Știrea zilei
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO

Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.

Dar acestea au fost cam singurele vești bune

 

Pentru că, în binecunoscutul mers al lucrurilor, la Botoșani cel puțin, locuitorii municipiului mai au de așteptat până să se poată bucura de călătorii cu autobuzele noi.

 

Poate chiar o lună de zile.

 

În primul rând pentru că societatea Eltrans nu mai are un Consiliu de Administrație (CA) din data de 29 aprilie, când foștilor membri le-au expirat mandatele de 4 ani de zile. În Consiliul Local, primarul Cătălin Flutur a inițiat un proiect de hotărâre prin care se desemnau doi consilieri din plen, ca reprezentanți ai Adunării Generale a Acționarilor (AGA) care să împuternicească alți administratori pe perioadă determinată.

 

Au existat două variante de propuneri politice:

 

 

Membri în cadrul CA de la societatea Eltrans, propunerea PNL

 

  • Carmen Achiței
  • Cătălin Alexa
  • Serghi Crăcană

 

 

Membri în cadrul CA de la societatea Eltrans Eltrans, propunerea PSD:

 

  • Bogdan Buhăianu
  • Viorica Andronachi
  • Angel Gheorghiu

 

 

Votul a însemnat declanșarea unuia dintre cele mai aprinse scandaluri politice din CL Botoșani, ale cărui efecte se resimt și în prezent.

 

Vot suspendat, la fel ca societatea

 

Pentru că nu s-a ajuns la un consens pentru bunul mers al acestei societăți, proiectul neprimind voturile necesare.

 

În acest context, la acest moment conducerea SC Eltrans SA nu poate avansa un termen pentru introducerea pe traseu a noilor autobuze.

 

„Nu pot să dau nici un termen atât timp cât numirea CA este blocată. Noi nu avem CA, nu putem modifica organigrama, nu avem posturi de șoferi în organigrama actuală și atunci nu putem nici angaja șoferi, nici șoferii noștri care sunt pe posturi de vatman să treacă pe cele de șofer. Când vom avea o organigramă aprobată cu posturi de șoferi, din acel moment estimez că în două, trei săptămâni le punem în funcțiune”,

Victor Ivănescu, director general C Eltrans SA.

 

Demersuri și pentru licență

 

Mai mult decât atât, societatea are nevoie și de licența de traseu pentru autobuze, demers care poate fi întreprins la momentul în care intră în posesia actului final de recepție pentru toate cele nouă mijaloce de transport.

 

Restul de cinci ar urma să ajungă la Botoșani în cursul săptămânii viitoare și abia atunci se poate depune dosarul pentru licență.

 

„Durează o săptămână ca să luăm licența de traseu. Săptămâna viitoare recepționăm toate autobuzele, iar documentele le depunem la ARR pentru licență de traseu. Acest demers nu putea fi făcut înainte, documentele de recepție abia acum vin, cu actul de recepție și toate actele aferente se eliberează licența”

Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA.

 

N-avem nici parcare!

 

Și pentru ca tabloul să fie complet, încă nu există un loc de parcare pentru noile autobuze, în condițiile în care terenul din curtea societății a fost revendicat.

 

„Până atunci vom face demersuri să căutăm un spațiu de depozitare pentru că aici nu avem loc pentru toate autobuzele, este foarte înghesuit, iar terenul de lângă a fost retrocedat”,

Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA

 

Compania Consiliului Local Botoșani a semnat un contract pentru preluarea în sistem de leasing operațional a nouă autobuze noi de la firma turcă Anadolu Automobil Rom SRL.

 

Pentru toate aceste mijloace de transport compania trebuie să plătească lunar o sumă de 193.000 de lei, cu tot cu TVA.

 

loading...
Primarul Cătălin Flutur a testat noile autobuze
Moment ISTORIC la Botoșani: Autobuzele care vor înlocui tramvaiele au intrat în oraș – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată
Mai e puțin și le vedem prin oraș - Autobuzele noi, care vor înlocui tramvaiele din Botoșani, au ajuns în Portul Constanța

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Se pregătește scoaterea la concurs a postului de director pe care de patru ani se perindă doar interimari: E loc pentru toată lumea
Ministerul Sănătății va scoate la concurs posturile vacante din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), unde ”am constatat că există un mare deficit de personal, mai ales de personal specializat”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Interviurile HotNews LIVE.
Cinci agenți de la ”Rutieră” ridicați de DNA revin în Poliție
O parte a polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost ridicați la mijlocul săptămânii de procurorii anticorupție își vor relua activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.
ȘASE ani de la tragedia care a lăsat doi copii orfani, amânări peste amânări la proces
Doi soți au murit într-un cumplit accident care a avut loc pe 6 iunie 2015 în „intersecția morții” de la Orășeni Deal. Au trecut exact șase ani și procesul încă este pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Se termină mandatul directorului de la ”Apă”, nepotul unui primar PSD pregătit pentru post: 2 milioane de euro în joc
Cele patru luni de interimat ale lui Gabriel Cîrlan în fruntea companiei de apă și canalizare a județului se termină în prima decadă a acestei luni, iar informațiile privind înlocuirea sa au circulat chiar înaintea ședinței consiliului de administrație din luna mai.
”Privighetoare” la Poliția Rutieră? Cinci agenți ridicați de DNA s-au pensionat înaintea descinderii și a adoptării legii prin care polițiștii corupți nu mai primesc pensie de serviciu
”Facem precizarea că cinci dintre agenții față de care s-au luat măsurile preventive și-au încetat activitatea prin pensionare, in luna mai a.c.”. Acesta este finalul unui foarte scurt comunicat de presă pe care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) l-a trimis joi dimineață, după descinderile efectuate de Direcția Națională Anticorupție la Serviciul Rutier.
Polițiști ieșiți ”mascați” din sediul de la ”Rutieră”: telefoane, înscrisuri de la etiloteste și hard disk-uri de la radar, ridicate de procurori - VIDEO & GALERIE FOTO
De la primele ore ale dimineții a fost o adevărată desfășurare de forțe la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului pentru Poliție Județean (IPJ). Au avut loc percheziții atât la sediul din Zona Industrială, cât și la locuințele mai multor polițiști.
Prefectul schimbă foaia: Directorii puși la treabă cu un raport „cheie”, posturile libere și reclamațiile împotriva funcționarilor se spun la toată lumea – DOCUMENT        
Directorii mai multor instituții deconcentrate de la Botoșani vor avea de făcut raportări trimestriale pentru Instituția Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a pus la dispoziție și un model-cadru, dorința fiind să se pună accent pe eficiență și indicatori de performanță. Iar statisticile cu cifre mulțumitoare pe care șefii le scot în evidență ori de câte ori au ocazia să fie lăsate pe un plan secund.
CHESTIONAR: Copiii pandemiei răspund părinților, orașului și lumii întregi: Bucurați-vă de tot ce aveți, că nu ştiţi ce aduce ziua de mâine / Păcat că trebuie să plătești ca să intri la locul de joacă!
Pentru că viața în pandemie a lăsat urme nu doar în existența adulților, ci și în a celor mici, i-am provocat pe copiii din Botoșani să răspundă unui Chestionar, dar și să transmită mesaje către generațiile din viitor. Un arc peste timp, o punte a copilăriei pe care cei mici și-au însușit-o cu seriozitate și, pe alocuri, chiar cu maturitate.
Pe bani europeni: Guvernul face la Botoșani sistem de lansare al rachetelor care... rup norii
Județele Botoșani și Suceava vor dispune de un sistem de lansare al rachetelor antigrindină. Investiția va fi finanțată prin PNRR și a fost confirmată de ministrul Agriculturii prin intermediul unei corespondențe purtate cu vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.
Loading...
Director de bancă lăsat fără telefon în Piața Centrală! A cerut imagini de la Poliția Locală și a fost trimis la IPJ, camerele video din zonă sunt doar de decor
Întâmplarea a avut loc spre finele săptămânii trecute. Directorul unei instituții bancare a rămas fără telefonul mobil în zona parcării cunoscută drept „Comaliment”. Dincolo de funcția deținută de păgubit, rămân în această categorie și ceilalți botoșăneni furați sau înșelați în Piața Mare.
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Conferințe de presă, acțiuni maraton din mașină, din corturi, în fața Prefecturii sau cu intrare gratuită la muzeu. Apeluri la conștientizarea importanței vaccinului. Discursuri peste discursuri.
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO
”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.
Primar trimis acasă de prefect, o liberală pregătită să-i ia locul
Primarul botoșănean care își pierde mandatul la opt luni de la alegerile locale stă să plece din Primărie.
Tragedie: Fiul patronilor de la Popas Cucorăni a decedat într-un accident rutier
Fiul administratorilor de la Popas Cucorăni a decedat duminică dimineață într-un cumplit accident rutier.
Loading...
CONCURS la Primărie pentru amenajarea unor sensuri giratorii, de la statui din paie la monumente inedite – GALERIE FOTO & VIDEO
Patru sensuri giratorii din municipiul Botoșani vor fi amenajate cu fonduri europene în baza unor idei venite de la cetățeni ai orașului, care au participat la un concurs în acest sens.
Podul de iubire între vii și morți! În alte părți la loc de cinste, la noi la voia întâmplării: Cimitirul ca o carte de istorie, Botoșani iar repetent, războiul cu natura pare pierdut – GALERIE FOTO
Se spune că există un tărâm al celor vii şi unul al celor morţi, iar podul care le uneşte este iubirea. Spune acestui pod cimitir sau loc de veci. Ar fi trebuit să  fie un muzeu în aer liber, dar seamănă deseori cu un tărâm uitat.
Penibili până la capăt! Candidații la șefia CAS Botoșani picați încă o dată la concursul național - DOCUMENT
O unitate de stat care gestionează unul dintre cele mai mari bugete la nivel național și ale cărei structuri din teritoriu poartă o responsabilitate la fel de mare. Ne referim la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care are în teritoriu casele județene.
Aproape să obțină 2 milioane de euro pentru unitatea CJ-ului, Șoptică a răbufnit: Nu vorbim de lentoare la CJ, ci de o inconștiență totală / D-na președinte se uită doar după flori
Președintele PNL Botoșani a promis să se implice în alocarea a 10,4 milioane lei companiei de apă și canalizare și după cum Botoșăneanul v-a anunțat, Guvernul ar urma săptămâna aceasta să repartizeze suma solicitată.
Suporterul FC Botoșani, de la „Microbist de România”, școlit în America și Anglia: EXPERIENȚA din Maldive dar și traiul în Regat sau Statele Unite – GALERIE FOTO
Un show televizat în Insulele Maldive cu filmări subacvatice sau cu dronă, în slow-motion sau cu tot felul de faze amuzante din probele pregătite pentru concurenți. „Microbist de România” a debutat deja la Televiziunea Română, iar FC Botoșani a avut la rându-i un reprezentant.
Indienii au plecat de la multiplexul din Uvertura Mall
După aproape opt ani de la venirea în Botoșani și România, Cine Globe părăsește Uvertura Mall. Compania membră a grupului ”Cine Grand” s-a retras de la cel mai mare complex comercial din județ, după ce anterior a închis și cinematograful din centrul comercial Auchan Titan din București.
Bai nu sunteti normali!!!.Pe unde o sa incapa ,,mastodonturile" astea, mai ales in ZIB. La circulatia din ziua de astazi daca mai circula si mastodonturile astea, nu mai ai ce cauta in Botosani cu masina. Dati-le mai bine lui FIREA, luati bani frumosi pe ele...TREZITI-VA !!!
26 iunie 2020, 20:47
Altă întrebare,De când sunt autobuzele Isuzu , Turcești ?
6 iunie 2020, 21:53
Dacă asta-i suma plătită în fiecare lună pentru TOATE autobuzele înseamnă că era o oarecare neînțelegere .
5 iunie 2020, 13:30
Deci 193000 de lei pe luna pentru fiecare autobuz intr-un an inseamna 400000 de euro pentru un autobuz. Ieftineala sau hotie sau sunt niste neintelegeri cu cifrele astea. Nu stiu cat plateste pe an Tarom pentru un avion de ala pentru curse interne dar cred ca nu-i diferenta prea mare
5 iunie 2020, 11:33
Pesedeaua este otrava orasului si a tarii intregi.
5 iunie 2020, 11:03
Ce treabă are ARR cu traseele din municipiu?
5 iunie 2020, 10:02
Fac pariu cu cine vrea ca ne va prinde si 2021 cu aceste tramvaie
5 iunie 2020, 10:02
Era de asteptat, Fluturas, a trecut si Martie si Aprilie, si Mai, pe cine astepti sa-ti conduca autobuzele ? Sau cel mai probabil le vor manca rugina ca multe alte proiecte din Romania, abandonate caci nu pune mana pe ele ”cine trebuie” Sa-ti fie rusine!
5 iunie 2020, 10:01
Prostii satului, prostii Moldovei, prostii Romaniei. Acolo o sa ramana Botosaniul tot timpul.
5 iunie 2020, 08:02
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Sunt mereu în cartiere, am dovedit acest lucru prin comunicările pe care le-am făcut, am audiențe aici la Primărie, primesc pe toată lumea, sunt mult mai deschis decât au fost cred, primarii din celelalte mandate tocmai pentru a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.9 o C
Dorohoi
13.4 o C
Bucecea
13.2 o C
Darabani
13.1 o C
Saveni
14.2 o C
Ştefăneşti
15.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.