedent, cu implicații politice: Jigniri și amenințări la adresa managerului
Situația dificilă în care se află sectorul cultural capătă și alte dimensiuni, pe lângă cele legate de pandemie.
...Ai cules ce-ai semanat!!!
12 decembrie 2014, 21:00
Cata nesimtire poate sa existe la acest om ,sa spuna ca politicul de care a profitat din plin nu ia oferit nimic lui si familei lui : oare a uitat ca datorita partidului a ajuns nevastasa deputat ,si nu mai vorbim de fratesu mai bine zis de avantajele de care a profitat susnumitul. Pe fata lui se citeste lacomia si fatarnicia sa nu mai vorbim de restul ,orcum sai fie rusine acestui condamnat cu suspendare care e sustinut de un alt condamnat cu suspendare d si de lingai.
12 decembrie 2014, 18:47
O puslama de oier care a crezut ca face ce vrea cu o institutie precum PNL. Sa nu ne miram ce se va gasi si la CJ. Atata aroganta, tupeu si fatarnicie trebuie cumva amendata. El chiar crede ca are sustinerea poporului...
12 decembrie 2014, 18:02
pai ce alt cap de acuzare sa-i gaseasca instanta? cu cele 4 clase pe care le are si cu diplomele cumparate, turcanu insusi este un intelectual fals
12 decembrie 2014, 15:00
hai la puscarie saracutu de turcanuu locul tau e la puscarie
12 decembrie 2014, 12:24
Du-te , Turcane, la taica-tu la abator! Una e sa stapanesti vacile si alta e cu oamenii. Ai crezut ca daca esti mester la bovine iti merge si cu oamenii. Am auzit ca te madresti ca te-au acuzat astia de "fals intelectual". E singura ta calificare.
12 decembrie 2014, 11:27
Din pacate o sa vina alte jigodii din urma. La toate partidele binenteles!
12 decembrie 2014, 11:15
DOAMNE AJUTA DAR SI PORTARIUC SA ISI DEA DEMISIA !
12 decembrie 2014, 11:05
Nu va bucurati PSD-istilor ca si voi da-ti de belea mai tare.Cu ocazia asta vrem alegeri si la primarie, Portariuc depuneti mandatul si tu. Sa ne faci un cadou de craciun...
12 decembrie 2014, 09:20
Cine urmează dintre politruci?Primari penali cumva??
12 decembrie 2014, 09:03
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acolo (nr. în Parlamentul European) am învățat niște lucruri extrem de importante, faci compromisuri pentru a ajunge la un consens. Cred că am suficientă experiență ca să îi capacitez pe colegii mei să-și ducă la î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8375 lei
USD
Dolarul SUA
4.0949 lei
CHF
Francul elveţian
4.4794 lei
GBP
Lira sterlină
5.3607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8756 lei
XAU
Gramul de aur
271.0003 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3977 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9510 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0641 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.